gtemata.com

Cum să călătorești cu trenul de la Los Angeles la San Francisco

A trecut mult timp de când California planifică un tren de mare viteză care va călători de la Los Angeles la San Francisco. Se estimează că va intra în funcțiune până în 2030. Teoretic, acest traseu va duce pasagerii de la un capăt al stării la altul în doar 2 ore și 40 de minute. Deocamdată, însă, o călătorie cu trenul de la LA la San Francisco nu este decât o experiență relaxată pe Coasta Amtrak Starlight. Pe drum, puteți admira priveliștile de pe coasta cu vedere spre Pacific. Acest tren este singurul care acoperă aproape întreaga Coastă de Vest (mai mult de 2.000 km) de la Seattle până la Los Angeles, și înapoi. Este numit datorită combinării a două nume de tren din Pacificul de Sud, o companie antică americană feroviară: Coast Daylight și Starlight. În prezent, serviciul este activ în fiecare zi. Trebuie să călătoriți cu trenul de la City of Angels la Frisco? Acest articol vă va explica cum să faceți acest lucru.

paşi

Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 1
1
Planificați o călătorie plăcută. Coast Starlight nu este renumit pentru punctualitate sa, dar este renumit pentru vederile spectaculoase pe care le oferă. Călătoria în sine durează 12 ore, de la ora 10 la 22, dar acest lucru poate varia în funcție de timpul de trenuri Amtrak.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 2
  2
  Rezervați biletul de pe site-ul Amtrak. Ar trebui să o faceți mai devreme și în timpul săptămânii. Amtrak promovează promoțiile săptămânale pentru cei care rezervă o călătorie într-o singură direcție între marți și vineri. Rezervați în avans pentru a obține cele mai bune oferte posibile. Există 7 opțiuni diferite pentru scaune și căruțe. Prețurile variază de la 50 la 600 de dolari (34-413 de euro, 31-371 de lire sterline) pe persoană.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 3
  3
  În ceea ce privește punctul de pornire, selectați "Los Angeles", în timp ce pentru destinație indicați "Emeryville". Acest oraș este situat în zona East Bay din San Francisco. Veți pleca de la stația Jack London Square din Oakland și veți lua un autobuz care vă va duce la San Francisco Ferry Building, gara Caltrain, Union Square sau centrul comercial San Francisco.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 4
  4
  În cazul în care intenționați să faceți acest lucru, rezervați o cameră de dormit și indicați dacă doriți să aveți acces la alte servicii. Deși Coast Starlight funcționează în principal în timpul zilei, poate doriți să dormiți pentru o parte din călătorie.
 • Dacă rezervați o cușetă, veți avea locuri mai mari și veți avea mult mai mult spațiu, mai ales dacă îl comparați cu ceea ce ați avea în avion. Vă vor da perne și veți avea nevoie de o masă dacă nu vă place să mergeți în vagonul restaurantului.
 • Păstrați întotdeauna o cușetă, veți avea ceea ce Amtrak numește "stați pe roți". Acest serviciu include acces la internet, mese gratuite pe care vă puteți bucura în parcul auto și un kit care vă va face călătoria mai confortabilă.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 5
  5
  Dacă luați o bicicletă cu dvs., luați o cutie. Această regulă nu se aplică altor trenuri, dar în acest caz există. Puteți cumpăra unul la Union Station din Los Angeles. Va trebui să plătiți 5 dolari (3,4 euro, 3 lire) pentru a-l transporta.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 6
  6
  Mergeți la gara Union din Los Angeles în dimineața de plecare. Adresa este 800 North Alameda Street, Los Angeles Union Station, Los Angeles, CA 90012. Gara se află lângă Muzeul Chinezesc American, în apropiere de Autostrada Santa Ana. Este deschis 24 de ore pe zi, iar verificarea bagajelor începe la ora 5:45.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 7


  7
  Pregătiți-vă să așteptați. Trenurile ajung adesea cu întârziere, deși serviciul sa îmbunătățit în ultimii ani.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 8
  8
  Bucurați-vă de vedere. Coast Starlight traversează o bună parte a coastei californiene. Vedeți peisajele din căruciorul panoramic.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 9
  9
  Coborâți la stația Jack London Square din Oakland. Excursia pe autobuz care vă va duce la San Francisco este inclusă în costul biletului Coast Starlight. Deși nu toate trenurile oferă acest serviciu, Coastle Starlight îl include, inclusiv verificările pentru bagaje.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 10
  10
  Ascultați anunțurile făcute în tren, care vă vor oferi informații despre locul unde puteți lua autobuzul spre San Francisco. Puteți face acest lucru pe lateral și pe platformele centrale. Urcă-te pe autobuzul Coast Starlight pentru a ajunge la destinație.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 11
  11
  Du-te la postul preferat. Aveți posibilitatea să alegeți între Ferry Building, Financial District, Wharf Fisherman`s, S.F. Centrul Comercial și Stația Caltrain.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu trenul de la Los Angeles la San Francisco Pasul 12
  12
  Ia-ți valizele și du-te la destinația ta finală din oraș. În San Francisco puteți călători cu taxi, metrou și autobuze electrice.
 • Sfaturi

  • De asemenea, puteți rezerva bilete pentru mai multe orașe, ceea ce vă va permite să faceți opriri în timpul călătoriei, atât pe drum cât și în spate. Alternativ, puteți rezerva un bilet cu mai multe călătorii, care vă va permite să călătoriți nelimitat într-o anumită perioadă de timp. Ar putea fi o soluție bună dacă doriți să petreceți timp în orașele de coastă din California și să reluați Coast Starlight a doua zi. Dar rețineți că trece doar o dată pe zi.
  • De asemenea, puteți decide să luați mai multe autobuze și trenuri. Acest lucru va limita timpul pe care îl veți petrece efectiv în tren, dar ar putea fi o metodă mai rapidă, deoarece autobuzele sunt mai puțin probabil să ajungă târziu. Puteți decide să luați Pacific Surfliner de la Los Angeles la Santa Barbara și autobuzul Amtrak de la Santa Barbara la San Francisco. Călătoria cu trenul va dura aproximativ 2,5 ore, autobuzul 8. Puteți decide, de asemenea, să ia un autobuz de la Los Angeles la Bakersfield și trenul San Joaquin legat de Oakland, care va urca pe autobuz spre San Francisco. Veți călători timp de 6 ore cu trenul și 3 cu autobuzul.
  • Dacă rezervați o cușetă, puteți să savurați brânzeturile locale și vinurile din Pacific Parlor Car, dar degustarea nu este gratuită.

  Avertismente

  • Coastul Starlight se deplasează pe o rută feroviară care acordă prioritate transportului de marfă. Din acest motiv, trenurile sunt rareori punctuale. Această călătorie nu este pentru dvs. dacă trebuie să respectați cu strictețe anumite momente.
  Afișați mai multe ... (1)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit