gtemata.com

Cum să trăiți în propriile dvs. posibilități economice

A trăi în propria posibilitate înseamnă a pregăti un buget echilibrat. Înseamnă a fi conștient de diferența dintre ceea ce aveți nevoie și ceea ce doriți. Odată ce Mark Twain a spus: "Paragonii sunt moartea bucuriei" și luând cuvintele sale pentru a fi adevărate, ceea ce aveți nevoie este o metodă de cheltuială care vă convine, nu prietenilor sau vecinilor voștri. Pentru a trăi în abilitățile tale, trebuie să fii conștient de modul în care îți cheltuiești banii, dar dacă o faci așa, nu va trebui să te lipsești de lucrurile de care ai nevoie să fii fericit.

paşi

Partea 1
Păstrați un buget echilibrat

Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 1
1
Compilați o listă a ceea ce este esențial. Scrie lucruri cum ar fi cumpărăturile, utilitățile și hainele. Lucrurile esențiale sunt cele fără de care nu puteți trăi. De exemplu, nu puteți supraviețui fără hrană, în timp ce puteți supraviețui în siguranță fără a cheltui 1000 EUR de haine pe lună (chiar dacă nu credeți!).
 • Imagine intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 2
  2
  Estimați venitul. Acest pas este cel mai bun dacă aveți un venit lunar. Dacă sunteți salariat, este de obicei mai simplu. În schimb, dacă sunteți angajat cu fracțiune de normă, un agent independent sau un angajat salariat, va fi ceva mai dificil. Pentru a obține o idee cea mai bună modalitate și a adăuga ultimele trei luni de venituri și medie. Chiar dacă nu este o metodă precisă, este suficient să vă dați o idee și să vă puteți dezvolta un buget.
 • Când faceți o estimare a venitului, nu uitați să eliminați suma taxei. În funcție de ceea ce faceți, puteți crede că aveți mai mulți bani decât aveți, înainte de a plăti procentul statului suveran.
 • Imaginea intitulată Traieste în mijlocul tău Pasul 3
  3
  Înregistrați toate cheltuielile. Pentru a face acest lucru, scrieți ce cumpărați, cât ați cheltuit și unde ați cumpărat. Nu trebuie să fie un registru super-detaliat. "100 de euro de provizioane la reducere" merge bine. Din nou, este bine să faceți aceste estimări la intervale lunare. Rețineți cât ați cheltuit pentru toate cheltuielile esențiale și neesențiale.
 • Dacă este dificil pentru dvs. să plătiți majoritatea produselor în numerar (și bine pentru dvs. dacă faceți!) Sau nu puteți păstra factura, începeți înregistrarea cheltuielilor din luna curentă sau luna următoare.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul tău Pasul 4
  4
  Comparați veniturile cu ieșirile. Vedeți cum îl treceți. Dacă aveți destui bani, faceți bine! Dacă, pe de altă parte, intrările și ieșirile sunt aceleași, nu salvați nimic și dacă, chiar mai rău, rezultatele sunt mai mult decât veniturile, atunci există o mare problemă. Evident, dacă sunteți student și nu aveți o intrare, este normal! Dar acest lucru nu vă împiedică să învățați cum să cheltuiți mai puțini bani în viitor.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 5
  5
  Faceți o evaluare a cheltuielilor. Notă în cazul în care banii dvs. merge! Începeți prin a clasifica achizițiile. Începeți de la categoria "esențială", decideți singuri celelalte categorii. De exemplu, printre categorii ar putea fi "consumul de alimente". Imediat ce ați terminat, adăugați toate categoriile și procesați totalul.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 6
  6
  Taie grasimile. Cel mai probabil veți observa cel puțin una dintre categoriile care nu se încadrează în "esențial" care suge cea mai mare parte a veniturilor tale. Aruncati o privire la aceasta categorie. Vezi dacă poți tăia ceva. De exemplu, în cazul în care există nouă sau zece linii în cadrul "consumului de alimente", ați putea tăia patru sau cinci. În acest fel, puteți să vă faceți ușor € 25. Continuă să taie tot ce nu este necesar până când venitul tău nu depășește ieșirile tale.
 • Consultați a treia parte pentru mai multe informații despre modul de economisire a banilor.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul tău Pasul 7
  7
  Creșteți veniturile, dacă este necesar. S-ar putea să constatați că costurile sunt atât de mari încât, pe lângă reducerea deșeurilor, trebuie să faceți mai mult pentru a ajunge la sfârșitul lunii. Ai putea lucra câteva ore în plus, să ceri o creștere a salariului, să cauți un loc mai bun sau să lucrezi unul lângă altul. Dacă locuiți cu cineva, puteți să îi cereți să facă același lucru sau puteți cere copilului dvs. să caute un loc de muncă cu timp parțial, dacă este suficient de mare.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul tău Pasul 8
  8
  Stabiliți obiectivele de economii. Stabiliți obiective realizabile într-o perioadă rezonabilă de timp. Puteți decide să cheltuiți 200 de euro pe lună sau puteți decide să economisiți 120 de euro pe lună pentru a vă deplasa la Paris la sfârșitul anului. Cu cât obiectivul dvs. este mai precis și mai precis, cu atât mai ușor va fi să îl urmăriți. Dacă angajamentul tău este să "cheltuiți mai puțini bani", nu veți avea cu adevărat posibilitatea de a lua inițiativa pentru a putea ajunge la ea.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 9
  9
  Salvați pentru urgențe. Dacă într-adevăr doriți să trăiți în posibilitățile dvs., trebuie să țineți cont de situații neprevăzute cum ar fi un accident rutier sau pierderea muncii. Trebuie să puneți niște bani în afara zilelor triste, chiar dacă acestea sunt doar 100 de euro pe lună. Acești bani se vor adăuga și veți fi mai siguri decât dacă ați cheltuit toți banii rămași fără un ban.
 • Chiar și punerea sfaturi în caseta de bani de urgență la sfârșitul zilei vă ajută să vă pregătiți mental pentru a economisi bani pentru neașteptate.
 • Partea 2
  Modificați modul în care vă percepeți cheltuielile

  Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 10
  1
  Faceți o distincție între ceea ce doriți și ceea ce aveți nevoie. Evident, veți auzi "necesitatea" pentru a avea acel HD TV HUGE, dar esti sigur ca stai cu vechiul televizor pentru un timp sau sa obtii unul mai mic te va face sa suferi? Chiar ai nevoie de acele pahare și de pantofii de marcă? Sau puteți lua o pereche mai ieftină? Chiar trebuie să cheltuiți 90 € de fiecare dată când ieșiți împreună cu partenerul dvs.? Nu poți să mergi undeva mai ieftin sau să ai o cină romantică acasă? Înțelegerea faptului că nu aveți nevoie de toate aceste lucruri vă va ajuta cu siguranță să trăiți în posibilitățile dvs. economice.
  • Este bine să vă răsfățați cu ceva care nu este strict necesar, uneori, important este că nu devine un obicei. Când faceți o pierdere, amintiți-vă că viața ta este bună chiar și fără ceea ce ați cumpărat.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul tău Pasul 11
  2
  Nici măcar nu încercați să vă comparați cu Rossi. Da, vecinii tăi au cumpărat noua piscină sau au făcut un plan suplimentar la casă, dar câștigă de două ori mai mult decât tine. Dacă te compari cu ceilalți, nu vei fi niciodată fericit și niciodată nu vei putea să trăiești în posibilitățile tale, pentru că vei fi prea ocupat încercând să menții un stil de viață pe care nu-ți poți permite.
 • Cu siguranta noile blugi de brand ale celui mai bun prieten al tau sunt frumoase. Fiți fericiți pentru el și cumpărați o pereche care vă convine, în loc să fie geloși și care doresc aceiași blugi. Gelozia te face nefericit și nemulțumit de ceea ce ai.


 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 12
  3
  Modificați înțelesul "bogăției" în capul tău. A fi bogat nu înseamnă să conduci un BMW sau să mergi în vacanță în Hawaii în fiecare an. Înseamnă a avea destui bani pentru a-ți păstra familia și a te face fericiți, ai niște bani pe care să-i cheltuii pentru lucruri importante și pentru călătorii. Când îți dai seama că acest lucru este bogat, poți să te relaxezi și să nu mai îngrijoră cum alții vă percep finanțele.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 13
  4
  Cheltuielile cu mai puțini bani nu vă vor agrava calitatea vieții. Puteți invita prieteni să aibă un pahar de vin acasă, în loc să cheltuiți mulți bani într-un bar aglomerat. De ce nu luați o excursie cu trenul în loc să luați avionul? Lucruri de genul asta agravează calitatea vieții tale? Faceți aceleași lucruri pe care le place să le faceți, să le faceți altfel. Nu credeți că, dacă cheltuiți mai puțini bani, vă faceți viața mai rău.
 • De fapt, cheltuirea mai puțini bani poate "crește" calitatea vieții tale, pentru că astfel nu vei mai fi obsedată de risipa de bani și te vei simți mai liniștită cu tine însuți.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul tău Pasul 14
  5
  Fii recunoscător pentru ce tu. În loc să vă gândiți la ceea ce ați putea avea, ca o mașină nouă, o rochie frumoasă sau o casă mai mare, să vă concentrați asupra lucrurilor pe care sunteți norocoși să le dețineți. Poate că vă urăsc televizorul, dar vă place computerul. Vrei să ai un nou strat, dar uită-te cât de frumoase sunt acele pulovere. Faceți o listă a lucrurilor pe care le aveți și nu vă limitați la obiecte, fiți recunoscător pentru cei din jurul vostru, copiii dvs., partenerul dvs. sau vă bucurați de locul în care locuiți.
 • Fiind conștient de ceea ce aveți, vă poate încuraja să aveți cheltuieli excesive, pentru că simțiți că aveți deja tot ce aveți nevoie.
 • Partea 3
  Economisiți bani

  Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 15
  1
  Mananca cat mai mult posibil la domiciliu. Mâncarea la domiciliu nu trebuie să fie mai puțin interesantă decât mâncarea. Pregătirea unei mese la domiciliu vă poate face un bucătar bun, vă poate face să înțelegeți ce este în mâncarea pe care o consumați și poate chiar crea o atmosferă perfectă pentru o seară cu prietenii sau o cină la lumina lumânărilor. Dar, mai presus de toate, vă economisește mulți bani. Dacă una dintre cele mai mari rezultate este bazată pe mese în afara casei, încercați să reduceți cât mai mult posibil, lăsând maximum două pe săptămână. Continuați progresiv până când simțiți că puteți mânca chiar și o dată pe săptămână sau o dată pe lună.
  • Desigur, uneori ești obligat să mănânci, pentru ziua de naștere a unui prieten sau pentru petrecerea de pensionare a unui coleg, de exemplu. Când mâncați, totuși, gândiți-vă cât de mult cheltuiți. Nu vă fie foame sau cheltuiți mai mulți bani pentru a mânca decât este necesar.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul tău Pasul 16
  2
  Așteptați vânzările. Regula nu este niciodată să cumpere lucruri la prețul pieței. Așteptați până la începerea vânzărilor, obțineți cupoane de reduceri și, cu răbdare, puteți cumpăra ceea ce doriți la un preț mai mic. Nu trebuie să cumpărați cea mai recentă versiune a iPod-ului și nici nu trebuie să cumpărați jocul lansat pe piață - așteptați câteva luni, puteți salva sute de euro.
 • Nu este nimic în neregulă cu cumpărarea de lucruri la mâna a doua. Există câteva oferte deosebite cu privire la accesorii și îmbrăcăminte.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul tău Pasul 17
  3
  Distrează-te acasă, în loc să ieși. Planificați o petrecere la domiciliu în loc să mergeți la baruri cu prietenii. Invitați-i pe locuitori să vadă un film în loc să cheltuiască 10 euro pentru a merge la filme. Puteți avea o mulțime de distracție de ședere acasă, nu trebuie să vă ocupați de străini și știți ce mâncați și beți! Data viitoare când doriți să organizați un eveniment, invitați niște prieteni acasă în loc să vă refugiați în barurile obișnuite scumpe și zgomotoase.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 18
  4
  Eliminați cheltuielile inutile. Puteți cheltui până la 100 de euro pe lună pentru servicii care nu sunt cu adevărat necesare. Ștergeți unele dintre cheltuielile inutile prin ștergerea unor abonamente cum ar fi:
 • Sala de gimnastică. Dacă mergeți la sala de sport doar o dată sau de două ori pe lună, anulați înregistrarea și faceți o jogging.
 • Abonamentul la reviste. Dacă citiți doar unul sau două articole din revistele care vin în casa dvs. în fiecare lună, ar fi mai bine să economisiți acești bani. Citiți aceleași știri pe internet.
 • Imagine intitulată Live in mijlocul tău Pasul 19
  5
  Cereți-i împrumutul atunci când puteți. Mergeți la librărie pentru a împrumuta o carte, în loc să o cumpărați într-un magazin. Obțineți un DVD de la un prieten, în loc să îl închiriați la un preț ridicat. Dacă ai nevoie de o rochie elegantă pentru o singură ocazie, împrumută-o de la un prieten, vei economisi o grămadă de bani pentru o rochie pe care nu o vei purta niciodată. Împărțiți-vă lucrurile cu prietenii, ei vor face același lucru și cu voi. Obțineți lucrurile + o modalitate perfectă de a economisi bani.
 • Imagine intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 20
  6
  Grijă pentru o grădină. Gradinaritul nu este doar un hobby distractiv și relaxant, dar este, de asemenea, o modalitate teribilă de a economisi bani. În loc să cheltuiți bani cu legume și mirodenii, cumpărați semințe și unele terenuri, veți economisi o mulțime de bani în fiecare lună. .
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 21
  7
  Niciodată nu cumpărați fără o listă. Dacă mergeți la supermarket și conta pe obținerea de ce gândi veți avea nevoie de ea, ați putea cheltui o grămadă de bani. Aduceți o listă de fiecare dată când mergeți la cumpărături și luați doar ceea ce este scris.
 • Chiar dacă mergeți la supermarket pentru a lua doar 3 lucruri, faceți același lucru pentru o listă. Lista vă ajută să vă concentrați și vă împiedică să cumpărați lucruri inutile.
 • Imaginea intitulată Live în mijlocul dvs. Pasul 22
  8
  Așteptați 48 de ore înainte de a face o cheltuială importantă. Dacă vedeți o haină frumoasă sau o pereche de pantofi drăguți, nu-i cumpărați în al doilea motiv în care decideți că nu puteți trăi fără ea. Dă-te 48 de ore să te gândești la asta, să evaluezi dacă ai nevoie de ea sau dacă există o alternativă mai ieftină. Dacă ați evaluat cu atenție și ați decis că aveți cu adevărat nevoie de ea, vă veți simți mai bine cu privire la alegerea pe care ați făcut-o.
 • Sfaturi

  • Dacă puteți reduce cheltuielile, utilizați acești bani în plus pentru situații de urgență sau furtuni
  • Nu exagerați tăieturile. Dacă lucrați din greu, este bine să vă răsplătiți. Dacă nu vă răsplătiți din când în când, va fi mai dificil să puteți susține tăieturile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit