gtemata.com

Cum să planificați cheltuieli

Un buget vă poate ajuta să vă plătiți o datorie înapoi, să vă preiați viitorul financiar și chiar să deveniți o persoană mai relaxată și mai relaxată. În funcție de circumstanțe, un buget adecvat nu va forța neapărat să cheltuiți mai puțin. În schimb, poate fi pur și simplu că trebuie să luați decizii economice mai orientate.

paşi

Partea 1

Înregistrați veniturile și rezultatele
Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 1
1
Obțineți tot ce aveți nevoie pentru a începe calcularea cheltuielilor. Puneți deoparte facturile, declarațiile bancare și declarațiile de carduri de credit, chitanțe vechi și orice vă va permite să faceți o estimare corectă a sumei de bani pe care o cheltuiți în fiecare lună.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 2
  2
  Ați putea folosi un program pentru a vă ajuta să stabiliți un buget. Software-ul pentru gestionarea finanțelor personale câștigă din ce în ce mai mult teren în acest domeniu. Aceste programe includ instrumente care vă pot ajuta să vă personalizați bugetul. Ele oferă, de asemenea, statistici care vă ajută să estimați fluxul de numerar viitoare și să înțelegeți mai bine obiceiurile de cheltuieli. Iată câteva dintre cele mai renumite (unele sunt în limba engleză, dar utilizarea este destul de intuitivă):
 • menta;
 • Quicken;
 • Microsoft Money;
 • AceMoney;
 • BudgetPulse.
 • Imaginea intitulată Bugetul banilor dvs. Pasul 3
  3
  Creați o foaie de calcul. Dacă preferați să nu utilizați un anumit software, vă puteți calcula bugetul printr-o foaie de calcul simplă. Obiectivul tău este să înregistrezi toate intrările și ieșirile pe parcursul unui an, apoi să faci o foaie de calcul care arată în mod clar toate informațiile, permițându-ți să identifici imediat zonele în care poți cheltui mai inteligent.
 • Etichetați primul rând de celule orizontale (de la B1) cu cele 12 luni ale anului.
 • Dedicați coloana A cheltuielilor și veniturilor. Decideți mai întâi lista, dar încercați să grupați încasările și rezultatele separat pentru a evita confuzia.
 • Puteți încerca să grupați cheltuielile pe categorii, cu titlu relativ. De exemplu, ați putea avea o categorie numită "bancnote" să aduni facturi de lumină, gaz, apă și telefon.
 • Dvs. decideți dacă să includeți cheltuieli care sunt deduse direct din salariul dvs., cum ar fi asigurarea, contribuțiile la pensie sau impozitele. Dacă nu le includeți în foaia de calcul, asigurați-vă că ați indicat salariul dvs. net (adică suma rămasă după calculul deducerilor) în loc de salariul brut (total înainte de calcularea deducerilor) din secțiunea venituri.
 • Imaginea intitulată Bugetul banilor dvs. Pasul 4
  4
  Documentați datele istorice din ultimele 12 luni. Introduceți toate cheltuielile și veniturile pentru ultimul an. Utilizați informațiile pe care le găsiți în extrasele bancare și cartea dvs. de credit pentru a obține o reprezentare exactă a tuturor veniturilor și cheltuielilor dvs.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 5
  5
  Determinați câștigurile lunare totale. Percepeți un salariu fix și știți sigur ce este venitul săptămânal? Sunteți un freelancer și salariul dvs. se schimbă în fiecare lună? Înregistrarea tranzacțiilor financiare pe durata unui an vă poate ajuta să obțineți o imagine de ansamblu exactă a venitului dvs. lunar în medie.
 • Dacă sunteți un lucrător care desfășoară o activitate independentă sau un agent independent, rețineți că veniturile nu sunt echivalente cu ceea ce câștigați. De exemplu, dacă ridicați 2500 € în fiecare lună, amintiți-vă că această cifră nu este clară. Încercați să efectuați un calcul aproximativ al impozitelor pe care ar trebui să le plătiți și să scăpați această sumă din venitul lunar pentru a obține o cifră mai exactă.
 • Dacă lucrați ca salariat și primiți un salariu fix, nu includeți o posibilă restituire a impozitelor în venitul dvs. general. Veniturile lunare ar trebui să reflecte numai ceea ce colectați după deducerea impozitelor. Dacă primiți apoi o rambursare, puteți face ceea ce doriți - în caz contrar, nu va trebui să vă faceți griji.
 • Imaginea intitulată Bugetul banilor dvs. Pasul 6
  6
  Afișați toate cheltuielile lunare în foaia de calcul. Ce facturi trebuie să plătiți în fiecare lună? În fiecare săptămână, cât cheltuiți pentru cumpărături sau gaze? Ieșiți la cină cu prietenii dvs. în fiecare vineri seara sau la cinema o dată pe săptămână? Cati bani cheltuiti pentru cumparaturi? Înregistrarea excursiilor dvs. reale de un an vă va ajuta să obțineți o prezentare mai exactă a obiceiurilor dvs. de cheltuieli. De fapt, majoritatea oamenilor subestimează suma pe care o cred în fiecare lună.
 • Imagine intitulată Bugetul banilor dvs. Pasul 7
  7
  Analizați veniturile și cheltuielile dvs. Dacă ieșirile depășesc veniturile, trăiești peste posibilitățile tale. Bugetul trebuie împărțit în două grupe:
 • Cheltuieli fixe: includeți emisiuni regulate lunare, cum ar fi facturile, asigurările, împrumuturile, produsele alimentare și cumpărăturile, pentru a cumpăra necesități de bază, cum ar fi hainele și produsele de uz casnic.
 • Cheltuieli discreționare: aceste cheltuieli nu sunt fixe, ci facultative. Iată câteva ieșiri care se încadrează în această categorie: economii, divertisment, fonduri de vacanță și alte luxuri.
 • Partea 2

  Creați bugetul
  Imaginea intitulată Bugetul banilor dvs. Pasul 8
  1
  Creați un buget preliminar. Analiza făcută în prima parte a articolului vă va ajuta să faceți un buget preliminar precis. Ar trebui să calculați veniturile și cheltuielile fixe, apoi decideți cum doriți să cheltuiți banii discreți.
  • Pentru a calcula cheltuielile fixe, luați totalul ultimului an și împărțiți-l cu 12, pentru a obține o medie lunară. Apoi, adăugați aproximativ 5%. De exemplu, în cazul în care factura de energie electrică se schimbă sezonier, dar media este de 210 de euro pe lună, ar trebui să calculați o factură lunară de 220 de euro.
  • Asigurați-vă că luați în considerare modificările care afectează cheltuielile fixe - de exemplu, ați plătit probabil o datorie, dar între timp au fost adăugate tranșe ale mașinii noi.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 9
  2
  Stabiliți obiective pe baza valorii banilor în plus. Acum că ați determinat suma de bani care ar trebui lăsată în fiecare lună, decideți cum doriți să o cheltuiți. Scopul dvs. ar trebui să fie clar, explicit și fezabil. Iată câteva obiective posibile pe termen scurt:
 • Economisiți 8.000 de euro pentru un fond de economii de urgență.
 • Depuneți 5% din fiecare salariu într-un cont de economii.
 • Soldul datoriei de card de credit în ultimele 12 luni.
 • Salvați 6.000 de euro pentru o vacanță specială.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 10


  3
  Maximizați beneficiile fiscale. Există modalități de salvare care pot oferi beneficii fiscale. Dacă decideți să salvați pentru o pensie suplimentară, care este complementară pensiei publice obligatorii, statul oferă pauze fiscale privind plata contribuțiilor și rentabilitatea banilor. Aflați despre diferitele planuri oferite de companiile de asigurări.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 11
  4
  Decideți cum să utilizați banii în plus pe care l-ați lăsat. În acest caz, pur și simplu trebuie să identificați a ta titluri de valoare. În ce credeți și cum vreți să vă cheltuiți banii pentru a face acest lucru? După ce toți banii sunt un mijloc de a ajunge la un scop, nu un scop în sine.
 • Ce fel de persoană sunteți și ce vă place să faceți? Mulți decid să își cheltuiască banii pentru a se dedica hobby-urilor, intereselor sau cauzelor în care cred. Consultați-o astfel: este o oportunitate de a investi într-o experiență sau un sentiment satisfăcător.
 • Gândește-te la ceea ce te face cu adevărat fericit. Conform unei teorii destul de răspândite, oamenii care petrec mai mult pe experiențe plăcute, nemateriale, sunt de fapt mai liniștiți decât cei care cheltuiesc pe posesiuni.
 • Ai putea economisi niște bani pentru unul excursie și una vacanță.
 • Partea 3

  Deveniți un Expert Real
  Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 12
  1
  Respectați bugetul și nu cheltuiți mai mult decât este necesar. Este prima regulă de planificare a cheltuielilor, și mai mult sau mai puțin este singura. Va părea evident, dar este ușor să treceți peste tavan, chiar și după ce ați stabilit unul. Trebuie să fii conștient de obiceiurile tale de cheltuieli și de unde merg banii.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 13
  2
  Încercați să reduceți ieșirile. Limitarea celor mai mari cheltuieli poate fi cea mai neplăcută, dar cea mai eficientă metodă de a rămâne la un buget. Dacă vă faceți o vacanță în fiecare vară, puteți rămâne acasă anul acesta. Chiar și cele mai mici cheltuieli se pot acumula.
 • Încercați să identificați și să reduceți toate luxurile pe care le-ați permis. Dacă vă place să vă faceți un masaj săptămânal sau să aveți o preferință marcată pentru vinurile scumpe, limitați frecvența cu care dați aceste capricii, astfel încât să cheltuiți bani doar o dată pe lună sau la fiecare două luni.
 • Salvați taxele mai mici, preferând brandurile generice și consumând mai des acasă. Încercați să nu mâncați mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână.
 • Încercați să aflați dacă puteți reduce unele costuri fixe prin trecerea la un plan de telefonie mobilă mai puțin costisitor, alegerea unui pachet de televiziune mai puțin costisitor sau îmbunătățirea eficienței energetice a casei dvs.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 14
  3
  Ocazional dă-ți un capriciu, dar într-un mod rezonabil. Folosești banii, nu banii pe care îi folosești. Nu trebuie să vă simțiți un sclav al bugetului sau al banilor în general, deci este important să vă oferiți un bonus mic o dată pe lună, cu condiția să nu provoace dezechilibre economice.
 • Nu abuzați de acest sistem de stimulente în măsura în care devine contraproductiv și provoacă perturbări economice. Ideea este să vă acordați recompense mici și ieftine, cum ar fi un cappuccino la bar sau o cămașă nouă. Evitați să pierdeți bani pe produse sau servicii mai scumpe, cum ar fi o vacanță sau o pereche de pantofi de designer.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 15
  4
  Conectați cardul de credit în fiecare lună. Dacă utilizați carduri de credit, ar trebui să încercați să păstrați un sold lunar de zero pentru a evita generarea de costuri excesive. Când nu puteți plăti datoria curentă, puneți-o mai întâi. Încercați să o plătiți într-un timp rezonabil, astfel încât să nu aveți datorii.
 • Încercați să plătiți numerar pentru majoritatea achizițiilor săptămânale, în special extra, cum ar fi mâncarea afară sau cappuccinos la bar. Acest lucru vă poate ajuta să vă controlați ieșirile, deoarece sunteți, în general, mai conștienți de banii cheltuiți în numerar decât cei deductiți de la un card de credit.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 16
  5
  Reduceți impozitele. Când faceți declarația fiscală anuală, încercați să profitați la maximum de deducerile fiscale.
 • Începeți să țineți chitanțe, mai ales dacă sunteți independent și lucrați acasă sau de la distanță. Când vă pregătiți declarația fiscală, există multe servicii care pot fi legate de profesie.
 • Dacă sunteți o persoană care desfășoară o activitate independentă, trebuie să faceți niște cercetări pentru a obține o rambursare mai mare a impozitelor. De asemenea, puteți să întrebați contabilul cum să facă acest lucru.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 17
  6
  Recuperați investițiile făcute pentru casa dvs. Dacă ați investit pentru restructurarea sau optimizarea eficienței energetice a proprietății dvs., puteți deduce o parte din cheltuieli din declarația fiscală, cu condiția să vă păstrați documentația completă. Cereți unui contabil să afle mai multe. De asemenea, puteți solicita o evaluare a proprietății pentru a estima valoarea proprietății, apoi încercați să o downgradezi și să plătiți mai puțin impozit pe aceasta.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 18
  7
  Nu te baza pe lovituri improvizate. Nu calculați sursele potențiale (incerte) de venit, cum ar fi bonusurile de sfârșit de an, moștenirile sau restituirea impozitelor. În buget trebuie doar să includeți banii pe care îi veți câștiga cu siguranță.
 • Sfaturi

  • Păstrați schimbarea într-un borcan și apoi aduceți-l la bancă pentru al toarna. Vei fi surprins de oul cuibului pe care îl vei putea obține în acest fel: chiar și monedele fac diferența.
  • Evitați împrumuturile cu cărți de credit revolving și credite de plată, deoarece acestea implică rate ridicate de dobândă și în cele din urmă se iau o sumă bună de bani. Ar trebui să le evitați, mai ales dacă în fiecare lună aveți deja dificultăți la plata facturilor la timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit