gtemata.com

Cum se creează un buget

Având un buget vă permite să vă controlați finanțele și să economisiți bani pentru a cumpăra ceva ce doriți sau pentru să plătiți o datorie

.

paşi

1
Calculați câți bani câștigați într-o lună și scutiți impozitele. Pe scurt, ia în considerare salariul net. Includeți sfaturi, venituri suplimentare și locuri de muncă, investiții etc.
 • 2
  Calculați cheltuielile. Păstrați chitanțele pentru câteva săptămâni sau chiar mai bine o lună. Știind cât de mult cheltuiți pentru a vă face cumpărăturile și plata facturilor va face următorul pas mult mai ușor. Elaborarea unui buget fără a fi conștient de ieșirile dvs. nu este imposibilă, dar este complicată.
 • 3
  Determinați obiectivul, astfel încât să știți cum și când puteți ajunge la el.
 • 4
  Împărțiți bugetul în categorii. Exemplu: Cheltuieli de uz casnic, Alimentație, Transport, Divertisment, Economii, Îmbrăcăminte, Medicină și Diverse. Puteți, de asemenea, să vă împărțiți cheltuielile în nevoi, cum ar fi benzina și electricitatea și hobby-urile, cum ar fi hainele și divertismentul.
 • 5
  Notați tot ce cheltuiți lunar pentru fiecare categorie. Vom lua articolul Transport: 300 de euro pe lună pentru rate auto, 100 euro pentru asigurare, 250 euro pentru benzină, 50 euro pentru întreținere, 10 euro pentru alte cheltuieli legate de mașină. În total, acestea sunt de 710 de euro pe lună. Dacă într-adevăr nu știți cât de mult cheltuiți exact, încercați să faceți o estimare corectă. Cu cât sunteți mai precis, cu atât mai bine vă puteți organiza planul.
 • 6
  După ce faceți același lucru cu toate celelalte categorii, veți ști cât de mult cheltuiți, în total, în fiecare lună. Comparați suma cu venitul dvs. net lunar.


 • 7
  Decide cum să țineți cont de bugetul dvs. Puteți utiliza o carte veche bună sau un program precum Quicken sau Microsoft Money.
 • 8
  Configurați-vă registrul. Lăsați primele cinci pagini goale - ne vom întoarce mai târziu. Împărțiți restul cărții într-un număr de secțiuni egal cu cel al categoriilor pe care tocmai le-ați stabilit. Asigurați-vă că acordați suficient spațiu fiecărui grup, în special alimentelor, caracterizate prin mai multe tranzacții.
 • 9
  Decideți când să vă dedicați contabilității. În general, calculele trebuie efectuate la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, mulți oameni se confruntă cu ea de două ori pe lună: la început și în jurul valorii de 15.
 • 10
  Subdivizați fiecare categorie în subcategorii. Luând din nou exemplul mașinii, nu uitați să introduceți subsecțiuni precum benzina, asigurarea etc.
 • 11
  Utilizați primele cinci pagini lăsate goale pentru a scrie intrări, din care veți deduce cheltuielile. Astfel, veți ști cât ați cheltuit și cât ați salvat.
 • Sfaturi

  • Scapă de obiceiurile proaste. Băutura și fumatul sunt două activități care sunt prea scumpe (și dăunătoare pentru sănătate).
  • O problemă comună a "noului economizor" este aceea de a avea o problemă, cum ar fi mașina de către mecanic, imediat după ce a dezvoltat un excelent plan de economii. Începeți să vă lăsați la o parte niște bani vă permite să remediați urgent situațiile de urgență, dar, după ce ați folosit banii economisiți, asigurați-vă că ați restabilit cercul de depozit.
  • Dacă vă puneți economiile sub saltea, va fi greu să rezistați capriciilor. Deschideți un cont bancar care are o dobândă bună.
  • O altă problemă comună este reprezentată de ispite. De fapt, se poate întâmpla să doriți să cumpărați ceva, chiar dacă riscați să vă depășiți bugetul. Introduceți o categorie numită "Capricci" în contabilitate. În orice caz, dacă într-adevăr doriți să vindeți ultimul produs trebuie să aveți pe piață, puneți deoparte acele bani care avansează din alte categorii. De exemplu, dacă aveți un buget de supermarket de 500 de euro în fiecare lună, dar, de obicei, aveți 100 de stânga, după câteva luni vă puteți da un capriciu.
  • Cu toate acestea, aceste surplusuri pot fi, de asemenea, investite în scopuri de plecare sau puse în bancă.
  • Prima lună va fi dificilă, dar NU WAKE. A doua lună va fi deja mai bună, dar va fi în jurul valorii de a treia sau a patra lună în care veți începe să aveți un plan de lucru. Practica vă va permite să vă îmbunătățiți.
  • În cazul în care mașina generează prea multe cheltuieli, luați în considerare transportul în comun sau, dacă este posibil, pe jos sau cu bicicleta (astfel încât să vă mențineți în formă!).
  • De-a lungul timpului, puteți constata că planul original are unele defecte. Poate, ați subestimat sau ați supraevaluat anumite zone sau costuri noi. Nu trebuie să vă faceți griji! Comentariile vă vor oferi posibilitatea de a avea o imagine mai clară asupra veniturilor și cheltuielilor dvs. Dar amintiți-vă întotdeauna să nu cheltuiți mai mult decât câștigați.
  • La început, s-ar putea să vă aflați mai mult decât câștigați (fără a salva un singur ban). Prin observarea excelentă a ieșirilor, probabil vă veți da seama că aveți cheltuieli inutile. Pentru a-ți atinge scopul, trebuie să faci schimbări.

  Avertismente

  • Uneori, bugetul poate părea prea restrictiv. Gândiți-vă la basmul de cicada și furnica. Când sosesc sărbătorile, de exemplu, veți avea deja destui bani pentru a călători!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit