gtemata.com

Cum de a trăi cu puțini bani

Crede-mă: ești într-o companie bună când vine vorba de a trăi cu puțini bani. Din ce în ce mai mulți oameni caută modalități de a prelungi durata salariului lunar ca niciodată. Acesta este un obiectiv ușor de atins cu metode pe care abia le observați uneori. Nu numai că veți supraviețui, dar veți trăi într-adevăr bucurându-vă de viață. Luați-o ca o provocare!

paşi

Partea 1
Stabiliți-vă bugetul

Imaginea intitulată
1
Estimați-vă venitul. Acesta este primul pas pentru a stabili orice tip de buget. Pentru a înțelege câți bani poți cheltui, trebuie să înțelegi mai întâi cât de mulți bani "produce", impozite deoparte. Va fi mai ușor să calculați pe lună, așa că aruncați o privire la salariul dvs .: câți bani ați adus acasă în ultimele 4 săptămâni sau așa?
 • Dacă sunteți freelancer sau liber profesionist, asigurați-vă că plătiți pentru numărul dvs. de TVA. Această lovitură de intrare nu vă va face rău dacă o numărați timp de un an.
 • Dacă sunteți un angajat obișnuit, nu calculați taxele care pot fi rambursate. Acesta va fi timpul petrecerii, dar nu este nimic atât de mare încât trebuie să fie socotit acum.
 • Imaginea intitulată
  2
  Creați o listă a cheltuielilor. Acestea sunt cheltuieli fixe ușor de calculat (chirie, împrumuturi, mijloace de transport în comun etc.) și elemente non-standard: alimente, timp liber, utilități etc. Încercați să fiți realiste, nu faceți estimări prea mari. Răspândiți mintea și încercați să vă amintiți: donați bani pentru Salvați Copiii? Bea un cappuccino la bar într-o zi da și celălalt, de asemenea? Ați stabilit o plată automată pentru clasa de yoga pe care nu o frecvenți niciodată? Asigurați-vă că luați toate cheltuielile în considerare!
 • Evaluați raportul și numărați extrasele. Cel mai mare avantaj al participării la o societate materialistă este accesarea unui site și văzând literalmente unde ați cheltuit banii. Dar asta nu înseamnă că ți-ai uitat cheltuielile!
 • Imaginea intitulată
  3
  Verificați unde puteți face tăieturi. Pe măsură ce vă uitați la listă, găsiți o mână de voci în care puteți reduce numerele nenorocite. Puteți să părăsiți linia fixă? Poți renunța la pachetul Premium Football? Poți sări peste cappuccino? Elementele cele mai ușoare de tăiat sunt acele prostii pe care nici măcar nu le observi să le plătiți până nu le cheltuiți.
 • Când vine vorba de tehnologie, nu vă fie frică să faceți plângeri. Puteți încerca să ridicați telefonul, să vă apelați la transportator / TV / Internet și să spuneți că nu vă puteți permite să plătiți taxa curentă. Veți fi uimiți de cât de mulți bani veți putea salva cu plângerile dvs. persistente. Deci, chiar dacă te uiți la listă, te gândești "nu pot face alte reduceri" sau "chiar am nevoie de chestia asta!", Ar putea fi doar ipoteze.
 • Imaginea intitulată
  4
  Stabiliți obiective. Acum, că știți cât de mulți bani aveți de gând să vă lăsați la o parte, dacă sunteți conștienți, păstrați acea sumă în minte și stabiliți obiective pentru a le salva. Aveți două sume de luat în considerare: 1) suma pe care o puteți cheltui lunar, 2) suma pe care o puteți pune deoparte. Restul este pentru distracție!
 • Vă puteți stabili obiective zilnice, săptămânale și lunare - în funcție de planurile dvs. Puteți aloca 15 euro pe zi pentru a mânca, 50 de euro pe săptămână pentru cumpărăturile alimentare, o sumă lunară pentru tot ce vă place. Doar asigurați-vă că știți exact ce vă va economisi bani.
 • Imaginea intitulată
  5
  Lăsați o marjă pentru urgențe. Întotdeauna vor apărea unele probleme neprevăzute. Indiferent dacă este o scurgere de la robinet sau o indigestie bruscă care vă prinde la locul de muncă, vor exista urgențe. Lăsați niște bani în bugetul dvs. pentru astfel de evenimente, dacă nu se întâmplă, vă puteți relaxa mai mult!
 • Cât de des te găsești să cheltuiți bani pe care nu v-ați gândit să le pierdeți? Dacă sunteți ca 99% dintre oameni, atunci răspunsul este "prea des". Deci, chiar dacă urgența în cauză este ziua de naștere a unui prieten al tău pe care tu l-ai uitat complet, măcar de data asta te-ai pregătit mai întâi.
 • Imaginea intitulată
  6
  Setați priorități pentru extra. Dacă totul merge bine, vei avea mai multe euro pe care le poți cheltui cât vrei. Din păcate, acești bani nu ploaie de pe cer și este într-adevăr o sumă mică, deci este important să acordăm priorități. Vrei o casă plină cu pui sau o manichură la fiecare două săptămâni? Ei bine, ce te face mai fericit?
 • O casă plină de pui sau o manichiură de două săptămâni nu este cu siguranță o idee proastă. Unii oameni nu le vor considera lucruri esențiale, ci pentru voi. Asta contează. Deci, face loc pentru orice este de o importanță fundamentală pentru tine. Încearcă să fii realist. Dacă puteți să vă lăsați suficient de departe, o veți face.
 • Partea 2
  Modificați-vă stilul de viață

  Imaginea intitulată
  1
  Puneți banii imediat. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta este o schimbare definită a vieții. Mulți sunt obișnuiți să ia salariul și să petreacă până când se termină. Nu-ți mai permiteți, din păcate. Când vine vineri, puneți deoparte suma magică pe care ați jurat-o să vă salvați. Dacă nu aveți banii la îndemână, nici nu veți fi tentați să-l cheltuiți.
  • Dacă puteți, plătiți banii în contul curent sau în alte locuri decât cele de unde le retrageți în mod normal. Puneți-i în sertarul pentru lenjerie (dacă rezistați ispitei) sau, vă rog, cereți-i mamei să vă păstreze pentru dvs. În acest fel, veți fi forțat să trăiți cu suma pe care ați bugetat-o.
 • Imaginea intitulată
  2
  Deveniți independenți. În această epocă tehnologică, ar putea fi o mare provocare: sunteți parte din cultura preparatelor preparate, de gratificații constante distractive și efemere. Pentru a trăi cu bani puțini, acest stil de viață trebuie să se schimbe. Va trebui să faceți majoritatea lucrurilor pe cont propriu.
 • Începeți gătitul. Nu este numai mai sănătos, ci și mult mai ieftin. Dacă puteți găti și cantități mari, le puteți îngheța și le puteți stoca în zilele slabe.
 • Crește-ți alimentele. Aceasta ridică bucătăria la nivelul următor. Cultivarea fructelor și legumelor este într-adevăr ieftină. Nu numai că veți evita să plătiți aceste prețuri nebun la supermarket, dar vă va oferi satisfacția de a vă sprijini. Câți oameni pot spune?
 • Coase. Câți oameni aruncă haine când observă o mică gaură? Haide, mergi la treabă. Știi că poți face asta. În loc de a fi o risipă, de ce să nu producă, să vă amintiți și să vă coaseți hainele? Nu numai că banii vor rămâne în bancă, dar veți avea și posibilitatea de a crea un stil foarte personal. O privire pe care nici o altă persoană nu o are? Magnific.
 • Imaginea intitulată
  3
  Găsiți oa doua sursă de venit. Desigur, nu te arunca pe lucruri bizare cum ar fi construirea rachetelor, bine? Dacă vrei mai mulți bani, ai nevoie de o altă slujbă. Dar nu vă gândiți să trebuiască să purtați un șorț sau să completați foi de lucru, chiar și o slujbă săptămânală ca babysitter vă poate îmbunătăți stilul de viață și vă va face să vă simțiți mai ușurat (aceasta este principala provocare). E vorba de a fi fericit, de a nu fi bogat.
 • Anunțarea ziarelor. Serios, există într-adevăr atât de multe lucruri pe care le-ai putea face pentru câteva euro mai mult, chiar dacă ar ajuta la o mișcare recent divorțată. Întrebați-vă prietenii, poate știți ceva lucru disponibil care garantează 50 de euro mai mult. Nu vei ști niciodată până nu te întrebi!
 • Imaginea intitulată Live on a Budget step 10
  4
  Găsiți un coleg de cameră. Un alt pasaj evident. Indiferent dacă locuiți într-un oraș sau într-o țară cu trei case și un cuptor, găsirea unui coleg de cameră vă va reduce chiria în jumătate. Nu uitați beneficiile suplimentare! Există, de asemenea, cheltuieli pentru hârtia igienică, unele alimente comune, pentru a cumpăra produse de patiserie duminicale. Toate astea, dacă colegul tău de cameră este un tip deștept.
 • Puteți găsi fie un coleg de apartament și reduceți costul chiriei la jumătate, fie vă mutați într-o casă mai mare și plătiți aceeași sumă (deși această ultimă alegere nu vă economisește bani). Dacă a trebuit să alegeți să stați într-un studio și să acoperiți vederea pe pat cu un ecran, faceți bine. Viata continua si, in orice caz, chiar ai putea ajunge sa dormi intr-un colt pe podea.


 • Imaginea intitulată
  5
  Eliminați obiceiurile proaste. Viciile pot fi costisitoare. Cele evidente sunt alcoolul, țigările și drogurile, dar lista continuă. Dacă ceva nu este nucleul existenței voastre, atunci nu aveți nevoie de ea. În plus, dacă nu este chiar sănătos, atunci nu este cu adevărat necesar. Uneori trebuie să vă deschideți ochii și acesta este unul dintre aceștia.
 • Chiar dacă ești doar un fan al filmului, e timpul să progresăm. Au o examinare a conștiinței: care sunt obiceiurile care ți-au costat mulți bani inutili? Toată lumea o are și dacă nu puteți scăpa de ea, care ar fi cea mai puțin costisitoare alternativă? Un abonament la Sky, de exemplu.
 • Imaginea intitulată
  6
  Utilizați numerar. Dacă ai ceva concret în mână, poți face diferența. Mintea nu înțelege pe deplin faptul că atunci când utilizați cardul dvs. de credit, banii dispărea efectiv din contul dvs. bancar. De fiecare dată când vă smulgeți cartela, imaginați-vă că un mic pitic se materializează în fața dvs., arătându-vă banii care nu mai sunt ai voștri. Probabil că nu vei fi atît de entuziasmat să o faci! Deci, folosiți numerar, probabil veți fi mai capabili să le salvați.
 • O idee bună ar fi să vă oferiți suficienți bani pentru o săptămână. Când termină, te descurci. Se pare ca este o solutie destul de extrema, dar te va invata la o clipire a ochiului pentru a rationa banii!
 • Imaginea intitulată
  7
  Modificați-vă punctul de vedere. Dintre toate acestea vorbim despre schimbări de viață pentru a salva, cel mai important este mentalitatea ta. Te simți mizerabil dacă nu mănânci la un restaurant de lux? Apoi, această schimbare va fi brutală pentru dvs. Dar dacă vă puteți schimba punctul de vedere și nu vă simțiți ca un tip sărac, toate planurile de economisire vor fi aproape simple. Veți avea un risc mai mic de luptă "compulsivă" și să devină nebun din cauza asta. Nici măcar nu merită să vă planificați economiile dacă vă înnebunește!
 • Nu vă faceți griji cu privire la judecata altora. Nu trebuie să păstrați nici o imagine publică, indiferent dacă o credeți sau nu. Puteți fi mulțumit de ceea ce aveți, viața nu este doar bunuri materiale. Totul depinde de mentalitatea dvs., dacă acceptați situația dvs., veți fi o persoană fericită, acesta este un lucru foarte important.
 • Partea 3
  Făcută cu bani

  Imaginea intitulată
  1
  Obțineți cupoane de reduceri. Nu trebuie să-ți fie rușine, e la modă acum! Există programe de televiziune (cum ar fi "Crazy pentru cumpărături") dedicat, este un fenomen real! Luați foarfecele și începeți să colectați puncte. Găsiți înregistrările săptămânale pentru reduceri în magazinele preferate.
  • Rețineți că, în funcție de perioade, în cazul în care ceva nu este actualizat în prezent, acesta ar putea fi redus în săptămâna următoare. Uneori la jumătatea săptămânii sau după sărbători există prețuri mai ieftine.
 • Imaginea intitulată
  2
  Obțineți un cupon de reducere pe site-uri specializate. Pe lângă colectarea de puncte și verificarea site-urilor de mărci specifice, puteți obține cupoane de reduceri pe site-uri precum Groupon, Groupalia, Glamoo și Letsbonus. Reducerile nu se limitează la supermarketuri, puteți obține mese restaurant pentru jumătate de preț. Cu puțină ingeniozitate, stilul tău de viață poate să rămână intact.
 • Aceasta este o modalitate bună de a vă face viața mai confortabilă. Nu vă puteți permite sala de sport? Căutați Groupon pentru un curs de box cu kick-kick de 80%. Trebuie să faci cadouri de Crăciun? Poate că aveți deja un cupon de reducere pentru unele magazine! Gândește-te mare pentru a salva nu numai cheltuielile personale, dar și pe cadouri.
 • Imaginea intitulată Traiește pe un buget 16
  3
  Vizitați magazinele folosite. Ele devin la modă și ați putea cumpăra lucruri la mâna a doua, nu? Vintage este în vogă acum, în timp ce consumismul este în afara modă. În afară de magazinele second-hand actuale, cumpărați la licitații și alte evenimente sociale (de exemplu, piețe de vecinătate, vânzări de caritate etc.). Vei deveni un vânător de comori într-un moment.
 • Întreabă ce ai nevoie de la familia ta. În această societate, majoritatea oamenilor se găsesc cu multe lucruri inutile, acumulate în mod inutil. Gândiți-vă cum este o prostie, dar câți oameni știți că într-adevăr trăiesc într-un mod minimalist? Deci cere! Probabil (citiți cu siguranță) va avea ceva de care doriți să scăpați.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați internetul în avantajul dvs. Știți deja site-urile de anunțuri, dar ați auzit vreodată de un site numit Freecycle.org? Vizitați pagina comunității dvs. și găsiți persoane care doresc să scape de lucrurile gratuite. Există, de asemenea, cei care au nevoie de ceva, bineînțeles. Aceasta este una dintre numeroasele pagini de acest tip.
 • Chiar nu ar trebui să plătiți prețul complet pentru nimic. În afară de site-urile pe care se găsesc cupoane de reduceri menționate mai sus, există și site-uri cum ar fi Etsy și Ebay, unde puteți găsi obiecte fabricate manual, de obicei la prețuri mult mai ieftine.
 • Imaginea intitulată
  5
  Luați în considerare un card de credit cu premii. Aceasta este o alegere riscantă, dacă sunteți un tip care îi place lucruri scumpe - oferindu-vă o carte de credit ar putea fi cel mai rău lucru de făcut. Dar dacă credeți că puteți face față situației (și aveți un scor corect de credit), vă recomandăm să solicitați un card de credit cu un program de recompense. De fiecare dată când îl folosiți, acumulați puncte și de fiecare dată puteți schimba aceste puncte "lucruri" materiale sau bani. Dacă te-aș putea controla, ai fi găsit oa doua sursă de venit!
 • Citiți întotdeauna termenii contractuali. Ultimul lucru pe care îl doriți este să deschideți un card de credit cu o rată a dobânzii nebun, să începeți să-l utilizați și să vă catapultați într-o viață teribilă împovărată de datorii. Acesta este opusul a ceea ce doriți să obțineți.
 • Imaginea intitulată
  6
  Obiectivul său este de a avea experiențe, nu proprietăți. Probabil că nu vă va surprinde să știți că experiențele fac oamenii mai fericiți decât lucrurile, este un fapt. Experiențele durează mai mult și nu se acumulează pe rafturi atunci când nu le mai folosiți. Deci, dacă vă simțiți lipsa vieții, concentrați-vă pe experiențe. Deținerea lucrurilor nu te va face cu adevărat fericită, și chiar dacă ar fi așa, sentimentul nu ar dura mult.
 • Vine Crăciunul? Cereți o lecție de sală de gimnastică sau un abonament plătit, solicitați credite de călătorie, întrebați lucruri pe care le puteți folosi efectiv. Desigur, un televizor de 50 de grade ar putea fi frumos, dar totuși doriți să îl înlocuiți cu altceva în decurs de un an. Îmbogățiți-vă viața experiențelor, nu lucrurile.
 • Sfaturi

  • Scade factura de energie electrică în câțiva pași. Opriți luminile din toate încăperile și deconectați aparatul. Aparatele conectate la ștecher ar putea folosi o cantitate mică de energie electrică care ar putea face factura mai mare.
  • Luați în considerare consumarea apei minerale în loc de alte băuturi. Apa este o alternativă sănătoasă față de multe alte băuturi, fără a considera că este puțin mai ieftină.
  • Încercați să reduceți costul alimentelor, mergând la cumpărături o dată sau de două ori pe săptămână, iar în celelalte zile utilizați tot ce găsiți în jurul bucătăriei.
  • Consolidați toate facturile și împrumuturile pe care totuși trebuie să le plătiți. Dacă nu ați plătit încă factura cu cardul de credit, faceți-o cât mai curând posibil, deoarece dobânda o va face mult mai mare.

  Avertismente

  • Alegeți cu atenție colegul de cameră de unde să trăiți, deoarece s-ar putea să se dovedească a fi persoana greșită de trăit. Problemele sunt diverse, ar putea avea cazierul murdar sau obiceiurile care vă deranjează până la punctul de a pierde mai mult timp în căutarea unui nou coleg de cameră.
  • Acordați atenție cărții de credit, mulți oameni acumulează o mulțime de datorii, deoarece continuă să o folosească dincolo de limite și apoi au nevoie de luni sau chiar ani pentru a plăti datoria. Te-ar putea duce la faliment, riscând să devii o persoană fără adăpost.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit