gtemata.com

Cum să trăiești o viață în bannerul bunului

"Iubiți totul și toată lumea în viața voastră și în ceea ce vă este aproape. Nu ascultați comentariile negative pe care alții le fac. Ajută-i pe cei nevoiași ai comunității tale, pentru că vei aduce fericirea sufletului tău. Și sufletul tău va fi bun, dacă îți vei pune în practică virtuțile bune. Cum filosofia lui Socrate a învățat despre binele din viață: "Dacă urmați bunele morale, sufletul vostru va trăi o viață de bunătate". Există modalități diferite de a pune în practică virtutea iubirii în comunitatea voastră. De exemplu, păstrați locul în care trăiți curat și încurajați-i pe alții să facă acest lucru sau să aducă armonie familiilor sau cartierelor, apropiindu-i pe oameni să sărbătorească împreună în anumite ocazii. În același fel, Marco Aurelio în filosofia sa a făcut această reflecție: "Faceți întotdeauna ceva util umanității și lăsați această generozitate să devină o plăcere pentru voi, fără să uitați respectul față de Dumnezeu". Ajută-i pe bolnavii care locuiesc în cartierul tău, nu numai că vei practica virtuțile tale bune, dar te vei bucura, de asemenea, să faci acest lucru și vei recunoaște pe Dumnezeu ca un dar al vieții.".

Dacă doriți să trăiți o viață mare, sănătoasă, plăcută și plină de afecțiune, în lumina reflectării oferite de filosofia etică, urmați acești pași.

paşi

Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 1
1
Bucurați-vă de compania vecinilor și a celor care fac parte din viața voastră. Preocupat de critici constructive. Învățați să aveți răbdare și toleranță față de ceilalți și să-i respectați ideile, chiar dacă nu sunteți de acord. Ajută-ți comunitatea, așa că vei fi mulțumit de tine. Bucurați-vă de lucrurile mici din viață. Ajutați la menținerea locului în care trăiți și la încurajați pe alții să facă același lucru. Vă simțiți bine în mediul dvs., vă veți simți bine în alte aspecte ale vieții voastre. Acordați confort și o companie sau ajutați vecinii dvs. - indiferent dacă vizitează un cetățean în vârstă în fiecare săptămână sau poate ajuta în grădină - un pic de dragoste poate face multe. Cunoașterea trebuie să fie de fapt pentru binele tuturor. Fiecare individ poate fi ghidat de deciziile comunității colective, așa că fii pregătit să urmezi sfaturile pe care le primești. Puteți, de asemenea, să-i aduceți pe ceilalți împreună pentru a sărbători împreună în anumite ocazii - este frumos și în același timp vă veți face prieteni. "Un prieten sincer este o persoană care iubește sau apreciază o altă persoană de dragul celui din urmă" (Aristotel). Creați prietenii adevărate care durează o viață. Așa cum spunea Epicurus Capitalele maxime: "Printre toate mijloacele de înțelepciune folosite pentru a asigura fericirea pe tot parcursul vieții, prietenia este de departe cea mai importantă".
 • Imaginea intitulată
  2
  Trăiți-vă viața cât mai mult posibil. Ați vrut întotdeauna să încercați alpinismul? Falla. Scrieți o listă cu 50 de lucruri pe care doriți să le faceți. Viața este plină de aventuri. Angrenează-te și nu renunță niciodată. Ori de câte ori aveți șansa să încercați ceva nou, faceți-o! Epicurul ne-a învățat asta "plăcerea este absența durerii". Acest concept este important deoarece, neglijând lucrurile despre care suntem pasionați, riscăm să ne pierdem echilibrul mental, emoțional și chiar fizic, antrenând durere din el. A trăi o viață sănătoasă și fericită înseamnă a avea grijă nu numai de nevoile noastre imediate, ci și de ceea ce dorim. Prin urmare, respingeți remușcările și înțelegeți aceste aspecte într-o viață plină de oportunități. Trăiți cu pasiune. Amintiți-vă că trăim zilnic viața, pregătindu-ne pentru momente de plăcere și apucând aceste momente chiar și atunci când acestea nu sunt prevăzute. Cu toate acestea, rețineți, de asemenea, ca moderarea să fie pusă în practică. Extremele pot duce la o viață dezechilibrată. Învățați să acordați prioritate și să nu sacrificați virtuți în locul plăcerilor pasagerilor - pe termen lung nu va merita.
 • 3
  Mențineți un stil de viață sănătos și activ. Filosoful celebru, Marcus Aurelius, ne învață că emoțiile noastre sunt rezultatul judecății noastre. Deci, pentru a controla emoțiile, trebuie să ne angajăm să producem o judecată mai bună. Viața în sine poate clari judecata noastră. Activitatea fizică, totuși, nu este numai sănătoasă pentru organism, ci este utilă și pentru minte și poate, la rândul său, să ne ajute să ne echilibrăm emoțiile. Când ești sănătos, ești fericit. Efectuați un program de instruire care să se potrivească stilului dvs. de viață și să îl respectați. Studiile arată că cei mai sănătoși sunt, de asemenea, mai fericiți. Mănâncă numai lucruri sănătoase. Evitați alimentarea nedorită ori de câte ori puteți. Aristotel a spus că noi, ca ființe umane, trebuie să găsim mijloacele potrivite și să nu mâncăm prea mult sau prea puțin. El a spus că, acționând cu excelență sau virtute, vom întâlni consecințe favorabile. Fii activ fizic și începe să joci sport. În acest fel, veți obține plăcere din viață, menținându-vă atât mental și fizic.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 3
  4
  Ghidul și atitudinea mentală. Ajută pe cineva. Dacă sunteți tineri, găsiți un tip care are nevoie de un model și să fie un bun exemplu pentru el. Astfel, vă puteți ajuta să vă schimbați viața, aducând satisfacție atât pentru voi, cât și pentru dumneavoastră. Așa cum au spus filosofii stoici, faceți raționamentul și discuțiile filosofice parte din viața de zi cu zi. Nu este suficient să se îmbunătățească sănătatea corpului, deoarece mintea trebuie să fie și sănătoasă. Prin urmare, mențineți-o sănătoasă, reflectând asupra vieții dvs. și luând notă de toate emoțiile dvs. - un pic ca și Marco Aurelio când a scris Meditările sale.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 4
  5
  Încercați să iubiți sau, cel puțin, să apreciați totul și toată lumea în viață, în lume și în univers. Miroase florile, imbratisati un copac, dati toata iubirea posibila. Fii prieten cu dușmanii tăi. Bucurați-vă de plăcerile mici ale vieții. Adesea, nu reușim să observăm aceste lucruri "mic" lucruri care sunt de fapt frumoase. Suntem atât de scufundați în viața de zi cu zi încât nu putem să apreciem ceea ce avem în fața noastră. Dacă ceva nu merge bine, încercați să trageți o lecție din acea situație. Faceți tot posibilul pentru a vă menține o atitudine pozitivă în vremuri dificile și a fi optimist. Alții o vor observa și vor beneficia de ea. Rămâi concentrat asupra a ceea ce este bine, în loc să locuiți pe ceea ce nu este. Marcus Aurelius a spus că trebuie să-ți depășești perspectiva individuală și să o folosești pe cea a lumii. Înțelegeți că lucrurile simple sunt un dar și nu iau nimic de la sine însuși, cum ar fi să luați un duș după o zi obositoare, vântul suflă prin piele și munți în depărtare. Știți că trebuie să fim conștienți de tot ceea ce avem, deoarece între timp alți oameni se luptă cu o serie de dificultăți.
 • 6


  Tratați-i pe alții cu respect și întotdeauna ca un scop și niciodată ca un mijloc. Recunoașteți umanitatea în alte persoane și nu încercați să le folosiți ca pietre pentru a vă atinge obiectivele. Într-adevăr, dați seama că ceilalți au valoarea lor intrinsecă și sunt scopuri în sine. În acest fel, relațiile dvs. vor fi mai pozitive și vă vor duce să aveți o viață mai fericită. Printre sistemele filosofice diferite, cel socratic este un mod valabil de a trăi viața. Poate fi aplicată oricui, indiferent de situație sau proveniență. Este foarte logic să credem că o viață virtuoasă începe prin cultivarea calităților tipice unui suflet bun. În cazul în care mai mulți oameni din întreaga lume, cu suflet bun ar trebui să pună în aplicare metoda socratică de a căuta adevărul pentru a trăi o viață sănătoasă și fericită, cred că influența gândurile și acțiunile aduc sufletele rele pentru a reflecta cu privire la modul în care acționează. În concluzie, se speră că se vor strădui să caute un mod mai virtuos de a trăi și de a ajuta pe alții să se opună distrugerii reciproce.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 6
  7
  Satisfaceți dorințele dvs. pentru a intra în contact cu ceilalți. Fie că sunteți prieteni, familie, animale de companie, asociații sau un partener de viață, căutați pe cineva care nu vă face să vă simțiți singuri. De asemenea, este important să găsim o persoană cu care să împărtășească orizontul lor etic. Fără bunul simț al virtuților, riscăm să ne înțelegem reciproc ușor și compromițând relațiile. Sufletul unei persoane vă poate îmbogăți mai mult cu contul dvs. bancar. Nu fi cu cineva pur și simplu pentru că vă oferă bogăție materială, statut sau alt bun tangibil. Alăturați-vă persoanelor cărora le place să le contribuie în timp ce îți îndeplinesc dorința de a avea relații sau, pentru a folosi cuvintele lui Kant, să fie a "persoană de bună voie", adică o persoană bună intenționată, fără motive ulterioare. Epicurus acordă o mare valoare prieteniei și iubirii, asociându-le cu fericire și plăcere. Realizați că prieteniile frumoase sunt rare în viață și, pentru a le menține echilibrate, Aristotel sfătuiește să petreacă mult timp cu cealaltă persoană, făcând activități împreună și luând un comportament avantajos pentru ambele persoane. Epicurus spune: "Printre toate mijloacele de înțelepciune folosite pentru a asigura fericirea pe tot parcursul vieții, prietenia este de departe cea mai importantă". Când vine vorba de partenerul de viață, bogăția și frumusețea nu sunt singurele lucruri importante, dar bucurându-se de prezența celuilalt este esențială. Cu toate acestea, dacă sunteți o persoană introvertită care nu caută o companie? Poate că preferați să fii singur și departe de oameni, pentru că asta te face mai fericit. Nu este vorba de a determina dacă este mai greșit să ai prieteni sau cunoștințe sau să nu le ai, ci pur și simplu că unul ar putea fi mai bun decât altul în funcție de persoană. Acest argument se căsătorește cu teza lui Aristotel conform căreia "Există diferențe de opinie cu privire la ceea ce este mai bine pentru ființele umane și pentru a profita de cercetarea etică, trebuie să rezolvăm acest dezacord ... Întrebarea dificilă și controversată apare atunci când ne întrebăm dacă unele dintre aceste bunuri sunt mai de dorit decât altele. Urmărirea binelui de către Aristotel este căutarea celui mai bun bine. Filosoful presupune că cel mai înalt bun, indiferent de ceea ce se înfăptuiește, are trei caracteristici: este de dorit pentru sine, nu este de dorit din cauza altui bun și toate celelalte bunuri sunt de dorit din cauza lui". Deci, dacă nu doriți să faceți referire, ar fi bine să vă concentrați asupra altor sugestii din acest articol.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 7
  8
  Începeți prin a vă dedica unui hobby. Alăturați-vă, de exemplu, unui curs de dans, fotbal, artă sau muzică. Viața este mai plăcută când faci ceea ce-ți place (Aristotel). Nu stați pe canapea toată ziua, mâncați, vă uitați la televizor, uitându-i pe alții la distracție. Cu cât veți dobândi mai multe abilități, cu atât va fi mai bine. Îmbunătățiți abilitățile prin practicarea celor pe care le dețineți deja. Cu cât îmbunătățiți mai mult ceva, cu atât mai plăcut devine (Aristotel). Faceți prieteni cu oameni care au aceleași hobby-uri și abilități. Adesea, aceste prietenii se pot transforma în relații de durată. Învață de la ei și preda. Potrivit lui Platon, sensul vieții vine de la pierderea, deci dacă există ceva ce chiar îți place să faci și ești pasionat de asta, fă-o și nu te opri.
 • Imaginea intitulată Traieste o viață bună Pasul 8
  9
  Fiți dezinteresați în legătură cu o cauză, cu natura, cu omenire, cu animale. Aflați despre o cauză, studiați-o și puneți-vă toată energia pentru a vă aduce contribuția. "Trebuie să luăm în considerare atât scopul final, cât și toate dovezile senzoriale clare, la care se referă părerile noastre, pentru că altfel totul va fi plin de incertitudine și confuzie" (Epicur). Oferindu-ne timp, bani sau talent, putem trăi o viață de bunătate. "Nu este o povară prea grea ca să nu o respingi? ... Mi-a plăcut să-mi dau toată viața ... Și Holly a luptat împotriva depresiei până când a fost prinsă cu un altruism eficient și este acum unul dintre cei mai fericiți oameni pe care îi cunoaște" (Peter Singer, Efectul altruismului). Oamenii, animalele și mediul pot fi ajutați în diferite moduri. Adoptați un animal de companie, adoptați un drum, implicați-vă cu ceva. Respectați natura în fiecare zi și încercați să ajutați-o să înflorească, în loc să o dezbraceți. Arătați-vă iubirea față de planetă, rămânând în același timp activă în protejarea mediului înconjurător. Amintiți-vă că nu deținem Pământul, dar suntem păzitorii săi. Fiind parte a naturii, veți putea arăta câte lucruri trebuie să experimentați. Aflați că există ceva mai mare în univers și căutați adevărul pentru a găsi sens în lucrurile greu de înțeles. Nu vă temeți de moarte, deoarece face parte din viața pe care o trăim cu toții. Faceți fiecare moment important.
 • Sfaturi

  • Iubeste tot si toata lumea.
  • Învață să fii singur și să te asculți.
  • Educați-vă pe voi și pe ceilalți. După cum a spus Aristotel, responsabilitatea de a oferi educație ar trebui să fie luată din mâinile indivizilor și să o facă o problemă de interes comun.
  • Faceți prietenii sincere care durează o viață. Așa cum spunea Epicurus în Capitalele maxime: "Printre toate mijloacele de înțelepciune folosite pentru a asigura fericirea pe tot parcursul vieții, prietenia este de departe cea mai importantă".
  • Un alt gand important despre iubire pentru tot si pentru toata lumea este sa invatam si sa aratam bunatate si amabilitate atat in vremurile bune cat si in vremurile rele. Suntem cu toții o parte a unei lumi și trebuie să ne amintim că nu suntem pe Pământ în ceea ce privește noi înșine, ci să fim în slujba altora.
  • Nu treceți de ea dacă nu înțelegeți adevăratul sens al iubirii, pentru că nici marele filosof Socrate nu la înțeles, așa cum ia spus lui Diotima: "Spuneți-mi, atunci, cauza acestui și a celorlalte mistere ale iubirii".
  • Pe lângă faptul că sunteți în legătură cu natura, este important să aveți credință într-o putere mai mare, indiferent de religia de care aparțineți sau de Dumnezeu pe care îl recunoașteți. Credința poate depăși frica și îi permite să crească și să avanseze. Aveți credință în voi și în vecinul vostru.
  • Voce sau pasaj 4: Iubiți totul și toată lumea în viață, în lume și în univers. Flori mirositoare, explorarea vieții în aer liber și a traiului între animale și plante sunt gesturi importante pentru a fi una cu natura și, prin urmare, cu universul, dar și pentru a găsi armonie în viață. Aceasta este una dintre preceptele filosofiei stoice și învățăturile lui Epictet.

  Avertismente

  • În același timp, nu vă faceți griji cu privire la faptul că sunteți o persoană potrivită.
  • Învață din stoicism. Nu vă faceți griji și nu vă faceți griji cu privire la lucruri care nu vă pot controla.
  • Nu vă faceți griji cu privire la moarte, în loc să spună Thomas Nagel MOARTEA, "cred într-o formă de nemurire".

  Lucruri de care ai nevoie

  • Deschideți mintea și dorința de a îmbunătăți lucrurile, nu numai pentru a vă ajuta, ci și pentru a contribui la binele cel mai înalt.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit