gtemata.com

Cum sa traiesti cea mai buna viata pentru cel mai bun

Semnificația vieții tale este ceva pe care îl creezi zi de zi, cu gânduri și acțiuni. În orice situație, întreabă-te ce poți învăța, modul în care evoluează ca persoană și se va opri vina pe alții atunci când lucrurile nu merg așa cum v-ar dori: este de până la tine pentru a decide ce înseamnă să trăiești din plin de viata ta. Iată câțiva pași utile pentru a începe de la.

paşi

Partea 1
Definiți-vă pe voi înșivă

Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 1
1
Recunoașteți că viața este o călătorie, nu o destinație. În ciuda faptului că este un cliche, această vorbă reflectă realitatea: modul în care atingeți obiectivul este la fel de important ca obiectivul în sine. A trăi viața la maxim este un proces a cărui dezvoltare va dura până la sfârșitul zilelor voastre. Nu fi frustrat de greșeli, dar trebuie să știți că va dura ceva timp pentru a învăța câteva lucruri - viața este așa.
 • Imagine intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 2
  2
  Fii cinstit cu tine și cu ceilalți. Nemilosul este un prădător înfometat al energiei și al fericirii. Când nu sunteți sincer cu voi înșivă, vă păstrați de la creșterea și învățarea - atunci când nu sunteți cu ceilalți, vă deteriora intimitatea și încrederea relațiilor voastre.
 • Nemulțumirile pot avea mai multe cauze. Cercetările au arătat că uneori mințim pentru că gelozia ne conduce la rău altora. În alte momente, minciunile noastre provin din teama de confruntare sau din teama suferinței dacă spunem adevărul. A fi sinceră poate fi dificilă, mai ales pentru sine, dar ne ajută să trăim o viață mai bogată și mai bogată.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel
  3
  Învață să te accepți. Prea adesea ne îndreptăm atenția asupra acelor aspecte ale noastre care nu le place, concentrându-ne pe ceea ce ne-am dori să schimbăm deoarece suntem convinși că ar trebui să fie diferită. Cheltuind tot timpul să vă gândiți la ceea ce nu vă place sau la ceea ce sa întâmplat în trecut, vă împiedică să vă concentrați asupra viitorului. În mod conștient, decide să înveți să te iubești așa cum ești.
 • Prezentați-vă punctele tari. La ce te simți bine? Puteți include atribute nobile, cum ar fi inventarea unei noi tehnologii, precum și abilități mai comune, cum ar fi prietenia cu ceilalți. Știind ce caracteristici sunt cele mai bune vă pot ajuta să le dezvoltați mai mult, distragându-vă de ideea de a fi una "eșec".
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel
  4
  Determinați valorile dvs. Convingerile care vă modelează modul de a fi și de a trăi viața sunt valorile cheie - acestea pot fi credințele voastre spirituale sau cele mai profunde și mai importante credințe. Reflectarea valorilor dvs. vă va ajuta să stabiliți obiective consecvente și în concordanță cu acestea. Când trăiți conform principiilor dvs., șansele de a vă simți mulțumiți și fericiți cresc considerabil.
 • Luptați pentru lucrurile în care credeți și nu lăsați pe nimeni să vă trateze rău. Puteți să o faceți în timp ce rămâneți deschis față de ideile altora, multe dintre ele putând să vă surprindă.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 5
  5
  Provocați dialogul intern negativ. Uneori ne sunt conduse de a confunda autocritic cu încercarea de a ne imbunatati acestora- Cu toate acestea, numeroase studii au arătat că mai ostil și critică ne demonstrează la noi, cu atât mai probabil să facă același lucru cu alții. Dialogul intern negativ și auto-critica nu te ajută în nici un caz să devii o persoană mai bună sau să îți atingi obiectivele. Încercați astfel să fiți amabili și să înțelegeți cu voi înșivă.
 • De exemplu, dacă vă aflați în mod constant spunându-vă că ceva este în neregulă cu dvs. sau că ar trebui să fiți diferit, arătați-vă hotărâți să contestați acele gânduri, înlocuindu-le cu cele mai pozitive. Înlocuiți gândurile "Sunt un ratat real" cu "Această situație nu a mers exact așa cum am crezut. Va trebui să mă întorc la analiză pentru a găsi o altă abordare".
 • Încercați să analizați auto-critica într-un mod logic. Criticarea noastră poate fi prea ușoară. Data viitoare când observi că ești prea strictă cu tine însuți, încearcă să găsești un răspuns rațional la acea critică. De exemplu, dacă aveți un astfel de gând "Sunt foarte proastă, nu știu absolut nimic despre acest subiect și toți colegii mei de clasă sunt mai deștepți decât mine", o examinați într-un mod rațional. Sunt cu adevărat cu toții mai deștepți decât tine sau sunt mai pregătiți pe această temă decât alții? Rezultatele dvs. în acest curs depind de intelectul dvs. (probabil că nu) sau de faptul că nu aveți pregătirea necesară pentru a excela? Studiezi greu? Ați beneficia de coaching-ul unui tutore? Facturarea faptelor într-un mod logic vă poate ajuta să aflați ce pași sunt necesari pentru a vă îmbunătăți și pentru a opri abaterea.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 6
  6
  Devii mai flexibil. Unul dintre motivele pentru care ne simțim frustrați este că ne așteptăm ca lucrurile să rămână neschimbate. Dar viața este plină de schimbări. Deschideți-vă procesele de transformare și creștere, învățând să vă adaptați la noi situații și noi provocări din fiecare zi.
 • Promovarea emoțiilor pozitive, cum ar fi optimismul și fericirea, vă vor ajuta să deveniți mai flexibili.
 • Căutați modele în modul în care reacționați la evenimente și situații. Determinați ce este util și ce nu este - acest exercițiu vă poate ajuta să modificați reacțiile care nu sunt favorabile, învățându-vă să vă adaptați mai bine la evenimente. Pe lângă faptul că vă simțiți mai bine despre dvs., veți vedea, de asemenea, că îmbunătățiți interacțiunile cu ceilalți.
 • Aflați cum să luați în considerare evenimentele "negativ" ca oportunități de învățare. Judecă cum "eșecuri" reacțiile sau situațiile care apar negativ vă pot împinge să vă simțiți obsedați de aceasta, păstrându-vă posibilitatea de a învăța și de a crește datorită circumstanțelor pe care le întâmpinați. În loc să vă gândiți la obstacole și provocări în termeni negativi, considerați-le ca fiind oportunități pozitive prin care puteți învăța și îmbunătăți.
 • De exemplu, celebrul antreprenor Steve Jobs a spus: "Fiind concediată de Apple a fost cel mai bun lucru care mi sa întâmplat. Greutatea de a fi o persoană de succes a fost înlocuită de ușurința de a fi din nou începător, trecând de la multe "certitudini". Am avut ocazia să experimentez una dintre cele mai creative perioade din viața mea". J.K. Rowling, autorul romanelor răsunătoare care povestesc povestea lui Harry Potter, a spus că consideră că eșecurile sunt extrem de benefice, considerându-le ceva care trebuie evaluat mai degrabă decât să se teamă.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel
  7
  Aveți grijă de corpul vostru. Partea de a-ți trăi viața în cele mai bune depinde de îngrijirea corpului tău. Corpul tau este unic, nu poate fi inlocuit, asa ca asigura-te ca te poate transporta pe deplin de-a lungul aventurii si a calatoriei formative care este viata.
 • Mâncați într-un mod sănătos. Evitați alimente bogate în zaharuri și calorii goale. Umpleți-vă cu alimente proaspete (fructe și legume), carbohidrați complexi și proteine ​​slabe. De asemenea, amintiți-vă că mâncarea sănătoasă nu înseamnă să vă înfometați corpul - ocazional, oferindu-vă o felie de tort sau un pahar de vin nu vă poate face rău.
 • Păstrați corpul bine hidratat. Bărbații ar trebui să bea cel puțin 13 pahare de apă (sau lichide transparente, cum ar fi ceaiul și ceaiul din plante) pe zi (aproximativ 3 litri). Femeile ar trebui să bea aproximativ 9 pahare (2,2 litri) pe zi.
 • Îți exercițiu. Cercetările au arătat că activitatea fizică regulată ne ajută să ne simțim mai sănătoși, mai fericiți și mai pozitivi. Stabiliți-vă obiectivul de a face 150 de minute pe săptămână de exerciții de aerobic cu intensitate moderată.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 8
  8
  Învață să fii mai conștient. Dobândirea conștientizării vă poate ajuta să vă trăiți viața la maxim, menținându-vă concentrată asupra a ceea ce se întâmplă în prezent. Practica conștientizării are rădăcini adânci, care se întorc în tradițiile budiste - scopul ei este să te învețe să nu-ți judeci experiențele, încurajându-te să le accepți exact așa cum sunt.
 • Dacă sunteți în mod constant absorbit de gânduri legate de ceea ce sa întâmplat în trecut sau se poate întâmpla în viitor, nu vă puteți trăi viața la maxim. Învață să fii conștient de ceea ce se întâmplă chiar acum vă va ajuta să vă îngrijorați mai puțin despre ceea ce sa întâmplat deja sau se poate întâmpla.
 • Există multe modalități de a învăța cum să fii conștient, inclusiv practica meditația conștientă și studii spirituale. Discipline precum yoga și tai-chi vă învață să deveniți conștienți de corpul și mintea voastră.
 • Beneficiile conștientizării includ: îmbunătățirea sănătății mentale și fizice, reducerea nivelului stresului, interacțiuni constructive mai mult cu alte persoane, creșterea sentimentului de bunăstare generală.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel
  9
  Nu te mai spune ce "ar trebui" do. Psihologul Clayton Barbeau a dedicat numeroase studii acestui subiect, subliniind faptul că, în calitate de ființe umane, avem tendința de a ne spune "ar trebui să ne" de multe ori chiar în detrimentul valorilor și obiectivelor noastre. dumneavoastră "Ar trebui să mă" ele pot provoca nemulțumiri și dureri considerabile - eliminarea lor din viața voastră vă poate ajuta să trăiți mai bine.
 • De exemplu, analizați această declarație: "Ar trebui să scap de greutate". De unde provin aceste gânduri? Vrei să te simți mai potrivit și mai sănătos? Medicul vostru v-a sfătuit să pierdeți în greutate pentru a preveni orice boală? Sau mai simplu cineva ți-a spus asta "ar trebui" au un aspect diferit? Același obiectiv poate reprezenta un scop util și pozitiv sau un proiect dăunător, totul depinde de motivele care vă fac să ajungeți la el.
 • Decide să nu perceapă zeii "Ar trebui să mă" nu este același lucru cu a nu-ți da obiective. Scopul este de a vă stabili obiectivele în funcție de ceea ce vă aflați tu considerați importanți, nu pentru dorințele sau impunerea altora.
 • Partea 2
  Urmați drumul propriu

  Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 10
  1
  Încercați să ieșiți din zona dvs. de confort. Numeroase studii au arătat că, pentru a-și da cele mai bune rezultate, ființele umane trebuie să depășească limitele lor. Psihologii spun că atinge un nivel de "anxietate optimă"- se dovedește că cu cât sunteți mai dispuși să vă provocați, cu atât vă veți simți mai bine în a face experiențe noi.
  • Din moment ce, în mod normal, ideea de a reuși să ne eșuează ne face neconfortabil, riscurile pot fi foarte înfricoșătoare. Majoritatea oamenilor se tem de risc pe termen scurt. Cu toate acestea, cei care nu doresc să-și asume șanse sunt mult mai probabil să aibă multe regrete viitoare.
  • Vărsarea din zona dvs. de confort ocazional vă poate ajuta, de asemenea, să dezvoltați flexibilitatea de care aveți nevoie pentru a aborda situațiile inevitabile ale vieții.
  • Începeți cu mici eforturi treptate. De exemplu, mergeți la un restaurant fără să citiți în prealabil recenziile legate de internet, să improvizați o evadare romantică cu partenerul dvs. sau să faceți ceva la locul de muncă pe care nu l-ați mai experimentat până acum.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 11
  2
  Fii realist. Datti dei realizabile, în funcție de talentele și abilitățile tale. Luați în considerare toate eforturile ca o cucerire. Deplasați pas cu pas în direcția stabilității și securității.
 • Acordați-vă obiective pe care le considerați semnificative, fără a le compara cu cele ale oricărei alte persoane. Dacă sunteți de părere important să învețe să joace melodia preferată de pe chitara, nu vă descurajați dacă nu devine un chitarist de rock mare.
 • Stabiliți obiectivele conform unui criteriu de "performanță". Atingerea obiectivelor dvs. necesită muncă grea, devotament și motivație. Este important să vă asigurați că puteți să le atingeți numai prin i dumneavoastră eforturi. Amintiți-vă că nu puteți controla acțiunile altora, pe lângă tine. De exemplu, "deveniți un star de film" Este un scop care depinde de acțiunile altora (personalul de casting trebuie să vă aleagă, publicul trebuie să meargă și să vă vadă filmul etc.). Cu toate acestea, "face cât mai multe probe posibil" este un obiectiv realizabil, deoarece în acest caz ești tu care controlează acțiunile dvs. Chiar dacă nu puteți obține o parte, puteți spune că ați atins scopul pentru că ați realizat ceea ce ați stabilit pentru dvs. sau faceți tot ce este mai bun pentru a obține ceea ce doriți.
 • Imaginea intitulată Viața vieții până la cel mai înalt nivel 12
  3
  Acceptați să fiți vulnerabili. Când vă trăiți viața cât mai bine cu putință, profitați de oportunitățile dvs., urmăriți ceea ce doriți. Deciziile pe care le faceți mereu au consecințe și, uneori, lucrurile pot fi diferite de ceea ce ați sperat. Acceptarea pentru a fi vulnerabilă înseamnă acceptarea posibilității ca rezultatele să nu fie cele pe care le-ați planificat - este un pas crucial pentru a vă putea trăi viața într-un mod cât mai complet, mai autentic și mai performant.
 • Știind cum să fii vulnerabil te ajută să acționezi în toate aspectele vieții. Dacă vă este frică să fiți deschisi și cinstiți cu o altă persoană pentru că vă este frică de suferință, nu veți putea dezvolta o relație cu adevărat profundă. Dacă ideea de a profita de o oportunitate vă sperie deoarece rezultatele pot fi diferite de cele sperate, vă împiedicați să reușiți.
 • Luați în considerare, de exemplu, povestea lui Myshkin Ingawale, inventator care a visat la dezvoltarea tehnologiei care ar reduce rata mortalității infantile în India rurală. Ingawale vorbeste adesea despre cum primele 32 de tentative au fost un esec: doar treizeci si treilea proces a fost un succes. Abilitatea lui de a se arăta vulnerabilă, acceptând riscuri și eșecuri este ceea ce ia permis să dezvolte o tehnologie care să salveze multe vieți.


 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 13
  4
  Fii lacomi pentru cunoaștere. Nu vă mulțumiți cu fluxul normal de viață, scufundați într-un mod activ. În fiecare situație în care trăiți, încercați să recunoașteți ceea ce puteți învăța. Veți fi mai puțin înclinați să vă simțiți stresați de provocări - vă veți concentra, de asemenea, pe mișcarea înainte, în loc să stați în picioare și să vă uitați înapoi.
 • Învățarea lucrurilor noi vă ajută să vă mențineți funcția pe deplin funcțională. Atunci când puneți întrebări și analizați activ experiențele, este mult mai probabil să vă simțiți bine din punct de vedere mental și fizic.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 14
  5
  Simțiți-vă recunoscător. Recunoștința nu este doar un sentiment, ci un stil de viață care necesită o practică activă. Cercetările au arătat că faptul de a fi recunoscător vă permite să vă simțiți mai sănătoși, mai fericiți și mai pozitivi. Recunoștința vă poate ajuta să depășiți traumele trecutului și să vă consolidați relațiile cu ceilalți. În fiecare zi, încercați să recunoașteți lucrurile pentru care vă puteți fi recunoscători. Asigurați-vă că familia, prietenii și toți cei care sunt importanți pentru dvs. știți că vă simțiți recunoscători să îi aveți în viața voastră. Distribuiți și exprimați dragostea ori de câte ori puteți. Viața ta este mult mai satisfăcătoare atunci când practică recunoștința într-un mod activ.
 • Savurați momentul. Oamenii au un obicei prost de a se concentra asupra aspectelor negative ale vieții, ignorând toată frumusețea și pozitivitatea care le înconjoară. Încercați să recunoașteți și să vă savurați momentele minunate din viața de zi cu zi. Gândiți-vă la semnificația acestor experiențe. A fi conștient de fericirea momentului înseamnă a trăi pe deplin în prezent. Punerea acestor experiențe în scris poate fi foarte utilă. Chiar și lucrurile mici, ca un mesaj neașteptat de la un prieten sau de o dimineață frumoasă însorită, ne pot umple cu recunoștință dacă le dăm acestora.
 • Împărtășește-ți recunoștința cu ceilalți. Atunci când împărtășiți experiențele dvs. pozitive cu alte persoane, este mai probabil să reușiți "sigur" în memorie. Dacă vedeți o floare minunată în timp ce sunteți în autobuz, trimiteți un mesaj unui prieten pentru a vă împărtăși toată frumusețea. Dacă partenerul dvs. a spălat vasele pentru a vă surprinde, spuneți cât de mult îi apreciați gestul. Împărtășirea unui sentiment de recunoștință poate, de asemenea, face pe alții să se simtă mai pozitivi și mai înclinați să caute modalități de a se simți recunoscători în viața lor.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 15
  6
  Păstrați un jurnal. Scrierea într-un jurnal vă poate ajuta să reflectați asupra obiectivelor și valorilor. În plus, vă poate ajuta să determinați care sunt aspectele satisfăcătoare ale vieții dvs. și la care trebuie să lucrați în continuare. Menținerea unui jurnal este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți exercita conștiința.
 • Scrierea ar trebui să fie o experiență activă, depășind pur și simplu experiențele și gândurile. În loc să scrieți doar fiecare lucru care se întâmplă, folosiți-vă jurnalul pentru a reflecta asupra situațiilor în care vă confruntați. Care a fost prima ta reacție la situația asta? Cum te-ai simțit inițial? Acum ai schimbat sentimentele tale? Dacă te confruntă din nou cu o situație similară, te-ai comporta diferit?
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 16
  7
  Rade. Râsul este într-adevăr cel mai bun medicament, reduce hormonii de stres și provoacă eliberarea de endorfine, cauze naturale de bună dispoziție. Când râzi, ardeți calorii și trimiteți oxigen întregului corp, ridicându-vă sănătatea și pozitivitatea.
 • Poate că nu știi că râsul este contagios - când îți exprimi bucuria râzând, oamenii apropiați de tine sunt înclinați să facă același lucru. Râsul în companie poate da viață relațiilor sociale și emoționale.
 • Imaginea intitulată Viața vieții până la cel mai înalt nivel 17
  8
  Simplificați nevoile dvs.. Uneori, ceea ce vă proprii se termină cu păstrarea voastră. O casă plină de obiecte nu te va face fericit. Vă decideți conștient să vă simplificați nevoile zilnice. Cercetările au arătat că, deseori, obsesia cu bunuri materiale este doar o modalitate de a masca deficiențe mai profunde. Străduiți-vă să doriți doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie - și aveți nevoie doar de ceea ce dețineți.
 • Adesea, oamenii foarte materiali sunt cei mai nemulțumiți și nemulțumiți. Spre deosebire de relațiile interpersonale, obiectele nu au capacitatea de a te face fericiți, așa că se concentrează mai degrabă pe oameni decât pe lucruri.
 • Curăță-ți casa ca să scapi de tot ce nu-ți folosești sau nu-ți place. Identificați o organizație de caritate care să doneze haine, articole de casă și toate lucrurile care vă înconjoară, dar care sunt practic inutile.
 • De asemenea, vă simplifică viața personală. Nu este nimic în neregulă cu refuzul unei misiuni sau a unei invitații. Alegeți să vă petreceți timpul făcând lucrurile care vă plac sau pe care le considerați utile.
 • Partea 3
  Interacționați cu alții

  Imaginea intitulată Viața vieții până la cel mai înalt nivel 18
  1
  Gândește-te la oamenii din jurul tău. Credeți sau nu, ființele umane pot veni "infectate" din emoții cu aceeași ușurință cu care sunt infectate de frig. Când petreceți mult timp cu oameni fericiți și pozitivi, vă veți simți la fel de bine. În același mod, petrecând mult timp cu oameni axați pe negativitate, veți avea mare risc de a fi infectați. Înconjurați-vă cu oameni care vă interesează bunăstarea, capabili să-i respectați pe alții și să vă îmbogățiți viața.
  • Cu cine vă petreceți zilele? Te simți bine despre tine când ești în compania acestor oameni? Vă fac să vă simțiți respectați și apreciați?
  • Acest lucru nu înseamnă că prietenii și cei dragi nu pot să-ți exprime critici constructive față de tine. Uneori e important să ai un prieten care să te poată indica că ai făcut ceva greșit și că cineva ar fi putut să te rănească. Cu toate acestea, amintiți-vă că critica față de dvs. ar trebui să fie întotdeauna mișcată cu bunătate și respect. De asemenea, în părțile inverse, nu uitați să faceți același lucru.
 • Imaginea intitulată Viața vie la cel mai înalt pas 19
  2
  Discutați nevoile dvs. cu alții. Aflați cum să să comunice asertiv, dar nu arogant, vă va ajuta să vă simțiți mai puternici, mai mulțumiți și mai încrezători în tine. Comunicarea în mod asertiv înseamnă recunoașterea faptului că atât dvs., cât și interlocutorul dvs. aveți nevoie, asigurându-vă astfel că ambele au posibilitatea de a fi auzite.
 • Fii sincer și sincer, dar evită să faci judecăți sau reproșuri. Când o persoană te doare, cel mai bun lucru este să o lași să știe cum te simți, dar ai grijă să nu folosești o limbă pe care eticheta-o drept vinovată, cum ar fi "Ai fost foarte nepoliticos pentru mine" sau "Nu aveți interes pentru nevoile mele".
 • Vorbește în prima persoană. Formulează-ți propozițiile concentrându-te asupra a ceea ce "tu" încercați și trăiți, vă ajută să nu faceți judecăți și să nu faceți vina. De exemplu: "M-am simțit rănit când ai uitat să mă iei la muncă. Am crezut că nevoile mele nu sunt importante pentru tine".
 • Oferiți critici constructive și fiți gata să acceptați pe cei care exprimă alții. Nu spuneți doar ce ar trebui sau nu ar trebui făcut: argumentați-vă solicitările.
 • Invită-i pe alții să-și împărtășească ideile și nevoile. Utilizați un limbaj de cooperare, cum ar fi "Ce vrei să faci?" sau "Ce crezi?".
 • Când nu sunteți de acord cu opinia cuiva, încercați să spuneți ceva asemănător "Spune-mi mai multe", în loc să susțină imediat necesitatea automată de a-ți exprima punctul de vedere. Încercați să încercați să vedeți lucrurile din punctul de vedere al celuilalt.
 • Imaginea intitulată Viața vieții până la cel mai înalt nivel 20
  3
  Iubiți pe aproapele vostru, oricine este el. Încearcă să fii mai altruist în relațiile tale cu ceilalți. Unul dintre principalele obstacole din viața noastră este să fim absolut convinsi "merit" câteva lucruri. Asemenea așteptări pot provoca sentimente de furie și nemulțumire. Dă dragoste fără să aștepți nimic în schimb, chiar dacă acest lucru necesită forță și sacrificiu.
 • Aceasta nu înseamnă că trebuie să te transformi într-una "mat" împotriva celor care te tratează nedrept. Puteți să iubiți și să acceptați pe cineva în timp ce recunoașteți că compania dvs. nu este bună pentru dvs.
 • Oricât de greu ar fi să crezi, dragostea are și fructe la locul de muncă. Un mediu de lucru care promovează relații bazate pe sentimente de înțelegere, respect și afecțiune creează lucrători mai productivi și mai mulțumiți.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 21
  4
  Iartă-te și altora. Iertarea este bună atât pentru trup, cât și pentru suflet. Iertarea poate fi incredibil de dificilă, dar este un instrument excelent împotriva stresului, hipertensiunii și tahicardiei. Iertarea vă ajută să vă simțiți mai împlinită și mai fericită, chiar dacă cealaltă persoană nu este capabilă să vă recunoască comportamentul greșit.
 • Reflectați asupra a ceea ce doriți să iertați. Rețineți sentimentele care vin din gândurile voastre. Acceptarea sentimentelor care ies din ea - judecându-le sau încercând să le reprimați, vă va face să vă simțiți mai rău.
 • Transformați experiențele dureroase în oportunități de învățare. Ce ai fi putut face diferit? Ce ar putea face cealaltă persoană în mod diferit? Ce puteți învăța din această experiență pentru a putea deveni o persoană mai bună?
 • Amintiți-vă că singurele acțiuni pe care le puteți controla sunt ale voastre, nu există nici o modalitate de a comanda pe cele ale altora. Unul dintre motivele pentru care este atât de greu să iertăm este că depinde în întregime de noi înșine. Persoana care ne-a rănit nu-și poate recunoaște niciodată greșelile, evitând astfel plata consecințelor sau profitând de această experiență. Cu toate acestea, continuarea experienței de furie vă va face rău numai. Indiferent de alegerile celorlalți, învățați să iertați tu va ajuta să se vindece.
 • Iertarea ta este la fel de importantă ca iertarea altora. Când ne rumânăm de trecutul nostru sau de deciziile pe care le-am regretat, ajungem să creăm un cerc inutil de auto-vină, mai degrabă decât să folosim experiențele noastre ca instrumente care ne permit să devenim oameni mai buni în prezent. Utilizați tehnicile descrise în acest articol, de exemplu, provocând dialogul intern negativ sau punând în practică o mai mare conștientizare, pentru a vă putea ierta, oferindu-vă aceeași înțelegere pe care o acordați altora.
 • Când iertați, amintiți-vă că sunteți primii care trebuie să uitați acele situații care ți-au provocat emoții negative.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 22
  5
  Fă bine. Oferiți-vă ajutor altor persoane, începând cu vecinii dvs. În plus, sprijină organizațiile de caritate din interiorul și din afara comunității. Oferindu-vă îmbogăți atât pe voi, cât și pe ceilalți.
 • Fiind de ajutor pentru alte persoane oferă, de asemenea, beneficii fizice, permițându-vă să vă îmbunătățiți starea de sănătate. Fiind generos poate declanșa un fenomen numit "bunătate euforie" (în engleză "Ajutorul e ridicat") sau un vârf al endorfinelor care pot fi atribuite pentru a face ceva bun altora.
 • Ajutarea altora nu înseamnă să trebuiască să înființezi o masă pentru cei săraci sau pentru o organizație caritabilă: chiar și acțiunile mici de zi cu zi pot avea un efect mare. Cercetarea a subliniat meritele efectului "răspândirea favoarea" (în engleză "Plătiți-l înainte"), conform căruia fiecare dintre faptele voastre de bunătate poate inspira pe alții să se manifeste generos și politicos la rândul lor, motivând astfel tot mai mulți oameni să facă același lucru.
 • Imaginea intitulată Viața vieții la cel mai înalt nivel 23
  6
  Accept pe oricine. fi natură și politicos. Apreciați compania altor persoane, având grijă să le tratați așa cum ați dori să fiți tratați.
 • Inițial, vorbirea cu cineva care este aparent diferită de dvs. poate că nu este ușor. În aceste cazuri, rețineți că fiecare persoană pe care o întâlniți are ceva de învățat. Îmbrățișarea diferențelor din viața de zi cu zi vă va ajuta să înțelegeți că, deși diferiți, suntem cu toții ființe umane.
 • Sfaturi

  • Răspândiți dragostea:
  • Ascultați mai mult, vorbiți mai puțin.
  • Nu acordați atenție erorilor și defecțiunilor.
  • Îmbunătățiți ceea ce aveți.
  • Exprimați-vă aprecierea.
 • Nu lăsați pe alții să vă trateze. Nu permiteți nimănui să vă controleze deciziile. Fă ce poți, ca să fii mereu cel mai bun, ignorând ceea ce alții doresc să fii.
 • Bucurați-vă de lucrurile mici din viață. Stai înapoi, relaxează-te și gândește-te la bucuria care te face să privești cerul albastru, să asculți râsul surorii tale sau să te uiți la glumele obișnuite ale tatălui tău. Gândește-te cum ar fi viața ta fără ei.
 • Fii tu insuti. Păstrați-vă departe de flecări, prejudecățile și tendința de a judeca. Pentru a-ți trăi viața la maxim, este important să încerci mereu să trăiești în prezent. Trecutul nu poate fi reluat, viitorul este incert, singurul moment concret este acum.
 • Lăsați-i drumul temerilor, ei încearcă doar să te opună, împiedicându-ți să-ți trăiești viața cât mai bine. Frica este ca o boală care compromite bunăstarea pasiunilor și dorințelor. Dacă doriți să vă simțiți mulțumiți și liberi să vă trăiți viața, trebuie să vă străduiți să rămâneți în prezent, împărtășind fericirea voastră cu totul și cu toată lumea din jurul vostru.
 • Continuați aventura! Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faceți ceva nebun, cum ar fi urcarea în clădirea Empire State Building, chiar dacă suferiți de vertij - chiar și o mică aventură poate fi foarte plăcută, cum ar fi degustarea unui nou vas sau o plimbare cu coaster. Veți fi bucuroși că ați făcut-o!
 • Profitați de fiecare moment al vieții dvs., negativ sau pozitiv. Prezentul definește cine sunteți și vă permite să apreciați trecutul și să vă îmbunătățiți viitorul.
 • Avertismente

  • Nu permiteți circumstanțelor extreme să vă determinați sentimentele. Nu puteți controla fiecare situație, dar puteți decide întotdeauna ce semnificație să atribuiți lucrurilor.
  • Fiți conștienți de diferența dintre o poveste și un fapt - nu fiți prinși de propriile dvs. povești.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit