gtemata.com

Cum și când să faci nou-născutul pe burtă

Perioada de timp în care bebelușul se află pe stomac, treaz și jocul este foarte important pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă. Copiii învață să susțină capul și să se tragă în picioare (bazele pentru accesarea cu crawlere) în timp ce sunt predispuși. Având în vedere modul în care este recomandat astăzi ca nou-născuții să doarmă pe spate pentru a preveni SIDS (Sindromul Sudden Infant Death, English Sindromul morții infantile subită

), devine și mai important să planificați perioade în care copilul dvs. este liber să joace în poziția predispusă.

paşi

Partea 1
Cunoașteți când să-l faceți să stea pe Pancino

Imaginea intitulată
1
Începeți imediat punerea copilului într-o poziție predispusă pentru o creștere sănătoasă. În cazul în care copilul dumneavoastră sa născut în timpul dat și nu are probleme serioase de sănătate, o puteți face să se întindă pe burtă, de îndată ce ai venit acasă de la spital - pur și simplu nu amintesc de a pune copilul atunci când doarme predispus (acest lucru crește riscul de SIDS). Copiii nu vor putea să se miște prea mult la început, așa că limitați timpul la câteva minute și verificați dacă bebelușul este confortabil.
 • Unii nou-născuți se pot simți inconfortabil situați pe stomac până când coborârea ombilicală cade. În acest caz, puteți aștepta câteva săptămâni pentru a începe.
 • Imaginea intitulată
  2
  Discutați cu medicul pediatru dacă aveți teama de a pune nou-născutul pe stomac. Dacă copilul se naște prematur sau are unele probleme de sănătate, medicul trebuie să-i dea aprobarea înainte de a începe să-l pună într-o poziție predispusă. Și mai presus de toate, care se aplică tuturor nou-născuților, nu-l lăsați să meargă mai mult.
 • Imaginea intitulată
  3
  Alegeți cel mai bun timp. Dacă aveți posibilitatea să planificați momente când vă petreceți timpul în poziție predispusă, puteți maximiza șansele copilului de a se distra. Alegeți un moment în care copilul este treaz, vesel și nu este înfometat și îl face obișnuit să-l țină predispus după schimbarea scutecului.
 • Ar fi mai bine dacă copilul nu ar fi foame, dar este mai bine să nu o faceți pe burtă imediat după hrănire, deoarece ar putea să se regurgă.
 • Nu-l face niciodată să stea pe burtă când o dai în somn. Aceasta trebuie să fie o activitate diurnă și stimulatoare.
 • Partea 2
  Puneți bebelușul în poziție

  Imaginea intitulată
  1
  Plecați de la o poziție confortabilă și familiară. Pentru nou-născuți, puteți începe prin a vă cultiva pe spate și plasați nou-născutul pe stomac. Copilul dumneavoastră se va simți liniștit de proximitatea și bătăile inimii. Când crește, puteți începe să utilizați o suprafață plană (o letonă sau o pătură pe pământ). Puneți bebelușul pe stomac pe suprafața plană - verificați-l pentru a vă asigura că ține bine capul. Asigurați-vă că vă țineți aproape de el păstrând ochii pe el pentru întreaga perioadă de timp care rămâne în poziție predispusă.
  • Bebelușii sunt mai dificili atunci când sunt predispuși, așa că la început copilul tău s-ar putea plânge. Nu vă grăbiți și luați-o în brațe dacă începeți să plângeți sau sunteți foarte dezamăgit.
 • Imaginea intitulată
  2
  Ajustați brațele copilului. Asigurați-vă că brațele sunt înainte, astfel încât copilul să le poată folosi pentru a se trage. Copiii cu brațele blocate sau înapoi nu numai că se vor simți inconfortabil, dar nu vor putea să înțeleagă toate avantajele oferite de această poziție.
 • Imaginea intitulată
  3
  Schimbați poziția. Dacă copilul este agitat, puteți încerca să vă așezați și să îl țineți în poală. Traversați un picior peste celălalt, apoi puneți capul și umerii copilului pe picior. Cântați cu blândețe, discutați cu el și masați spatele.
 • Puteți, de asemenea, să încercați să țineți bebelușul în brațe prin punerea lui în față (asigurați-vă că sprijiniți mușchii până când el poate face el însuși). Dar acest lucru nu este la fel de eficient ca poziția predominantă pe o suprafață plană.
 • Imaginea intitulată
  4
  Ridică copilul. Dacă copilul dvs. încă nu poate folosi mâinile pentru a se trage, ridicați o pătură și puneți-o sub brațele sale ca suport. Uneori copiii se bucură de această schimbare de poziție.
 • De asemenea, puteți folosi o pernă pentru sugari.
 • Imaginea intitulată
  5
  Creșteți încet durata. Dacă este un nou-născut, puteți începe să-l lăsați înclinat pentru un minut sau două la un moment dat, crescând treptat, până la o oră pe zi, când copilul este de patru sau cinci luni.
 • Copilul nu are nevoie de o oră la rând într-o poziție predispusă, el poate rupe cu ușurință durata în mai multe sesiuni mai scurte.
 • Partea 3
  Efectuarea timpului de trecere a distracției Pancino

  Imaginea intitulată


  1
  Țineți compania copilului dumneavoastră. Nu-l puneți pe stomac și plecați. În schimb, stați pe stomac, în fața lui. Apoi discutați cu el, cântați-i cântece, faceți fețe amuzante - tot ceea ce puteți face în mod natural și lăsați-l să se distreze.
 • Imaginea intitulată
  2
  Adăugați jucării. Când copilul crește, distrează-l cu jucării colorate, în timp ce își petrece timpul în poziție predispusă. Încercați să scuturați jucăria în fața feței și să o mutați în jurul lui - acest lucru îl va încuraja să-și ridice capul, să-l miște și, în cele din urmă, să încerce să ia jucăria.
 • Imaginea intitulată
  3
  Nu forța. Dacă copilul plânge sau protestează, îl puteți pune înapoi mai devreme decât se aștepta. Cheia este aceea de a oferi copilului posibilitatea de a se obișnui cu poziția și de a-și exercita diferite mușchi, fără a-l obliga la un program rigid. Timpul care trece pe burtă trebuie să fie întotdeauna distractiv și interesant pentru el.
 • Partea 4
  Observați rezultatele

  Imaginea intitulată
  1
  Observați capacitatea copilului de a-și ridica capul. Până la sfârșitul primei luni, el ar trebui să-și poată ridica capul o perioadă scurtă de timp și să-și miște puțin picioarele, de parcă ar fi fost târât.
 • Imaginea intitulată
  2
  Observați când capul se întoarce. În cea de-a doua lună, copilul ar trebui să-și poată ține capul în sus pentru o perioadă mai lungă de timp și să-l transforme din nou și din nou.
 • Imaginea intitulată
  3
  Acordați atenție echilibrului copilului. În cea de-a treia lună, copilul ar trebui să poată sta pe brațe și pe pelvis, mai ales cu ajutorul unei pături. În cea de-a patra lună, veți observa cum să vă păstrați echilibrul pe stomac și în a cincea lună îl veți vedea încercând să luați jucăriile.
 • Imaginea intitulată
  4
  Observați cum se dezvoltă puterea lui. Copilul va deveni mai puternic și mai puternic în primele luni. Până la sfârșitul lunii a șaptea, copilul ar trebui să se poată sprijini cu o singură mână, iar celălalt încearcă să ia o jucărie.
 • Imaginea intitulată
  5
  Căutați semne de mobilitate. Unii copii încep să se târască în a 8-a sau a 9-a lună. Puteti chiar sa vedeti ca bebelusul incearca sa se treaca intr-un fel de pozitie verticala.
 • Sfaturi

  • Lăsați copilul să decidă cât timp să rămână pe burtă. Nu forța. Colectați-o dacă începeți să plângeți sau să vă plângeți.
  • Nu acordați prea multă importanță calendarului rezultatelor. Discutați cu medicul pediatru dacă credeți că este înapoi, dar știți că fiecare copil crește în ritmul propriu.

  Avertismente

  • Nu puneți bebelușul pe stomac, deoarece crește riscul de apariție a unui sindrom brusc de moarte a sugarului (SIDS).
  • Întotdeauna supraveghează copilul în timpul trecerii pe burtă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit