gtemata.com

Cum să rezolvați problemele unei conexiuni în bandă largă

Uneori conexiunile la internet pot prezenta probleme. Înainte de a apela asistența tehnică a furnizorului dvs. de servicii, încercați să rezolvați problema singură. Este o soluție mai rapidă de așteptare pasivă pentru un apel de la serviciul de relații cu clienții dvs. ISP. La sfârșitul procedurii, dacă problema persistă, puteți contacta serviciul de relații cu clienții, reducând posibilele cauze ale neplăcerii și oferind informații mai detaliate interlocutorului dvs.

paşi

Metoda 1

Verificați linia telefonică
Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 1
1
Ridicați receptorul telefonic. Dacă conexiunea dvs. de bandă largă oferă și servicii de telefonie, verificați dacă linia este în funcțiune.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 2
  2
  Ascultați sunetul clasic al unei linii telefonice gratuite și asigurați-vă că nu există nici un fel de perturbări.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 3
  3
  Sunați la serviciul de asistență tehnică. Dacă linia telefonică este "mută" sau dacă auziți numai zgomot, este foarte probabil că aceasta este o problemă tehnică legată de conexiune. Explicați problema operatorului care vă răspunde.
 • Metoda 2

  Verificați cablurile de conectare
  Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 4
  1
  Examinați cablurile. Verificați porturile modem / router din spatele dispozitivului. Asigurați-vă că toate cablurile sunt bine conectate. Urmați cablul care transportă semnalul ADSL până la priza de perete. Verificați dacă cablul nu este defect sau defect.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 5
  2
  Dacă găsiți un cablu deconectat, reconectați-l. La sfârșit, observă dacă luminile de pe modem / router indică faptul că conexiunea la internet a fost restabilită.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 6
  3
  Verificați conexiunea. Utilizați un dispozitiv electronic pentru a verifica dacă conexiunea Web a fost restabilită cu succes după modificările efectuate în etapa anterioară. Încercați să răsfoiți sau să descărcați e-mail.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 7
  4
  Sunați la serviciul de asistență tehnică. Dacă toate cablurile sunt conectate corect, dar problema persistă, poate fi o defecțiune ISP sau o problemă pe linia telefonică într-o întindere în afara apartamentului.
 • Metoda 3

  Reporniți Modemul / Routerul
  Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 8
  1


  Examinați cablurile. Verificați porturile modem / router din spatele dispozitivului. Asigurați-vă că toate cablurile sunt bine conectate. Urmați cablul care transportă semnalul ADSL până la priza de perete. Verificați dacă cablul nu este defect sau defect.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 9
  2
  Opriți Modemul / Routerul. Uneori o repornire simplă rezolvă problema. Așteptați câteva minute înainte să îl porniți din nou.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 10
  3
  Reporniți Modemul / Routerul. După apăsarea butonului de alimentare, vizionați luminile de pe dispozitiv.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 11
  4
  Verificați conexiunea. Utilizați un dispozitiv electronic pentru a verifica dacă conexiunea Web a fost reinițializată cu succes după corecțiile efectuate în etapa anterioară. Încercați să răsfoiți sau să descărcați e-mail.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 12
  5
  Sunați la serviciul de asistență tehnică. Dacă repornirea routerului nu a avut efectul dorit și problema persistă, ar putea fi o întrerupere a ISP-ului sau o problemă pe linia telefonică într-o întindere în afara apartamentului. Sau ar putea fi o problemă cu Modemul / Router-ul însuși.
 • Metoda 4

  Efectuați o conexiune directă
  Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 13
  1
  Obțineți un cablu de rețea Ethernet. Dacă sunteți conectat (ă) la rețeaua dvs. prin Wi-Fi, încercați să utilizați o conexiune prin cablu.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 14
  2
  Conectați cablul de rețea la unul din porturile routerului. Apoi conectați celălalt capăt al cablului la portul LAN al computerului.
 • Imaginea intitulată Rezolvarea de bază pentru conexiunea în bandă largă Pasul 15
  3
  Verificați conexiunea. Utilizați un dispozitiv electronic pentru a verifica dacă conexiunea Web a fost reinițializată cu succes după corecțiile efectuate în etapa anterioară. Încercați să răsfoiți sau să descărcați e-mail.
 • 4
  Sunați la serviciul de asistență tehnică. Dacă conexiunea directă prin intermediul unui cablu de rețea nu funcționează și problema persistă, nu este o funcționare defectuoasă a sistemului Wi-Fi. Ar putea fi o deservire a ISP sau o problemă pe linia telefonică într-o întindere în afara apartamentului tău. Sau ar putea fi o problemă cu modemul / ruterul în sine.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit