gtemata.com

Cum se utilizează un monitor de fitness

Monitoarele de fitness sunt foarte utile pentru monitorizarea progresului instruirii și pentru a face ca rutinele de exerciții să fie sigure și eficiente. Urmați pașii propuși pentru a utiliza monitorul de fitness în mod eficient și în siguranță.

paşi

Partea 1
Decideți ce monitor de fitness vă poate ajuta

Monitorul pe care doriți să îl utilizați și calitatea a ceea ce cumpărați depinde de nivelul de pregătire, de obiectivele dvs. și de problemele de sănătate pe care le aveți. Economisiți bani cumpărați doar tipul de monitor de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți activitatea fizică cu succes.

Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 1
1
Luați în considerare monitoarele care măsoară viteza și distanța. Indiferent dacă mergeți, alergați, cicliți, faceți drumeții sau înotați, monitorizările care măsoară viteza și distanța vă pot ajuta să urmăriți îmbunătățirile în ceea ce privește durata, timpul și agilitatea.
 • Acest tip de monitor este deosebit de util pentru cei care se antrenează în aer liber, fără pista, încercând să-și mărească nivelul în fiecare zi sau cei care călăresc sau înoată fără a măsura distanțele.
 • Unele pantofi au un cip care poate fi programat pentru a măsura viteza, distanța și durata și apoi vă permite să introduceți rezultatele într-un program de calculator care înregistrează progresul.
 • Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 2
  2
  Utilizați un monitor al ritmului cardiac. Este foarte important mai ales dacă aveți o problemă cardiacă care necesită o monitorizare constantă a parametrilor vitali.
 • Acest tip de monitor este, de asemenea, important pentru a vă asigura că faceți un antrenament care vă permite să ardeți calorii și să îmbunătățiți circulația cardiovasculară.
 • Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 3
  3
  Luați în considerare un monitor cu mai multe funcții. Unele ceasuri sau brățări măsoară timpul de antrenament, distanța parcursă de mers pe jos sau de alergat, pulsul (cu avertizare sonoră dacă bataile inimii sunt prea mari) și alte lucruri importante. Dacă practicați diferite activități sau dacă doriți să aveți toate informațiile pe care le poate oferi un monitor cu mai multe funcții, un singur dispozitiv ar putea fi util.
 • Imaginea intitulată Utilizați Monitoarele de Fitness Pasul 4
  4
  Evaluați dacă aveți nevoie de un contor de calorii. Deși contoarele de calorii atrag foarte mult, ele sunt adesea inexacte, cu excepția cazului în care acestea sunt perfect stabilite la nivelul formării, vârstei și alți indicatori de sănătate.
 • Contoarele de calorii pot fi utile dacă aveți o idee generală despre numărul de calorii pe care doriți să le ardeți la fiecare sesiune de antrenament, dar nu sunt foarte fiabile dacă IMC (Indicatorul de masă corporală) nu este luat în considerare, restul pulsului și alți indicatori.
 • Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 5
  5
  Determinați nivelul de precizie de care aveți nevoie. Luați în considerare cât de importantă este precizia măsurătorilor pentru rutină și sănătate, în special în ceea ce privește timpul, distanța, viteza și bătăile inimii.
 • Dacă încercați să ajungeți la 10000 de pași pe zi, nivelul de precizie al pedometrului dvs. va fi diferit de ceea ce aveți nevoie dacă vă antrenați pentru o cursă sau un alt eveniment competitiv. Deși chiar monitoarele cu costuri reduse pot măsura timpul și numărul de pasi cu o anumită precizie, cele mai scumpe ar putea fi necesare pentru monitorizarea mai precisă a ritmului cardiac și a ritmului cardiac.
 • Partea 2
  Urmați instrucțiunile monitorului de fitness

  Când cumpărați un monitor de fitness sau folosiți unul introdus în echipamentul de exercițiu, este necesară utilizarea adecvată pentru a obține o citire precisă a parametrilor. Cele mai multe monitoare oferă instrucțiuni de urmat când sunt utilizate pentru prima oară. Multe monitoare ar trebui apoi să fie resetate ocazional și înainte de a începe o sesiune, ar fi recomandabil să verificați dacă monitorul este OK. Dacă utilizați un monitor încorporat într-o mașină, întrebați dacă utilizați formatorul de săli de sport sau mergeți la site-ul mașinii pentru a obține instrucțiunile de programare, mai ales dacă mașina nu vă sugerează să introduceți date personale despre sănătatea dumneavoastră înainte pentru a vă oferi rezultatele.

  Imaginea intitulată Folosiți monitoarele de fitness Pasul 6


  1
  Setați monitorul cu vârsta, greutatea și alți indicatori. Majoritatea monitorilor de fitness urmăresc mișcarea și parametrii vitali în mod diferit, pe baza anumitor factori. Furnizați cât mai multe informații posibil pentru a obține rezultate mai precise.
 • Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 7
  2
  Plasați monitorul în locul potrivit. Verificați care este locul potrivit pentru ao pune. Dacă îl puneți într-un loc greșit pe corp, acesta poate oferi rezultate false.
 • Unele pedometre trebuie să fie puse pe față, altele pot fi purtate pe lateral, pe spate, pe pantof sau pe încheietura mâinii.
 • Unele monitoare de ritm cardiac trebuie înfășurate în jurul încheieturii mâinii, în timp ce altele pot fi ținute în mână sau legate de piept.
 • Dacă monitorul este încorporat în mașină, asigurați-vă că îl puteți folosi confortabil în timpul antrenamentului. În unele cazuri, puteți modifica înălțimea și orientarea, astfel încât să puteți ajunge mai ușor la ele.
 • Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 8
  3
  Verificați frecvent rezultatele de pe monitor. Fa-o mai ales atunci când o folosiți pentru prima oară. Controlarea pedometrului și a monitorizării ritmului cardiac este esențială pentru a vă putea baza pe valorile raportate de aparat.
 • Unele monitoare trebuie să fie resetate în funcție de utilizarea lor (pentru a monitoriza mersul în loc de a alerga), în funcție de nivelul de pregătire (pentru a stabili o greutate nouă sau o nouă frecvență cardiacă în repaus) sau în funcție de timpul de utilizare.
 • Partea 3
  Utilizați monitorul de fitness în mod constant

  Unii monitori de fitness raportează rezultate diferite, în funcție de tipul de activitate pentru care sunt utilizate - asigurați-vă că ați configurat monitorul pentru tipul de activitate pe care intenționați să o faceți înainte de a vă baza pe datele pe care le oferiți. În mod similar, dacă nu o folosiți în mod consecvent, este imposibil să urmați îmbunătățirile în distanțe, ritmul cardiac, viteza și durata.

  Imaginea intitulată Utilizați monitoarele de fitness Pasul 9
  1
  Utilizați monitorul de fiecare dată când vă instruiți. Utilizarea regulată este esențială pentru a obține beneficiile, mai ales dacă o utilizați în mod substanțial ca un monitor al ritmului cardiac.
  • Păstrați-l într-un loc proeminent, așa că nu uitați să-l utilizați atunci când vă antrenați.
  • Utilizarea constantă vă permite să evaluați îmbunătățirile în ceea ce privește viteza, distanța, timpul și rata medie a inimii, care este esențială pentru înregistrarea îmbunătățirilor sau a aspectelor care trebuie îmbunătățite.
 • Imaginea intitulată Folosiți monitoarele de fitness Pasul 10
  2
  Înregistrați rezultatele după fiecare sesiune. Cu excepția cazului în care monitorul vă înregistrează rezultatele, scrieți-le după fiecare sesiune într-un notebook.
 • Luați notă de informații cum ar fi timpul petrecut la limitele ritmului cardiac, timpul petrecut în timpul antrenamentelor, distanța totală parcursă, minutele de mers sau mersul pe jos și alți factori care ar putea fi relevanți.
 • Păstrarea unei înregistrări a măsurătorilor vă va permite să recunoașteți semnalele perturbatoare, cum ar fi un număr mare de sesiuni în care depășiți limitele frecvenței cardiace sau un număr prea mic în care atingeți obiectivul. Pe de altă parte, poate avea și îmbunătățiri, cum ar fi o creștere a distanței parcurse sau o îmbunătățire a timpului de alpinism.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că nu toate monitoarele sunt corecte - dacă credeți că a ta nu este corectă, resetați-o, comparați-o cu alta sau cumpărați-o mai precisă.

  Avertismente

  • Respectați întotdeauna sfaturile antrenorului dumneavoastră la alegerea exercițiilor. Dacă aveți probleme cu inima, nu exercitați stres excesiv.
  • În ciuda a ceea ce monitorul ritmului cardiac spune, lăsați orice exercițiu dacă aveți amețeli sau vă simțiți rău. Nu toate monitoarele pentru ritm cardiac calculează cu exactitate ritmul cardiac sau pulsul și adesea nu țin cont de nivelul de hidratare sau de foame.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit