gtemata.com

Cum se utilizează o mașină de popcorn

Nu este nimic mai încântător decât mirosul de popcorn proaspăt făcut atunci când vă pregătiți să vizionați un film. Cu o mașină specifică nu este greu să gătești popcornul clasic și alte varietăți în doar câteva minute. Cel mai bun lucru este că acest mod interactiv de gătit permite adulților și copiilor să se adune și să se distreze!

ingrediente

 • Porumb pentru popcorn
 • Ulei (de obicei nucă de cocos)
 • Unt (opțional)

paşi

Partea 1
Tabel porțiune

Sugestii pentru porțiuni de popcorn
fasoleuleiuntporțiune
5 linguri1-1,5 linguri1-1,5 linguri200-250 g
8 linguri1,5-2 linguri1,5-2 linguri350-400 g
10 linguri2-2,5 linguri2-2,5 linguri500-550 g
12 linguri2,5-3 linguri2,5-3 linguri550-600 g

Partea 2
Utilizați o mașină cu un mixer

Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 1
1
Conectați capacul. Cele mai multe mașini cu mixer automat au un capac metalic sau ceramic mare, cu formă gălbui și dublu în raport cu un bol de salată. Pentru a începe, rotiți cupola și conectați-o la bază. Aproape toate modelele sunt echipate cu un mecanism de blocare pentru a preveni desprinderea capacului - de exemplu, ar putea exista un sistem cu șurub sau cleme.
 • Asigurați-vă că cupola este bine închisă și conectată la bază înainte de pornire. Dacă începeți să gătiți popcorn fără a verifica închiderea, puteți fi siguri că vă veți afla în bucătăria colorată cu ulei și cereale peste tot.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 2
  2
  Adăugați fasolea și uleiul. Următorul pas este să adăugați principalele ingrediente: porumb și ulei pentru a fi preparate. Verificați tabelul din prima secțiune pentru sugestiile privind porțiunile. Majoritatea mașinilor de amestecare au o parte detașabilă în centrul capacului pentru introducerea ingredientelor. Pur și simplu deschideți această porție și aruncați porumbul și uleiul în interior.
 • Uleiurile neutre sunt cele mai bune pentru acest tip de mașină. De exemplu, puteți utiliza ulei de rapiță, floarea-soarelui și nucă de cocos, care sunt minunate. Nu utilizați margarina sau un ulei cu un punct de fum scăzut, pot arde foarte repede și ar putea da popcornului un gust amar rău.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 3
  3
  Adăugați untul, dacă doriți. Aceste mașini au adesea o cameră mică de unt. Ca bucătar de porumb, untul se topește și acoperă popcornul în mod egal. Adăugați untul în felii subțiri, astfel încât acestea să se topească rapid, verificați întotdeauna tabelul de mai sus.
 • Îndepărtați untul timp de câteva secunde în cuptorul cu microunde pentru a vă asigura că acesta se bazează în mod corespunzător pe floricele de porumb.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 4
  4
  Puneți fișa în priza electrică și porniți aparatul. Odată ce toate ingredientele au fost adăugate, închideți capacul și porniți aparatul. Unele modele încep să se încălzească imediat, în timp ce altele au un comutator pe care trebuie să-l apăsați. Bratul de amestecare va începe să se rotească pentru a amesteca floricelele de porumb în timpul gătitului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 5
  5
  Ascultă-ți gustările. Durata de gătire poate varia în funcție de cantitatea de porumb adăugată, de tipul fasolei și de prospețimea acestora. După câteva minute, veți auzi sunetul clasic "pop". Viteza crackling-ului ar trebui să crească în curând și apoi să se oprească. Când auziți un singur "pop" la fiecare câteva secunde, opriți aparatul.
 • Uneori fasolele se blochează sub brațul rotativ. Dacă se întâmplă, veți auzi un sunet de răzuire. Nu este nimic periculos.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 6
  6
  Arome de floricele și servi. Aici este! Îndreptați cu grijă mașina cu capul în jos și scoateți capacul pe care îl puteți folosi, de asemenea, ca un bol pentru a mânca popcorn. Mulți preferă să mănânce popcorn ușor sărat, dar există zeci de variații. Mai jos veți găsi câteva idei pentru a începe. Dar știți că nu există limite, urmați-vă gustul personal pentru a obține popcorn fantastic.
 • Piper negru.
 • Cajun.
 • Sare de usturoi.
 • Sos picant.
 • Ciocolata.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 7
  7
  Curățați mașina după utilizare. Pentru mașinile de uz casnic (inclusiv cele cu mixer), întreținerea este minimă. Utilizați hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime de la baza și capacul cupolei. În acest fel evitați acumularea de grăsimi care se pot forma în timp și care pot da popcornului o consistență neplăcută.
 • Dacă doriți, puteți prepara o soluție de curățare netoxică pentru degresarea componentelor. Nu lăsați detergentul să se usuce pe mașină sau că va ruina următorul lot de popcorn. Scoateți-o cu o cârpă umedă când ați terminat.
 • Partea 3
  Utilizați o mașină profesională

  Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 8


  1
  Puneți porumbul și uleiul în camera de gătit. Aceste mașini funcționează foarte similar cu cele ale modelelor de uz casnic. De fapt, trebuie să deschideți camera de gătit acolo unde există o pereche de brațe rotative. Pentru a începe, adăugați principalele ingrediente, ulei și porumb, așa cum ați proceda în mod normal.
  • În majoritatea mașinilor profesionale, camera de gătit este o "găleată" cu mâner, suspendată în mijlocul unei cuști transparente din sticlă. De obicei, există un contor pe care îl puteți ridica pentru a pune ingredientele.
  • În unele modele, boabele sunt introduse în cuvă cu ulei, în alte mașini este prevăzut un recipient separat. În acest caz, consultați tabelul din prima secțiune pentru cantități.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 9
  2
  Porniți mașina. Va trebui doar să mutați comutatorul în poziția "pornit" pentru a începe gătitul. În funcție de modelul exact pe care îl utilizați, acesta poate fi în față, în spatele sau chiar deasupra camerei de gătit. Dacă priviți în interiorul cuștii de sticlă în timp ce mașina gătește popcorn, veți vedea cele două brațe rotative care distribuie uniform ulei și fasole.
 • La fel ca și în modelele de acasă, trebuie să opriți aparatul atunci când auziți doar un "pop" la fiecare câteva secunde. Ca bucătarii de porumb, veți vedea că boabele sparte se vor ridica în partea de sus a găleata și vor cădea în cușca din sticlă transparentă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 10
  3
  Serviți popcornul "pescuit" cu pungi. Când mașina este oprită și tot porumbul este gătit, veți avea o cantitate bună de popcorn pe fundul cuștii. Utilizați o lingură foarte mare sau o lingură (adesea inclusă în mașină) pentru a servi floricelele. În cinematograf, popcornul este de obicei servit în saci de hârtie sau în pahare mari din același material, dar dacă nu le aveți, folosiți un castron obișnuit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 11
  4
  Adăugați untul și toate aromele pe care le doriți. Popcornul tău este gata să mănânce. Puneți sare, unt și / sau toate condimentele care vă plac și bucurați-vă de masă! Reveniți la secțiunea anterioară pentru câteva sugestii despre condimente.
 • Când popcornul comandă unt la cinema, se adaugă la gustări după ce a fost scos din mașină. De obicei, se utilizează un dozator de pompă pentru turnarea untului topit. Dacă nu aveți acest aparat la domiciliu, topiți untul în cuptorul cu microunde și apoi presați-l pe popcorn pentru a retrăi gustul cinematografului.
 • Partea 4
  Pregătiți rețete alternative

  Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 12
  1
  Adăugați zahăr dacă preferați o variantă dulce. Când folosiți mașina dvs. de popcorn, puteți pune toate aromele pe care le doriți și vă puteți face gustul foarte lacom. De exemplu, dacă doriți ca popcornul să se topească în gură, încercați să adăugați 25-30 g de zahăr în mașină după ce ați pus uleiul și porumbul. Pe măsură ce popcornul se coace, zahărul se topește într-o caramelă crocantă!
  • Când popcornele sunt gata și încep să se răcească, zahărul topit începe să devină lipicios și să creeze bucăți. Este normal, amestecati putin pentru a le rupe.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 13
  2
  Utilizați sare sau ulei aromat cu trufe. Dacă doriți un tratament elegant, presați popcorn cu un pansament de trufe. Doar un pic de sare sau un pic de ulei pentru a da un gust excepțional la un preț rezonabil. Această gustare delicioasă trebuie să fie gustată, așa că du-te imediat la cel mai apropiat supermarket și cumperi un pansament de trufe astăzi!
 • Rețineți că produsele de trufe sunt destul de scumpe. Cele mai ieftine condimente aromate, de obicei, sunt de aproximativ 15-20 de euro pentru un borcan mic, cu toate acestea trufele reale pot ajunge la mii de euro.
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 14
  3
  Adăugați niște ciocolată sau caramel. Această rețetă este o încercare necesară dacă doriți un dulce lacom! Cumpărați niște caramel sau pregătiți-vă singuri cu cremă și zahăr și amestecați-le cu floricelele de porumb. Așteptați până vă răcoriți, apoi bomboane de ciocolată amare în bain-marie. Se presara popcornul de caramel cu ciocolata topita cu un strat uniform. Puneți popcornul pe o foaie de copt acoperită cu hârtie cerată și așteptați să se răcească (puteți să le puneți în frigider dacă doriți să accelerați procesul). Odată răcit complet, rupeți amestecul de popcorn și ciocolată cu o lingură!
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 15
  4
  Puneți nuci, semințe și bomboane pentru o gustare gata. Dacă doriți o explozie de energie atunci când vă aflați în aer liber pregătiți o muesli cu floricele de porumb. Indiferent de ingredientele pe care le alegeți, trebuie doar să le amestecați cu floricele și nimic altceva! Iată câteva idei:
 • Fructe uscate (arahide, migdale, casheuri ...)
 • Semințe (floarea-soarelui, dovleac ...)
 • Pretzel sau alte covrigei
 • musli
 • marshmallow
 • Fructe deshidratate (stafide, boabe uscate, caise ...)
 • Ciocolată sau fulgi de bomboane
 • Imaginea intitulată Utilizați un filtru de popcorn Pasul 16
  5
  Încercați mirodenii indiene pentru popcorn curry. Credeți sau nu, popcornul este un aliment versatil și îl puteți transforma într-un fel de mâncare exotică și gustoasă, cu mirodenii potrivite. De exemplu, dacă vă place aroma picantă, dar delicată de curry, puteți amesteca o jumătate de linguriță de praf curry cu turmeric și un vârf de ardei piper. Pune totul într-un castron în timp ce așteaptă popcorn să fie gata. Apoi încălziți câteva linguri de unt de microunde și o combinați cu miere pentru a crea un sos dulce și gros.
 • Se toarnă sosul peste floarea-soarelui și se amestecă pentru a le acoperi uniform. Adăugați mirodenii treptat, amestecând popcorn din când în când. Rezultatul ar trebui să fie o gustare dulce-salată și condimentată, o nouă aromă pentru popcornul tău obișnuit!
 • Avertismente

  • Indiferent de ce timp utilizați o mașină de popcorn, tratați-o întotdeauna cu mare grijă când este pornit. Când este în funcțiune, este extrem fierbere.
  • Citiți instrucțiunile producătorului privind curățarea aparatului. Nu utilizați apă, decât dacă este indicată în mod expres și numai în condiții de siguranță. Dacă mașina nu este rezistentă la apă, o puteți deteriora sau o puteți rupe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit