gtemata.com

Cum să folosiți un prăjitor de pâine

Prăjitorul de pâine este un aparat de bucătărie simplu și ușor de utilizat. Este folosit pentru a găti ușor felii de pâine astfel încât acestea să devină mai aurii, clare și gustoase. În primul rând, trebuie să reglați butonul de temperatură pentru a decide cât de mult doriți ca pâinea să fie întunecată. Apoi, puteți introduce felii în sloturi și coborâți pârghia de pe partea frontală a dispozitivului. Așteptați pâinea să se coace și păstrați alertele celulelor olfactive pentru a prinde mirosul ars. Când pâinea este împinsă în sus, este gata de gust.

paşi

Partea 1
Folosiți toasterul

Imaginea intitulată Folosiți un pas de paine 1
1
Introduceți o felie de pâine în slotul din aparat. Dacă doriți să toastați două felii, utilizați ambele deschideri în partea superioară a dispozitivului. Puteți încălzi mai multe alimente în prăjitorul de pâine, dar până când veți reuși să stăpâniți instrumentul, limitat la felii simple pâine albă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas de paște 2
  2
  Setați temperatura. Utilizați butonul corespunzător din partea frontală a aparatului pentru a ajusta nivelul de prăjire. În general, roata poate fi rotită în cinci poziții de la unu la cinci, în cazul în care unul corespunde cu pâinea prăjită (brichetă) și cinci cu pâinea foarte prăjită (mai întunecată). La prima utilizare, alegeți un grad intermediar, cum ar fi a doua sau a treia poziție.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas de paine 3
  3
  Coborâți maneta pentru a porni aparatul. Așteptați până când pâinea este prăjită, dar rămâneți atent pentru a recunoaște orice miros arzător! Procesul nu trebuie să dureze mai mult de un minut sau două, în funcție de nivelul de prăjire pe care l-ați setat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas de paine 4
  4
  Scoateți mâncarea. Când pârghia apare din nou, înseamnă că gătitul este terminat. Unele modele emit un semnal sonor asemănător cu a "ding". Îndepărtați felii de pâine din aparat utilizând degetele sau o pereche de tacâmuri din lemn. După aceea, le puteți acoperi cu ingredientul pe care îl preferați înainte de a le consuma!
 • Indiferent ce faceți, nu puneți obiecte metalice în fisurile din prăjitor, deoarece dispozitivul coace painea cu căldura emisă de rezistoarele electrice, iar obiectul metalic poate transfera energie electrică în mână. Gândește-te la siguranța ta!
 • Partea 2
  Alegeți nivelul de prăjire

  Imaginea intitulată Folosiți un pas de paine 5
  1
  În mod greșit în mod implicit. Dacă nu sunteți familiarizat cu acest tip de aparat, setați temperatura la un nivel mai scăzut, în loc de unul mai mare. Puteți pune mereu pâinea în crăpături pentru ao găti puțin mai mult - aveți grijă să nu o ardeți!
 • Imaginea intitulată Utilizați un paș de paine 6


  2
  Reglează gradul de prăjire în funcție de preferințele persoanei care trebuie să mănânce pâinea. Dacă faceți paine pentru altcineva, întrebați-le dacă preferă pâine întunecată sau ușoară. În cazul în care nu vă place o gătire intensă, setați aparatul la un nivel minim, între 1 și 2. Dacă preferați pâinea bine prajită și întunecată, selectați un nivel 3 sau 5.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas de paște la pasul 7
  3
  Aveți grijă să nu ardeți pâinea! Dacă exagerezi cu temperatura, riscați să distrugeți totul. Seturile mai groase pot intra în contact direct cu rezistoarele electrice care transferă un nivel periculos de căldură.
 • Partea 3
  Depanarea

  Imaginea intitulată Folosiți un pas de paine 8
  1
  Asigurați-vă că prăjitorul de pâine este conectat la sursa de alimentare. Cele mai multe modele au nevoie de o priză electrică - cu toate acestea, dacă dispozitivul nu funcționează chiar dacă fișa este introdusă corect, este posibil să apară o defecțiune majoră.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas de paște la pasul 9
  2
  Utilizați aparatul în siguranță. Nu introduceți niciodată un instrument metalic în sloturi în timp ce dispozitivul este conectat la sistemul electric. În același mod, nu introduceți mâna când rezistențele sunt încă fierbinți. Toaster funcționează prin încălzirea filamentelor metalice cu electricitate. Dacă vă puneți mâna în interiorul ei, puteți să vă ardeți - dacă puneți o furculiță în crăpături, riscați electrocutarea.
 • Dacă pâinea se blochează în deschideri, încercați să coborâți pârghia o secundă și apoi să o prindă în sus manual cu un gest rapid și să aplicați o anumită forță. Procedând astfel, ar trebui să puteți extrage toastul.
 • Deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare înainte de a încerca să scoateți alimentarea blocată. Apoi folosiți clești de lemn, deoarece acest material nu conduce electricitate.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas de paine 10
  3
  Curățați toasterul atunci când acesta nu este conectat la priza. Încercați să-l răsturnați cu capul în jos și să-l scuturați pentru a aduce în jos toate fâșiile de pâine rămase în partea de jos a crăpăturilor. Cele mai multe modele vin cu o tavă plată care poate fi scoasă din bază. Scoateți-l și aruncați conținutul pentru a scăpa de mai multe deșeuri.
 • Sfaturi

  • Toastul scos din aparat este destul de fierbinte. Utilizați un șervețel sau un mănuși de cuptor pentru al transfera pe placă.
  • Folosiți toasterul în siguranță - încercați să nu activați detectoarele de fum!
  • Nu mănâncă toastă! Adăugați gem, miere, unt, fructe uscate sau brânză răspândită - puteți îmbogăți gustarea cu cea care vă place cel mai bine.

  Avertismente

  • Nu introduceți obiecte metalice sau părți ale corpului în interiorul unui prăjitor de pâine conectat la sistemul electric. Ați putea să faceți șocul sau să arătați arsuri grave.
  • Nu folosiți niciodată un obiect metalic pentru a extrage nimic de la aparat. Nu uitați să deconectați din priză înainte de a scoate alimentele lipite în prăjitorul de pâine folosind clești de lemn.
  • Fiți foarte atenți când conectați toasterul la electricitate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit