gtemata.com

Cum se utilizează un cuptor olandez

S-ar putea să fi întâmpinat o rețetă care necesită utilizarea unui cuptor olandez - este o tavă de metal groasă și groasă, cu capac. În mod tradițional, este făcută din fontă, dar puteți găsi și ceva din oțel. Capacul are o margine ridicată pentru a vă permite să așezați cărămizile și să le gătiți. Panoul este de obicei echipat cu trei picioare de susținere pentru a putea fi folosit chiar și pe focul în aer liber. Puteți folosi un cuptor olandez ca orice alt vas, așezându-l pe aragaz sau în cuptor.

paşi

Partea 1
Gatiti-va cu cuptorul olandez

Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 1
1
Gatiti bunurile coapte. Puteți pregăti pâine, pizza, prăjituri și alte dulciuri în această tigaie, pune cărbuni sub ea și în acest caz Cover, trebuie să puneți o cantitate mai mare de cărbune pe capacul decât ar fi sub pat. Această mică precauție împiedică arderea alimentelor pe fund.
 • Luați în considerare diametrul vasului. Pentru a determina cât de multe brichete de carbune ai pus pe copertă, împărțiți diametrul (în centimetri), cu 2,5 și se adaugă numărul 3 pentru a ști cât de multe pune baza, umple același calcul, dar scade numărul 3. De exemplu, dacă cuptorul olandez are un diametru de 30 cm, puneți (30 / 2.5) +3 = 15 bucăți de cărbune peste capac și (30 / 2.5) -3 = 9 bucăți pe fund.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 2
  2
  Se fierbe apa sau se fierbe alimentele din cuptor. Din moment ce doriți pentru a încălzi apa sau un lichid, cum ar fi o tocană, trebuie să puneți toate cărbunele la baza, astfel încât să se concentreze căldura din partea de jos a tegame- ar trebui să folosească această tehnică, în caz de prăjire.
 • Deși este important să puneți capacul atunci când doriți să aduceți alimente sau apă la fierbere, nu ar trebui să-l acoperiți cu cărbuni pentru că ați crea o structură periculoasă, în plus față de faptul că capacul devine dificil de îndepărtat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 3
  3
  Utilizați capacul ca o farfurie sau o tava. Dacă doriți să rumeniți rapid mâncarea pentru micul dejun, întoarceți capacul cu fața în jos și puneți-l direct pe grătar - verificați cu atenție mâncarea în timp ce gătiți, pentru a preveni arderea. Puteți utiliza această tehnică pentru a pregăti ouă, slănină, clătite sau cârnați.
 • Majoritatea cuptoarelor olandeze acoperă suprafața superficială, dar au o pantă spre centrul care păstrează ingredientele lichide.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 4
  4
  Gatiti fasolea intr-o gaura. Săpați un adânc de aproximativ 1 m și acoperiți-l cu pietre - ar trebui să încercați să aprindeți un foc în el. Căldura lemnului încălzește pietrele, astfel încât să puteți scădea cuptorul olandez în groapă și să gătiți mâncarea. Puneți niște cărbune pe capac și împăturiți pământul pentru a acoperi gaura în acest fel, căldura rămâne blocată. Așteptați ca gătitul să continue pentru o lungă perioadă de timp, de obicei toată noaptea.
 • Amintiți-vă că este nevoie de câteva ore pentru ca pietricelele din groapă să se încălzească suficient înainte de a scădea oala plină cu fasole.
 • Merită să blânci cele uscate timp de o oră și apoi să le lăsați să se înmoaie o noapte înainte de a le găti cu această tehnică.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 5
  5
  Moneda pentru a stivui mai multe cratițe. Dacă aveți nevoie pentru a pregăti o masă pentru mulți oameni sau vrei doar pentru a găti feluri de mâncare diferite în aer liber, a pus cuptorul pe fiecare alții, în acest caz, veți avea nevoie de cel puțin trei pentru a le umple cu alimente și a pus cel mai mare peste cărbuni încinși. Așezați mai multe cărămizi pe capacul său și așezați al doilea în partea de sus a acestuia - repetați aceeași procedură și plasați a treia tava, terminând cu un strat de cărbune pe ultimul capac. Așteptați până când preparatele sunt gătite.
 • Puteți utiliza cuptoare de aceeași dimensiune sau cu un diametru progresiv mai mic - de exemplu, puteți amplasa unul de la 35 cm la bază, 30 cm în centru și în cele din urmă 25 cm în partea superioară.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 6
  6
  Utilizați cuptorul olandez pentru fripturi. Deoarece menține caldura bine, este un instrument perfect pentru prăjirea bucăților mari de carne. Preîncălziți cuptorul normal la 180 ° C și cuptorul olandez pe aragaz pentru a bloca carnea și pentru ao face mai aromă. Adăugați ingredientul lichid la alegere și legumele care vă plac - puneți capacul și puneți tava fierbinte în cuptorul convențional. Gatiti friptura timp de una sau doua ore (sau mai mult, daca exista un os in interior).
 • Folosiți capacul numai dacă poate rezista căldurii cuptorului. Cele mai multe dintre acestea, în general, nu implică nici o problemă, dar evitați să le folosiți dacă au componente din plastic - în acest caz, trebuie să închideți tigaia cu folie de aluminiu.
 • Puteți folosi această tehnică pentru a găti prăjituri, timbale sau pâine de porumb.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 7
  7
  Simmer vasele de pe sobă. Dacă doriți să gătiți ceva care trebuie să fiarbă pentru o lungă perioadă de timp, cuptorul olandez este potrivit pentru dvs. - puneți-l pe sobă și gătiți mâncarea din interior. Păstrați flacăra la un nivel ușor mai scăzut decât ați obișnuit și lăsați mâncarea ușor sobbollano pentru mai multe ore-, de exemplu, puteți utiliza această tehnică pentru a pregăti CARNE chili con sau o tocană cu găluște.
 • Când gătiți cu această tavă din fontă, nu trebuie să utilizați temperaturi ridicate deoarece materialul menține căldura bine - alegeți întotdeauna o flacără medie.


 • Partea 2
  Conectarea și curățarea cuptorului olandez

  Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 8
  1
  Verificați dacă tava este emailată sau brută. Pentru a recunoaște diferența, uitați-vă la interior. Modelele de fontă brută sunt negre sau gri, cu o suprafață ușor încrețită, în timp ce cele smalț sunt alb și neted. Emaila ar putea fi și negru, dar este cu siguranță mai fină decât metalul gol.
  • Tăvile brute nu au vopsea de protecție a smalțului, deci trebuie să fie condimentată înainte de utilizare.
  • Dacă există un strat de acoperire, înseamnă că porțelanul a fost îmbinat cu suprafața de fontă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 9
  2
  Curățați cuptorul emailat. În acest caz, nu trebuie să-l sezonați, ci să-l spălați după fiecare utilizare - utilizați săpun și apă pentru a îndepărta toate urmele de alimente. Nu folosiți cârpe de metal din lână, cum ar fi vata de oțel, pentru că puteți distruge smaltul - în afară de aceasta, nu puneți niciodată acest tip de tigaie în mașina de spălat vase.
 • Dacă smalțul alb începe să se coloreze, pregătiți o pastă cu bicarbonat de sodiu pentru a freca suprafața - la sfârșit, clătiți-o.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 10
  3
  Pregătiți tigaia din fontă. Dacă cuptorul olandez nu are un strat de email, trebuie să-l tratați înainte de ao folosi. Spălați-l complet și uscați-l în timp ce preîncălziți cuptorul la 160 ° C. Îndepărtați o cârpă sau o foaie de hârtie absorbantă în uleiul de semințe sau în grăsimea vegetală topită și aplicați un strat subțire în interiorul tamburului și apoi "gatiti-l" în cuptor timp de o oră. Opriți aparatul și lăsați vasul să se răcească înainte de ao atinge.
 • Puteți pune o folie de aluminiu în partea inferioară pentru a colecta uleiul scurs din tigaie în timpul tratamentului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 11
  4
  Curățați cuptorul olandez din fontă. Trebuie să-l curățați de fiecare dată când îl folosiți pentru prepararea alimentelor - nu utilizați săpun, ci alegeți apă foarte fierbinte și o perie pentru a elimina reziduurile de alimente. Uscați-l complet și turnați o linguriță de ulei în interior, folosind o cârpă sau o bucată de hârtie de bucătărie pentru ao răspândi pe întreaga suprafață.
 • Puteți folosi uleiul pe care îl preferați sau grăsimea vegetală topită.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor olandez Pasul 12
  5
  Rotiți o tigaie murdară neglijată. Dacă ați neglijat curățarea și nu ați condimentat vasul, trebuie să-l răzuiți cu apă cu săpun și vată de oțel sau cu un tampon abraziv - în acest fel, eliminați urmele de alimente și rugina. Clătiți-l și puneți-l în cuptorul fierbinte la 150 ° C timp de 10 minute pentru a îndepărta toată umiditatea reziduală. Odată răcit, presărați interiorul cuptorului olandez cu ulei și o mână de sare de mare. Îndepărtați amestecul cu o cârpă pentru a îndepărta ultimele reziduuri de rugină, clătiți și uscați metalul din nou - în cele din urmă, faceți-l ca în momentul în care a fost folosit pentru prima dată.
 • Poate fi necesară repetarea procedurii de mai multe ori - continuați astfel până când tava este curată.
 • Cuptorul olandez devine maro și rugină cu trecerea timpului și trebuie să fie tratat din nou - curățați-l prin frecare și prin sezonier.
 • Imaginea intitulată Utilizați un finisaj olandez pentru cuptor
  6
  A terminat.
 • Sfaturi

  • De obicei, puteți utiliza cuptorul olandez pentru a înlocui aproape toate tăvile (vasul de coacere, tigaia sau vasul de tocană).

  Avertismente

  • Cuptorul olandez păstrează foarte bine căldura. Ține minte asta metalul fierbinte arată ca cel rece- utilizați întotdeauna mănuși de cuptor atunci când o manipulați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit