gtemata.com

Cum să câștigi o bătaie de drum

Scopul acestui ghid este de a vă ajuta să rezolvați o luptă stradală sau o luptă fizică, cu acțiuni deliberate simple care vă permit să supraviețuiți și să scăpați. Amintiți-vă, vă apărați ar trebui să fie a ta cele mai recente

resursele după metodele non-violente au eșuat.

paşi

Imagine cu denumirea Câștigați o luptă pe stradă Pasul 1
1
Fiți atenți la ceea ce aveți în jurul vostru. În plus față de obiectele care pot fi folosite ca arme sau capcane, încercați să studiați o rută de evacuare, mai ales dacă sunteți depășită numeric. Utilizați toate simțurile. Nu te uita direct în jurul tău, folosește umbre și reflecții în avantajul tău.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 2
  2
  Nu luați riscuri inutile și începeți din acest gând: adversarul tău este capabil să te lupte și poate să facă apel la întăriri - are o armă ascuțită sau ascuțită, ca o lovitură sau un cuțit - și vei fi lovit. Pregătiți-vă pentru a primi un pumn.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 3
  3
  Pleacă de la luptă. Deși poate părea evident pentru dvs., cel mai sigur mod de a face victorie o luptă de stradă nu este de a lupta cu ea. În cele mai multe cazuri vor exista avertismente înainte de agresiunea fizică. Dacă puteți rezolva o dispută fără luptă, faceți-o. Nu vă lăsați în pericol de ego-ul vostru. Într-o discuție verbală care poate duce la violență, păstrează calm, dar ia o atitudine fermă, dar apologetică. Fiți neutru și nu căutați o luptă. De exemplu, dacă un băiat vă acuză că vă uitați la prietena lui, scuza și spuneți că păreați ca o persoană pe care o cunoașteți. Acum această persoană are doar două opțiuni:
 • Acceptați-vă scuzele și, probabil, vă cereți scuze la rândul lor. Dacă se întâmplă acest lucru, problema este rezolvată. E ` atât de mult dificil de a-mi cere scuze cu un necaz (chiar dacă nu sincer) pentru a evita o luptă? Chiar dacă situația pare a fi rezolvată, nu uitați să nu vă întoarceți înapoi pe atacator. Luați 2 sau 3 pași înapoi și apoi întoarceți-vă. Întotdeauna pregătește-te la un pumn în spatele.
 • Continuați cu amenințările. Dacă vă continuă să vă amenințe, repetați scuzele. Încercați să apară sincer, dar nu slab! Dacă vă continuă să vă amenințe și vă apropie de voi, spuneți-i că nu căutați necazuri. Utilizați un ton ferm. Folosiți expresii cum ar fi "Stai departe" sau "Nu te apropia". Ridicați-vă vocea când vă apropiați.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 4
  4
  Păstrați distanța de la adversar, reducându-l doar pentru a lovi. Agresorul trebuie să închidă distanța pentru a ataca. Dacă nu te atingi, înseamnă că nu te poate lovi. Încearcă să stai la"extern" de adversar (spre partea sa, și nu în față). În felul acesta propriul trup va fi un obstacol pentru el. Ține-ți paza mare. Chiar dacă vă întindeți mâna ca pe un semn de a rămâne departe, veți pune ceva între voi doi.
 • Puteți încerca să rămâneți foarte aproape de adversar. Omul nu poate decât să forțeze unde poate ajunge cu brațele și majoritatea oamenilor nu se așteaptă ca adversarul să invadeze spațiul lor. Un alt avantaj de a fi foarte aproape de adversar vine din faptul că nu vă puteți lovi cu pumnul, partea periculoasă a unei lovituri. De fapt, veți fi capabili să blocați loviturile de pumn mai ușor dacă sunteți foarte aproape de inamicul vostru.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 5
  5
  Rămâi relaxat și respirați adânc. Cu cât sunteți mai relaxați, cu atât mai multe vor fi focurile și cu atât veți pierde riscul rănirii.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 6
  6
  Încercați să urmați mișcările adversarului. Încercarea de a crea o deschidere în ceasul său va servi numai pentru a vă face să vă loviți. Continuați să urmăriți mișcările și așteptați momentul potrivit.
 • Imagine cu denumirea Câștigă o luptă pe stradă Pasul 7
  7
  Aflați când și cum să scăpați:
 • Dacă provocarea este inegală sau dacă sunteți depășită numeric sau nu doriți să luptați, atunci profitați de prima ocazie care se prezintă într-o zonă publică bine luminată, în care sunt prezenți și alți oameni. Când evadați în timpul unei bătălii, încercați să interveniți cât mai mult posibil pe adversarii dvs.:

 • Încetați cu obstacole. Încercați să puneți coșuri, cutii de gunoi, mașini, autobuze sau alte bariere între dvs. și ei.
 • Fugiți pe căi înguste, cum ar fi mașinile într-o parcare, pe o scară îngustă sau pe o alee îngustă. Acest lucru va împiedica adversarii să vă înconjoare.
 • Dacă știți că nu le puteți bate repede, nu încercați. Dacă sunteți prinși (mai ales de atacatori multipli), nu veți putea lupta eficient din cauza oboselii. Oponenții care te-au urmărit cu o lovitură vor fi la fel de obosiți ca tine, dar ceilalți care le urmăresc într-un ritm mai scurt vor fi mai proaspeți.
 • Imagine cu titlul Câștiga o luptă pe stradă Pasul 8


  8
  Păstrați soldul pentru a nu cădea. Răspândiți-vă picioarele până la umeri și îndoiți genunchii. Fiind aterizat este foarte periculos pentru un luptător lipsit de experiență, mai ales în cazul în care adversarul are o armă, întăriri, sau experiență de luptă la sol. Dacă te găsești pe teren cu adversarul tău, încearcă să scapi oricum.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă pe stradă Pasul 10
  9
  Apără-te. Răspundeți atacurilor vizând puncte deschise și vulnerabile fără a expune prea mult. Utilizați unul "forța rezonabilă" (citiți Avertismentele).
 • Un atac asupra lui "puncte slabe" (față, temple, gât, rinichi, plexul solar etc.) ar putea să-ți scape adversarul. De asemenea, puteți utiliza zgârieturi, mușcături, scuipat, trageți părul și amprentele digitale în ochi. Vă apărați de un atacator violent, nu vă aflați într-un inel cu reguli. Utilizați toate mijloacele posibile pentru a vă asigura siguranța. Puneți degetele în ochii adversarului sau încercați să loviți gâtul cu degetele întinse și îmbinate. Amintiți-vă că mâinile deschise vor face numai lovituri slabe!
 • Înălțarea nasului vă face ca ochii să se estompeze și să provoace durere și vă pot uimi adversarul suficient de mult pentru a scăpa.
 • Utilizați lovituri mici dacă sunteți la îndemână. Loviturile joase trebuie să fie îndreptate spre gambe, glezne, in interiorul sau din spate a vițeilor și a coapselor și rotulele (dacă adversarul are picioare drepte). Nu lovi cu piciorul genunchiul, deoarece adversarul îți poate lua piciorul.
 • Atacurile asupra umerilor sunt greu de văzut și evitate și, într-o luptă reală, nu este lașitate să loviți în urmă. Urmăriți-vă spatele și încercați să loviți adversarul în felul acesta.
 • Dă-i adversarului un cap violent și rapid. Apăsați nasul și fața cu partea superioară a frunții. "Glasgow sărut" el a învins mulți luptători experimentați care nu se așteptau la această mișcare.
 • Aflați cum să faceți socketuri. O priză vă poate face să vă controlați situația, chiar dacă atacantul este mult mai puternic sau mai rapid decât dumneavoastră. Pentru a face o ieșire, așteptați un atac și reacționați. Luptătorii experți aproape că nu vor reuși niciodată această tehnică de contraatac.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o luptă pe stradă Pasul 9
  10
  Faceți cât mai mult zgomot posibil. Nu vă fie teamă să țipați pentru ajutor sau să strigați "La foc!" (Oamenii vor răspunde cu mai multă voie la o astfel de sentință pentru că vor fi condus de curiozitate, în timp ce ei ar putea să se teamă dacă întrebați pentru alte motive) pentru a atrage atenția nedorită asupra atacatorului. De asemenea, reușiți să-l distrageți și să vă panicați, făcându-l un luptător mai puțin eficient.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o luptă pe stradă Pasul 11
  11
  Evadează imediat ce adversarul tău este slăbit până la punctul pe care nu îl poți urmări. Sunați poliția sau notificați autoritățile cât mai curând posibil. Spuneți-le unde vă aflați, unde ați fost atacați și descrieți atacatorii.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o luptă pe stradă Pasul 12
  12
  Gândește-te la a fi un lup, nu te gândi mâine, nu aștepta ajutor, nu aștepta să ajungă poliția. Ai nevoie de martori.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o luptă pe stradă Pasul 13
  13
  Dacă aveți un cod de onoare, urmați-l, dar nu vă puneți viața în pericol. Ești singurul judecător al tău. Nimeni nu va putea să vă judece pentru că v-ați apărat.
 • Imagine cu titlul Câștiga o luptă pe stradă Pasul 14
  14
  Du-te cât de repede poți, înainte ca cineva să te vadă.
 • Sfaturi

  • Contelează câți agresori vă urmăresc și amintiți-vă. În acest fel, veți evita atacurile surpriză.
  • Învățarea unei arte marțiale vă poate pregăti pentru o adevărată bătălie fizică dacă vă aflați în colț. Alegeți un stil de luptă care predau lovituri, lupte mână în mână și lupte la sol, astfel încât să fie eficiente în toate situațiile. Amintiți-vă că, chiar dacă ați studiat artele marțiale de mult timp, aceasta nu înseamnă că veți fi în siguranță într-o luptă de stradă. Cureaua ta neagra nu te face imun la lame sau gloante.
  • Dacă cineva are mai multă experiență și mai multă abilitate decât tine în rezolvarea unor astfel de situații, lasă-l la el. Nu încercați să interveniți, pentru că ați provoca numai probleme. Urmați instrucțiunile rezonabile care vi se oferă.
  • Dacă lupți împotriva mai multor adversari, atacați mai întâi pe cel mai apropiat. Dacă puteți ateriza unul sau mai mulți adversari, rulați. În unele cazuri, aterizarea unuia dintre atacatori va fi de ajuns pentru a speria pe alții.

  Avertismente

  • Nu te lupți niciodată sub influența drogurilor sau alcoolului.
  • "Forța rezonabilă" este cea mai importantă expresie de reținut când vă apărați - legea vă va permite, în general, să faceți suficient pentru a împiedica atacatorul să vă dăuneze fizic, dar nu mai mult. Doar fă ce trebuie să scape și raportează imediat incidentul poliției. Dacă loviți pe cineva când este pe teren, puteți fi acuzat de agresiune chiar și în caz de autoapărare.
  • Acest articol este un ghid de bază pentru a face față situațiilor dificile și nu ar trebui să fie conceput ca un substitut al instruirii. Dacă doriți să învățați cum să vă protejați de violența fizică, faceți un curs autorizat de autoapărare în zona dvs. Dacă nu știți unde să găsiți unul, încercați să întrebați la secția de poliție.
  • Luptele pot provoca vătămări sau moartea și vă pot determina să ajungeți în închisoare.
  • Aruncați o armă dacă este posibil. Încercați să respectați regulile "forța rezonabilă", dar amintiți-vă că dacă un atacator vă pune în situația de a lupta pentru viața dvs., faceți tot ce este necesar pentru al proteja.
  • Când atingi fața adversarului, fii atent. Puteți să vă rupeți degetele sau să vă tăiați dacă vă loviți fruntea, dinții sau nasul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit