gtemata.com

Cum să trăiești viața

În prezent, suntem cu toții sclavi ai angajamentelor, prea ocupați cu școala, munca și facturile pentru a plăti să ne gândim la altceva. Nu avem niciodată timp pentru noi înșine și, când o avem, o petrecem adesea uitându-ne la televizor, în treburile casnice sau în ședințe. Avem doar o singură șansă în viață, deci să începem să trăim într-adevăr, să facem lucrurile care ne satisfac pe deplin și să ne facă să ne simțim împlinite.

paşi

Partea 1
Află ce te face fericit

Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 1
1
Îngrijirea relațiilor interpersonale. Adesea luăm de acord relația cu oamenii pe care îi iubim. Desigur, prietenii și familia sunt cei care ne ajută în momente dificile, dar ei sunt, de asemenea, oamenii care împărtășesc momente fericite. Faptul este că de multe ori nu ne acordăm atenție. Arătați celor dragi că vă pasă de ele.
 • Dați flori mamei dvs. chiar și atunci când nu este ziua ei de naștere. Dacă sunteți un magician cu mașini și știți că mașina prietenului dvs. are probleme cu lumânările, oferiți-le să le schimbați. Un gest mai mic poate face multe pentru a ridica starea de spirit a oamenilor care au un loc special în inimile noastre.
 • Când sunteți în conflict cu o persoană pe care o iubiți, să vă angajați să o rezolvați. Renuntarea la uciderea ușii din spatele tău nu este calea spre fericire! Uneori este pur și simplu o chestiune de a accepta o idee sau o opinie diferită de ale voastre. Cealaltă persoană va recunoaște că nu este ușor pentru dvs. și vă va aprecia foarte mult gestul.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 2
  2
  Introduceți o acțiune. Nu vă gândiți doar la ceea ce doriți să faceți în viață. Mutați și puneți-o în practică! Numai sunteți responsabili pentru ceea ce vi se întâmplă în viață, nimeni altcineva nu este în locul tău. Mulți oameni, la sfârșitul vieții lor, regretă că nu au luat frâiele așa cum ar fi plăcut: nu este unul dintre ei. Cheia pentru totul este cu adevărat acțiune.
 • Nu luați cel mai lung pas din picior, totuși, altfel veți risca să renunțați la tot. Cu pași mici și consecvențe mici, atingeți obiective mari în viață.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 3
  3
  Concentrați-vă pe cele mai neglijate aspecte. Ați observat că vă plac spațiile plăcute și ordonate, dar spațiile personale sunt un dezastru? Începeți a crea un mediu minunat în jurul dvs. și invitați prietenii să-l împărtășească! Te-a învățat profesorul de artă la școală pentru abilitățile tale artistice? Chiar dacă te-ai gândit mereu să creezi ceva, nu ai făcut nimic de la absolvire. Nu ratați timpul: pregătiți culori și perii și începeți să pictați lucrările de stil Picasso pe care le aveți în minte!
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 4
  4
  Gestionați-vă bine timpul. În fiecare zi, faceți o listă cu cele mai importante trei sarcini, care trebuie finalizate până la sfârșitul săptămânii. Compilați o altă listă cu cele mai simple și mai puțin importante sarcini care, dacă sunt lăsate neterminate, pot provoca probleme în viitor, cum ar fi scrierea unei scrisori, răspunsul la e-mailuri, efectuarea de apeluri telefonice, completarea formularelor și așa mai departe. Planificați-vă pentru o oră de zi (de exemplu, ora 16:30) pentru a le completa împreună. Mai întâi ocupat cu cele mai importante lucruri și apoi, la timpul stabilit, gândiți-vă la cele mai mici.
 • Către sfârșitul zilei, verificați ce lucruri urmează să faceți. Amâna lucrurile mai puțin importante a doua zi și se concentrează pe cele mai importante.
 • Datorită acestei metode, veți reuși să nu ocupați cea mai mare parte a timpului dvs. în lucrurile mai puțin importante, neglijând prioritățile vieții voastre.
 • Ca orice noutate, va dura ceva timp pentru ao desăvârși, dar insistă asupra perseverenței. În cele din urmă veți gestiona timpul și nu timpul să vă administrați!
 • Partea 2
  Aflați noi abilități și hobby-uri

  Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 5
  1
  Luați noi provocări în domeniul exercițiilor fizice. Introduceți o provocare fizică de 30 de zile în rutina dvs. obișnuită de antrenament. Este o modalitate foarte eficientă de a vă îmbunătăți regimul normal de activitate fizică. Cele mai multe provocări sunt finalizate în 20 sau 30 de minute, dar sunt suficiente pentru a vă menține mai activ decât de obicei. Programele de fitness care durează 30 de zile oferă rezultate excelente, deoarece oferă obiective "SMART": specific, măsurabil, realizabil, relevant și definite în timp.
  • Încercați provocările bazate pe push-up-uri, leagănul kettlebell și întreținerea plăcilor (poziția axei). Alegeți exercițiul pe baza părții corpului pe care doriți să îl instruiți. Rețineți însă că provocarea fizică de 30 de zile nu trebuie să înlocuiască rutina dvs. obișnuită de antrenament. În teorie, trebuie să continuați să faceți exercițiile pe care le faceți în mod regulat. La inceput veti fi un pic inflamat, dar in final ar trebui sa puteti face ambele rutine bine si veti obtine o stare fizica fizica.
  • Iată un exemplu de încorporare a obiectivelor "SMART" folosind kettlebells.
  • Obiectiv specific: provocarea fizică de 30 de zile va consta în efectuarea leagănului cu kettlebell.
  • Scopul măsurabil: trebuie să faceți 500 de leagăn de 20 de ori pe zi, pentru a ajunge la un total de 10 000 de leagăne.
  • Obiectiv implementabil: obiectivul poate fi atins prin subdivizarea exercițiilor în 5 serii de 10, 15, 25 și 50 de repetări.
  • Obiectiv relevant: este o metodă excelentă pentru realizarea lucrării miez (adică așa-numitul corset muscular).
  • Scopul definit în timp: obiectivul este de a executa 10.000 leagăne în 30 de zile.
  • Luați în considerare posibilitatea formării pentru curse de picior de 5 km sau mai scurte. Aceste competiții au devenit foarte populare și garantează multe efecte pozitive asupra sănătății, imposibil de enumerat aici. Participând la astfel de evenimente, vă mențineți în formă, cultivați starea de spirit competitivă, perfecționați disciplina și întâlniți mulți oameni noi. Dacă nu ați participat niciodată sau dacă sunteți puțin în formă, înscrieți-vă pentru o cursă mai scurtă sau participați doar la partea de cursă desfășurată în ritm. Ar trebui să fie ușor să găsiți o cursă de 5 km în zona în care locuiți. Dacă nu o găsiți, căutați-o în altă parte, antrenați în fiecare zi sau în fiecare zi pentru o lună și mergeți la locul în care are loc competiția.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 6
  2
  Voluntar pentru asociații care se ocupă de cauze importante. Voluntariatul îți permite să dobândești noi abilități și să le dezvolți pe cei pe care îi deții deja, este, de asemenea, o ocazie excelentă de a întâlni oameni noi prin participarea la activități utile cu oameni care au multe lucruri în comun cu tine. În plus, vă puteți ajuta să schimbați situația într-un mediu social care vă interesează.
 • Luați în considerare ideea voluntariatului cu copiii. Există mai multe domenii în care vă puteți încerca: grupuri de tineri, îndrumări, activități de sprijin în închisorile pentru minori, activități cu organizațiile principale de cercetași. Angajarea în această direcție poate fi foarte utilă dacă credeți că sunteți un profesor sau un lucrător social care se ocupă de minori.
 • Dă-ți timpul să lucrezi într-un adăpost pentru animale. Este o activitate care oferă grațierea imediată. Nimic nu vă poate face să vă simțiți mai bine decât un cățeluș înțepător, cu ochii mari de pledoarie care vă privesc, pe măsură ce puneți mâncare în castron. De asemenea, puteți avea grijă de strângerea de fonduri, ceea ce este foarte necesar în domeniul salvării animalelor - puteți deveni, de asemenea, asistentul unui medic veterinar sau puteți recupera câini și pisici fără stăpân. La fel ca gratificările, oportunitățile sunt nesfârșite.
 • Imagine intitulată Viața vieții Pasul 7
  3
  Dedicată bucătăriei. Familia și prietenii dvs. vor aprecia mult probabil noul dvs. hobby. Puteți pregăti gemuri delicioase, murături delicioase sau prăjituri pasionate. După ce vă perfecționați rețetele, încercați să vă propuneți creațiile delicioase într-un concurs de gătit sau într-un festival local.
 • Faceți bere de casă. Dacă puteți fierbe apă, puteți face beri - chiar și de calitate superioară, și la un cost mult mai mic decât cel comercial. Băutura de bere la domiciliu a parcurs un drum lung de când a fost legalizată. De-a lungul anilor, tehnicile au fost rafinate, varietatea și calitatea ingredientelor și instrumentelor disponibile asigură rezultate excelente. În prezent, fabricarea berii a devenit o știință reală, dar nu este necesar să fim la cel mai înalt nivel pentru a pregăti o bere delicioasă.
 • Fabricarea berii este o artă inexactă, care permite unele erori în numele experimentării.
 • Dacă doriți să învățați, să căutați informații online sau să cumpărați un manual de carte. Fiecare sursă pe care o consultați va recomanda o altă procedură de fermentare și de producere a berii - veți găsi întotdeauna și rețete diferite. Lucrul interesant este că majoritatea ghidurilor garantează rezultate formidabile.
 • Găsirea ingredientelor și a instrumentelor necesare pentru a face bere la domiciliu nu este la fel de dificilă cum a fost odată. Dacă există magazine în apropiere care vinde tot ceea ce aveți nevoie este mai ușor, altfel puteți să comandați întotdeauna tot ce aveți nevoie online.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 8
  4
  Faceți arborele genealogic al familiei dvs. Acest subiect fascinant este numit "genealogie". Există multe cursuri disponibile pe internet care învață cum să urmăriți istoria unei familii. Este nevoie de timp pentru a face o cercetare genealogică bună, dar odată încheiată va fi o amintire pe care toți membrii familiei dvs. o vor aprecia și care poate deveni, de asemenea, un cadou pe care să-l oferiți uneia sau mai multor rude. Teoretic, te poți întoarce în timp până acum multe secole.
 • Amintiți-vă că pentru a face o cercetare genealogică precisă și precisă, trebuie să fiți meticulos, atent la detalii și să vă mișcați cu mentalitatea detectivului.
 • Începeți prin a scrie ceea ce deja știți despre familia ta. Începeți singur și introduceți toate informațiile pe care le cunoașteți. Păstrați povestiri importante de familie și informații prin urmărirea generației copacilor genealogici după generație. Înregistrați datele de căsătorie și moarte, numele, datele de naștere și alte evenimente pe care le cunoașteți.
 • Partea 3
  Bine ați venit ocaziile și oamenii care vă străbat calea  Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 9
  1
  Luați riscuri. Nici o persoană de succes nu a sosit acolo unde este acum, fără să se fi întâlnit întâi cu eșecurile și presupusele limitări. Winston Churchill a fost respins la școală. Oprah Winfrey i sa spus că nu era suficient de bună să apară la televizor. Imaginile din Columbia credeau că Marilyn Monroe nu era destul de frumoasă și că lui Walt Disney i sa spus că îi lipsește imaginația! Cu toate acestea, nici unul dintre acești oameni nu sa stabilit sau a fost deprimat în fața limitelor lor aparente. Ei s-au confruntat cu lumea și au făcut-o, astfel încât să puteți face și ea!
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 10
  2
  Știi oameni noi. Alăturați-vă unui grup care vă împărtășește interesele, cum ar fi o dietă vegetariană sau o șah. Când întâlniți o persoană pe care doriți să o cunoașteți, să se comporte în mod natural și să ceară ceva relevant pentru situația pe care o întâlniți, de exemplu "Are brânza aceasta cheag sau este vegană?". Voluntariatul este o altă ocazie excelentă de a cunoaște oameni noi, deoarece ne permite să scăpăm de rutina noastră zilnică. De asemenea, ajutarea altora ne face să ne simțim mai bine.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 11
  3
  Învățați să tolerați incertitudinea și eventualul refuz. Din orice motiv, o persoană ar putea să nu fie interesată să te cunoască și niciodată nu vei ști de ce. Nu luați-o ca pe o chestiune personală, pentru că, practic, alții nu vă cunosc cu adevărat. Este posibil ca această persoană să aparțină unei anumite secturi etnice sau religioase și a fost educată să participe numai la persoane aparținând propriei comunități.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 12
  4
  Explorați necunoscutul, chiar dacă riscați să vă bateți capul. Greșit este normal. Datorită erorilor, învățăm să discernem ceea ce este valabil din ceea ce nu este. Fie că este vorba de o idee inspirată, de o întâlnire orb sau de o oportunitate de carieră, fiecare nouă situație este o oportunitate de a crește. Prea mulți oameni trăiesc în frică și nu văd nici măcar ce lucruri mari pot face!
 • Mulți oameni fac atât de multe opiniile altora. Luați în discuție ceea ce spun ceilalți, dar nu trebuie întotdeauna să credeți ce spun ei despre dvs., pentru că de multe ori acestea sunt proiecții bazate pe propriile lor temeri!
 • Mulți preferă să meargă neobservată în lume, să nu pună la îndoială opiniile altora și să nu deranjeze viața cuiva. Cu toate acestea, în interior, acești oameni speră la schimbări pozitive. Pentru a rămâne fidel adevărului, nu vă faceți griji că sunteți un lup singuratic. În măsura în care nu te rănești pe tine și pe ceilalți, e în regulă.
 • Cel mai important lucru este să încercați. Trebuie să ai încredere în tine să te arunci în sală, așa că dă-ți un pat pe spate și încearcă-l! Suntem mulți pe planetă: la sfârșit veți găsi tribul tău.
 • Partea 4
  Călătorește în locuri interesante și la prețuri accesibile

  Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 13
  1
  Planificați o călătorie de câteva săptămâni pentru a vizita o țară în curs de dezvoltare, cum ar fi Thailanda, Vietnam sau Laos, la un cost de 500 de euro sau mai puțin. Spre deosebire de alte locuri foarte scumpe, aceste trei țări se pot încadra în bugetul dvs. Cu aproximativ 500 de euro puteți organiza o călătorie de două săptămâni, excluzând un bilet de avion. Bugetul include cazare, băuturi, alimente, transport și alte cheltuieli.
  • Thailanda este una dintre destinațiile preferate și pentru motive foarte bune. Locuințele și mesele ieftine, trenurile și autobuzele ieftine, munții și plajele frumoase, precum și o metropola bogată în Bangkok, cum ar fi Thailanda, fac din Thailanda destinația perfectă pentru călătorii conștienți de buget.
  • Vietnamul este un alt loc ideal pentru a economisi bani și este o țară foarte frumoasă care oferă atât de mult. Locuințele sunt ieftine și totuși confortabile și curate, mâncarea este printre cele mai bune și cele mai puțin costisitoare din lume, de asemenea, în mișcare cu autobuzul va economisi și mai mult.
  • Laos în ultimii ani a câștigat popularitate printre oamenii care iubesc backpacking. Costurile sunt încă în limite rezonabile. Această parte incredibilă a lumii este cunoscută pentru stilul său de viață liniștit și peisaje uluitoare.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 14
  2
  Lăsați-vă locul de muncă actual și începeți să călătoriți. Întrebați-vă dacă vă place foarte mult ce faceți: dacă răspunsul nu este a "da" convins și entuziast, atunci el începe să se gândească la asta! Mai întâi de toate, vindeți tot ce nu aveți nevoie. Apoi puneți deoparte cel puțin două luni de salariu. În cele din urmă, dedicat voluntariatului, predă limba italiană online sau într-o școală dintr-o țară în curs de dezvoltare.
 • Credeți sau nu, există nenumărate asociații, organizații non-profit și indivizi care caută orice fel de ajutor în țările în curs de dezvoltare. Ai putea să te oferi voluntar într-o școală tibetană, într-o companie care produce cafea în Honduras sau într-o fermă din Mexic. Alegerea depinde numai de tine.
 • Există multe site-uri web care fac anunțuri de organizații neguvernamentale, companii sau persoane care caută voluntari. În general, ei nu plătesc, ci oferă hrană și cazare. Trebuie să plătiți călătoria și să aveți bani cu dvs. pentru a vă acoperi cheltuielile lunare.
 • De asemenea, puteți preda limba italiană online sau într-o școală din străinătate. Dacă predați online, puteți să o faceți în calitate de freelancer sau printr-o instituție recunoscută. În acest ultim caz, aflați ce certificate sau diplome sunt necesare pentru a preda limba italiană online. Dacă vorbești engleza fluent, poți încerca să predai această limbă în țările în curs de dezvoltare printr-una din multele școli de pe Internet. Mulți solicită un certificat TEFL, dar nu toți. Puteți preda nivel de bază sau avansat. Școlile oferă în general mâncare, cazare și un salariu decent. Criteriile pentru predarea limbii engleze ca limbă străină sunt răbdarea, creativitatea, aptitudinile organizatorice și o excelentă cunoaștere a limbii.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 15
  3
  Citiți blogurile de călătorie. Majoritatea bloggerilor nu sunt plătiți pentru scriere, deci oferă o judecată sinceră și cinstită despre țările pe care le vizitează. Deoarece aveți un buget limitat, consultați blogurile care vorbesc despre călătoriile în spate. Pe lângă oferirea unei prezentări corecte, multe bloguri oferă, de asemenea, detalii privind costurile de călătorie și ședere.
 • Imaginea intitulată Viața vieții Pasul 16
  4
  Răsfoiți forumurile dedicate călătoriilor. Mulți călători, care tocmai s-au întors de la destinație, își împărtășesc impresiile pe web, sunt sinceri și dornici să ajute. Cu toate acestea, trebuie să luați ceea ce spun cu cleștii, deoarece este o parte a naturii umane să selectați numai anumite evenimente din amintirile, de obicei negative.
 • Sfaturi

  • Îmbrățișează iubirea necondiționată și învață să ierte.
  • Urmați cuvintele "trăiesc și lăsați-vă".
  • Urmați-vă instinctele și pasiunile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit