gtemata.com

Cum să trăiești într-un mod disciplinat

Acest articol are scopul de a vă ajuta să vă trăiți viața în general într-un mod mai disciplinat. Disciplina nu este doar pentru copii - creșterea și devenirea adulților nu le face în mod automat mai disciplinat. Disciplina nu este sinonimă cu pedeapsa, pedeapsa sau gravitatea. Este posibil ca oricine să devină un discipol al disciplinei.

paşi

Partea 1
Auto-analiză

Imagine cu titlul Aduceți disciplina în viață Pasul 01
1
Luați o analiză înainte de orice altceva. Încearcă să înțelegi care sunt obstacolele care stau între tine și dorința ta de a fi mai disciplinat. Aceste bariere pot consta în defecte de caracter, în imposibilitatea de a articula ceea ce vrei din viață sau de la dependență de stimulente sau de alte medicamente. Poate, încearcă să se conformeze regulilor fără a se gândi vreodată la tine acest lucru ar putea face între persoane de același idee adeguarti ușor de disciplina pe care altcineva fără să se oprească să se gândească la ce fel de disciplina este cel mai bine pentru tine și ce ai putea avea nevoie să nevoile tale. Indiferent de motiv, încercați să aflați înainte de a continua.
 • De ce crezi că nu ești destul de disciplină acum? Ce vă împiedică să vă îmbunătățiți?
 • Pe lângă evaluarea limitărilor, luați în considerare modul în care oamenii din jurul dvs. vă afectează. Petreceți prea mult timp plăcut altora și niciodată nu vă gândiți la voi înșivă? Întotdeauna îți dai seama de cerințele altora și ai pus nevoile tale în obscuritate?
 • Imagine cu titlul Aduceți disciplina în viață Pasul 02
  2
  Încearcă să te convingi că trebuie să fii mai disciplinat pentru a putea crede în tine însuți. A face acest lucru va fi esențială, în special dacă vă petreceți o mulțime de timp încercând să vă rog pe alții. Va fi mult mai greu pentru tine să fii disciplinat dacă crezi că este necesar ca ceilalți să aibă limite, să stabilească limite, să-ți spună cum să acționezi, să gândești sau să te comporți.
 • Ce voci din cap vă spun că sunteți un eșec sau un adevărat eșec? Acestea sunt gânduri negative care nu au nici o bază și trebuie abordate astfel încât să poți începe să ai grijă de tine și să trăiești într-un mod mai disciplinat. Este posibil să aveți nevoie să faceți terapie sau poate că ar fi suficient să vă procesați gândurile negative prin conștientizarea existenței lor sau prin utilizarea unor tehnici de comportament cognitiv.
 • Partea 2
  Încorporează mai multă disciplină în viața ta

  Imaginea intitulată
  1
  Alege o sferă în care vrei să fii mai disciplinat. În ce sferă de viață vrei mai multă rigoare? Poate că este vorba despre muncă, studiu, păstrarea unui living curat sau a face fără un obicei prost, etc.
 • Imaginea intitulată
  2
  Adoptați o atitudine pozitivă. Voi decideți să faceți schimbările necesare și să încercați să vă concentrați asupra acestui scop. Realizați faptul că acest lucru nu este deloc ușor, dar încercați să-l considerați o provocare, nu ca o sursă de dificultate sau de lipsă. Odată ce luați decizia de a face ceva, ar trebui să mergeți până la capătul tuturor. Adesea vor fi momente când vrei să fii leneș și nu vrei să lucrezi. Amintiți-vă că aceste senzații sunt normale și chiar și cei care au un mare succes trebuie să treacă din când în când. Diferența dintre dvs. și ei nu este că ele sunt în nici un fel "cel mai bun" de tine. Ei au doar o capacitate mai mare de introspecție care le permite să devieze aceste gânduri în altă parte, înainte ca acestea să poată interfera cu activitățile lor.
 • Acceptați că sunteți singura persoană capabilă să vă schimbe viața - nimeni altcineva nu poate să o facă pentru dvs. Nu sunteți un copil de trei ani care trebuie să fie ghidat. Îndepărtați momentul și faceți ce trebuie făcut.
 • Rutina zilnică este ceva ce deja știți și care te face să te simți bine. Deci, veți încerca să o reluați. Încercați să fiți conștienți de ispita pe care o simțiți în reluarea obiceiurilor vechi și să fiți hotărâți să decideți să nu o faceți de fiecare dată când se întâmplă.
 • Imagine cu titlul Aduceți disciplina în viață Pasul 05
  3
  Alege să te comporți și să acționezi cu temperanță. Trăsăturile comportamentale ale omului sunt influențate de cultură, comportament, emoții, valori diferite și alte norme sociale din cadrul unui grup sau al unei comunități. Asigurați-vă că vă comportați politicos și folosiți bunul simț în toate situațiile.
 • Imaginea cu titlul Aduceți disciplina în viață Pasul 06


  4
  Aflați elementele de bază ale auto-gestionării. De la gestionarea resurselor financiare la organizarea unei adunări, trebuie să învățați să luați decizii de unul singur. Acest lucru nu implică înființarea unei societăți cu răspundere limitată, ci doar o anumită ordine în viața cuiva. Acordați-vă calendare și începeți cu mici lucruri. De exemplu, încercați să luați masa după prânz și să luați cina după ora opt seara.
 • Efectuați un plan de lucru. Folosește un calendar și ține-te la asta.
 • Dă-ți niște obiective mici care sunt realizabile.
 • Stați până la o oră la un moment dat. Ridicați-vă, întindeți-vă și umblați. Luați o pauză atât în ​​corpul dumneavoastră cât și în mintea voastră. Veți reveni la sarcina pe care ați făcut-o revigorată și relaxată fizic.
 • Imaginea intitulată
  5
  Încearcă să fii mereu curat și ordonat. Nu numai că vă va aduce beneficii, ci vă va ajuta să vă simțiți bine. A fi curată face o mare diferență în starea noastră emoțională și va face ca mediul să fie mai rece. Există multe articole despre cum să obțineți acest scop pe acest site și în altă parte.
 • Imagine cu titlul Aduceți disciplina în viață Pasul 08
  6
  Comunicați în mod corespunzător. Comunicați cu elocvență și fiți aserți, folosind gesturi potrivite atunci când trebuie să o faceți. Nu striga și evitați să folosiți întăriri atunci când comunicați verbal. Disciplina în arta subtilă a comunicării vă poate ajuta să vă autodisciplinați chiar și în cele mai semnificative sfere ale vieții voastre.
 • Imaginea intitulată
  7
  Realizați faptul că alții ar putea încerca să vă descurajeze. Vor exista întotdeauna cineva care va beneficia de lipsa de disciplină și atunci când cineva va da seama că în mod clar că te schimbă, te simți amenințat. Aveți grijă de încercările de a vă abate de la noua dvs. cale și de a vă menține rezoluția pentru a reuși. Ascultați-i, fii politicos, dar nu dau la tactici sau tentativele de sabotaj. Fă ceea ce crezi că e mai bine pentru tine.
 • Imaginea intitulată
  8
  Odată ce ați învățat să faceți ceva corect, continuați să o faceți. Asigurați-vă rutina zilnică un lucru automat cum ar fi respirația.
 • Dă-ți recompense când poți ajunge la un gol.
 • Sfaturi

  • Nu te poți forța să fii disciplinat. Fiți un ucenic al auto-disciplinei și faceți parte din voi.
  • Autodisciplina nu este ceva ce puteți impune la dar ceva ce trebuie să căutați interior -te. Este una calitate, nu unul cantitate. Puteti adu-l în viața ta, dar nu poți cumpara-l.
  • Încercați să rămâneți motivați, amintiți-vă de motivele pentru care mergeți înainte.

  Avertismente

  • Încercați să nu lectați și nu îndreptați degetul către alții pentru ceea ce ați putea considera o lipsă de disciplină din partea lor. Dacă ceea ce nu pot face este să influențeze într-un fel, încercați să abordați problema cu tact. Dacă nu, lasă-i să-și rezolve problemele. Nu poți schimba pe alții - doar pe tine însuți.
  • Nu exagerați. semne TOC poate să apară la persoanele care simt nevoia de a pune rutina peste bunul simț și propria lor bunăstare. Dacă rutina ta interferează cu viața ta sau cu cea a altora, poate că va trebui să încetinești.
  • Evitați să vă obosiți prea mult. Continuați pas cu pas, mai degrabă decât toate odată. Chiar și lucrurile mici pot deveni obositoare când se acumulează.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit