gtemata.com

Cum să utilizați Advair

Advair este un medicament care ajută la controlul atacurilor de astm și conține fluticazonă și salmeterol. Acesta vine cu un inhalator cu formă circulară, ușor de utilizat, numit "Diskus". Aflați cum (de ex când

) folosind corect inhalatorul Advair este esențial pentru a preveni simptomele astmului.

paşi

Partea 1
Utilizați inhalatorul Diskus

Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 1
1
Afișați muștiucul. Țineți discul într-o poziție orizontală cu o mână. Puneți degetul celuilalt în secțiunea mică curbată. Glisați înainte. Interiorul inhalatorului trebuie să se rotească și să se fixeze pe poziție. Muștiucul este acum expus. Orientalo spre tine.
 • Deasupra punctului în care ați plasat degetul mare ar trebui să vedeți o fereastră mică cu un cadran numerotat dedesubt. Numărul indică numărul de doze rămase. Când vor fi aproape terminate, vor fi afișate "0-5" în roșu.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 2
  2
  Apăsați maneta pentru a pregăti doza. Țineți inhalatorul orizontal și aliniați-l cu muștiucul îndreptat spre dvs. Utilizați degetul pentru a glisa pârghia până când auziți un clic. Doza este acum gata.
 • Inhalatorul conține mai multe pachete mici de medicamente în blistere. Împingerea manetei va rupe eliberarea medicamentului.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 3
  3
  Expirați cât mai mult posibil. Ar trebui să puteți goli complet plămânii. Ține-ți fața departe de inhalator când expirați pentru a evita dispersarea dozei preparate.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 4
  4
  Inspira. Aduceți inhalatorul în gură. Pune-ți buzele pe piesa bucală. Inhalează bine. Luați o respirație completă cu gura să sugeți întreaga doză. Nu respirați prin nas.
 • Țineți inhalatorul orizontal și aliniat în timp ce respirați. În acest fel, medicamentul va fi livrat corect.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 5
  5
  Țineți respirația timp de cel puțin 10 secunde (sau cât mai mult timp posibil) după inhalare. Medicamentul are nevoie de ceva timp pentru a fi complet absorbit.
 • După 10 secunde (sau timpul în care ați reușit să vă rețineți) expirați încet, continuu și continuu. Puteți începe să respirați în mod normal.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 6
  6
  Clătiți-vă gura. Utilizați apă curată. Fa-l de fiecare dată când luați o doză de Advair. Gargle înainte de a scuipa. Nu înghițiți apa pe care ați folosit-o pentru clătire.
 • Acest lucru este folosit în principal pentru a preveni o infecție fungică a gâtului numit afte. Advair poate provoca dezechilibre în gură care permit dezvoltarea acestei ciuperci.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 7
  7
  Închideți și păstrați inhalatorul. Glisați discul din nou pentru a închide. Selectorul de doză se mișcă automat printr-un număr. Puneți inhalatorul într-un loc curat și sigur pentru a găsi ușor când aveți nevoie de el din nou.
 • A se păstra într-un loc răcoros și uscat, care nu este disponibil copiilor. Un inhalator Advair poate fi utilizat o lună după deschiderea ambalajului.
 • Partea 2
  Utilizați Advair responsabil

  Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 8
  1


  Dacă aveți îndoieli, urmați mereu instrucțiunile medicului. Detaliile pentru administrarea Advair variază de la pacient la pacient. Singura modalitate de a ști cu certitudine Când utilizați inhalatorul, solicitați sfatul medicului. Cu toate acestea, este vorba de un medicament pe bază de prescripție medicală, deci trebuie să discutați cu un medic înainte de al utiliza.
  • Instrucțiunile rămase din această secțiune a articolului sunt împrumutate din resursele online legate de Advair. Acestea sunt intenționate ca orientări generale. Din nou, numai medicul vă poate spune ce este bun pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 9
  2
  Utilizați-l de două ori pe zi pentru a preveni atacurile. În general, este folosit o dată dimineața și o dată seara. Încercați să luați dozele de Advair la aproximativ același oră în fiecare zi. Nu trebuie să respectați exact de această dată în fiecare zi, dar ar trebui să faci tot posibilul pentru a te apropia. E bine dacă poți anticipa sau întârzia nu mai mult de o oră.
 • Planificați-vă cele două doze la 12 ore pentru prevenirea pe termen lung a simptomelor de astm. De exemplu, puteți încerca să luați prima doză la ora 8 dimineața, când vă treziți și a doua la ora 8.
 • Setarea unei note pe telefon sau ceas poate fi foarte utilă în acest caz.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 10
  3
  Luați o doză odată. Acest lucru este esențial. Nu este recomandabil să luați mai mult decât doza recomandată în decurs de 12 ore, dacă nu vi se recomandă medicul. Este posibil să nu puteți simți gustul sau mirosul medicamentului atunci când îl inhalați, dar este încă acolo. Nu aveți "pretenții absurde", deci nu luați medicamente suplimentare.
 • Nu dublează doza de Advair chiar daca simtiti ca simptomele se agraveaza. Medicamentul are nevoie de timp pentru a intra în vigoare. Medicul va putea să recomande tratamente alternative pentru simptome bruște și severe.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 11
  4
  Continuați cu medicamentul până când vi se va cere să vă opriți. Așa cum nu ar trebui să o luați mai des decât este prescris, nici nu ar trebui să o luați mai puțin de multe ori. Respectați prescripția pe care vi le-ați dat până când medicul nu are altă notificare. Dacă vă opriți prea devreme, simptomele se pot agrava.
 • Partea 3
  Când nu utilizați Advair

  Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 12
  1
  Nu-l utilizați pentru a combate atacurile bruște. Acest lucru este foarte important pentru a înțelege. Medicamentele din Diskus nu au capacitatea de a opri atacurile acute de astm și atacurile bruște. Ei nu acționează atât de repede ca să obțină acest rezultat. Luarea de doze multiple poate provoca efecte secundare, uneori grave.
  • În schimb, păstrează a " inhalatorul de salvare" prescris de medic pentru crize acute și bruște. Găsiți diferite tipuri de inhalatoare de salvare. Unii utilizează medicamente beta-agoniste, dar sunt disponibile produse alternative, adresați-vă medicului dacă nu ați sugerat deja unul.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 13
  2
  Nu luați doze "compensatorii" dacă ți-e dor de unul. Uitați de o doză de Advair nu este un obicei recomandat, dar se pot întâmpla accidente. Dacă pierdeți o doză, puteți să o luați în continuare dacă nu a fost mai mult de o oră sau două de la ora programată. Dacă nu mai rămâne puțin la următorul, așteptați și luați doar acesta. Luați unul chiar acum - nu luați două pentru a compensa pe cel pe care l-ați uitat.
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 14
  3
  Nu utilizați Advair dacă luați alte medicamente de clasă LABA. Unul dintre ingredientele active ale Advair, salmeterolul, este un beta-agonist cu durată lungă de acțiune sau LABA. Aceste medicamente au o acțiune mai lentă și mai graduală decât cele utilizate în multe inhalatoare de salvare. Nu luați Advair dacă luați deja un LABA pentru astm. Doza combinată poate provoca reacții adverse grave. Medicul trebuie să vă avertizeze când îl prescrieți.
 • Câteva exemple cunoscute de medicamente LABA (cu numele de marcă pe partea laterală) includ: salmeterol (Serevent), formoterol (Foradil, Perforomist) și Arformoterol (Brovana).
 • Imaginea intitulată Utilizați Advair Pasul 15
  4
  Nu utilizați Advair dacă aveți o afecțiune cu complicații. Deoarece acest medicament este sigur pentru majoritatea pacienților, unii nu ar trebui să-l ia. Anumite condiții, boli și alte medicamente ar putea modifica efectele sale și ar face nesigure. În unele cazuri, interacțiunile negative pot fi foarte periculoase. Vezi mai jos.
 • Nu luați Advair dacă:
  Sunteți alergic la ingredientele sale active (salmeterol și fluticazonă) -
  Aveți o alergie severă la proteinele din lapte
  Luați deja LABA (vezi mai sus) -
  Ai a "atac" brusc (vezi mai sus) -
 • Discutați cu medicul dumneavoastră dacă:
  Sunteți însărcinată sau alăptați -
  Ai alergii la alte medicamente -
  Aveți boli de inimă sau suferiți de hipertensiune arterială -
  Tu suferi de tulburări neurologice cum ar fi epilepsia
  Ai un sistem imunitar slăbit
  Aveți diabet zaharat, glaucom, tuberculoză, osteoporoză, tulburări tiroidiene sau afecțiuni hepatice.
 • Avertismente

  • Reacțiile adverse asociate cu utilizarea regulată a Advair includ iritații și infecții ale gâtului, dureri de cap, dureri musculare, greață și iritații ale sinusurilor.
  • Reacțiile adverse rare, dar grave, ale Advair includ nervozitate, tremor, tahicardie, dureri toracice, erupții cutanate, umflături și urticarie. Cereți ajutor medical dacă apar aceste simptome.
  • Inhalatoarele Advair nu trebuie utilizate cu distanțiere.
  • Evitați să vă apropiați de persoanele cu boli contagioase în timp ce luați Advair. Fluticazona este un medicament steroid care poate reduce puțin rezistența sistemului imunitar. Discutați cu un medic imediat dacă veniți în contact cu cineva care are o boală foarte contagioasă cum ar fi varicela sau rujeola. Aceste boli pot avea un curs mai rău decât normal dacă sistemul imunitar este slăbit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit