gtemata.com

Cum să Barter

Barterul este o modalitate de a face schimb de bunuri și servicii direct fără utilizarea banilor. Oamenii au tranzactionat timp de secole, dar internetul a deschis o nouă lume de posibilități în acest domeniu. Fie că sunteți în căutarea pentru a obține o valoare de la lucrurile în exces, sau doriți să salvați bani cu un schimb de servicii, citiți mai departe pentru a descoperi cum să găsească oportunități pentru schimburi și de a face afaceri, care va face toată lumea fericită.

paşi

Partea 1

Alegeți serviciile și obiectele de oferit
1
Evaluați-vă serviciile profesionale. Alegerea evidentă a barterului este un serviciu pe care îl oferiți deja ca un loc de muncă sau pe care l-ați dat în trecut. Totul, de la munca dentară la tamplarie, poate fi oferit în barter. Asigurați-vă că partenerii potențiali ai barterului știu că aveți experiență profesională în această zonă și că veți găsi probabil că oferta dvs. este mai interesantă.
 • Dacă sunteți un om de afaceri, luați în considerare oferirea serviciilor standard în schimbul proiectării de broșuri, pregătirii declarației fiscale sau realizării unei alte nevoi de afaceri. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a atrage clienți care, altfel, nu vă dau locul de muncă sau nu ar cumpăra bunurile dvs. fără a pierde valoare.
 • 2
  Identificați abilitățile legate de hobby-urile dvs. Dacă vă place gătirea, puteți oferi oamenilor o masă gătită la domiciliu sau plăcinte. Artă și ambarcațiuni uneori sunt în cerere, mai ales dacă vă oferi vă pentru a crea o piesă personalizat. Dacă nu vă puteți gândi la un bun sau un serviciu pe care le puteți obține de la hobby-ul tau, cere sugestii unui prieten: poate că el este capabil de a vedea locuri de muncă mici, care fac la mașină sau poeziile pe care le scrie în timpul liber aveți având un potențial prețios, în timp ce nu-l puteți realiza.
 • Gândiți-vă la hobby-uri legate de întreținerea acasă, cum ar fi grădinăritul și d-voastră.
 • 3
  Colectați idei pentru a vă identifica abilitățile mai puțin evidente. Mulți oameni au aptitudini speciale în munca lor, hobby-uri sau viața de zi cu zi și nu-și dau seama întotdeauna. Scrieți o listă a tuturor activităților pe care le faceți în mod regulat. Analizați fiecare element al acestei liste și evaluați care sunt aptitudinile și cunoștințele de specialitate pe care le aveți și care vă permit să efectuați aceste sarcini rapid și cu rezultate bune.
 • Mulți oameni au dificultăți în ceea ce privește calculele matematice, modul de pregătire a documentației de returnare fiscală sau păstrarea contabilă a cheltuielilor de afaceri sau de uz casnic într-o manieră ordonată. Fiind rapid și precis, știind cum să faceți multiplicări și împărțiri poate fi uneori tot ce aveți nevoie pentru a oferi câteva servicii de bază.
 • Alte abilități de luat în considerare ar putea fi organizarea casei, rezolvarea problemelor legate de calculator, traducerile (dacă sunteți bilingv) sau prelucrarea și corectarea textelor.
 • 4
  Oferiți servicii mai puțin specializate pe care altele nu le pot face sau nu doresc să le facă. Multe activități care pot fi tranzacționate includ șederea animalelor de companie, tăierea iarbă în grădină, executarea comenzilor, curățarea casei și alte servicii pe care unii oameni le pot face mai ușor decât altele. Dacă vă plac aceste activități normale sau dacă observați că le puteți face rapid, vă recomandăm să oferiți aceste servicii. Aceste sarcini ar putea fi un inconvenient pentru persoanele care nu au transport, care au probleme de sănătate sau de mobilitate sau o zi plină.
 • Dacă aveți abilități sau experiență specifice în oricare dintre aceste domenii, indicați când oferiți serviciile dvs. în barter. Cheltuirea unui buget pe alimente sau îngrijirea unui animal de companie exotic ar putea fi ceva aparent trivial, dar ar putea fi exact ceea ce caută cineva.
 • 5
  Găsiți articolele pe care doriți să le scăpați. Uită-te în jurul valorii de analiza a mediului înconjurător din jurul tău din punct de vedere al barterului - pot exista elemente mici care sunt greu de vândut, dar ușor de schimbat în schimburi mici. Cărțile și îmbrăcămintea pe care nu le mai doriți, un prăjitor de pâine sau alt aparat pe care nu îl folosiți sau chiar închise sticle de vin sau produse alimentare pot fi schimbate prin organizarea de barieri.
 • Dacă neglijezi obiecte mici de multe ori, căutați obiecte gratuite sau ieftine la piețele de purici sau străzile pe care le puteți tranzacționa mai târziu.
 • Dacă aveți o mică grădină de legume sau o rasă de animale pentru ouă sau carne, puteți face schimb de produse din aceste activități.
 • 6
  Împrumutați utilizarea casei, a mașinii sau a altor obiecte scumpe. Dacă puteți organiza unul casa de schimb pentru a merge în vacanță, puteți salva o mulțime de bani în camera de hotel. În mod alternativ, luați în considerare închirierea unei camere în casă făcând o schimbare mai degrabă decât solicitând bani sau pur și simplu acordând un călător "rucsac pe umăr" utilizarea canapelei pentru câteva zile. S-ar putea să găsiți, de asemenea, persoane interesate să împrumute mașina sau să fie însoțite undeva în mod specific. Dacă aveți un fierăstrău, o mașină de tuns iarba sau alte instrumente scumpe, le puteți împrumuta unui partener de barter.
 • Acest tip de tranzacționare poate fi puțin mai riscant, deoarece oferiți obiecte de valoare care trebuie să vi se returneze. În funcție de gradul dvs. de disconfort, vă recomandăm să faceți aceste schimburi numai cu oameni de încredere, prieteni sau cu persoane cu care aveți un prieten comun care vă poate garanta.
 • Partea 2

  Găsiți oportunități de Barter
  1
  Căutați site-uri de schimb pe internet. Această pagină online oferă o listă de diferite site-uri italiene pentru schimburi. Asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile și cunoașteți eventualele comisioane de membru și / sau orice costuri care trebuie suportate pentru primirea sau trimiterea articolelor, înainte de a vă implica și de a vă înscrie pentru un nou site.
  • Unele site-uri web vă obligă să plătiți costul articolelor de expediere, ceea ce poate fi și dificil dacă trimiteți articole grele sau greoaie. Este întotdeauna recomandabil să aflați cât de mult poate costa transportul maritim înainte de a accepta un schimb.
  • Pe unele site-uri web, membrii să intre în contact pentru a organiza un schimb. În altele, ei câștigă "puncte" (sau altă monedă virtuală) pentru a furniza elemente sau servicii, pe care le puteți utiliza mai târziu pentru a solicita articole sau servicii de la alte persoane.
 • 2
  Alăturați-vă unei bănci de timp numai pentru schimbul de servicii. Dacă sunteți mai interesat de schimbul de servicii decât de mărfurile, luați parte la o bancă a timpului din zona dvs. sau începeți-vă singur. Oricine aderă la aceste asociații poate "lua" altcineva pentru orice fel de muncă. În loc să fie plătit, persoana care efectuează lucrarea câștigă numărul de ore lucrate în baza de date. Prin urmare, poate "lua" un alt membru al băncii timp pentru același număr de ore. În sistemul standard al băncii de timp, o oră dintr-un anumit loc de muncă are întotdeauna aceeași valoare ca o oră de alt loc de muncă, indiferent de cât de mult ar costa să o faci în mod normal pe piața tradițională. Acest sistem face tranzacționare mult mai simplu.
 • De exemplu, Federico face șase ore de lecții de matematică în Piero și câștigă șase ore care sunt înregistrate în banca de timp. Federico, atunci "consumă" patru ore "angajând" un alt membru al băncii de timp, Paolo, să efectueze patru ore de tâmplărie. Federico are acum două ore de credit în banca de timp, pe care le poate folosi pentru a angaja orice alt membru.
 • 3
  Găsiți oportunități de barter în comunitatea dvs. Căutând online pentru a găsi grupuri de bartere în orașul sau regiunea dvs., puteți găsi un forum în zona dvs. unde puteți face schimburi cu persoanele din apropiere. De asemenea, verificați anunțurile sau pliantele din comunitatea dvs. pentru a găsi oferte și oferte. Unul dintre principalele avantaje ale ofertelor locale este posibilitatea schimburilor de servicii care implică întâlniri față în față sau obiecte care sunt prea grele sau delicate dacă sunt trimise prin poștă.
 • Site-uri mari mari vă permit de multe ori să căutați oferte în regiunea dvs.
 • 4
  Faceți publicitate în comunitatea dvs. locală. Fie că sunteți în căutarea unor schimburi sau servicii individuale pentru afacerea dvs., publicitatea pe site este o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra ofertei dvs. de barter. Suspendați pliantele în comunitatea dvs., discutați cu vecinii sau organizați un schimb de cadouri de familie pentru sezonul de vacanță. Găsiți partenerii de barter pe termen mediu sau lung, astfel încât să economisiți bani pe nevoi recurente cum ar fi îngrijirea gazonului sau construirea unor relații mai bune cu vecinii.
 • Centrul comunitar, ziarul comunității dvs. sau parohia vă poate ajuta să faceți publicitate gratuită sau cu o mică comision.
 • 5
  Găsiți o modalitate de a îmbina diferite companii în activități de tip barter. Întreprinderile pot folosi alte metode pentru a organiza tranzacții barte cu clienții, dar compania dvs. poate căuta modalități de a economisi bani angajând alte companii. Prin urmare, ia în considerare aderarea la diverse companii și organizarea de negocieri. La fel ca și în grupurile de swap private, cele mai multe schimburi funcționează prin creditarea unei monede virtuale în contul dvs. de companie de fiecare dată când furnizați un serviciu unui alt utilizator. Puteți utiliza această monedă virtuală pentru a obține alte beneficii în schimb, deși poate fi necesar să plătiți o taxă pentru barterul pe care l-ați efectuat.
 • Căutați întotdeauna cele mai multe companii acreditate de pe piață, faceți cercetări online despre recenziile lor pentru a găsi cei mai buni parteneri de încredere și seriozitate.
 • 6
  Întrebați. Nu doare niciodată să întrebi dacă cineva dorește să negocieze o înțelegere, atâta timp cât sunteți dispus să acceptați chiar și unul "nu" ca răspuns. Majoritatea oamenilor și întreprinderilor nu folosesc barterul, dar ar putea să-l considere dacă se prezintă o oportunitate interesantă. Indicați ce servicii sau bunuri oferiți, întrebați dacă există ceva specific pe care îl caută, dar renunțați la subiect dacă vedeți că nu prezintă interes.
 • Partea 3

  Organizați un Barter

  1
  Sugerați posibilitatea unui barter. Dacă există o persoană pe care nu ați întâlnit-o într-un grup dedicat barterului, dar vă pare vag interesată, spuneți-i politicos să știe despre această posibilitate de schimb înainte de a intra în detalii. Folosiți expresii cum ar fi "Sunteți interesat să faceți schimburi?" sau "Sunteți dispus să faceți schimb de servicii în loc de numerar, dacă aveți nevoie să faceți reparații la domiciliu?" Nu incepeti prin a oferi o anumita cantitate de bunuri si nu sa va jucati pe pretul serviciului - asigurat inainte ca cealalta persoana sa fie deschisa ideii.
 • 2
  Căutați partenerul barter posibil înainte de a efectua un schimb. Dacă un potențial partener ți-a fost raportat de un prieten, întreabă dacă este o persoană de încredere. Rugați-l să vă arate exemple de a-și împărți munca, dacă este posibil, puneți întrebări cu privire la experiența sa sau la certificarea sa, dacă este cazul. Cel mai important lucru în schimb este să vă asigurați că obțineți unul "plată" de înaltă calitate.
 • Dacă tranzacționați un element în apropierea casei dvs., examinați-l personal. Dacă este vorba de un schimb de distanțe lungi, cereți să vedeți fotografiile articolului pe fiecare parte.
 • Dacă vă temeți că partenerul nu poate gestiona corect barterul, invitați un prieten sau oa treia persoană neutră să vină cu dvs. ca martor atunci când faceți schimbul. Mai bine, nu faceți deloc schimburi cu oameni nerecunoștinți.
 • 3
  Luați angajamentul de a descrie în detaliu serviciul sau bunul pe care îl oferiți. Este mai bine să fii mai exact cu privire la ofertă înainte de a te compromite prea mult în schimb. "Lucrări de grădinărit" înseamnă tăierea ierbii sau a unei lucrări de amenajare a teritoriului prin plantarea copacilor? Elementele pe care le oferiți funcționează perfect sau există surprize pe care ar trebui să le cunoască cealaltă persoană? Este dificil să găsești un acord dacă cele două părți au o viziune diferită asupra a ceea ce este oferit, deci este bine să fii foarte clar imediat.
 • Când oferiți un obiect, fotografiați sau, în cazul unei lucrări de artă, arătați fotografiile lucrărilor anterioare. Nu aveți nevoie să fiți fotografi profesioniști, dar asigurați-vă că nu sunt neclare și eronate în fața unui fundal omogen.
 • 4
  Stabilește valoarea fiecărui serviciu. Pentru sarcini ocazionale între prieteni, puteți decide rapid într-o conversație că o lecție franceză merită un tort de casă. Când vine vorba de străini, sau trebuie să faceți mai multe servicii delicate, merită să discutați valoarea într-un mod mai formal. Fiecare parte ar trebui să explice cât de mult ar fi în mod normal dispus să plătească pentru bunul sau serviciul furnizat. Fiți dispus să negocia pe această sumă sau să reducă prețul, dacă rămâne un acord care economisește încă bani. Odată ce ați decis că, de exemplu, o bandă de alergare este de 50 € și o oră de lucru în grădină este de € 15, găsirea unui schimb echitabil pentru ambele părți ar trebui să fie mai ușoară.
 • Din moment ce nu faceți schimb de bani, valoarea contribuției fiecărui partid este rar stabilită exact. În exemplul de mai sus, grădinarul ar putea fi de acord să lucreze timp de 3 ore (în valoare de 45 EUR) și să primească un bilet de alergare în schimbul unei valori de 50 EUR, în loc să lucreze exact 3 ore și 20 de minute € 50).
 • 5
  Adăugați ceva mai mult dacă nu puteți ajunge la un acord. Dacă nu găsiți un acord cu privire la un schimb de servicii sau bunuri care pare potrivit pentru toți cei implicați, propuneți ceva mai mult. Acestea pot fi bani în bani, un alt obiect pe care încerci să-l scapi sau alt serviciu.
 • 6
  Angajați un terț, dacă este necesar. Această strategie este mai probabil să fie urmată de oameni care au experiență în bartere sau care se află într-o comunitate de bartere. Acordați atenție persoanelor care au nevoie de servicii speciale și evaluați dacă puteți lucra pentru un schimb în trei direcții. De exemplu, Alfredo poate lua câinii lui Mauro pe o plimbare. Poate repara acoperișul Carolinei, iar Carolina poate tăia gazonul lui Alfredo.
 • 7
  Asigurați-vă că următoarele aspecte sunt garantate. Pentru tranzacții mai mari sau pentru tranzacții cu străini, este o idee bună să faceți un acord scris. Pentru multe schimburi mici, poate fi suficient un acord verbal sau de poștă electronică. În ambele cazuri, asigurați-vă că sunteți de acord cu următoarele puncte înainte de a defini colaborarea:
 • Cine trebuie să furnizeze instrumentele, ingredientele sau materiile prime? În cazul în care materialul urmează să fie cumpărat care îl plătește și care deține la sfârșitul anului noile instrumente sau materiale în exces?
 • Care este termenul limită pentru finalizarea serviciului sau livrarea bunurilor? Dacă este un serviciu pe termen lung sau recurent, identificați o dată viitoare de comparat și verificați dacă ambele părți sunt îndeplinite.
 • Câte intervenții sunt planificate pentru serviciu? Pentru serviciile care necesită o perioadă de timp imprevizibilă, cum ar fi întreținerea site-urilor web, poate fi o idee bună să se convină asupra unui număr maxim de ore înainte de a stabili un nou acord.
 • Dacă cineva furnizează un serviciu în casă sau în grădină, trebuie să-l sunați în prealabil pentru a veni sau să-i permiteți să se oprească și să lucreze chiar dacă nu sunteți acasă?
 • 8
  Aflați cum să faceți o conversație atentă și amabilă. Dacă comunicați cu telefon sau prin e-mail, încercați să răspundeți cât mai curând posibil. Dacă anticipați o întârziere înainte de a putea lua o decizie, stabiliți un acord pentru serviciu sau furnizați un articol care trebuie schimbat, informați cealaltă parte cu privire la un timp estimat. Asigurați-vă clar că așteptați un răspuns prin e-mail cu un răspuns da sau nu și cereți politicos celeilalte persoane dacă a luat o decizie și dacă aveți un răspuns în câteva zile.
 • Dacă decideți să nu acceptați un acord, informați cealaltă parte cât mai curând posibil. Nu presupuneți că va înțelege pur și simplu de ce nu mai comunicați cu ea.
 • 9
  Indicați activitățile de tip barter în declarația dvs. fiscală, dacă acest lucru este impus de legislația aplicabilă din țara dvs. În Statele Unite și multe alte țări, societățile sunt obligate să-și dezvăluie veniturile din barter pe baza valorii estimate a serviciului sau a bunurilor primite. De asemenea, persoanele fizice trebuie să raporteze câștigurile de capital dacă reușesc "câștiga" într-o înțelegere, chiar și în acest caz, pe baza valorii estimate a serviciilor sau bunurilor schimbate.
 • Dacă nu sunteți sigur de valoarea articolelor schimbate, încercați să găsiți exemple similare online, cum ar fi articolele vândute pe eBay sau Subito.it.
 • Contactați contabilul sau o uniune dacă trebuie să declarați valoarea bunurilor / serviciilor tranzacționate și nu știți cum să faceți acest lucru. În unele state este necesar să se completeze o secțiune specifică a formularului de returnare a impozitului pe venit.
 • 10
  Rețineți că prietenii și membrii familiei pot dori să facă schimburi mai informale. Știți că mulți oameni sunt în barter deja cu oamenii pe care îi cunosc, dar vă puteți gândi la acest lucru ca o afacere prietenoasă sau un schimb de cadouri. Prietenii sau familia dvs. pot refuza o ofertă explicită de a face schimb, deoarece ar putea părea prea comercială sau chiar ar putea fi de acord, dar nu înțeleg că vă așteptați de fapt să-l trateze ca un angajament obligatoriu. În acest caz, ar fi mai bine să tranzacționăm doar lucruri de mică valoare, să facem schimburi neoficiale și să reducem așteptările de performanță sau ideea de a obține servicii de înaltă calitate.
 • Sfaturi

  • Un alt loc pentru a căuta noi oportunități de barter este piața agricolă. Unii fermieri sunt fericiți să-și schimbe produsele în exces timp de ore de muncă pe câmpuri sau alte bunuri și servicii.

  Avertismente

  • Fiți atenți la escrocii. Unii oameni nu își respectă partea din acord, deci știți că schimbul poate avea loc pe propriul risc! Dacă barterul oferă un produs sau un serviciu cu valoare ridicată și credeți că cealaltă parte acționează în mod suspicios, va anula schimbul.
  • În multe țări, este obligatoriu să se plătească impozite pe orice profit de la barter pe baza valorii monetare a elementelor tranzacționate. Pentru moment în Italia această obligație nu este prevăzută.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit