gtemata.com

Cum să trăiești cu un perfecționist

A trăi cu o persoană cu perspective diferite față de ale tale nu este o plimbare. Dacă perfectionistul este un părinte, o prietena sau un coleg de cameră, următorii pași vă vor ajuta să faceți situația mai tolerabilă.

paşi

Imagine intitulată Live cu perfecționist Pasul 1
1
Fii răbdător. Perfecționiștii pot să pară oameni nevrotic și anxios non-perfectionisti. Uneori, chiar vă puteți simți chinuit și un dezacord despre un mic detaliu se poate transforma într-o dispută animată. Când te simți supărat, învață să renunți și să spui: "Vom vorbi despre asta mai târziu - trebuie să mă calmez". De asemenea, încercați să nu ține lucrurile pe personal.
 • Imagine intitulată Live cu un perfecționist Pasul 2
  2
  Încearcă să te uiți la lumea din punctul de vedere al perfecționistului. Învățați să aveți compasiune împotriva celor care nu înțeleg, ajută la creșterea răbdării. Mulți perfecționiști se luptă împotriva fricii de eșec și critici. Citiți articolul următor pentru a obține o idee mai clară despre lucrurile pe care perfecționiștii trebuie să le facă față:
 • Cum să verificați perfecționismul
 • Imagine intitulată Live cu un perfecționist Pasul 3
  3
  Amintiți perfecționistului că perfecționismul este o alegere pe care nu ați decis să o îmbarcați. Este important să-i explicați că aveți totul "perfect" te face fericit el dar nu tu și că pentru tine acest lucru nu este un scop constructiv pentru viața ta. Înțelegerea acestui concept poate fi dificilă pentru un perfecționist, mai ales dacă acesta joacă un rol autoritar și dacă crede că știe ce este mai bine pentru tine.


 • Imagine intitulată Live cu perfecționist Pasul 4
  4
  Acceptați pentru a menține anumite standarde. Nu trebuie să faci lucrurile așa cum vrei perfect ca perfecționist, dar găsirea unui compromis mai satisfăcător decât în ​​mod normal ar fi foarte util. De exemplu, să presupunem că este bine ca niciodată să nu mai trebuiți să faceți din nou patul pentru tot restul vieții, ci ca perfecționistul care locuiește împreună cu dvs. să dorească ca patul să fie redat la perfecțiune imediat după trezire. Spune-i că vei face patul la ora 10 dimineața și că o vei face într-un mod ordonat dar nu perfect. Amintește-i că dacă ai un pat unghiurile spitalului se simte bine, atunci ar trebui să fie el să ai personal personal, pentru că nu e important pentru tine. Dacă vă spune că ar trebui să o faceți din nou pentru satisfacție personală, amintiți-vă că faceți deja o muncă suplimentară pur și simplu făcând patul.
 • Imagine intitulată Live cu un perfecționist Pas 5
  5
  Luați în considerare ideea de a împărți spațiile în secțiuni pentru a avea o zonă "gratuit" totul pentru tine. În acest fel poți avea o zonă a casei unde poți să faci ce vrei și unde să te relaxezi fără să te îngrijorezi de repercusiuni. Este probabil ca perfecționistul să accepte mai bine dacă nu trebuie să vadă deloc acest domeniu.
 • Sfaturi

  • Acceptați căile de a face perfecționistul, dar amintiți-vă: casa dvs. va fi întotdeauna curată și perfectă.
  • Dacă par să se supună pentru a satisface perfecționistul în detrimentul fericirii, încercați să citiți articolul Cum să încetați să fiți prea încântați cu alții.

  Avertismente

  • Mulți perfecționiști nu cred că calitatea lor este un defect și tind să caute defecte în ceilalți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit