gtemata.com

Cum să câștigi un conflict fizic în mai puțin de 30 de secunde

O definiție a victoriei într-o bătălie fizică este să o depășiți fără a vă răni, indiferent de ce se întâmplă cu adversarul tău. Cea mai bună modalitate de a evita un accident este să evitați lupta cu totul. Cu toate acestea, dacă sunteți atacați și vă așezați spatele la perete, nu aveți de ales decât să încheiați lupta cât mai curând posibil. Unele tehnici de luptă pot face un atacator inofensiv foarte repede. Luați în considerare faptul că acestea nu sunt întotdeauna eficiente, mai ales dacă nu ați primit pregătire și nu ați practicat.

paşi

Metoda 1
Evaluați amenințarea

Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 1
1
Evaluați situația pentru câteva secunde. Acest mic detaliu poate face diferența între victorie și înfrângere. Gândindu-te rațional, chiar și pentru câteva secunde, te vei ajuta să rămâi calm, ca să poți lupta atât cu mintea, cât și cu corpul tău.
 • Încearcă să-ți dai seama dacă adversarul tău pare supărat (împotriva ta sau în general), dacă el caută o luptă, dacă are probleme psihice sau este beat. Aceste informații vă ajută să decideți cel mai bun mod de a opri rapid lupta.
 • Înainte de a decide cum să lupți (sau fugi), evaluați mărimea și puterea adversarului. Ține minte vechea zicală "Când un om cu o armă întâlnește un om cu o armă, omul cu arma este un om mort". Acest lucru nu înseamnă că nu puteți câștiga o luptă cu un adversar mai mare și mai puternic decât dumneavoastră, dar că ar trebui să vă gândiți dacă începeți dintr-un dezavantaj.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 2
  2
  Mințile sunt prinse. Dacă adversarul tău strigă, te amenință tu sau aruncă obiecte, dar nu a fost încă te-a atacat, poate ai o șansă de a dezamorsa situația și să evite confruntarea cu totul.
 • Încearcă să rămâi calm mai întâi. Reacția la mânie cu mai multă furie nu va face decât să facă situația să se înrăutățească.
 • Explicați adversarului că sunteți dispus să ascultați ce are de spus, apoi fiți atent în timp ce vorbește. Dacă suferă sau este tulburat, ascultă-l poate să se liniștească.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 3
  3
  Acordați atenție adversarilor imprevizibili. În cazul în care agresorul se comportă irațional și imprevizibil, de exemplu, pentru că este beat sau are o boală psihică, este mai greu pentru a ușura tensiunea, dar o poti face oricum.
 • Un adversar care nu poate înțelege poate decide să nu te atace odată calm. Acest detaliu vă poate influența decizia de a lupta sau de a încerca să atenueze situația.
 • Pentru a încerca să ajuți o persoană într-o stare de spirit modificată, ascultați ce are de spus, arătați-vă acordul cu el și spuneți-i ce vrei să facă (stai jos, pleacă). Secretul este acela de a repeta ciclul de câte ori este necesar, chiar și de o duzină. Această tehnică nu reușește, dacă renunțați prea curând.
 • Metoda 2
  Profitați de punctele slabe ale adversarului

  Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 4
  1
  Evitați primul atac al adversarului. Dacă se duce spre tine încercând să arunce o lovitură, mișcă-te lateral, apoi împinge-l la pământ din spate când te-a trecut. Această tehnică exploatează inerția agresorului împotriva lui.
  • Trebuie să rămâi calm și să te miști rapid pentru a ieși din cale. Instinctele tale ar trebui să te ajute să eviți o lovitură sau o lovitură, dar gândește-te că poți să te oprești.
  • Când împingeți un atacator, încercați să încărcați focul cu picioarele și terminați mișcarea cu brațele, pentru a da forța maximă.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 5
  2
  Nu te lupți în conformitate cu regulile adversarului tău. Aproape toți oamenii au tendința de a folosi un stil de luptă (lovitură, lovitură, luptă pe teren etc.). Nu răspundeți cu aceeași tehnică.
 • Dacă atacatorul încearcă să vă lovească cu pumnii, încercați să-l aduceți la pământ.
 • Dacă încerci să te aterizezi, încerci să rămâi în picioare.


 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 6
  3
  Utilizați tactici incorecte. Unele stiluri de luptă, cum ar fi Krav Maga, folosind atacuri cu bombă împotriva punctelor slabe ale adversarului. Hit moi și slabe parti ale corpului atacatorului (degetele de la picioare, zona inghinală, abdomen, fata, gat, laterale) cu cele mai grele părți ale dumneavoastră puternice (călcâi, genunchi, cot, mână în jos, partea de sus a capului ).
 • Tramplele degetelor adversarului.
 • Împingeți-l în zona abdomenului, la plexul solar (partea superioară a abdomenului) sau în jurul buricului (diafragma), cu lovituri și lovituri.
 • Ține-ți degetele în ochi sau le-ai lovit pe nas, bărbie sau maxilar cu cel mai puternic pumn pe care-l poți lovi.
 • Dacă te ataci și ai șansa de a folosi o armă, fă-o. Puteți arunca obiecte, cum ar fi chei sau nisip, pietriș sau pământ, precum și recurgerea la arme improvizate. Aveți dreptul să vă apărați prin orice mijloace. Amintiți-vă că același lucru nu se aplică atacurilor.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 7
  4
  Îți înșele adversarul. Dacă sunteți calificați în bluffing sau în acțiune, este posibil să confundați atacatorul și să vă ușurați lupta.
 • Luați-vă o artă marțială și păstrați-vă pumnii în față, pentru a vă încuraja adversarul să facă același lucru. Dacă nu este un expert în luptă, el îți poate imita posesiunea și te poate controla de luptă.
 • Fă o lovitură laterală. Mută ​​ca tine să lovi cu piciorul pe atacator în tibie. În schimb, puneți pumnul puternic pe față, plexul solar sau diafragma. Evitați tentația de a vă uita în jos la picior sau puteți face intențiile dvs. clare.
 • Dacă adversarul nu te imită, poate fi un semnal care are experiență sau este instruit în luptă.
 • Metoda 3
  Împrumuturile tehnicilor profesionale

  Imaginea intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 8
  1
  Utilizați tehnicile luptătorilor profesioniști. În istoria UFC (Campionatul Ultimate Fighting), 8 meciuri s-au terminat în primele 10 secunde. Probabil că nu ați făcut pregătire pentru luptători, dar asta nu înseamnă că nu puteți încerca să copiați mișcările lor.
  • Luptătorii profesioniști de tren de arte marțiale mixte trec în multe tehnici de luptă, cum ar fi box, lupte și arte marțiale diferite.
  • Luptătorii pre-profesioniști se antrenează de ani întregi pentru a putea lupta eficient.
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 9
  2
  Începeți cu o lovitură bruscă și cu putere deplină. Această abordare, adesea folosită de luptătorii de la UFC, îi poate omorî pe adversar și îl poate lovi. Cunoașterea tehnicii corecte pentru a face pumnul poate face diferența între rănirea atacatorului și rănirea mâinii.
 • Asigurați-vă că țineți degetul mare din pumn.
 • A lovit cu articulațiile, în special indicele și degetele inelului, menținând încheietura mâinii drepte. În acest fel, pumnul va fi mai eficient și veți proteja mai bine oasele mâinii de fracturi.
 • Deși luptători UFC precum Gray Maynard, James Irvin si Todd Duffee a învins adversarii lor, cu pumni la cap, în cazul în care nu ați primit o instruire formală ar trebui să încercați să lovit atacator cu o lovitură puternică la gât, pe laturile gât și în coaste.
 • Deși unele Luptătorii cum ar fi Ryan Jimmo au pus adversarul tău cu o singură lovitură, având în vedere că ko cu un singur pumn sunt extrem de rare, chiar și printre box profesionist si arte martiale mixte (MMA).
 • Imagine intitulată Câștiga o luptă în mai puțin de 30 de secunde Pasul 10
  3
  Începeți cu o lovitură. Kickboxerul britanic Mark Weir și-a bătut adversarul, Eugene Jackson, cu o lovitură și o lovitură perfectă la gură. Jackson a căzut la pământ, iar întâlnirea sa încheiat în 10 secunde.
 • Nu copiați Jackie Chan. O lovitură joasă și puternică la genunchi sau talie este mult mai rapidă și mai eficientă decât o lovitură de cap mare.
 • Încercați să loviți partea laterală a genunchiului oponentului cu partea piciorului - acest lucru vă va ajuta să nu vă pierdeți echilibrul și să vă ocupați de pagubele maxime.
 • Un avantaj al loviturilor este că acestea vă permit să păstrați o distanță mai mare de adversar, ceea ce va avea mai multe dificultăți în a vă lovi.
 • Avertismente

  • Dacă sunteți atacați sau amenințați de un hoț, cel mai rapid mod de a ieși din situația proastă este să-l urmați. Un hoț nu vrea să te rănească, ci doar să-ți iei obiectele de valoare. Chiar dacă aveți dreptul de a rezista, puteți degenera situația de la un simplu furt la agresiune violentă. Dacă hoțul nu vă amenință cu o armă, puteți încerca să aruncați chestia pe care o doriți într-o singură direcție și să intrați în cealaltă. Aceasta este o distragere efectivă și probabil că veți convinge criminalul să se concentreze asupra obiectului pe care îl doriți mai degrabă decât asupra dvs. Cu toate acestea, dacă sunteți amenințat cu un cuțit sau cu o arma, continuați să spuneți hoțului că îi veți da ceea ce vrea, apoi urmați ordinele sale pentru a evita confruntarea. Odată ce ai obiectivul, vei pleca probabil.
  • Daca esti atacat de un prădător violent, al cărui scop principal este de a rani sau te omor, trebuie să preia controlul asupra situației, alegând un timp și loc pentru a acționa în mod neașteptat, fugă sau luptă. Raiders au tendința de a fi hoți mai mult calm și adversari în furie sau psihoza. Ei pot încerca să te conducă într-un loc privat. Odată ce înțelegeți situația, elementul surpriză trece de la el la voi, devenind cel mai mare avantaj al dvs. Indiferent dacă alegeți să rulați sau de a lupta, de a crea sau de a exploata o distragere a atenției poate ajuta să depășească adversarul tău.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit