gtemata.com

Cum se folosește un etrier Vernier

Un șubler Vernier este un instrument de măsurare pentru dimensiunile interioare sau exterioare ale unui obiect, precum și distanțele dintre punctele de acest instrument este-diferite în măsură să furnizeze măsurători mai precise a ceea ce nu pot fi obținute prin alte metode mai cunoscute (de exemplu, conducătorul ) și are o eroare maximă de numai 0,05 mm. Canalele de calibrare manuală pot avea o scală în unități metrice zecime și una în unități imperiale, dar uneori doar una dintre ele.

paşi

Partea 1
Pregătiți instrumentul și instrumentele

Imaginea intitulată Utilizați un șubler Vernier Pasul 1
1
El începe să recunoască diferitele părți ale calibrului Vernier. Acest instrument are două perechi de apendice, numite ghiare sau tije, dintre care cea mai mare este folosită pentru măsurarea diametrelor externe, în timp ce cealaltă este utilizată pentru dimensiunile interne ale obiectelor - unele modele oferă de asemenea o măsură de adâncime. Scara principală este fixă, în timp ce scala Vernier (sau sita) este partea care curge, deschizând și închizând ciocurile.
 • Imaginea intitulată Folosiți un calimetru Vernier Pasul 2
  2
  Învață să citești scalele calibrului. Fiecare dintre acestea trebuie citit ca unul al unui conducător clasic: în general, există o cheie principală care indică centimetrele (sau inci), cu subdiviziuni mai mici între diferitele unități - scala de alunecare, în schimb, ar trebui să aibă o scriere care să indice ce reprezintă.
 • Dacă nu există nicio legendă, puteți presupune că fiecare notă măsoară 1/10 din diviziunea minoră pe scara principală: de exemplu, dacă subdiviziunea principală minoră reprezintă 1 mm, fiecare crestătură pe scala de alunecare va corespunde la 0,1 mm.
 • Scala principală este de dimensiuni mari, iar cea de pe cursor este "mărită", oferind o citire mai simplă - tocmai acest sistem garantează calibrului Vernier o precizie mai mare comparativ cu instrumentele similare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un calimetru Vernier Pasul 3
  3
  Verificați scara subdiviziunilor minore. Înainte de a începe măsurarea, numărați numărul de crestături între două unități la scara fixă, apoi urcați la distanța indicată de fiecare crestătură.
 • Pentru a obține aceste informații vor trebui să împartă distanța dintre două crestături principale de numărul de crestături secundare între fiecare dintre esse- le-am făcut, de exemplu, că fiecare linie de mare reprezintă un centimetru și că între două dintre ele sunt 5 crestături mici: va trebui să calculeze 1 cm / 5 = 2 mm, care este distanța dintre două linii minore.
 • 4
  Curățați obiectul care urmează să fie măsurat. Sprângeți-l cu atenție cu o cârpă pentru a îndepărta particulele de grăsime și de praf care ar putea scădea acuratețea măsurătorilor.
 • 5
  Slăbiți șurubul. Dacă indicatorul dvs. are un șurub de fixare, deșurubați-l puțin înainte de a începe.
 • Dacă rotiți un șurub în sensul acelor de ceasornic, îl înșurubați, în timp ce deșurubați-l, va trebui să îl rotiți în sens invers acelor de ceasornic.


 • 6
  Închideți ciocurile. Înainte de măsurarea strânse obiect și controlează duzele că scalele care indică o măsură de nimic, verificând dacă instrumentul nu este disallineato- altfel, va trebui să verificați ceea ce este eroarea sistematică a nealinierii a scărilor ( „eroare zero“ sau " offset ") și corectați toate măsurătorile pe care le veți efectua.
 • De exemplu, dacă scala zero pe scala cursorului se aliniază cu marcajul de 1 mm de pe scara fixă, veți avea o eroare zero (sau o compensare) a +1 mm- în practică, va trebui să scăpați 1 mm de toate măsurătorile.
 • Dacă cursorul zero se aliniază în stânga la zero de pe scala principală, veți obține o eroare negativă. Deplasați cursorul pentru alinierea zerourilor, verificând în același timp cât de mult deplasați o altă crestătură - de exemplu, dacă crestarea indică 0,5 mm se deplasează de la 1 la 2,1 mm, decalajul va fi de 1 - 2 , 1 = -1,1 mm. Apoi, va trebui să adăugați 1,1 mm la fiecare măsură pentru a corecta eroarea.
 • Partea 2
  Utilizați Calibrul

  1
  Puneți un cioc pe obiect. Instrumentul are două tipuri de ciocuri: cele mai mari se strâng în jurul obiectului și măsoară distanțele externe - celelalte, în schimb, trebuie introduse într-o deschidere și lărgite pentru a atinge marginile, pentru a efectua măsurători interne. Cele două perechi de ciocuri se mișcă împreună când glisați cursorul - odată ce tijele etrierului sunt poziționate corect, strângeți șurubul de fixare (dacă există).
 • Imaginea intitulată Utilizați un șubler Vernier Pasul 8
  2
  Citiți măsura de pe scara principală, în punctul unde este localizată valoarea zero a cursorului. Scara fixă ​​măsoară în general unitățile și prima valoare zecimală, exact ca și cum ar fi o riglă, așa că verificați poziția zero a scării de alunecare.
 • De exemplu, dacă valoarea 0 a cursorului este de 2 cm, măsura va fi aceasta - dacă ați alinia 6 crestături de 0,1 cm după semnul principal de 2 cm, veți avea 2,6 cm.
 • Dacă punctul de aliniere se află între două crestături secundare, utilizați valoarea inferioară - nu încercați să estimați o măsurătoare mai precisă decât cea furnizată de scara fixă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un șubler Vernier Pasul 9
  3
  Citiți cursul. Găsiți prima crestătură care se potrivește perfect oricărei linii de pe scara principală - aceasta va fi valoarea celui de-al doilea număr zecimal.
 • De exemplu, să presupunem că linia 8 a cursorului este aliniată cu o notă principală: dacă scala de alunecare reprezintă incremente de 0,1 mm, veți obține 0,8 mm.
 • Nu este deloc importantă ceea ce nota scării fixe cu care se aliniază cursorul se concentrează pe acesta din urmă, așa că lasă pe primul (pe care am citit deja măsurarea).
 • Imaginea intitulată Utilizați un calibru Vernier Pasul 10
  4
  Adăugați numerele. Adăugați valoarea scalei principale și valoarea citită în scara Vernier pentru a obține măsura finală - asigurați-vă că utilizați unitățile corespunzătoare pentru ambele, altfel veți obține valori incorecte.
 • În exemplul nostru am măsurat 2,6 cm la scara fixă ​​și 0,8 mm în cel mobil: măsurarea noastră este de 2,68 cm.
 • Numerele nu sunt întotdeauna atât de simple de adăugat: de exemplu, dacă scala centimetrului indică 8.5 și verniul indică 12 zecimi dintr-un milimetru, suma ar fi 8,5 + 1,2 = 9,7 cm.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit