gtemata.com

Cum se utilizează un oțel

Toți oamenii care încearcă să aprindă un foc fără meciuri sau brichete își dau seama cât de greu poate fi. Aveți posibilitatea să frecați două crengi împreună pentru o lungă perioadă de timp și nici măcar să fumați. Din fericire, blocantele mici și portabile de magneziu au devenit destul de frecvente și le puteți găsi în aproape toate magazinele de vânătoare și sport. Deși toată lumea poate reuși să aprindă un foc cu acest instrument, există unele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a face acest lucru.

paşi

Partea 1
Pregătiți-vă să aprindeți focul

Imaginea intitulată Utilizați un demaror de incendiu Pasul 1
1
Găsiți locul potrivit pentru un incendiu. Nu fiecare loc este potrivit pentru un incendiu, pentru că poate fi dificil să îl activați sau pentru pericolele implicate.
 • Încercați să găsiți un loc protejat de vânt. O briza poate stinge un incendiu cu care te-ai străduit să-l aprinzi sau să-l extindeți de sub control. Dacă puteți, găsiți o zonă protejată, unde vântul nu este un factor.
 • Căutați un loc în apropierea sursei de combustibil (de ex. Lemn). Incendiile pot fi surprinzator "flămând" și nu este practic să transportați lemn greu pe distanțe lungi.
 • Găsiți o zonă în care există puține șanse ca focul să se răspândească. Încercați să găsiți o zonă de curățire sau o zonă cu puțină iarbă și o distanță bună (câțiva metri) de copaci sau ramuri care atârnă de sus.
 • Imaginea intitulată Utilizați un dispozitiv de pornire a incendiilor Pasul 2
  2
  Pregătiți locul focului. Pentru a descuraja răspândirea focului, va trebui să eliberați zona din jurul punctului de aprindere.
 • Șanțurile mici înfipte în pământ sunt o modalitate pe scară largă de a limita răspândirea unui incendiu. Creează groapa puțin mai mare decât focul pentru a menține distanța dintre flăcări și iarbă.
 • Alternativ, incendiile pe movile sunt folosite în mod obișnuit de către cercetașii buni și de alți pasionați de camping. Pentru a face acest tip de foc, începeți să construiți un deal de nisip sau pământ (chiar și în acest caz, mai mare decât focul). Acest lucru îl va ridica deasupra ierbii din jur sau a altor materiale pe care nu le puteți îndepărta.
 • Dacă nu puteți găsi un loc departe de vânt, pregătiți o protecție împotriva incendiilor. Poate puteți folosi un jurnal vechi umed pentru a limita efectul vântului asupra flăcărilor. Dacă alegeți un material potențial inflamabil, cum ar fi un ecran, asigurați-vă că acesta este o distanță suficientă de flăcări.
 • Imaginea intitulată Utilizați un dispozitiv de pornire a incendiilor Pasul 3
  3
  Luați materialele necesare și asamblați-le. Va trebui să puteți lumina și arde focul. Dacă ați ales locul corect, ar trebui să aveți multă combustibil disponibilă. Nu este suficient să aprind un incendiu.
 • Dacă utilizați lemn, nu veți putea începe prin arderea bustenilor mari. În schimb, va trebui să ridicați grundul, adică materiale uscate, cum ar fi frunzele, acele de conifere și ramurile mici.
 • Ar trebui, de asemenea, să asamblați arma și bustenii de dimensiuni medii (aproximativ la fel de mari ca degetul unui adult) în foc. Declanșatorul va arde rapid și chiar dacă îl puteți adăuga în continuare, veți avea nevoie de ceva care ar putea alimenta flăcările. Gândiți-vă la acest lucru înainte de a aprinde focul.
 • Partea 2
  Utilizați oțel pentru a crea un foc

  Imaginea intitulată Utilizați un demaror de incendiu Pasul 4
  1
  Scraturați bara de magneziu. Bara de magneziu este un instrument foarte util pentru camping sau supraviețuire. Magneziul este un material foarte inflamabil și, în unele cazuri, magneziuul aprins a atins temperaturi mai mari de 2500 ° C. Firește, ceva care arde cu o asemenea intensitate poate da rapid viață unui foc puternic.
  • Dacă utilizați un cuțit, încercați să folosiți partea din spate a lamei, dacă este posibil - nu riscați să deteriorați lama cuțitului sau tăieturile tăietoare ale barei. Va trebui să creați fulgi mici care se aprind ușor.
  • Poate fi dificil să se determine cantitatea de magneziu necesară pentru declanșarea unui incendiu. Prea puțin și focul nu va începe - prea mult și veți găsi o minge de foc de 2000 ° C în fața dumneavoastră. Acestea fiind spuse, plecați cu puțin material și numai dacă nu reușiți să adăugați mai multe fulgi.


 • Imaginea intitulată Utilizați un dispozitiv de pornire a incendiilor Pasul 5
  2
  Apăsați piatra pentru a crea o scânteie. De obicei, o parte a tijei de magneziu conține o bandă de piatră. Răzuiți-l cu un cuțit pentru a crea o scânteie.
 • Cantitatea de scântei va fi determinată de forța exercitată, de viteza împușcăturii și de unghiul de atac (unghiul la care lama curge de-a lungul pietrei).
 • Nu tăiați și nu înjunghiați pietrele. Trageți lama de piatră sau, dacă preferați, trageți piatra de-a lungul marginii cuțitului în timp ce țineți lama. A doua metodă ar putea fi mai sigură.
 • Imaginea intitulată Utilizați un demaror de incendiu Pasul 6
  3
  El încurajează dezvoltarea flăcării. Dacă declanșatorul aprinde imediat focul, felicitări. În cazul în care produce fum și se stinge, este posibil să fiți nevoiți să suflați cu grijă grundul până când arsurile produc flăcări reale.
 • Imaginea intitulată Utilizați un demaror de incendiu Pasul 7
  4
  Păstrați focul. Utilizați bușteni mai mari după ce focul este stabil. Observați-o îndeaproape pentru a vă asigura că nu se iese sau că iese din control sau produce scântei care pot aprinde obiecte inflamabile din apropiere.
 • Imaginea intitulată Utilizați un demaror de incendiu Pasul 8
  5
  Opriți căldura înainte de a vă deplasa. Asigurați-vă că umeziți focul cu apă și mutați cenușa pentru a stinge toate jgheaburile.
 • Avertismente

  • Focul este periculos și nu este un joc. Tijele de magneziu sunt în mod natural un pericol de incendiu și trebuie manevrate corespunzător.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit