gtemata.com

Cum să-ți vinzi casa ta privată

Vânzarea casei dvs. din apartament vă poate salva mii de euro în comisioane imobiliare. Dar există un motiv pentru care mulți preferă să se adreseze unui agent imobiliar în aceste cazuri - o mulțime de muncă, o mulțime de experiență și o mulțime de răbdare sunt necesare. Indiferent dacă vindeți o casă pentru prima dată sau vă îmbunătățiți abilitățile în comparație cu vânzarea anterioară, primul pas este să creați un plan de acțiune excelent.

paşi

Partea 1
Primii pași pentru a realiza

Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 1
1
Curăță-ți casa. De îndată ce decideți să o vindeți, curățați-o de sus în jos. Nu uitați zonele pe care le curățați rar, cum ar fi tablele, obloanele, jgheaburile și ramele de ferestre. Dacă nu aveți timp să efectuați o curățare profundă, angajați o servitoare sau o companie de curățenie. O casă curată vă va arăta casa într-o lumină mai bună și o va oferi o valoare mai mare, precum și o face mai atractivă pentru cumpărători.
 • Deoarece acestea sunt lucruri cu care vă cunoașteți, este foarte ușor să despachetați anumite aspecte ale curățeniei care nu ar scăpa de ochii buni ai unui potențial cumpărător. Dacă doriți să vă asigurați că faceți cea mai bună impresie, vă recomandăm să cheltuiți puțin bani în plus pentru a plăti o companie de curățenie, cel puțin pentru o primă curățare minuțioasă. Nu subestimați puterea unui afișaj protejat împotriva prafului.
 • Reordonați în timp ce curățați. Dă-ți casa o privire mai spațioasă și scapă de orice lucru inutil. Veți vedea o mare diferență în aspectul dulapurilor dvs., precum și în garaj, în pridvor și în baie. Cumpărătorii doresc să simtă că cumpără suficient spațiu, iar decolarea majorității lucrurilor le va ajuta să se simtă ca acasă. Dacă nu puteți suporta ideea de a elimina lucrurile, le puteți muta temporar într-un depozit.
 • Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 2
  2
  Evaluați proprietatea. Deși este firesc să doriți să stabiliți cât mai mult prețul casei dvs., trebuie să fiți realist. Multe anunțuri de vânzare directă proprietar nu poate vinde, deoarece proprietarii sunt indoite pe gândesc că casa lor valorează mai mult decât ofertele de pe piață, sau pentru că au stabilit deja suma pe care doriți și refuză să se schimbe mintea. Având o evaluare profesională a valorii casei de către o terță persoană va ajuta să vă simțiți calm pe prețul stabilit, în plus față de furnizarea unui punct solid de referință, în cazul în care un cumpărător sau de un agent imobiliar te acuza de a dori să vândă la un preț ridicat.
 • Nu vă bazați numai pe venitul cadastral. Multe chirii pe terenuri imobiliare nu sunt actualizate și nu reflectă neapărat situația actuală a pieței imobiliare.
 • Faceți o comparație. Căutați în cartierul dvs. proprietăți asemănătoare cu ale dvs. pentru a face o comparație. În acest fel, puteți determina intervalul de prețuri în care se încadrează proprietatea dvs. Utilizați întotdeauna această metodă de verificare atunci când ajungeți la o evaluare realistă a prețului de vânzare al proprietății dvs.
 • Închiriați un expert. Un expert calificat va veni acasă, va măsura proprietatea, va lua notițe, va face fotografii, va cere informații despre orice parcelă și va compara cu alte vânzări din cartierul dvs. pentru a determina valoarea sa. Vizita unui expert vă va costa mult mai puțin decât serviciile unui agent imobiliar, iar valoarea stabilită de expert va fi mai precisă. Multe bănci au o listă de experți fiabili care se contactează atunci când acordă împrumuturi, împrumuturi sau credite ipotecare - puteți să întrebați managerul de sucursală din zona dvs. să vă spun un profesionist cinstit și calificat. După ce ați primit o copie a raportului, faceți oa doua copie și păstrați-o într-un loc sigur. Păstrați primul disponibil pentru al arăta cumpărătorilor serioși.
 • Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 3
  3
  Ați examinat casa. În unele țări, ca și în Statele Unite, multe contracte imobiliare standard dau cumpărătorului dreptul de a inspecta proprietatea, așa că pregătiți-o. Înainte de a publica vânzarea, contactați o companie care efectuează aceste tipuri de inspecții. Sub o verificare generală s-ar putea să fii obligat să faci reparații majore la unele aparate, instalații sanitare, canalizare, electrice, încălzire și așa mai departe. De asemenea, vă puteți aștepta la o inspecție a acoperișului și a fundației. Urmați recomandările și efectuați reparațiile necesare. Inspecțiile suplimentare cerute de client sunt, în general, contra lui.
 • Imaginea intitulată 29146 4
  4
  Cât mai mult posibil, înainte de a vă vinde casa, asigurați-vă că este gata să vă urez bun venit cumpărătorului și familiei sale. Oamenii tind să fie leneși, mai ales când vine vorba de cumpărarea unei case. Dacă ei vor experimenta sentimentul de a avea de a face cu o muncă suplimentară înainte de a se pot bucura de noua lor de origine, cum ar fi rearanjarea grădină sau spațiu în aer liber, preia întreținerea sistemului hidraulic și / sau electrice sau a achiziționa aparate suplimentare, ezita atunci când decide dacă cumpărați-o sau nu, chiar dacă restul proprietății poate părea o afacere reală. Deci, fă-o mai ușor pentru el. Închiriați un profesionist sau o companie care se specializează în aceste proiecte, astfel încât casa dvs. să fie gata pentru mutare.
 • Partea 2
  Trimiteți Casa și atrageți cumpărătorii

  Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 4
  1
  Aflați valoarea adăugată a casei dvs. Înainte de a începe să faceți publicitate, faceți o listă a punctelor forte pe care le considerați că ar putea atrage cumpărători. Dintre potențialele plusuri sunt apropierea de o școală, recentele renovări, beneficiile care au fost dobândite în proprietate, eficiența energetică a aparatelor noi sau de izolare fereastră. Evidențiați aceste elemente în anunțurile dvs. atunci când vorbiți cu persoane despre casa dvs. sau când le afișați. Păstrați-le astfel încât să nu uitați nimic.
 • Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pas 5
  2
  Găsiți momentul potrivit. Fiți conștienți de faptul că imobiliar va vedea o mică creștere a activității în timpul vară- oamenii preferă să călătorească atunci când este cald, și este reticent să schimbe școlile pentru copiii lor, în mijlocul anului școlar. Începeți vânzarea casei dvs. în aprilie sau mai și continuați să o promovați pe parcursul verii. Dacă nu l-ați vândut până la sfârșitul toamnei, redimensionați-vă eforturile și începeți din nou mai intens atunci când vremea se încălzește din nou.
 • Luați în considerare situația din vecinătatea dvs. Dacă cartierul se confruntă cu un mic boom de vânzări rezidențiale puternice, aceste operațiuni pot crește valoarea casei dvs. Dimpotrivă, dacă cartierul are multe case nevândute sau închise, valoarea casei dvs. scade. Încercați să așteptați să plasați anunțul dvs., astfel încât acesta să nu fie afectat de alte vânzări în dificultate. De exemplu, în majoritatea domeniilor, o vânzare similară cu cea a dvs. poate să controleze interesele dvs. chiar și după 90 de zile de la încheierea tranzacției. Ar fi bine să așteptați câteva luni înainte de a vă vinde casa, dacă o puteți face la un preț mai mare.
 • Imagine cu titlul 29146 7
  3
  Asigurați-vă că proprietatea dvs. este gata să viziteze potențialii cumpărători. Acest pas reprezintă o parte foarte importantă a vânzării unei case. În timpul vizitei proprietarului, potențialii cumpărători vor începe să-și imagineze casa amenajată cu obiecte proprii, arătând viața petrecută în acei pereți. În cazul în care nu reușesc să se identifice cu această situație, deoarece casa ta este aglomerat cu obiecte și lucruri, sau murdar, prea colorate sau prea special, va pierde cel mai probabil, capacitatea de a închide afacerea. Cea mai bună modalitate de a vă prezenta casa este să o faceți să pară spațios, curat și cât mai normal posibil.
 • Încercați să limitați decorul casei dumneavoastră la cel esențial. Dacă în mobilierul dvs. există bucăți pe care nu le-ați folosit în ultimele trei luni, le vindeți, le aruncați sau le păstrați într-un alt loc. Acest lucru vă va ajuta să faceți spațiile să pară mult mai largi.
 • Obiectele decorative care vă decorează casa trebuie prezentate în grupuri de câte 1, 2 sau 5 bucăți. Ori de câte ori este posibil alegeți întotdeauna cel mai mic număr de elemente. Nu este clar de ce un grup ciudat de elemente este mai atrăgător din punct de vedere mental, dar este așa. Adăugați o notă de prospețime la mediul înconjurător cu flori și o plăcuță plăcută de fructe.
 • Examinați fiecare cameră și, dacă este necesar, pictați-o. Dacă este prezent, verificați covorul și efectuați o curățare temeinică. Chiar și geamurile trebuie să fie perfect curate.
 • Fiți atenți la ceea ce arată casa dvs. din exterior. Eliminați orice instalație care poate obscură o parte importantă a proprietății. Dacă este necesar, detașați zonele problematice ale grădinii și faceți un mulci. Verificați condițiile de vopsire exterioară a casei. Puneți-vă în pantofii potențialului dvs. cumpărător și inspectați aspectul clădirii văzute de pe trotuar și în apropiere.
 • Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 6
  4
  Afișați-vă casa. Puneți un semn "de vânzare - fără intermediari" în grădina dvs. este bine dacă locuiți într-o zonă cu trafic ridicat, dar puteți face altceva.
 • Publicitate online. Plasați un anunț pe un site ca Immobiliare.it. Achiziționați anunțuri plătite în ziarul dvs. local și vedeți dacă acestea sunt disponibile online. Dacă frecventați site-uri media sociale, spuneți-le adesea că vă vindeți casa.
 • Distribuiți fluturași. Dacă regulamentul municipalității dvs. o permite, puneți broșuri pe stâlpii luminii, pe semafor, la intersecțiile principale.
 • Vânați potențialii cumpărători. Sunați managerii băncilor locale, precum și directorii de școli și spuneți-le că aveți o casă frumoasă de vânzare și dacă cunosc o familie pe care o caută. Dacă știți că o companie din apropiere transferă adesea lucrători în zona dvs., contactați departamentul de personal sau departamentul de resurse umane și spuneți-le că aveți o casă de vânzare. Faceți tot ce puteți pentru a răspândi cuvântul.
 • Contelează pe cuvânt din gură. Spuneți-le prietenilor, membrilor familiei și colegilor dvs. că vă vindeți casa. Dacă aveți nevoie să vindeți rapid, oferiți-i un premiu - informați-i că dacă găsesc pe cineva care caută o casă și dacă cumpărătorul face o ofertă, îi puteți da o sticlă de vin scumpă, o cină frumoasă sau o altă recompensă.


 • Imagine intitulată Vândă-ți propria casă Pasul 7
  5
  Aflați cum să vă arătați casa. Atunci când potențialii cumpărători sau agenții lor imobiliari vă contactează și doresc să vadă casa, încercați să fiți cât mai util și mai flexibil. Fiți conștienți de faptul că mulți oameni vor dori să vadă casa în plină zi, când lucrați. Dacă nu puteți fi acasă pentru întâlniri, încercați să vă organizați în așa fel încât un prieten sau un membru al familiei să poată fi prezent.
 • Creați o atmosferă liniștită, seducătoare. Înainte de a sosi potențialii dvs. cumpărători, curățați și curățați. Puneți alimentele de pe tejghea, puneți vasele în mașina de spălat vase, colectați toate hainele și puneți-le în spălătorie. Aprinde o lumânare parfumate, dacă aveți unul, sau a pus cateva picaturi de vanilie pe o foaie de copt în cuptor la aproximativ 120 ° C Pune niște „de lumină și muzică de fundal clasic moale. Dacă vremea este frumoasă, deschideți câteva ferestre, altfel opriți șemineul sau încălzirea. Aceste mici măsuri suplimentare vă vor face casa să pară invitată și liniștită.
 • Amintiți-vă să fiți un bun proprietar. Acest lucru ar putea părea un sfat evident, dar unii oameni sunt atât de dornici să-și vândă casa că ei uită regulile de bază ale unei recepții bune. Când sosesc potențialii dvs. cumpărători, salută-le cu o strângere de mână și priviți-i în ochi. Prezentați-vă, cereți-le numele și amintiți-vă. Pe măsură ce se plimbă în jurul casei, întrebați-i dacă puteți oferi un pahar de apă sau ceva răcoros. Spuneți-le despre interesele lor (de exemplu, au copii? Îi plac animalele?) Și vorbesc despre casă în acești termeni. Ghidează-i de la cameră la cameră fără grabă. La sfârșitul turului, întrebați-i dacă au întrebări sau dacă vor să vadă ceva din nou. Păstrați informațiile de contact la îndemână, cu o mică notă sau carte. Apare politicos și pregătit vă va face să arătați ca cineva cu care puteți începe o tranzacție imobiliară cu un efort minim.
 • Rămâne pozitiv. Fii cinstit, dar nu stai la defectele casei tale și nu-ți cere scuze pentru că spui "Îmi pare rău că e atât de dezordonat aici!" Dacă vinde casa din cauza unui divorț, pentru că ți-ai pierdut locul de muncă sau o altă tragedie personală, nu vorbesc despre aceste probleme cu cumpărători, chiar și în glumă (cum ar fi: "Aș fi putut păstra această casă dacă soțul meu ar fi ținut pantalonii!"). Păstrați conversația cât mai pozitivă posibil. Vrei să-ți lași casa fericită și încântată să o cumperi.
 • Protejați-vă valorile. Puneți toate bunurile dvs. prețioase sub cheie și blocați într-un loc sigur înainte de a deschide casa pentru străini. Nu lăsați cumpărătorii dvs. să meargă fără supraveghere - dacă aceștia cer să fie singuri pentru o clipă, încercați să le dați niște intimitate în grădină sau în bucătărie.
 • Partea 3
  Obțineți o ofertă rapidă

  Imaginea intitulată 29146 10
  1
  Setați un termen limită după care puteți reduce prețul de vânzare al proprietății dvs. dacă nu primiți oferte acceptabile. Mulți proprietari își vând casele la un preț prea mare. În plus, ele nu fac modificări ale prețului de vânzare pentru o perioadă lungă de timp, ignorând faptul că continuă să plătească lucrări de întreținere obișnuite și extraordinare și mai ales toate taxele. Înainte de a formaliza vânzarea, stabiliți un termen limită după care, în absența ofertelor, decideți să micșorați prețul de vânzare al casei dvs. De exemplu, vă decideți că, dacă nu primim o ofertă valabilă în termen de două luni, va reduce prețul de 5/10000 € și, dacă nu primiți în următoarele 6 luni, se va reduce prețul de € 20/30000. Având un plan de acțiune predeterminat cu privire la modul de a schimba prețul de vânzare în lipsa de oferte, va permite sa nu ia decizii critice bazate pe emoții de moment și de a vinde casa ta cât mai repede posibil.
 • Imaginea intitulată 29146 11
  2
  Puneți-vă în pantofii cumpărătorului. Dacă nu primiți oferte valabile într-un timp scurt, faceți o plimbare în vecinătate. Puneți-vă în pantofi unui posibil cumpărător și întrebați-vă: "Îmi cumpăr casa sau casa altui proprietar pe baza prețurilor de vânzare? Amintiți-vă să fiți întotdeauna cât se poate de cinstit atunci când faceți aceste evaluări. Dacă ajungeți la concluzia că alte case de vânzare pot fi o opțiune mai valabilă decât a dvs., acum este momentul să revizuiți prețul de vânzare, astfel încât proprietatea dvs. să devină mai atractivă.
 • Imaginea intitulată 29146 12
  3
  Oferiți un stimulent. Găsiți modalități de a ușura mizele puțin. Nu subestimați puterea unei mici reduceri, o garanție sau pur și simplu un gest bun. Iată câteva sfaturi care pot face afacerea mai atractivă pentru cumpărător:
 • Oferta de a plăti o parte sau totalitatea costurilor aferente închiderii tranzacției. Costurile legate de cumpărarea și vânzarea unei case pot ajunge foarte rapid (câteva mii de euro). Acest lucru poate fi, prin urmare, un mare stimulent
 • Furnizați o acoperire de asigurare care acoperă toate defecțiunile aparatelor. În mod normal, o politică de acest tip costă câteva sute de euro, dar permite cumpărătorului să se simtă confortabil știind că nu va trebui să plătească bani în plus în cazul unei probleme.
 • Oferiți-vă să vă eliberați rapid casa. Mulți cumpărători doresc să poată intra în noua lor casă cât mai repede posibil. Deci, dacă sunteți în măsură să vă asigurați cumpărătorului potențial că vă va elibera proprietatea în 30-60 de zile sau mai puțin, acul scării va fi în mod clar în favoarea ta.
 • Partea 4
  Încheiați vânzarea

  Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 8
  1
  Căutați un împrumut. Majoritatea vânzătorilor consideră că cumpărătorul a trecut deja prin acest proces și cunoaște etapele de cumpărare a unei case. Faptul este că acesta este unul dintre multele servicii valoroase pe care le oferă în mod normal un agent imobiliar - dar acum este la latitudinea vânzătorului, să căutați un broker sau o bancă care să finanțeze afacerea și să vă ajute să terminați tranzacția. Prin localizarea unei companii ipotecare în zonă, găsiți un birou de împrumut care vă poate ajuta să vindeți în schimb: este o situație în care toată lumea câștigă. Brokerii de brokeri au deseori clienți care au fost acceptați, dar care încă nu au găsit o casă - este o modalitate excelentă de a profita de lista de clienți și de a găsi un cumpărător calificat.
  • De asemenea, brokerul trebuie să estimeze costurile de închidere pentru casa dvs. și să vă dea sfaturi strategice de marketing. Cu un împrumut puteți vinde o casă cât mai repede cu o prezentare bună.
 • Imagine intitulată Vândă-ți propria casă Pasul 9
  2
  Fiți dispuși să negociem. Dacă un cumpărător spune că îi place casa, dar nu este sigur că vrea să-l cumpere, aceasta este șansa ta de a înmuia afacerea. Ați observat dacă cumpărătorul așteaptă cu nerăbdare noul dvs. grătar? Adăugați-o în vânzare. Pare a fi uluit că terasa nu a fost pictată pentru o vreme? Să presupunem că sunteți dispus să micșorați prețul de 500 de euro pentru a acoperi costurile de revopsire. Dacă vă dați un aparat de uz casnic sau faceți o mică concesie pentru îmbunătățirea casei, vă puteți costa mai puțin decât să continuați să plătiți o ipotecă pentru o casă pe care nu o doriți.
 • Imagine cu titlul Vindem casa ta proprie Pasul 10
  3
  Încercați să încheiați rapid tranzacția. După ce cumpărătorul și-a făcut oferta și este gata să negocieze, încearcă să închidă tranzacția cât mai curând posibil. Asigurați-vă că ați furnizat toate documentele necesare conform legii. Dacă nu vă place oferta cumpărătorului, nu spuneți pur și simplu nu. face vreodată o contra-propunere. Încercați să înțelegeți ce este bugetul cumpărătorului dvs. De asemenea, luați în considerare consultarea unui avocat pentru o evaluare profesională. Odată ce totul este rezolvat, încercați să vă mișcați cât mai repede și mai rezonabil posibil.
 • Sfaturi

  • Dacă aveți nevoie să vindeți rapid, încercați să identificați un grup de investitori care cumpără proprietăți în scopuri speculative. Acestea ar putea oferi mai puțini bani decât valoarea de piață, dar veți putea să vindeți rapid.
  • vreodată minciună cu privire la defectele proprietății: în unele state există o lege privind divulgarea proprietății care poate cere vânzătorilor să enumere toate defectele casei. Dacă nu știți defectele sau încercați să le ascundeți, puteți risca să pierdeți vânzarea și să vă aflați în instanță.
  • Dacă aveți de gând să faceți îmbunătățiri înainte de a vinde, alegeți cu înțelepciune. Cele trei intervenții cele mai importante care pot reevalua prețul casei sunt bucătăria, baia și amenajările. Nu acordați o atenție deosebită grădinii sau altor îmbunătățiri estetice.
  • Dacă încercați să faceți publicitate proprietății dvs. pe web, astfel încât să fie disponibilă pentru milioane de utilizatori, puteți profita de unele portaluri precum "Anunțurile Ebay", care vă permit să plasați anunțuri de vânzări gratuite.

  Avertismente

  • Mulți brokeri de credite ipotecare vă vor spune ce doriți să auziți în timp ce încercați să vă convingeți să lucrați cu ei. Cea mai bună modalitate de a găsi un broker bun este de a obține sfaturi de la cineva care lucrează în domeniul imobiliar.
  • Majoritatea cumpărătorilor știu că nu plătiți o comision de agent imobiliar și vă va oferi o taxă redusă pentru taxa pe care ar fi trebuit să o plătiți dacă ați fi contactat un agent, eliminând în mod substanțial orice economie de costuri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit