gtemata.com

Cum să trăiești fără mașină

În final, te-ai decis să trăiești fără mașină. Felicitări! Deși, în general, mașina este o modalitate utilă de a trece de la un loc la altul, poate fi, de asemenea, foarte costisitoare să o mențineți, fără a mai menționa faptul că adesea cauzează stres inutil. Fără autovehicul puteți economisi timp, bani și, în același timp, puteți rămâne în formă. Astăzi puteți să vă luați la revedere de la trafic, stres și tensiune pe care vă simțiți pe drumul de a adopta o viață mai liniștită și mai liniștită (și cu mai mulți bani).

paşi

Metoda 1
Ciclism

1
Alegeți o bicicletă. Puteți găsi diferite tipuri de biciclete pentru a alege de la. Este important să găsiți cel care vă satisface cel mai bine nevoile. Atunci când alegeți modelul, luați în considerare lungimea traseului pe care trebuie să îl efectuați, tipul de teren, pe lângă capacitatea și rezistența la pedale.
 • Mergeți la un magazin de biciclete și discutați cu asistenții magazinului. Evaluați ce vă pot oferi. Găsiți modelele pe care le preferați și întrebați dacă puteți efectua o încercare în jurul blocului sau în vecinătate.
 • Evaluați modul în care o veți folosi. Dacă credeți că puteți să-l utilizați pentru a merge la lucru, a cumpăra și a alerga alte treburi în jurul valorii de, ia în considerare obținerea unei biciclete rutiere, care este rapidă, eficientă și destul de ușoară.
 • Determinați dacă o bicicletă montană este o investiție sensibilă. Acesta este un tip dur de biciclete și poate trece cu ușurință de pe șosea în noroi și nisip. Este construit pentru jolte și jolte, dar nu este ideal pentru plimbări lungi.
 • Țineți cont de greutatea bicicletei. S-ar putea să nu păreați prea mult de un overbite, dacă tocmai mergeți în jurul blocului, dar poate fi cu adevărat greu dacă trebuie să călătoriți pe distanțe lungi de la domiciliu la lucru. Încercați să cumpărați unul cu un cadru mai ușor pentru a vă face călătoriile mult mai ușor de gestionat.
 • 2
  Cumpărați bicicleta. Luați în considerare bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Puteți începe căutarea dvs. prin căutarea la anunțuri și site-uri online sau prin întrebarea unui prieten dacă are o bicicletă pe care este dispus să o vândă.
 • Obțineți un set de instrumente pentru reparații, câteva tuburi interioare și o anvelopă de rezervă, un ulei de lubrifiere și o lanternă. Păstrați toate accesoriile din punga pentru biciclete în caz de urgență.
 • Cumpărați o cheie de blocare și folosiți-o. Discutați cu un asistent de magazin într-un magazin de biciclete pentru a afla care dintre cele mai potrivite pentru situația dvs. specifică. Utilizați întotdeauna mai mult de un mecanism de blocare. Deși nu este infailibil, un sistem de blocare în formă de U, cum ar fi cele oferite de Kryptonite, cu un cablu lung de 1,2 m este o modalitate bună de a evita furtul.
 • De asemenea, au achiziționat accesoriile și uneltele împotriva vremii nefavorabile. V-ați hotărât să scăpați de mașină, astfel încât veți fi expuși elementelor în timpul călătoriilor dvs. cu bicicleta acasă. A fi pregătit înseamnă pedalarea mai confortabilă.
 • Este cu siguranță util să cumpărați un sac impermeabil pentru a proteja echipamentul. Faceți o căutare pe internet pentru a găsi cele mai utilizate și cele practice, pentru a obține cea mai bună afacere.
 • 3
  Ai grijă de motocicleta ta. Bicicletele, ca și mașinile, au nevoie de întreținere corespunzătoare. O mică întreținere obișnuită poate face diferența în plimbări.
 • Învață să ai grijă de noile mijloace de transport. Bicicleta are o serie de piese în mișcare pe care trebuie să le cunoașteți pentru a înțelege cum funcționează. Piesele cele mai expuse la elemente, cum ar fi ploaia, noroi, nisip sau zăpadă începe să se deterioreze mai repede, dar cu destul de câteva măsuri de precauție simple pe care le puteți evita o defalcare în mijlocul călătoriei.
 • Luați o verificare generală înainte de a conduce vehicule. Ca și în cazul mașinii, puteți fi liniștiți, știind că nu există probleme evidente care să vă împiedice călătoria înainte de a începe să călătoriți. Verificați anvelopele pentru a vă asigura că nu sunt dezumflate, lanțul și frânele.
 • Curățați transportul. Utilizați o cârpă uscată și curățați cu atenție toate componentele. Verificați dacă există componente care prezintă probleme. Configurați programul dvs. de curățare în funcție de frecvența utilizării bicicletei. Dacă vă plimbați în fiecare zi, ar trebui să o curățați cel puțin la fiecare 2-3 zile.
 • Asigurați șuruburile late, dar nu strângeți prea mult până când acestea nu sunt aplatizate.
 • Aplicați lubrifiant pentru a proteja părțile în mișcare (lanț, manetele de frână și a transmisiilor și cabluri, ansambluri și sistemele lor de suport) de la uzura normala din cauza timpului și all`utilizzo- ține sub control rugina și coroziunea . Cu toate acestea, asigurați-vă că nu supra-lubrifiați, în caz contrar riscați praful și resturile care se lipesc de diferitele componente.
 • 4
  Închideți pedalele în siguranță. Multe biciclete sunt furate deoarece nu sunt închise corect. Familiarizarea cu modul de blocare a dvs. vă va ajuta să nu vă faceți griji în legătură cu această problemă și să trăiți ziua în pace.
 • Asigurați-vă că utilizați întotdeauna încuietoarea. O încuietoare bună este prima linie de apărare împotriva hoților de bicicletă.
 • Aflați cum să vă blocați în mod corespunzător noile mijloace de transport. Introduceți încuietoarea prin cadrul și cele două roți. Treceți blocajul în formă de U prin roata din spate (în interiorul triunghiului din spate al ramei) și fixați bicicleta la ceva solid. Aceasta blochează roata din spate și cadrul.
 • Cu cât este mai mică blocarea, cu atât este mai bine, deoarece este mai ușor de transportat și mai greu de rupt.
 • Există o bicicletă cu sistem de blocare integrat (Frameblock a bicicletei Milano), care oferă o asigurare de furt, inclusă deja în prețul de achiziție. Obțineți informații de la distribuitorul dvs. În cele din urmă, puteți lua întotdeauna în considerare luarea unei polițe de asigurare împotriva furtului de bicicletă. Contactați diverse companii de asigurări pentru a obține ghilimele.
 • 5
  Găsiți un loc sigur pentru al parca. Dacă este posibil, luați-l în interiorul clădirii și găsiți un loc bun pentru ao păstra atunci când vă aflați departe. Asigurați-vă întotdeauna că blocați-l cu un lacăt atunci când nu sunteți în jur, chiar dacă este doar pentru un timp scurt.
 • Folosiți un mic blocaj în formă de U dacă vă gândiți să închideți bicicleta la un loc de parcare, nu folosiți doar un lanț, deoarece blocarea mică în formă de U face imposibilă scoaterea vehiculului de la polul scurt.
 • Uneori, în afara unor clădiri, există rafturi fixe la care vă puteți lega bicicleta. Asigurați-vă întotdeauna că acestea sunt robuste și bine împământate. Nu blocați bicicleta la ceva fragil, cum ar fi un gard care poate fi tăiat ușor și deschis.
 • Căutați garaje și parcări care acceptă aceste vehicule. Unele au uneori un cost minim, dar merită să plătești prețul pentru a rămâne calm.
 • Adu-ți bicicleta în casă atunci când ajungi acasă, dacă poți. Dacă acest lucru nu este posibil, închideți-l folosind toate măsurile de precauție adecvate, cum ar fi atunci când parcați atunci când vă aflați în jur. Chiar dacă sunteți obosit, plata cu atenția necesară vă asigură că o aveți din nou a doua zi.
 • Luați toate accesoriile cu dvs. după ce ați parcat: lumini, sticlă de apă, scaun și așa mai departe.
 • Ai grijă și de tine. Este groaznic să trebuiască să călăriți în frig și dacă înmuiați umed. Purtați haine care vă vor menține uscate - cumpărați o haină impermeabilă sau o haină cu glugă. Chiar și pantalonii de ploaie sunt întotdeauna o investiție bună.
 • Metoda 2
  Luați autobuzul

  1
  Găsiți liniile de autobuz ale orașului dvs. și planificați traseul. Ele sunt adesea disponibile și online. Dacă nu, întrebați șoferul despre vehiculele care ar trebui să vă poată ajuta sau verificați orarele de la adăpost. Nu vă fie frică să întrebați, mai ales dacă trebuie să utilizați mai mult de un singur mijloc.
  • Vreți să utilizați un bilet de timp. Acest tip de bilet vă permite să luați un al doilea autobuz sau un tren pentru a finaliza călătoria. Este o opțiune mai scumpă decât o singură trecere, dar poate fi o soluție bună pentru tine, dacă utilizați mai mult de un mod de a ajunge la destination- păstra în minte, cu toate acestea, că durata maximă a călătoriei nu trebuie să o depășească pe cea indicată în licență de călătorie. În mai multe orașe, există, de asemenea, biletele de o zi, pe săptămână sau pentru anumite categorii de utilizatori (studenți, pensionari etc.). Verificați cu compania de transport din orașul tău și amintiți-vă să ia în considerare timpul de așteptare între zborurile și cealaltă .
  • Calculați timpul pentru a ajunge la mijloacele de transport. Trebuie să știți cât timp este nevoie să mergeți de la casă până la stația de autobuz. Scoateți acest timp din momentul plecării vehiculului și veți ști exact la ce oră trebuie să părăsiți casa. Dă-te câte o clipă de margine.
  • Păstrați contactele companiei dvs. de transport în telefonul dvs. pentru a vă putea suna sau a vă informa dacă vă confruntați cu probleme din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a întârzierilor datorate traficului. Adesea companiile de transport au aplicații pe care le puteți descărca prin telefon, care sunt foarte utile în acest sens - profitați, dacă puteți.
 • 2
  Asigurați-vă că aveți exact banii pentru a plăti biletul. Câteodată automatele sau conducătorii de autobuz nu vă pot da restul, deci această parte depinde de dvs. Având banii gata de a ajunge pe vehicul va face operațiunea mai ușoară. În alte momente, biletul este vândut la magazine autorizate, cum ar fi agenții de știri, baruri, magazine de tutun.
 • Luați în considerare ipoteza cumpărării unui abonament. Aproape toate companiile de transport oferă acum posibilitatea de a cumpăra un permis de reducere. Căutați online pe site-ul companiei și vedeți dacă este mai ieftin să cumpărați unul lunar sau anual pe baza nevoilor dvs. specifice.
 • 3
  Adu-ți un amuzament cu tine să te distrag în timpul călătoriei tale. Folosirea mijloacelor de transport în comun înseamnă și mai mult timp pentru tine. Deci, profitați de ceea ce vă place!
 • Adu o carte. Cumpărarea de hârtie de dimensiuni reduse în magazinele de mâna a doua este o soluție ieftină și distractivă. De asemenea, puteți decide să investiți într-un cititor de cărți electronice și să descărcați gratuit cărți de la site-ul bibliotecii locale.
 • Adu muzica care iti place cel mai bine. Descărcați melodii pe telefonul dvs. sau obțineți un iPod. Puteți cumpăra modelele mai vechi online la un preț avantajos și le puteți utiliza numai pentru melodiile pe care le-ați descărcat. Asigurați-vă că păstrați volumul la un nivel corespunzător, pentru a nu deranja persoanele apropiate de dvs.
 • Ascultați un program radio. Există multe aplicații excelente pe care le puteți descărca, astfel încât să nu vă pierdeți difuzarea preferată, acum, când nu mai aveți mașină. Deci, descarcă-le, stai jos și bucură-te de timpul pe care îl ai în timpul călătoriei tale.
 • 4
  Fii drăguț cu ceilalți. Folosiți maniere bune și tratați-i pe toți cu multă respect și respect. Prietenia este contagioasă și poate ține nepoliticosul.
 • Păstrați geanta / rucsacul în poală, nu plasați articolele pe celelalte scaune.
 • Nu mâncați în autobuz. Nu este cazul! S-ar termina murdărirea vehiculului, ceea ce nu este permis și, mai rău, în cazul unei frânări bruște, ați risca să vă găsiți cu un gul. Așteaptă până când vei coborî.
 • Oferiți-vă scaunul, dacă cineva în vârstă sau infirmul ajunge în autobuz - este un gest politicos și respectuos.
 • Mulțumiți șoferului la sfârșitul călătoriei. Acest gest simplu te-ar putea face să aștepți câteva secunde, dacă într-o zi vei întârzia.
 • Metoda 3
  Du-te cu trenul  1
  Planificați-vă călătoria în timp. Nu așteptați până când nu trebuie să călătoriți cu adevărat. Luați timp pentru a înțelege ce să vă așteptați, vă va ajuta să călătoriți cu ușurință și fără stres.
  • Verificați unde se află stația din casa dvs. Poate că trebuie să luați un autobuz sau să mergeți cu bicicleta pentru a ajunge acolo. Aflați cât timp este nevoie pentru a ajunge la destinație. Verificați prețul biletului și dacă există soluții mai convenabile pentru situația dvs. specifică (kilometraj, bilete cumulate etc.).
 • 2
  Mergeți la gară și luați biletul. Unele posturi oferă de asemenea mașini automate de bilete. Adesea acceptă numerar, dar cardurile de credit sau bancomatele sunt în general mai ușor de gestionat.
 • Căutați mașina de bilete unde să vă validați biletul. Nu intrați niciodată în tren fără a achiziționa și ștampila biletul. Dacă ați fost descoperit, va trebui să plătiți o pedeapsă foarte mare și probabil că numele dvs. va fi raportat autorităților (dacă rezistați).
 • 3
  Evaluați dacă este mai ieftin să cumpărați un abonament sau un bilet cumulativ. Aceasta este o soluție cu siguranță avantajoasă dacă trebuie să luați trenul în fiecare zi.
 • Faceți calculul prin înmulțirea costului biletului pentru fiecare zi în care utilizați trenul și comparați-l cu prețul abonamentului săptămânal sau lunar furnizat de compania de transport.
 • 4
  Începeți de la pistă. Dacă nu știți cu certitudine care sunt urmăririle trenului, verificați monitoarele sau citiți panourile.
 • După ce ați ajuns pe pistă, așteptați să mențineți distanța de siguranță evidențiată de linia galbenă. Acordați atenție unde mergeți și unde va ajunge trenul. Țineți capul în sus și rămâneți atent.
 • Când trenul vine, așteptați ca pasagerii să coboare înainte de a merge în sus. Nu stați încă în fața ușii și permiteți altor pasageri să meargă alături de dvs. - stați pe o parte și lăsați un spațiu suficient pentru ca ei să coboare.
 • 5
  Urcă la bord. Toată persoana dvs. trebuie să treacă linia ușii glisante, asigurându-vă că nimic din elementele dvs. (inclusiv curelele pentru sac) nu se află în afara ușii.
 • Asigurați-vă că este trenul potrivit spre destinație, ascultând destinațiile și traseul (pe unele trenuri o voce anunță fiecare oprire și există monitoare care indică diferitele trasee). În caz contrar, coborâți la următoarea oprire și reprogramați călătoria de întoarcere.
 • 6
  Bucurați-vă de călătorie! Aduceți o carte, descărcați muzică sau jucați pe telefon.
 • Fiți întotdeauna respectuoși față de cei din jurul dvs. folosind căștile și păstrați muzica sau programul la radio la un volum discret.
 • Fii politicos și bun față de vecini. Oferiți scaunul persoanelor vârstnice sau infirmiere.
 • Metoda 4
  Mergând în loc să conducă

  1
  Plimbarea este cu siguranță mai bună decât conducerea. Vă permite să economisiți bani pe combustibil, parcare și asigurare. Este o soluție optimă pentru planetă și chiar mai bună pentru tine. De asemenea, mersul pe jos poate fi chiar mai rapid decât mașina, deoarece unii oameni supraestimează timpul petrecut în mașină.
  • Moneda pentru a vă apropia de locul de muncă. Banii pe care îi salvați fără a avea o mașină vă pot ajuta să susțineți o chirie mai scumpă.
 • 2
  Cumparati pantofi confortabili Nimic nu ruinează o plimbare ca o vezică urâtă. Gândiți-vă la câți bani economisiți prin faptul că nu aveți un vehicul care să păstrați și să obțineți pantofi de o calitate mai bună!
 • Faceți un examen de mers la un magazin specializat de pantofi sau la un podiatrist pentru a determina tipul cel mai potrivit de încălțăminte. Grefierii magazinului vor avea timp să găsească cea mai bună soluție pentru nevoile dvs.
 • Cumpărați un model de pantofi flexibili. Aceasta trebuie să fie o condiție prealabilă pentru încălțămintea dvs., în caz contrar riscați să suferiți de periostită. Îndoiți și răsuciți pentru a evalua flexibilitatea acestora.
 • Asigurați-vă că este un model cu sistem de amortizare. Veți fi fericit că ați făcut această alegere după ce ați mers câteva mile la sfârșitul lucrărilor.
 • 3
  Găsiți calea de a vă distrage atenția. Nu există niciun motiv pentru a face întotdeauna același traseu în fiecare zi. Schimbați ruta și ceea ce faceți atunci când mergeți.
 • Luați străzi laterale când puteți (fără a vă compromite siguranța), să vă uitați la alte cartiere. Vorbește cu oamenii pe care îi întâlnești pe drum. Felicitarea este o modalitate excelentă de a începe să construiți o comunitate.
 • Schimbă-ți timpul. Ascultarea muzicii, audiobook-urilor sau emisiunilor radio poate face o plimbare lungă într-o plimbare rapidă.
 • Utilizați momentul de mers pe jos pentru a vă gândi la obiectivele și ambițiile. Ce vrei pentru tine? Și pentru familia ta? Ce se întâmplă la locul de muncă? Exercitarea îți eliberează mintea și poți vedea și auzi rezultatele în câteva săptămâni.
 • 4
  Aduceți o pungă mică cu elementele esențiale de care aveți nevoie în timpul călătoriei. Cu un minim de planificare, puteți să limitați mici pierderi.
 • În pungă puneți niște plasturi, un unguent antiseptic și plasturi pentru piele pentru blistere.
 • Aduceți, de asemenea, o sticlă de apă: hidratarea este importantă!
 • Asigurați-vă că aveți întotdeauna niște bani, în cazul în care trebuie să cumpărați apă sau să efectuați un apel telefonic.
 • Țineți o cămașă de rezervă la serviciu, în cazul în care vremea proastă te ia prin surprindere.
 • Sfaturi

  • Unele mijloace de transport, inclusiv trenul, oferă posibilitatea de a purta bicicleta la bord. Verificați opțiunile și încercați să vă organizați luând bicicleta pentru a vă face călătoria mai interesantă, sănătoasă și mai distractivă.
  • Puneți o pălărie când mergeți cu bicicleta în vreme rea. Asigurați-vă, totuși, că nu vă compromite viziunea.
  • Nu ascultați niciodată muzică în timpul pedalei. Este important să auziți zgomotul din trafic în jurul vostru.
  • Păstrați actualizarea permisului de conducere, chiar dacă nu utilizați mașina. De asemenea, poate fi util ca document de identificare și în caz de urgență.
  • Dacă împrumutați mașina unui prieten, asigurați-vă că asigurarea este validă și acoperă orice daune.
  • Dacă aveți nevoie de o mașină pentru o oră sau o zi, luați în considerare închirierea unei mașini sau utilizarea serviciului de partajare a mașinilor.
  • Dacă vă simțiți descurajat că nu aveți o mașină, începeți să calculați costul de a avea o mașină. Puneți costul inițial (sau plățile pe care trebuie să-l plătiți), asigurarea anuală, combustibilul pe care trebuie să-l utilizați pentru călătoriile dvs. și multiplicați datele pentru numărul total de ani pe care l-ați avut mașina. Rezultatul ar trebui să vă ajute să vă simțiți mai relaxați în legătură cu decizia luată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit