gtemata.com

Cum se utilizează o pernă de alăptare

Pernele pentru alaptare sunt special concepute pentru a ajuta mamele care alăptează. Multe modele sunt disponibile cu facturi diferite, dar toate sunt concepute pentru a ajuta femeile să sprijine copilul în poziția corectă în timpul alimentației. Învățați să utilizați unul pentru a vă asigura că copilul dumneavoastră ia poziția corectă și pentru a elibera presiunea asupra coloanei vertebrale.

paşi

Metoda 1
Alegeți o pernă de alăptare

Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alimentarea sânului Pasul 1
1
Evaluați cât timp trebuie să alăptați. O pernă de acest tip este, în unele privințe, o investiție pe termen lung. Dacă doriți să o utilizați și să o găsiți folositoare pentru dvs. și copilul dumneavoastră, îl puteți folosi până când ați terminat alăptarea - amintiți-vă acest detaliu atunci când faceți alegerea dumneavoastră.
 • Unele mame alăptează numai timp de 3-4 luni - în acest caz, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lungimea și dimensiunea pernei. Un copil de această vârstă ar trebui să poată să rămână confortabil pe majoritatea modelelor fără prea multe dificultăți.
 • Unele femei decid să prelungească perioada de alăptare. Dacă vă gândiți să dați lapte de copil pentru câțiva ani în loc de câteva luni, alegeți o pernă mai mare care să poată susține un copil mai crescut. Cu toate acestea, pe masura ce copilul creste, el are de asemenea un control mai bun al functiilor motorii si este capabil sa sustina capul singur - perna nu poate fi necesara pentru a suporta un copil de peste un an.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 2
  2
  Evaluați forma și adaptabilitatea. Mărimea copilului nu este singurul factor pe care trebuie să îl țineți cont atunci când alegeți o pernă de îngrijire medicală - trebuie să țineți cont și de construcția și de silueta dvs., pentru a vă asigura că se potrivește bine corpului dumneavoastră.
 • Multe perne sunt făcute pentru a înfășura trunchiul mamei, astfel încât să susțină gâtul și capul bebelușului în timpul hrănirii. Încercați să alegeți un model care se adaptează la zona centrală a trunchiului dvs. imediat după livrare. Pentru a evalua măsura de care aveți nevoie, imaginați-vă dimensiunea corpului în a cincea sau a șasea lună de sarcină.
 • Pernele pentru alaptare sunt disponibile în diverse forme: a "C", a "SAU" sau jumătate de lună. Modelele a "C" ele sunt, în general, cele considerate "universal" și să se adapteze bine la cele mai multe dintre conformațiile fizice, asigurând în același timp un sprijin adecvat pentru brațul mamei.
 • Pernele a "SAU" înveliți complet bustul și sunt foarte utile pentru mamele care au nevoie de mai mult sprijin după sarcină, din cauza unei complicații sau a unei operații cezariană.
 • Modelele Crescent se îmbrățișează de partea bustului. Ele nu sunt foarte potrivite pentru mamele de dimensiuni mici, deoarece părțile pot cădea pe spatele scaunului, pe canapea sau pe suprafața pe care stați. Cu toate acestea, unele perne de acest tip sunt ajustabile și pot fi modificate pentru a se adapta la măsurătorile mamei.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 3
  3
  Evaluați dacă doriți sau nu căștile. Acesta este un plus foarte popular, constând dintr-o serie de curele cu catarame care vă permit să țineți perna mai aproape de corp.
 • Principalul avantaj al curelelor este că acestea mențin perna în siguranță și că hrana poate continua cu câteva întreruperi. Puteți, de asemenea, să le utilizați pentru a păstra copilul aproape de corpul dumneavoastră.
 • Cel mai mare dezavantaj este dat de dificultatea de a pune și de a scoate cataramele. Alaptarea nu este un moment foarte previzibil - bebelușul poate avea probleme, de exemplu, ar putea regurgita. Este posibil să aveți nevoie să acordați atenție altor copii sau animalelor de companie, ceea ce înseamnă că trebuie să opriți hrănirea pentru o clipă - prezența benzilor ar putea astfel să vă întârzie reacțiile în aceste situații.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 4
  4
  Asigurați-vă că este ușor de curățat. Aniile de alaptare se murdară repede - sugarii vărsături sau au alții "accidente" care pata suprafetele. Cumpărați un model ușor de spălat.
 • Cei care respectă această caracteristică vin cu o garnitură detașabilă, care poate fi spălată cu mașina, care poate fi uscată în tambur.
 • Unele perne au spumă de umplutură care poate fi spălată cu mâna și apoi agățată să se usuce.
 • Chiar și materialele din care sunt făcute pernele joacă un rol important în ușurința de curățare. Uneori, țesuturile organice sunt mai greu de spălat - totuși, dacă preferați căptușelile și țesăturile care nu au fost tratate cu pesticide, știți că este nevoie de timp să le spălați manual.
 • Metoda 2
  Alăptați cu o pernă de alimentare

  Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 5
  1
  Decide cum să stai în timpul hrănirii. Modul în care folosiți perna depinde de postura pe care o luați pentru alăptare - alegeți poziția care vă oferă un confort maxim pentru dvs. și nou-născutului.
  • Unele femei au alăptat prin culcare. Puteți să vă odihniți nou-născutul prin a vă odihni în lateral pe piept sau pe abdomen pentru a-l hrăni - corpul dvs. rămâne complet susținut de propria dvs. și perna poate să nu fie necesară, dacă preferați să vă mențineți această poziție.
  • Dacă alăptați, ședinți pe canapea sau pe un scaun cu bebelușul în poală, perna este foarte utilă, deoarece susține capul și gâtul copilului în timpul hrănirii.
  • Unele femei au pus bebelușul în brațe pentru al susține în lateral în timp ce mănâncă - în această situație este necesar să folosiți un fel de pernă, de exemplu cele cu jumătate de lună sunt deosebit de potrivite.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 6


  2
  Utilizați perna în timpul alimentației. Când vă așezați să alăptați, indiferent de poziția pe care o luați și modelul de pernă pe care l-ați cumpărat, întotdeauna prioritizați siguranța dumneavoastră și cea a copilului dumneavoastră.
 • Așezați perna de-a lungul brațului, în poală sau în partea laterală a corpului, în zona în care copilul stă în timpul alimentației.
 • Luați bebelușul ușor și puneți-i picioarele sub braț, astfel încât acestea să fie îndreptate spre spate - burta trebuie să fie spre corpul vostru.
 • Puneți bebelușul pe perna alăptează, deoarece scopul acestuia este de a susține o parte din greutatea copilului pentru tine.
 • Verificați dacă bebelușul se află în partea laterală cu stomacul spre dumneavoastră - o poziție incorectă ar putea cauza reflux gastric sau dificultăți la înghițire.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 7
  3
  Încercați să utilizați perna atunci când alimentați cu sticle. Dacă înțărcați bebelușul sau partenerul vostru are grijă de hrana animalelor, perna poate fi, de asemenea, utilizată în siguranță cu sticla.
 • Găsiți un loc liniștit pentru a vă așeza, puneți perna în poală sau în lateral spre corpul dvs. și aplecați pe brațul pe care îl folosiți pentru a sprijini capul copilului.
 • Atunci când alăptați, copilul trebuie să își asume o poziție ușor înclinată, capul îndreptându-se puțin.
 • Deși brațul dvs. este necesar pentru a împiedica copilul să se încurce prea mult, perna încă oferă ajutor și susține o parte din greutatea copilului pentru tine.
 • Metoda 3
  Găsiți alte utilizări

  Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 8
  1
  Utilizați perna de alăptare în timpul sarcinii. Dacă ați cumpărat unul înainte de nașterea bebelușului, îl puteți folosi pentru a găsi o ușurare din durerile și disconforturile specifice gestației.
  • Puneți-l între genunchi atunci când dormiți, dați o anumită susținere porțiunii lombare a spatelui - puteți, de asemenea, plasați-o în spatele dvs. pentru a vă ajuta să vă mențineți o poziție laterală în timpul somnului.
  • Dacă suferiți de arsuri la stomac din cauza sarcinii, puteți să-l utilizați ca pernă suplimentară pentru a vă menține capul ridicat când sunteți în pat.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alăptare Pasul 9
  2
  Utilizați-l atunci când lăsați copilul pe podea pe stomac. Copilul trebuie lăsat în picioare la sol câteva minute pe zi, pentru a întări mușchii gâtului și pentru a-l învăța să împingă, să se rostogolească, să se târască și să stea. Apoi puteți folosi perna pentru alăptare pentru a îmbunătăți acest lucru "pregătire".
 • Majoritatea copiilor dorm în sus, așa cum recomandă toate clinicile pediatrice, pentru că această poziție împiedică sindromul de deces brusc al nou-născuților. De vreme ce copiii își petrec mult timp pe spate, timpul petrecut într-o poziție predispusă pe teren este destul de stresant, iar unii copii ar putea chiar să reziste.
 • Perna de alaptare face experiența mai plăcută. Ridicarea copilului cu perna îi permite să aibă o nouă perspectivă și să privească o zonă mai largă a camerei. Mai mult decât atât, îl poate distrage să nu se găsească pe stomac, evitând că el plânge sau se blochează.
 • Nu uitați să nu folosiți perna pentru alăptare în acest scop înainte ca copilul să atingă vârsta de 3-4 luni, deoarece mușchii gâtului nu sunt încă suficient de puternici pentru a efectua un astfel de exercițiu în siguranță.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă pentru alimentarea sânului Pasul 10
  3
  Fiți conștienți de faptul că perna nu este potrivită pentru toate mamele. Ar putea fi un instrument excelent, dar nu este universal.
 • Uneori poate preveni atașarea corectă a bebelușului la mamelon - unii copii nu încep să suge și preferă să fie sprijiniți de mamă, astfel încât perna îi face nervi sau împiedică dezvoltarea alăptării.
 • Este un obiect voluminos, greu de transportat. Unele mame susțin că trebuie să se așeze pe ea și să sufere de dureri de spate doar din acest motiv.
 • Amintiți-vă că perna de alăptare a fost proiectată pentru a îmbunătăți confortul în timpul alimentației. Unele mame recunosc că este util atât pentru ele, cât și pentru nou-născut, dar dacă devine o sursă de disconfort, știți că nu este un instrument indispensabil - vechea tehnică a alăptării este mai mult decât valabilă, dacă nu beneficiați de pernă.
 • Sfaturi

  • Relaxați-vă mușchii brațului atunci când alăptați, pentru a evita sindromul de tunel carpian.
  • Dacă perna nu are o căptușeală detașabilă, puteți folosi o pătură pentru ao proteja de pete.

  Avertismente

  • Nu lăsați copilul nesupravegheat pe perna alăptează.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit