gtemata.com

Cum să cumpărați pe eBay

eBay

este cel mai mare site de comerț electronic din lume. Puteți utiliza acest site pentru a vinde și a cumpăra orice tip de obiect, de la înregistrări vechi la bilete de evenimente sportive. Iată câteva sfaturi despre cum să începeți să utilizați eBay.

paşi

1
Înregistrați-vă pe eBay. Va trebui să furnizați numele dvs., adresa de e-mail și alte informații despre identitatea dvs. Va trebui, de asemenea, să creați un nume de utilizator și o parolă.
 • 2
  Căutați pe site. Pregătește-te să cheltuiți! În bara de căutare din partea de sus, tastați numele obiectului pe care îl căutați (de exemplu: albumul Beatles sau pur și simplu Beatles). Efectuați o căutare generală sau căutați prin filtrare pe categorii cum ar fi Muzică, Sport sau Cărți.
 • Imagine intitulată Începeți pe eBay Pasul 3
  3
  Sortați rezultatele. Multe cercetări, în special cele pentru anumite obiecte, prezintă diferite pagini de rezultate. Pentru a găsi rapid ceea ce doriți, puteți să listați elementele în ordinea prețului, timpul rămas pentru licitare, data creării anunțului sau a opțiunilor de plată.
 • 4
  Aflați mai multe. Făcând clic pe un articol din listă, puteți afla mai multe detalii, cum ar fi locul de origine, feedbackul către vânzător lăsat de alți clienți și fotografiile și descrierea produsului.
 • 5


  Faceți o ofertă. Dacă ați decis să cumpărați elementul la licitație, faceți o ofertă făcând clic pe "Ofertă". Cele mai multe licitații necesită o ofertă minimă de 50 de cenți (de exemplu, dacă oferta cea mai recentă este de 7 €, suma licitată trebuie să fie de cel puțin 7,50 €). De asemenea, puteți introduce o sumă licitată maximă, eBay va continua să liciteze pentru dvs. până când veți ajunge la suma introdusă. Această caracteristică este utilă în special dacă nu aveți timp să urmați licitația. Va trebui să introduceți informațiile dvs. de plată.
 • Imagine intitulată Începeți pe eBay Pasul 6
  6
  Urmăriți licitația. Din când în când, reveniți pentru a vedea cum se derulează licitația și ofertele făcute până la acel moment. Dacă suma licitată nu este cea mai mare, puteți ridica suma licitată până la sfârșitul licitației pentru a încerca să câștigi elementul.
 • Imagine intitulată Începeți pe eBay Pasul 7
  7
  Plătiți elementul. Dacă câștigi un articol, vei primi un e-mail care te va informa despre vânzare. În acest moment, trebuie fie să contactați vânzătorul pentru a discuta detaliile de plată și de expediere, fie să așteptați ca acesta să vă contacteze. Se consideră o educație bună pentru finalizarea acestei faze cât mai curând posibil. PayPal este metoda de plată cea mai utilizată pe eBay, iar mulți vânzători doresc să fie plătiți numai cu PayPal. Creați un cont PayPal pe: https://paypal.com/.
 • Sfaturi

  • Dacă nu câștigi un element, de multe ori vânzătorul vă va îndruma către un alt articol similar din catalogul său, altfel puteți face o altă cercetare. Pe eBay există mii de articole, deci nu vă descurajați și căutați elementul potrivit pentru dvs.
  • În afară de licitație, există anunțuri "Cumpărați acum". Aceasta înseamnă că puteți cumpăra articolul la un preț fix, fără a participa la licitație. Acordați atenție: acest preț este adesea mai mare decât prețul pe care l-ați fi plătit la licitație.
  • Unele licitații au un preț minim, ceea ce înseamnă că vânzătorul nu va vinde articolul decât dacă ofertele au atins un anumit nivel.

  Avertismente

  • Căutați întotdeauna cel mai convenabil și fix obiect de la bun început prețul maxim pe care doriți să-l cheltuiți, ajungeți la acest preț cu aproximativ 2 minute înainte de sfârșitul licitației și dacă ați atins prețul maxim, nu urmați licitația până când nu se termină .
  • Verificați întotdeauna costurile de transport. Dacă plătiți 100 EUR pentru un produs și costul de expediere 300 EUR, veți plăti 400 EUR la final. Dacă setați un preț maxim, includeți costurile de transport în preț.
  • Ai grijă de lunetiști. Mulți utilizatori așteaptă ultimele secunde pentru a licita, adesea folosind un program "lunetist" pentru a plasa oferta în ultima secundă.
  • Nu faceți oferte pe care nu le puteți permite. Fiecare ofertă pe care o faceți pe eBay este considerată un contract, iar dacă nu plătiți, vi se va da feedback negativ sau mai rău.
  • Dacă așteptați ultimele câteva secunde pentru a plasa suma licitată, ați putea să plătiți mai mult decât v-ați gândit sau riscați să nu câștigați suma licitată.
  Afișează mai mult ... (2)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit