gtemata.com

Cum să încălcați o bază de date

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că baza dvs. de date este sigură de atacurile de hacking este să vă gândiți exact la unul dintre ele. Dacă aș fi fost un hacker, ce fel de informații ți-ar putea atrage atenția? Cum ai încercat să-l ții la curent? Există multe tipuri de baze de date în lume și multe modalități diferite de a le rupe, însă majoritatea hackerilor preferă să încerce să afle parola administrativă sau să ruleze exploata

(este un script sau un program care exploatează o vulnerabilitate specifică a bazei de date pentru a accesa datele stocate). Dacă puteți utiliza SQL și aveți cunoștințe de bază despre structura și funcționarea unei baze de date, aveți tot ce aveți nevoie pentru a încerca să rupă unul.

paşi

Metoda 1
Utilizați SQL Injection

Imagine intitulată Hack a Database Step 1
1
Aflați dacă baza de date în cauză este vulnerabilă la acest tip de atac. Pentru a utiliza această metodă, trebuie să puteți gestiona comenzile, structura și operarea unei baze de date fără probleme. Porniți browserul de internet și îl utilizați pentru a accesa interfața de conectare a bazei de date, apoi tastați caracterul "(citare unică)" în câmpul de nume de utilizator. Când ați terminat, apăsați butonul "Autentificare". Dacă apare un mesaj de eroare similar cu cel de mai jos "Excepție SQL: sirul citat nu este terminat corespunzător" sau "caracter nevalid", înseamnă că baza de date în cauză este vulnerabilă la un tip de atac "Injecție SQL".
 • Imaginea intitulată Hack a Database Step 2
  2
  Găsiți numărul de coloane din tabel. Reveniți la pagina de conectare a bazei de date (sau la orice pagină de pe site a cărei adresă URL se termină cu șiruri de caractere) "id =" sau "CatID ="), apoi faceți clic pe bara de adrese a browserului. Poziționați cursorul de text la sfârșitul adresei URL, apăsați bara de spațiu și introduceți codul ordonați după 1, apoi apăsați tasta Enter. În acest moment, înlocuiți numărul 1 cu numărul 2 și apăsați din nou pe Enter. Continuați să măriți acest număr de unitate până când primiți un mesaj de eroare. Numărul înaintea celui care a generat mesajul de eroare reprezintă numărul de coloane din tabelul care conține informațiile de conectare la baza de date.
 • Imagine intitulată Hack a Database Step 3
  3
  Găsiți care coloane acceptă interogări SQL. Poziționați cursorul de text la sfârșitul adresei URL din bara de adrese a browserului, apoi editați codul catId = 1 sau id = 1 în catId = -1 sau id = -1. Apăsați bara de spațiu și introduceți codul uniune selectată 1,2,3,4,5,6 (dacă tabelul de mai jos este caracterizat de 6 coloane). În acest caz, trebuie să introduceți secvența de numere corespunzătoare coloanelor identificate în etapa anterioară și fiecare valoare trebuie să fie separată printr-o virgulă. Când ați terminat, apăsați tasta Enter. Ar trebui să vedeți numerele corespunzătoare coloanelor care acceptă ca ieșire o interogare SQL.
 • Imaginea intitulată Hack a Database Step 4
  4
  Introduceți codul SQL în interiorul unei coloane. De exemplu, dacă doriți să cunoașteți utilizatorul curent și să introduceți codul în coloana 2, ștergeți toate caracterele prezente după șir "id = 1" sau "catId = 1" URL, apoi apăsați bara de spațiu. În acest moment, introduceți codul union select 1, concat (user ()), 3,4,5,6-. Când ați terminat, apăsați tasta Enter. Numele de utilizator conectat în prezent la baza de date ar trebui să apară pe ecran. În acest moment, puteți utiliza orice comandă SQL pentru interogarea bazei de date - de exemplu, puteți solicita o listă cu toate numele de utilizator și parolele asociate înregistrate în baza de date pentru a încălca conturile respective.
 • Metoda 2
  Violați o parolă de administrare a bazei de date

  Imaginea intitulată Hack a Database Step 5
  1
  Încercați să vă conectați la baza de date ca administrator sau utilizator root utilizând parola implicită. În mod implicit, unele baze de date nu au o parolă de conectare pentru utilizatorul de admin (root sau admin), astfel încât este posibil să vă conectați pur și simplu lăsând câmpul parolă gol. În alte cazuri, parola contului "rădăcină" sau "admin" acesta este în continuare cel implicit care poate fi urmărit înapoi prin efectuarea unei căutări simple online în cadrul forumului de suport pentru baze de date în discuție.
 • Imagine intitulată Hack a Database Step 6


  2
  Încercați să utilizați cele mai comune parole. Dacă accesul la contul de utilizator al administratorului bazei de date este protejat cu o parolă (cel mai probabil), puteți încerca să îl încălcați utilizând cele mai populare combinații de nume de utilizator și parole. Unii hackeri publică listele de parole pe care le-au putut identifica în timpul activităților lor. Încercați câteva combinații de nume de utilizator și parole.
 • Unul dintre cele mai fiabile site-uri web unde puteți găsi acest tip de informații este https://github.com/danielmiessler/SecLists/tree/master/Passwords.
 • Testarea parolelor cu mâna este o activitate care necesită un timp enorm, dar nu este nimic în neregulă cu a face câteva încercări înainte de a utiliza ajutorul unor instrumente mult mai puternice.
 • Imaginea intitulată Hack a Database Step 7
  3
  Utilizați instrumentele pentru verificarea automată a parolelor. Există mai multe instrumente care pot testa rapid mii de combinații de cuvinte, litere, numere și simboluri utilizând metoda numită "forța brută" (engleză "forța brută") o "cercetare exhaustivă" până când se găsește parola corectă.
 • Programe precum DBPwAudit (pentru bazele de date Oracle, MySQL, MS-SQL și DB2) și Access Passview (pentru bazele de date Microsoft Access) sunt instrumente foarte populare folosite pentru a verifica cele mai răspândite parole de baze de date din lume. Pentru a găsi instrumente noi și moderne de hacking concepute special pentru baza de date dorită, puteți căuta cu Google. De exemplu, dacă trebuie să întrerupeți o bază de date Oracle, efectuați o căutare online utilizând următorul șir baza de date de auditare a parolelor oracle sau instrument de audit al parolei oracle db.
 • Dacă aveți o autentificare la serverul care găzduiește baza de date pentru a fi hacked, aveți posibilitatea să rulați un program special numit "hash cracker", de exemplu "John Ripper", să analizeze și să încalce fișierul care conține parolele de acces la baza de date. Dosarul în care este stocat acest fișier variază în funcție de baza de date în uz.
 • Nu uitați să descărcați date și programe numai de pe site-uri de încredere și securizate. Înainte de a utiliza oricare dintre instrumentele pe care le-ați găsit, efectuați o căutare online pentru a citi recenziile tuturor utilizatorilor care le-au utilizat deja.
 • Metoda 3
  Rulați un Exploit

  Imaginea intitulată Hack a Database Step 8
  1
  Găsiți un exploit potrivit pentru baza de date în cauză. Site-ul Sectools.org cataloghează instrumentele de securitate a bazelor de date (inclusiv exploatările) pentru mai mult de zece ani. Aceste instrumente sunt fiabile și sigure și sunt folosite zilnic de administratorii de baze de date și de sistemele informatice din întreaga lume pentru a verifica securitatea datelor lor. Răsfoiți conținutul bazei lor de date "exploatare" (sau găsiți un alt site similar în care aveți încredere) pentru a găsi instrumentul sau documentul care vă permite să identificați găurile de securitate din baza de date pe care doriți să o încălcați.
  • Un alt site de acest tip este exploit-db.com. Accesați pagina Web și selectați linkul "căutare", apoi efectuați o căutare pentru baza de date pe care doriți să o încălcați (de exemplu "oracol"). Introduceți codul Captcha care apare în câmpul de text, apoi executați căutarea.
  • Asigurați-vă că identificați toate exploatările pe care doriți să le încercați să le utilizați pentru a ști ce trebuie să faceți în cazul în care puteți identifica o potențială încălcare a securității.
 • Imaginea intitulată Hack a Database Step 9
  2
  Găsiți o rețea Wi-Fi pentru a fi utilizată ca o punte pentru a ataca baza de date investigată. Pentru aceasta, folosiți tehnica numită "wardriving". Aceasta implică căutarea unei rețele fără fir garantată într-o anumită zonă, deplasarea într-o mașină, bicicletă sau pe jos și utilizarea unui scaner special de semnal radio (cum ar fi NetStumbler sau Kismet). "wardriving" este tehnic o procedură legală - ceea ce este ilegal este obiectivul care trebuie atins prin utilizarea rețelei fără fir garantată identificată prin această procedură.
 • Imaginea intitulată Hack a Database Step 10
  3
  Conectați-vă la rețeaua neasigurată pentru a efectua exploatarea pe baza de date pe care doriți să o încălcați. Dacă știți că ceea ce faceți este interzis, este evident că nu este o idee bună să acționați direct din rețeaua locală de domiciliu. Din acest motiv, este necesară identificarea unei rețele fără fir garantată, prin "wardriving", apoi efectuați exploatarea selectată fără teama de a fi descoperită.
 • Sfaturi

  • Păstrați întotdeauna datele sensibile și informațiile personale într-o zonă a rețelei protejată de un paravan de protecție.
  • Asigurați-vă că protejați accesul la rețeaua Wi-Fi cu o parolă, astfel încât i "wardriver" ei nu pot accesa rețeaua dvs. de domiciliu pentru a efectua o exploata.
  • Identificați și solicitați sfaturi și informații utile altor hackeri. Uneori, cele mai bune cunoștințe și cunoștințe în materie de hacking pot fi învățate în afara internetului.
  • Există programe speciale care efectuează automat acest tip de atacuri. sqlMap este cel mai popular program open source pentru a verifica vulnerabilitatea unui site la un atac SQL-Injection.

  Avertismente

  • Studiați legislația țării în care locuiți și înțelegeți ce repercusiuni personale ar putea suferi prin încălcarea unei baze de date sau a unui sistem informatic pe care nu îl dețineți.
  • Niciodată nu încercați să accesați ilegal un sistem sau o bază de date utilizând accesul la internet al rețelei dvs. private direct.
  • Rețineți că accesarea sau încălcarea unei baze de date despre care nu sunteți proprietarul de drept este întotdeauna o acțiune ilegală.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit