gtemata.com

Cum se creează un script de bază de conectare cu PHP

Vă interesează crearea propriului forum, blog sau site de e-commerce? Dacă răspunsul este afirmativ, crearea primei pagini de conectare va fi primul pas. Acest tutorial arată cum să creați un script simplu de conectare în PHP.

paşi

Imaginea intitulată 619305 1
1
Creați baza de date de conectare și tabelele necesare. Pentru codul utilizat în acest exemplu, se presupune că baza de date se numește "test" și că numele tabelului este "membri". Baza de date și tabelele conexe pot fi create utilizând panourile de gestionare furnizate direct de pe site-ul care gestionează serviciul de găzduire. Tabelul "membri" va memora numele de utilizator și parola fiecărui utilizator înregistrat pe site-ul dvs., verificând din când în când autorizația de acces utilizând scriptul de autentificare. Tabelul ar trebui să constea dintr-un câmp unic "ID" care va fi cheia primară, un câmp "nume de utilizator" și un câmp de "parolă".
 • Imaginea cu titlul 619305 2
  2
  Creați interfața de conectare. Este reprezentată de o pagină HTML simplă care conține un formular, două câmpuri de text (unul pentru introducerea numelui de utilizator și unul pentru introducerea parolei) și butonul pentru conectare. Folosind aceste elemente de bază indispensabile, puteți desena aspectul paginii după cum doriți.

 • Imagine cu titlul 619305 3
  3
  Creați scriptul PHP care va verifica datele de conectare prin baza de date. Codul scriptului va trebui să se conecteze la baza de date, să trimită interogarea, să extragă date din baza de date, să verifice dacă datele furnizate corespund celor din baza de date și, în funcție de rezultatul controlului, să direcționeze direct sau nu utilizatorul către pagina următoare .


 • Imaginea cu titlul 619305 4
  4
  Creează pagina care va fi afișată atunci când datele de conectare au succes. Scriptul va crea o sesiune nouă și va afișa mesajul html selectat.
 • Imaginea cu titlul 619305 5
  5
  Creați scriptul care gestionează deconectarea. Acesta este un pas opțional deoarece sesiunile, după un anumit timp, expiră automat. Dacă doriți să creați un script de logout, veți avea nevoie de un buton sau de un link pentru a începe procedura și un mesaj care să confirme că logout-ul a avut succes.
 • Sfaturi

  • Încercați să utilizați foi de stil "CSS" și câteva elemente HTML pentru a face aspectul paginii dvs. de conectare mai atrăgător.
  • Înlocuiți funcțiile bazei de date utilizate în acest exemplu cu cele utilizate de baza de date aleasă (de exemplu SQLITE, Microsoft SQL, Oracle, etc ...).
  • Pentru a vă crea procedura de autentificare, nu utilizați niciodată jаvascript sau orice altă limbă care rulează direct pe computerul utilizatorului final (limba client-side).
  • În funcție de nevoile dvs., aveți posibilitatea să integrați verificările de securitate, integritatea datelor și tratarea erorilor în scenariul dvs.

  Avertismente

  • Acest script stochează parole în mod clar, un factor de risc ridicat de securitate. În realitate, o bază de date de producție trebuie să asigure cel puțin codarea parolei utilizând algoritmul "hash", cum ar fi SHA-1 sau SHA-256.
  • Codul eșantionului a fost redus la minimul necesar pentru a fi mai ușor de înțeles. Utilizarea reală presupune integrarea controalelor de securitate, date și erori de gestionare a erorilor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit