gtemata.com

Cum să trăiești în Thailanda

Thailanda se numără printre cele mai mari 50 de națiuni din lume. Situat în Asia de Sud-Est, Thailanda este singura țară din regiune care nu a fost niciodată colonizată de europeni. Condițiile de viață în Thailanda nu sunt foarte scumpe, dar avem nevoie de documentele adecvate. Turiștii care își prelungesc șederea în această țară și cei care merg la muncă în Thailanda pot închiria un apartament și pot mânca bucate de diferite bucătării. În timp ce engleza este în general vorbită în Thailanda, învățarea de a vorbi în limba thailandeză vă va ajuta să vă așezați pașnic în rândul poporului "Land of Smiles".

paşi

Imagine intitulată Live in Thailand Step 1
1
Obțineți documentele necesare pentru intrarea în Thailanda.
 • Solicitați un pașaport, dacă nu aveți încă unul. Un pașaport este o formă de document de identificare care certifică naționalitatea și vă permite să călătoriți în alte țări.
 • Verificați dacă aveți nevoie de viză pentru a intra în Thailanda. Acest lucru este necesar pentru unii vizitatori din anumite țări. Viza este un document care autorizează un cetățean care nu este cetățean să intre într-o țară. Vizele sunt eliberate pentru o perioadă limitată de timp și pentru un anumit scop. De exemplu, o viză de lucru permite unui străin să lucreze în Thailanda pentru o anumită perioadă de timp. Cetățenii americani pot intra în Thailanda fără viză, dar trebuie să aibă un pașaport valabil. Aceștia pot rămâne în Thailanda numai cu pașaport, timp de 30 de zile în cazul sosirii pe calea aerului și 15 zile în cazul intrării într-o țară învecinată. Sejurul dvs. în Thailanda poate să dureze până la 90 de zile într-o perioadă de 6 luni. După această perioadă de 90 de zile, trebuie să cereți o viză pentru a rămâne.
 • Asigurați-vă că obțineți o viză pentru motive turistice sau una pentru pensionari înainte de a intra în țară, dacă intenționați să trăiți în Thailanda mai mult de 90 de zile sau dacă doriți să vă retrageți acolo. Contactați Biroul de imigrație al Thailandei sau Ambasada Thai din Roma. Puteți obține un permis de muncă prin intermediul ambasadei thailandeze - cu toate acestea, dacă ați acceptat o ofertă de muncă de la o companie care operează în Thailanda, compania va aranja o viză în numele dvs.
 • Imagine intitulată Live in Thailand Step 2
  2
  Căutați cazare și obțineți informații despre transport.
 • Alegeti cazare in functie de durata propusa de sejur. Hoteluri din Thailanda oferă cazare modestă sau mai scumpă pentru sejururi scurte în țară. Pentru șederi mai lungi, străinii pot să închirieze un apartament sau o casă, să trăiască cu o familie gazdă sau să cumpere un apartament într-un condominiu. În Thailanda, străinii pot cumpăra doar apartamente de condominiu. Nu este greu să găsești cazare după sosire, în funcție de sezon (în sezonul estival sau în perioadele de vacanță este mai dificilă).
 • Căutați informații despre costurile facturilor la facturile de energie electrică, apă și telefon și aflați cum și unde trebuie să le plătiți în fiecare lună dacă nu mergeți la un hotel. În general, aceste servicii și costurile pentru telefoanele mobile sunt relativ ieftine, în comparație cu alte țări. O excepție o reprezintă utilizarea de aer condiționat, care poate umfla factura de electricitate cu 75-150 EUR pe lună și chiar mai mult în cazul utilizării continue. Locuitorii unor complexe rezidențiale, de exemplu, primesc o declarație detaliată la sfârșitul lunii, care include chiria și facturile.
 • Verificați opțiunile de transport. În zonele urbane din Thailanda există adesea servicii de autobuz, taxiuri, mototaxe, samlor (numite și rickshaws), trenuri și feriboturi. Plimbarea este o opțiune de luat în considerare, în funcție de locul în care locuiți și dacă vă aflați aproape de locul de muncă, de cumpărături și divertisment. Închirierea zilnică, săptămânală și lunară de motociclete și biciclete este foarte populară. Cumpărarea unei motociclete (nouă sau folosită) este, de asemenea, mult mai ieftină atunci când se află în Thailanda peste 6 luni.
 • Non-cetățenii pot cumpăra mașini și motociclete în Thailanda.
 • Imagine intitulată Live in Thailand Pasul 3
  3
  Lucrează în Thailanda.
 • Luați în considerare opțiunea de a preda limba engleză, un loc de muncă foarte popular pentru non-cetățenii din Thailanda. Salariul pentru profesorii din Thailanda este modest. Permisele sunt necesare din motive de muncă pentru toate cazurile de muncă remunerată.
 • Căutați companii care operează în Thailanda și angajează lucrători din alte țări. Industriile care oferă cele mai bune oportunități non-cetățenilor sunt cele din sectoarele financiar, informatic și industrial. Multe companii care operează în Thailanda oferă potențialilor angajați străini pachete care includ oferte de muncă și subvenții pentru locuințe.
 • Imagine intitulată Live in Thailand Step 4
  4
  Deschideți un cont bancar. Dacă intenționați să trăiți și să lucrați în Thailanda, având un cont bancar va ajuta în viața de zi cu zi.
 • Decideți asupra tipului de cont pe care îl veți deschide, considerând dacă aveți sau nu un permis de muncă. Băncile și filialele au tendința de a avea reguli diferite, dar cu unele bănci este posibil să se deschidă un cont cu o viză de turist. Unele bănci solicită dovada rezidenței, care se poate dovedi printr-un contract de închiriere sau o declarație emisă de ambasadă sau consulat. Marea majoritate a conturilor bancare sunt utilizate ca conturi de economii, care includ un ATM și logo-ul Visa / Mastercard. Unele bănci restricționează utilizarea funcției Visa / Mastercard (SCB Bank), altele nu (Kbank, Bangkok Bank). Aproape nimeni nu folosește un cont curent, cu excepția unor activități. Controalele sunt rareori utilizate. Transferurile bancare sunt mult mai frecvente și se pot face folosind ATM-uri sau online. Paypal este, de asemenea, activă în Thailanda și, deși nu are opțiunea de card de credit ca în alte țări, fondurile pot fi transferate între contul Thai Paypal și băncile thailandeze și băncile americane.


 • Imagine intitulată Live in Thailand Step 5
  5
  Aflați limba.
 • Marea majoritate a locuitorilor din Thailanda vorbesc o formă de thailandeză, iar cea mai mare parte a afacerilor se face în această limbă. În zonele turistice, unde clienții străini sunt bineveniți, există deseori clienți ai serviciului de asistență clienți în limba engleză (de exemplu, este vorba de cele mai importante filiale ale furnizorilor de servicii mobile și de internet). Este înțelept să înveți cât mai multe cuvinte în Thai, să se stabilească mai mult în viața de zi cu zi printre localnici.
 • Posibilitățile de învățare Thai includ cursuri subvenționate thailandesi- localnici să învețe să citească folosind manuale și dicționare Thai Thai-engleză ia un nativ thailandez pentru a face conversație sau de a începe un curs online, care oferă lucruri gratuite și să plătească.
 • Imagine cu titlul Live in Thailand Pasul 6
  6
  Exploreaza Thailanda.
 • Imagine intitulată Live in Thailand Pasul 7
  7
  Thailanda oferă numeroase site-uri și forme de divertisment, precum și o varietate largă de opțiuni de mâncare. Mâncarea variază de la cele deosebit de economice la cele mai scumpe și există, de asemenea, lanțuri de fast-food. Națiunea, în mare parte budistă, oferă refugii pentru meditație și tururi ale unui număr mare de temple și locuri de închinare împrăștiate peste tot. Există, de asemenea, croaziere, spectacole de teatru cultural și meciuri de box pentru divertismentul dvs.
 • Sfaturi

  • Unele locuri de muncă în Thailanda sunt rezervate localnicilor: printre ei, coafor, cosmetician, dulgher și secretar.
  • Thai baht (THB, ฿) este moneda din Thailanda. Dolarul american și alte valute sunt rareori acceptate, deși majoritatea băncilor sunt în măsură să le schimbe.

  Lucruri de care ai nevoie

  • pașaport
  • Viza (sau viza la sosire sau scutirea de viză)
  • bani
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit