gtemata.com

Cum să călătorești cu un copil în hemodializă

Funcționarea normală a unei familii poate fi testată sever atunci când un copil are probleme serioase de sănătate, cum ar fi insuficiența renală cronică. Pentru a trăi, majoritatea acestor copii trebuie să facă dializă în mod regulat. Aceste tratamente nu pot fi omise, deoarece starea de sănătate a copilului ar risca să fie gravă. Din fericire, astăzi a devenit mai ușor pentru mulți copii în hemodializă să călătorească în siguranță. Există mai multe centre specializate în hemodializă, în Europa, Statele Unite și în alte părți ale lumii, care vă permit să continuați tratamentul chiar și atunci când călătoriți.

paşi

Partea 1
Înainte de Plecare

Imaginea intitulată Călătoriți cu un copil pe hemodializă Pasul 1
1
Aflați despre eventualele vaccinuri necesare pentru a ajunge la locația pe care ați ales-o. Verificați mult timp înainte de a vă planifica călătoria, dacă locația pe care doriți să o vizitați necesită vaccinări speciale și dacă copilul dumneavoastră le poate face. Nu așteptați prea mult pentru a face acest lucru, altfel puteți risca să amânați călătoria.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un copil pe hemodializă Pasul 2
  2
  Găsiți centre de hemodializă în zona destinației. Adresați-vă nefrologului pediatru dacă cunoașteți centrul sau centrele din zona respectivă. Având recomandări și sugestii de la medicul dumneavoastră vă va încuraja mai mult.
 • În Statele Unite, puteți găsi toate centrele de dializă din fiecare stat american online. De asemenea, puteți găsi informații specifice (centre specializate în pediatrie, pentru pacienți cu tranzitie). Vizitați site-ul Centrului de informare Nephron și introduceți codul poștal al destinației.
 • Identificarea centrelor de dializă străine potrivite nevoilor copilului dvs. nu este întotdeauna ușoară. Majoritatea nefrologilor pediatrici sunt înregistrați într-o rețea internațională de medici specializați. Adresați-vă medicului dumneavoastră să caute informații în rețea, să identifice un centru și medici recomandați, localizați în țara pe care ați ales să o vizitați.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu un copil pe hemodializă Pasul 3
  3
  Contactați centrul de dializă pentru a programa întâlniri. Contactați direct centrul pentru a vă asigura că au posibilitatea de a primi copilul în timpul sejurului.
 • Dacă există nevoi speciale legate de dializă, informați-vă bine înainte de plecare dacă centrul poate stabili numirile necesare. Acest lucru este important dacă vizitați foarte multe destinații turistice în timpul sezonului de vârf.
 • Solicitați numele și numărul de telefon al unei asistente sau asistent la centrul de dializă. Puteți contacta direct această persoană pentru a schimba întâlnirile sau, dacă este necesar, în timpul călătoriei.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un copil pe hemodializă Pasul 4
  4
  Contactați centrul de dializă cu o săptămână înainte de plecare pentru a vă confirma întâlnirile. Este întotdeauna mai bine să vă stabiliți deja contactul în centrul de dializă înainte de a ajunge la destinație. Asigurați-vă că au fost primite toate informațiile necesare și solicitate, cum ar fi fișa medicală și cele mai recente înregistrări de dializă. De asemenea, asigurați-vă că specificați în mod clar toate detaliile relevante. De exemplu, ar trebui:
 • Confirmați întâlnirile și durata fiecărei dializă în centru.
 • Aflați dacă trebuie să vă înregistrați la centru și dacă există informații pe care le puteți da în avans pentru a facilita procesul de înregistrare.
 • Știți unde trebuie să mergeți și când să vă prezentați pentru prima dată.
 • Dacă este relevant, întrebați dacă centrul utilizează un anestezic local (cum ar fi lidocaina) pentru accesul la ac.
 • Întrebați dacă pacienților li se permite să bea și să mănânce în timpul dializei.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un copil pe hemodializă Pasul 5
  5
  Verificați că aveți asigurări de sănătate care vă acoperă în timpul călătoriei. Este important să identificați orice problemă de asigurare înainte "îmbarca" pentru călătoria dvs.
 • Verificați dacă asigurarea acoperă dializa pacienților tranzitorii.
 • Verificați dacă sunt necesare plăți în avans la centrul de dializă.
 • Întrebați dacă aveți nevoie de o scrisoare din partea asigurătorului dvs. comercial (dacă aveți unul) care să ateste că copilul dvs. este asigurat în timpul tratamentelor de dializă pe șosea. Acest lucru este foarte important dacă plecați în străinătate.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un copil pe hemodializă Pasul 6


  6
  Planificați zborul. Dacă călătoriți cu avionul, încercați să aflați dacă puteți solicita anumite feluri de mâncare. Dacă acest lucru nu este posibil, luați alimentele copilului cu dvs. și permiteți-vă să vă urcați în avion.
 • De asemenea, dacă copilul are nevoie de îngrijiri speciale (cum ar fi un scaun cu rotile sau un scaun cu cameră pentru picioare suplimentare), asigurați-vă că aceste nevoi sunt furnizate.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un copil pe hemodializă Pasul 7
  7
  Spune-i coordonatorului de transplant despre călătoria ta. Dacă copilul dvs. se află pe lista de transplanturi, asigurați-vă că coordonatorul de transplant cunoaște planurile de călătorie și dacă trebuie să schimbe starea din listă în timp ce vă aflați departe.
 • Partea 2
  În timpul călătoriei

  Imaginea intitulată Călătorie cu un copil pe hemodializă Pasul 8
  1
  Luați o copie a înregistrării medicale a copilului dumneavoastră. În timpul călătoriei, păstrați întotdeauna o copie a înregistrării medicale trimise la centrul de dializă împreună cu dvs. În acest fel, dacă îl pierdeți, puteți furniza copia.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un copil pe hemodializă Pasul 9
  2
  Păstrați medicamentul copilului dumneavoastră împreună cu dumneavoastră. Asigurați-vă că aveți suma necesară pentru călătorie și rezervări.
 • Aduceți toate medicamentele de care aveți nevoie pe întreaga călătorie, cu o rezervă în cazul în care se întâmplă ceva. De asemenea, aduce prescripții medicale, pentru eventualele pierderi de medicamente sau în cazul în care prelungești călătoria.
 • Amintiți-vă că, dacă călătoriți pe calea aerului, trebuie să păstrați toate medicamentele în bagajele de mână, pentru că dacă valizele se vor pierde, ar fi un dezastru.
 • Asigurați-vă că înregistrarea medicală a copilului include toate medicamentele actuale și dozele acestora.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu un copil pe hemodializă Pasul 10
  3
  Vizitați centrul de dializă înainte de întâlniri. Când ajungi la destinație, puteți reduce anxietatea pe care copilul o poate avea în a merge într-un centru necunoscut, vizitând centrul de dializă cu o zi înainte de programare.
 • În acest moment, puteți afla, de asemenea, unde să găsiți locuri de parcare, unde să vă înregistrați și unde copilul dumneavoastră va primi dializă. Vă va ajuta să fiți mai pregătiți și mai relaxați în ziua numirii.
 • De asemenea, trebuie să întrebați centrul de dializă pentru contacte pentru o eventuală situație de urgență. Luați notă de fiecare nume și număr important și păstrați-le împreună cu dvs. pentru întreaga perioadă a vacanței dvs.
 • Sfaturi

  • Asigurați-vă că centrul dvs. de dializă are contactele dvs. în timp ce călătoriți.
  • Pentru a evita problemele în timpul tratamentelor de dializă, furnizați toate informațiile privind nevoile speciale sau orice probleme pe care le poate avea copilul dumneavoastră în timpul tratamentului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit