gtemata.com

Cum se utilizează un cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este foarte util pentru încălzirea rămășițelor și pentru gătitul rapid al alimentelor. Cu toate acestea, puteți avea îndoieli cu privire la modul în care să-l utilizați în mod corect și în siguranță, sau trebuie să revizuiți lista lucrurilor pe care le puteți încălzi și găti în acest aparat. Asigurați-vă că ați setat-o ​​astfel încât să fie ușor și sigur de utilizat. Puteți să vă încălziți mâncarea în cuptorul cu microunde pentru o masă rapidă sau o gustare - puteți prepara și alimente precum mâncărurile congelate, legumele, peștele și popcornul. Ar trebui să oferiți o bună întreținere, curățându-l în mod regulat, pentru a continua să funcționeze bine.

paşi

Metoda 1
Setați cuptorul cu microunde

Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 1
1
Plasați-o pe o suprafață plană și uscată. Contorul curat al bucătării sau o masă robustă din lemn este perfectă - nu așezați aparatul lângă un sistem de gaz sau electric, cum ar fi o sobă.
 • Asigurați-vă că orificiile laterale nu sunt blocate.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 2
  2
  Verificați dacă inelul de rotație și placa sunt introduse în siguranță. Cele mai multe modele sunt echipate cu un inel de plastic și o placă de sticlă rotundă - ambele trebuie să se sprijine pe baza cuptorului ferm și placa să se rotească ușor pe inel.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 3
  3
  Introduceți fișa într-o priză electrică împământată. Pentru a putea utiliza dispozitivul în siguranță, asigurați-vă că tensiunea din rețeaua de domiciliu este compatibilă cu cea utilizată de microunde.
 • Alegeți o priză care nu este încă utilizată de un alt aparat sau dispozitiv electronic.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 4
  4
  Respectați caracteristicile cuptorului. Verificați numerele care apar pe partea frontală, care de obicei variază de la 1 la 9 - le puteți utiliza pentru a seta timpul de gătire sau de încălzire. De asemenea, trebuie să existe un buton de pornire pentru a porni cuptorul cu microunde - majoritatea modelelor au, de asemenea, un ceas pe care îl puteți ajusta urmând instrucțiunile furnizate.
 • În funcție de tipul specific de microunde, pot exista, de asemenea, funcții pentru dezghețarea, încălzirea și gătitul produselor alimentare - acestea activează programele automate pentru a manipula vasele în modul dorit.
 • Metoda 2
  Încălziți mâncarea

  Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 5
  1
  Încălziți resturile care au 1-4 zile. Cei mai vechi nu ar trebui să fie încălziți sau consumați, deoarece sunt susceptibili să fie deteriorați sau să conțină prea multe bacterii pentru a fi mâncate în siguranță.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 6
  2
  Așezați mâncarea într-un cerc deasupra unei plăci ceramice sau într-un vas de sticlă. Dacă le acumulați în mijloc, cele de-a lungul marginilor se încălzesc mai repede decât alimentele din centru - evitați acest fenomen creând un cerc în jurul perimetrului plăcii sau al containerului. În acest fel, produsul se încălzește uniform.
 • Utilizați întotdeauna un vas din ceramică sau de sticlă atunci când încălziți alimentele în cuptorul cu microunde. Cei din plastic se topesc și pot contamina alimentele, în timp ce cele din metal emit scântei care pot declanșa un incendiu.
 • Evitați recipientele din ceramică sau din sticlă decorate cu margini de aur sau cu bucăți de metal, deoarece generează scântei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 7
  3
  Acoperiți mâncarea cu un strat gros de plastic. Pentru a preveni stropirea de murdărirea interioară a cuptorului, închideți recipientul înainte de a îl introduce - utilizați o cupă groasă de plastic special concepută pentru acest aparat și este disponibilă online.
 • Domul păstrează, de asemenea, aburul interior, împiedicând alimentarea cu alimente în timpul încălzirii
 • Dacă nu sunteți mai bine, puteți utiliza, de asemenea, un prosop de hârtie sau că cerata- cu toate acestea, evită să lăsați-l la hrana pentru mai mult de un minut, în caz contrar s-ar putea lua foc în interiorul cuptorului cu microunde.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 8
  4
  Încălziți porții mici la un moment dat. Nu este ușor să înțelegeți cât timp puteți încălzi mâncarea gătită - din acest motiv, începeți cu un minut, scoateți vasul din cuptor și verificați dacă este suficient de fierbinte pentru nevoile dvs. Se amestecă alimentele și se gustă.
 • Dacă nu este destul de fierbinte, puneți-l înapoi în cuptor timp de încă 30-60 de secunde. Continuați astfel până când căldura atinge nivelul dorit.
 • Continuând treptat, asigurați-vă că nu supraîncălziți produsul sau nu-i rupeți gustul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 9
  5
  Încălziți anumite alimente pentru a le împiedica să se usuce sau să se înmoaie. În conformitate cu vasul pe care se pregătesc, trebuie să se separe diferitele elemente ale resturi să se încălzească începe singolarmente- de mai dens, pentru că au nevoie de mai mult timp înainte de a merge la cele mai ușoare, cum ar fi pastele fierte sau legume, si portaluri la o temperatură plăcută pentru palat.
 • De exemplu, dacă încălzirea un hamburger, puneți carnea în oală să-l lipi în cuptorul cu microunde și se adaugă numai după pâinea, ca și în cazul în care să se încălzească produsele împreună, pâinea devine moale.


 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 10
  6
  Nu încălzi pizza, flăcări sau carne. Unele alimente gătite nu reacționează bine la cuptorul cu microunde devenind moale sau uscat - în loc să puneți o felie de pizza în acest aparat, încălziți-l într-un cuptor pe o foaie de copt. În ceea ce privește flancurile, puneți-le în cuptor cu puțină apă și acoperiți tigaia cu folie de aluminiu până când suprafața nu se fierbe.
 • Nu încălzi carnea gătită, cum ar fi carnea de vită, carnea de pui sau carnea de porc, deoarece cuptorul cu microunde tinde să fie uscat și cauciuc - în schimb utilizați cuptorul tradițional sau o tigaie pe sobă.
 • Metoda 3
  Gatiti mancarea in cuptorul cu microunde

  Imaginea intitulată Utilizați un pas pentru microundă 11
  1
  Dezghețați mâncarea și mâncarea în cuptorul cu microunde. Urmați instrucțiunile de pe ambalajul meselor preparate pentru a cunoaște timpul de pregătire corect. Aparatul trebuie echipat cu o funcție "dezghețare" pe care le puteți folosi pentru a găti alimente congelate - în mod alternativ, puteți respecta această proporție: 7 minute de gătit pentru fiecare jumătate de kilogram de produs.
  • Plasați întotdeauna alimentele în recipiente din ceramică sau din sticlă înainte de ao dezgheța în cuptorul cu microunde,
  • Odată fierte, amintiți-vă să se amestecă vasul pentru a se asigura că nu există piese reci sau chiar congelate- în acest caz, puteți pune recipientul în cuptorul cu microunde și se încălzește totul pentru încă 30-60 de secunde.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas pentru microunde 12
  2
  Gatiti legumele aburite. Puneți legume crude, cum ar fi broccoli, morcovi și conopidă, într-un vas din ceramică sau într-un vas de sticlă - puteți adăuga puțină apă sau unt pentru a încuraja gătitul. Acoperiți recipientul cu cupola și activați cuptorul timp de 2-3 minute - amestecați legumele și gătiți-le la intervale de un minut până când sunt gata.
 • Puteți adăuga piper negru, sare și alte mirodenii pentru a îmbogăți aroma legumelor după preparare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas pentru microunde 13
  3
  Gătitul de pește. Se condimentează cu sare, piper și o presă de suc de lămâie. Aranjați-o într-o farfurie din ceramică și împachetați-o cu un film transparent pentru utilizarea în microunde. Gatiti pestele timp de 1-2 minute pana cand marginile devin albe si centrul devine mai usor - monitorizati cu atentie procesul pentru a evita supraalimentarea alimentelor.
 • Timpii de gătire variază în funcție de dimensiunea, forma și grosimea fileului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas cu microunde Step 14
  4
  Pregătiți popcorn. Citiți instrucțiunile de pe ambalaj pentru a afla timpul exact de gătire. Trebuie să deschideți filele de sac și a pus acest lucru în cuptorul cu microunde cu partea corectă cu care se confruntă de mare mai târziu, porniți aparatul până când auziți POP-urile și porumb nu devine fierbinte și abur.
 • Unele modele au o funcție specifică pentru popcorn.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas cu microunde Pasul 15
  5
  Nu gătiți supe sau sosuri în cuptorul cu microunde. Ambele au tendința să se supraîncălzească, cu riscul de a exploda în interiorul cuptorului - pregătiți-l pe sobă pentru a evita deteriorarea acestui tip.
 • Metoda 4
  Păstrați cuptorul în stare bună

  Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 16
  1
  Curățați-l o dată pe săptămână. Utilizați o cârpă umedă pentru a freca cu atenție partea interioară. Îndepărtați fragmentele de pe pereți folosind un detergent natural cum ar fi apa și bicarbonatul de sodiu - puteți, de asemenea, să diluați săpunul.
  • Faceți un obicei de curățare a cuptorului o dată pe săptămână pentru ao menține curată și în stare perfectă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 17
  2
  Eliminați mirosurile alimentare cu apă și suc de lămâie. După o anumită utilizare, cuptorul începe să se miroasă, mai ales dacă nu îl spălați în mod regulat. Luptați acest lucru prin plasarea a 250-350 ml de apă cu suc și coaja de lămâie într-un vas de sticlă și apoi încălziți lichidul în cuptorul cu microunde timp de 4-5 minute.
 • Când apa nu mai fierbe, folosiți mănuși de cuptor pentru a scoate vasul din aparat - puteți folosi o cârpă curată și puteți șterge pereții interiori ai microundei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un cuptor cu microunde Pasul 18
  3
  Reparați-l dacă întâmpinați probleme sau dacă cuptorul nu mai funcționează. Dacă observați că nu încălzește în mod corespunzător mâncarea sau durează mult timp pentru ao găti, duceți-o la un tehnician - de asemenea, puteți contacta producătorul, în special dacă garanția este încă valabilă.
 • Nu folosiți un cuptor cu microunde care emite scântei sau mirosul bruciato--l deconectați de la sistemul electric și duceți-l la un tehnician pentru reparațiile necesare, astfel încât să vină înapoi pentru a fi sigur.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit