gtemata.com

Cum să verificați funcționarea unui alternator

Nu sunteți sigur dacă alternatorul funcționează la cel mai înalt nivel? Este greu de înțeles dacă această componentă a mașinii dvs. produce tensiunea corectă sau nu, dacă nu știți ce să verificați. Cea mai ușoară modalitate de a testa un alternator este utilizarea unui voltmetru. Dacă, în schimb, aveți o anumită sensibilitate și ureche, puteți încerca alte metode. Aceste teste vor fi folosite pentru a verifica condițiile generale ale alternatorului și ale bateriei. Cu toate acestea, unele mijloace mai recente ar putea avea sisteme de tarifare controlate electronic și vor necesita teste mai ample.

paşi

1
Cumpărați un voltmetru. O puteți găsi în magazinele pentru piese de schimb chiar și pentru mai puțin de 30 de euro. Evitați să cumpărați unul foarte scump: chiar și cele ieftine vor fi minunate pentru a efectua următoarele verificări.
 • Dacă dețineți deja un multimetru, îl puteți folosi direct, evitând cheltuieli suplimentare. Acest instrument poate controla mulți alți parametri electrici, cum ar fi rezistența și curentul, în plus față de tensiune. În orice caz, pentru a verifica buna funcționare a alternatorului, va fi doar ultimul parametru important.
 • 2
  În primul rând, verificați bateria. Acest lucru este necesar pentru a porni motorul, care apoi rotește alternatorul la o viteză suficientă pentru a reîncărca bateria. Dacă nivelul de încărcare este insuficient, nu veți putea pune vehiculul în mișcare și, prin urmare, nu veți putea efectua următoarele teste. Dacă sunteți în vreme rece, iar bateria este veche, sursa de problemele tale ar putea fi acesta din urmă și nu alternatorul, iar acest lucru este motivul pentru care trebuie să-l verifice înainte de a concentrându-se pe cealaltă componentă. Iată cum:
 • Opriți motorul înainte de conectarea voltmetrului.
 • Deschideți capota.
 • Conectați voltmetrul la baterie. Conectați cablul roșu al voltmetrului la borna pozitivă a bateriei și cablul negru la borna negativă. Evitați atingerea bateriei fără protecție.
 • Citiți măsurătorile pe voltmetru. Dacă valoarea este mai mare de 12,2 volți, bateria este încărcată suficient pentru a porni motorul și apoi puteți continua.
 • Dacă bateria are o tensiune prea mică, reîncărcați-o sau încercați o metodă diferită pentru a verifica alternatorul.
 • 3
  Porniți mașina și conduceți motorul la 2000 rot / min. În acest fel, o mare putere va fi apelată de la baterie, determinând regulatorul de tensiune să pună în joc alternatorul.
 • 4
  Păstrați motorul în funcțiune și verificați din nou tensiunea acumulatorului. În acest moment ar trebui să citiți o valoare de cel puțin 13 volți - prin modificarea vitezei motorului tensiunea ar trebui să fluctueze între 13 și 14,5 volți. Dacă în schimb tensiunea nu se schimbă sau chiar scade, atunci alternatorul are unele probleme.
 • Repetați procesul pornind farurile, radioul și aerul condiționat. Alternatorul poate reîncărca bateria dacă tensiunea furnizată este mai mare de 13 volți în timp ce motorul este la 2000 rpm și toate dispozitivele sunt pornite.
 • Metoda 2
  Verificați alternatorul

  Imaginea intitulată Verificați un alterator Pasul 5


  1
  Verificați indicatorul de tensiune. Dacă mașina dvs. este echipată cu aceasta, va fi acest instrument pentru a verifica tensiunea furnizată. Aduceți motorul la 2.000 rotații / minut și porniți aeratorul, instalația de aer condiționat sau încălzire, felinare, precum și orice alte aparate care consumul de curent electric, verificând dacă tensiunea indicată scade. În general, dacă citiți o valoare mai mare atunci când motorul funcționează decât atunci când motorul este oprit, puteți presupune că alternatorul funcționează corect.
 • Imaginea intitulată Verificați un Alternator Pasul 6
  2
  Ascultați alternatorul în timp ce motorul funcționează. Dacă există un rulment eșuat, trebuie să auziți un zgomot din compartimentul motorului, care crește în intensitate dacă activați mai multe accesorii electrice în același timp.
 • Imaginea intitulată Verificați un Alternator Pasul 8
  3
  Porniți radioul și măriți viteza motorului. Reglează sistemul la o frecvență joasă în AM, unde nu se transmite nici o muzică. Dacă radioul este lovit sau auziți perturbații electrice care apar de la difuzoare de fiecare dată când accelerați, cel mai probabil va fi alteratorul.
 • Imaginea intitulată Verificați un alterator Pasul 9
  4
  Căutați un atelier care va verifica gratuit funcționarea alternatorului. Deoarece vor fi interesați să vă vândă unul nou, probabil că vor conduce un test gratuit. Demontați alternatorul și duceți-l la atelier pentru a verifica condițiile.
 • Sfaturi

  • Atunci când vremea este foarte rece, înainte de a porni motorul, activați farurile timp de un minut sau două și apoi opriți-le. Un acumulator fierbinte va putea întotdeauna să pornească o mașină rece.
  • Chiar dacă ați ajuns la concluzia că alternatorul nu funcționează, știți că problema ar putea avea o altă origine. De exemplu, este posibil ca o siguranță să fi suflat, poate exista un contact pe un cablu electric sau este posibil să aveți un releu defect sau o problemă a regulatorului de tensiune.

  Avertismente

  • Țineți mâinile, hainele și accesoriile departe de componentele în mișcare atunci când lucrați în interiorul capotei cu motorul în funcțiune.
  • Unii vă sfătuiește să testați alternatorul prin pornirea mașinii și deconectarea cablului negativ al bateriei, apoi așteptați și vedeți dacă motorul se oprește sau nu. Evitați utilizarea acestei metode deoarece puteți provoca deteriorarea gravă a regulatorului de tensiune, a alternatorului și a altor componente electrice.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit