gtemata.com

Cum se utilizează o piatră de pământ

Piatra ponce este formată atunci când lava fierbinte este amestecată cu apă și se întărește, creând un material poros ideal pentru desquamare piele uscată. Suprafața sa abrazivă împletește delicat pielea fără a se zgâria. Data viitoare când observați că aveți tocurile uscate, crăpate sau coatele, le puteți exfolia cu o piatră ponce pentru a le înmoaie și pentru a le da un aspect sănătos.

paşi

Partea 1
Exfolierea pielii

Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 1
1
Îndepărtați pielea murdară în apă caldă. Suprafața corpului cel mai predispus la mușchii și care necesită exfoliere este picioarele. Tocurile au tendința de a dezvolta un strat de piele tare, calucios, care poate sparge sau fulge. Coturile sunt o altă zonă care poate beneficia de exfoliere. Îndepărtați o parte calozată a corpului în apă caldă, timp de aproximativ cinci minute, pentru ao înmuia.
 • Dacă aveți nevoie să exfoliați picioarele, umpleți un castron cu apă caldă și scufundați-i.
 • Dacă trebuie să tratezi alte părți ale corpului, poți folosi piatra ponce în duș pentru a ușura operația.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră de piatră Pasul 2
  2
  Așteptați până când pielea uscată se înmoaie. Va fi mai ușor să îndepărtați straturile chelate dacă epiderma este moale și elastică. După câteva minute de scufundare, verificați dacă a fost suficient de înmuită. Dacă simțiți că este încă destul de greu, așteptați încă câteva minute (încălzirea apei puțin mai mult, dacă este necesar). Când devine moale, pielea este gata pentru tratament.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 3
  3
  Umezi piatra. Dacă este puțin umed, curge mai ușor pe piele, făcând exfolierea mai ușoară. Puneți piatra sub apă fierbinte sau o scufundați în aceeași apă în care ați înmuiat zona care trebuie tratată, astfel încât să se scalde complet.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 4
  4
  Îndepărtați cu atenție piatra de pe zona necinstită. Efectuați o mișcare circulară pentru a elimina pielea moartă. Dacă pielea sa înmuiat bine, ar trebui să iasă ușor. Continuați să treceți piatra ponce până când eliminați toată pielea moartă, iar noul strat de piele proaspătă și moale de mai jos apare.
 • Nu apăsați prea tare. O presiune ușoară este mai mult decât suficientă - lăsați suprafața pietrei să lucreze.
 • Dacă vă tratați picioarele, concentrați-vă pe călcâiele, părțile laterale ale degetelor și alte zone în care pielea uscată tinde să se dezvolte.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră de piatră Pasul 5
  5
  Clătiți și repetați. Îndepărtați pielea moartă și verificați dacă este necesar să utilizați din nou piatra. Dacă totuși observați urmele de căldură, continuați tratamentul. Continuați să frecati piatra în zonă până când sunteți mulțumit de rezultat.
 • Deoarece piatra ponce este usor purtata atunci cand o folositi, o puteti intoarce pentru a obtine o suprafata noua de utilizat pentru a exfolia pielea.
 • Clătiți-l adesea pentru a menține suprafața curată și eficientă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o piatră de piatră Pasul 6
  6
  Se usuca si hidrateaza pielea. După ce ați terminat, luați o cârpă și uscați pielea prin înmuiere. Aplicați un ulei sau o cremă în zonă pentru a preveni uscarea prea rapidă. Pielea, în prealabil carne, ar trebui să fie din nou moale, elastică și strălucitoare.
 • Uleiul de cocos, uleiul de migdale sau o loțiune de corp sunt produse potrivite pentru a înmuia pielea după tratament.
 • Repetați de câte ori este necesar pentru a păstra pielea într-o formă bună.
 • Partea 2
  Întreținerea Piatră Pumice

  Imaginea intitulată Utilizați o piatră de pompare Pasul 7
  1
  Puneți piatra după utilizare. Pielea moartă se acumulează în porii pietrei când o utilizați, așa că trebuie să o curățați întotdeauna la sfârșitul tratamentului. Utilizați o pensulă pentru ao freca, ținând-o sub apă curgătoare. Adăugați un pic de săpun pentru a încerca să îl curățați mai bine. Deci, acesta va reveni ca nou și gata pentru a fi folosit la următoarea dată când aveți nevoie de ea.


 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră de pompare Pasul 8
  2
  Lăsați-o să se usuce complet. Puneți piatra ponce într-un loc uscat, astfel încât să nu rămână umed între utilizări. Puteți găsi pietre pe piață cu fir pentru a le agăța să se usuce. Dacă lăsați-l ud, bacteriile ar putea să se prolifereze în pori, făcându-l nesigur să se folosească.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră de piatră Pasul 9
  3
  Se fierbe dacă este necesar. Ocazional, puteți face o curățare profundă a pietrei pentru a vă asigura că nu ascunde bacteriile. Umpleți un vas mic de apă și aduceți-l la fierbere, puneți piatra înăuntru și fierbeți-l timp de cinci minute. Utilizați clești pentru al scoate din apă și lăsați-l să se usuce complet înainte de ao depozita.
 • Dacă utilizați adesea piatră ponce, fierbeți-l la fiecare două săptămâni pentru a vă asigura că rămâne curată.
 • Dacă ați folosit-o pe o suprafață murdară, puteți adăuga cantitatea de dop de înălbitor în apă pentru a ucide toate bacteriile.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 10
  4
  Înlocuiți piatra atunci când aceasta se epuizează. Pumica este o piatră moale care este ușor de consumat după ce a fost folosită pentru o vreme. Când devine prea mic pentru a se ocupa sau suprafața devine prea netedă pentru a fi eficientă, puteți să o eliminați și să luați una nouă. Este un produs ieftin și îl puteți găsi în orice magazin care vinde articole de frumusețe.
 • Partea 3
  Utilizări alternative

  Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 11
  1
  Utilizați-l pentru a îndepărta părul. Grecii antice au folosit piatra ponce pentru a elimina părul din corp, iar unii oameni îl folosesc încă în acest scop. Această piatră este capabilă să depilați într-un mod natural și delicat. Puneți-vă în cada sau în duș până când pielea devine caldă și moale. Umpleți piatra ponce și frecați-o pe piele cu o mișcare circulară blândă. În aproximativ 30 de secunde, zona va fi fără păr.
  • Efectele sunt similare cu cele ale rasului. Părul este îndepărtat aproape de piele, în loc să fie extras.
  • Acest tratament nu ar trebui să fie dureros. Dar dacă simțiți durere, asigurați-vă că nu apăsați prea tare.
 • Imaginea intitulată Folosiți o piatră cu piatră 12
  2
  Utilizați-l pentru a elimina petele de haine. Suprafața poroasă și moale a pietrei ponce este ideală pentru îndepărtarea petelor și a prafului din haine. Dacă aveți un pulover pe care doriți să-l curățați, puneți-l pe o suprafață plană. Puneți piatra ponce uscată în zona afectată făcând o mișcare circulară. Nu apăsați prea tare, pentru a evita deteriorarea fibrelor îmbrăcămintei - presiunea ușoară este tot ceea ce aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Utilizați o piatră cu pulbere Pasul 13
  3
  Utilizați-l pentru a curăța toaleta. Un alt aspect interesant al acestei pietre este capacitatea sa de a elimina petele de rugina in interiorul unei toalete. Mai întâi, purtați o pereche de mănuși neporoase. Apoi frecați piatra ponce viguros pe pete. Repetați până la dispariția petelor.
 • Puteți folosi piatra în combinație cu un detergent de toaletă pentru pete încăpățânașe.
 • Furnizați diferite pietre pentru diferite utilizări, unul pentru curățarea toaletei și altul pentru corp. Asigurați-vă că nu utilizați același lucru în ambele scopuri.
 • Sfaturi

  • La sfarsit faceti picioarele netede prin aplicarea unei lotiuni si punerea sosetelor pentru a retine umezeala. În acest fel vă veți găsi picioare mult mai moi.
  • Utilizați piatra ponce cel puțin o dată pe lună pentru a împiedica pătrunderea pielii, sau chiar mai des, dacă sunteți mereu în picioare sau purtați pantofi incomod.

  Avertismente

  • Nu frecați piatra ponce prea mult pe piele, puteți provoca lacrimi care se pot infecta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit