gtemata.com

Cum de a tăia unghiile de mâini și picioare

Este foarte important ca unghiile și picioarele de la picioare să fie tăiate în mod constant la lungimea corectă. Dacă ar fi prea lungi și nu prea exacți, ar putea deveni ascuțiți, înțepați și deci periculoși. Nu trebuie să le tăiați prea scurt, pur și simplu să aveți grijă de ele la fiecare câteva săptămâni pentru a vă asigura că cresc sănătoși. Continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe despre tehnicile de manichiură și pedichiură.

paşi

Partea 1

preparare
1
Spălați-vă mâinile și picioarele. Puneți unghiile să se înmoaie câteva minute înainte de a le tăia - acest lucru va înmuia creșterile calcifiate și procedura va fi mai ușoară. Dacă unghiile sunt mai puțin fragile, este dificil să cip. Uscați mâinile și picioarele după ce le spălați. De asemenea, puteți tăia unghiile în timp ce acestea sunt ude, dar veți avea mai mult control asupra tăierii dacă le uscați mai întâi.
 • Această etapă este indicată în special pentru picioarele de la picioare. Acestea, în general, sunt mai groase și mai grele decât cele ale mâinilor, în special cuiul din degetul mare.
 • Imaginea intitulată Tăiați degetele și picioarele de la picioare Pasul 2
  2
  Alegeți instrumentul. Puteți folosi un trusă de unghii sau foarfece de manichiură. Alegerea depinde mai ales de preferințele personale. Evaluați beneficiile și defectele fiecărui instrument:
 • Uneltele pentru unghii sunt ieftine, ușor de utilizat și disponibile pe scară largă. Sunt capabili să taie cuie datorită lamelor cu o margine concavă. Această caracteristică face operațiunile foarte rapide și simple, dar este posibil să aveți dificultăți dacă unghiile dvs. au crescut prea mult sau prea puțin. Picioarele specifice pentru picioare, de obicei, sunt mai multe "agresiv", pentru a manipula unghiile cu o grosime mai mare și au lame drepte pentru a evita riscul de înghițire a unghiilor.
 • Manichiura foarfece sunt mai puțin obișnuite decât mașinile de tuns, dar unii oameni le preferă. Dacă alegeți acest instrument, va trebui să fii mult mai atent și precis. Cu toate acestea, foarfecele vă permit un control mai mare și vă permit să urmăriți mai bine curbura unghiei. Foarfecele pentru manichiura, asa cum sugereaza si numele, sunt mai potrivite pentru ingrijirea unghiilor - pentru picioare trebuie sa va bazati pe cele mai rezistent tunsoare.
 • Este prea periculos să utilizați unelte ascuțite de tăiere pentru aceste operațiuni. Evitați cuțitele, lamele de ras sau foarfecele normale - ați putea pierde aderența acestor unelte și vă răniți în apropierea cuiului.
 • Imagine intitulată Tăiați-vă unghiile și picioarele de la picioare Pasul 3
  3
  Verificați dacă mașina de tăiat unghiul este curată. Dacă este posibil, cumpărați un set pentru manichiură și unul pentru pedichiură. Spălați-vă echipamentul în mod regulat cu un dezinfectant din motive de igienă. Săpunul de spălare sau curățarea antibacteriană sunt perfecte: scufundați instrumentele într-un vas de apă fierbinte cu apă saptă timp de 10 minute.
 • Imaginea intitulată Tăiați-vă unghiile și unghiile de la picioare Pasul 4
  4
  Luați în considerare locul unde vă tăiați unghiile. Asigurați-vă că ridicați bucățile de unghii și cuticule pe care le tăiați pentru a evita dezgustarea altor persoane care trăiesc cu tine cu reziduuri de unghii pe podea. Luați în considerare scăderea unghiilor tăiate într-un coș de gunoi sau un recipient de compost. Păstrați-vă mâinile sau picioarele chiar pe partea superioară a recipientului, asigurați-vă că fragmentele intră în el și colectați cele care sunt dispersate în cameră. Nu vă tăiați unghiile într-un loc public și evitați să o faceți lângă oameni care vorbesc.
 • Dacă puteți, aruncați tăieturile de unghii în compost. Ele nu ocupă mult spațiu și sunt încă materiale organice care se vor descompune. Nu introduceți unghii false în compost, unghiile acrilice sau cele acoperite cu un strat excesiv de email, deoarece acestea nu sunt biodegradabile.
 • Partea 2

  Tăiați unghiile
  Imagine intitulată Tăiați-ți unghiile și unghiile de la picioare Pasul 5
  1
  Adesea tăiați-vă unghiile, dar nu fiți prea zeloși. Unghiile umane cresc aproximativ 2,5 mm pe lună, ceea ce înseamnă că sunt necesare 3-6 luni pentru una "înlocuire" complet cu unghia. Dacă le tăiați frecvent, de exemplu o dată pe săptămână, nu trebuie să vă faceți griji că arată netratate sau cresc prea mult. Dacă simțiți durere pe marginea unghiei, aceasta ar putea fi incarnate. Încercați să tăiați piesa care se săpare în piele înainte să pătrundă prea adânc.
 • Imagine intitulată Tăiați-vă unghiile și unghiile de la picioare Pasul 6
  2
  Taie-ti unghiile. Scopul dvs. este de a elimina vârful opac și albicioasă care iese din vârful degetului. Încercați să realizați o tăiere aproape complet dreaptă și apoi o rotiți ușor spre margini. În acest fel, reduceți riscul de a se întrupa unghiile.
 • Dacă sunteți un chitarist care intră cu degetele, gândiți-vă să lăsați unghiile mâinii afectate puțin mai mult. Acestea ar trebui să iasă din vârful degetului pentru 1,5-2 mm.
 • 3
  Faceți tăieturi mici. Pentru a tăia profilul unghiei ar trebui să faceți o mulțime de scurtături - nu încercați să eliminați excesul într-o singură operație. Picioarele, prin natura lor, au o formă ovală și o singură tăietură tinde să le aplatizeze.


 • 4
  Taie-ți tonile. Utilizați aceeași tehnică pe care ați folosit-o pe mâini. Picioarele de la picioare, de obicei, sunt mai groase decât cele ale mâinilor, deci nu folosiți tunsori mici. De asemenea, încercați să separați uneltele pentru picioare de cele pentru mâini, pentru a evita răspândirea bacteriilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea picioarelor dvs. la picioare Pasul 6
  5
  Aveți grijă să nu le tăiați prea scurt. Din motive de confort, estetică sau obsesie, ar putea fi tentat să taie o porțiune prea mare de unghie. Cu toate acestea, în acest fel ar expune o parte sensibilă a pielii care este sub cui și o face mai susceptibilă la infecții. Încercați să vă țineți unghiile în flush cu degetele, tăiați partea excedentară, lăsând doar o linie subțire, opacă.
 • Partea 3

  Limitarea unghiilor
  Imaginea intitulată Tăiați-ți unghiile și unghiile de la picioare Pasul 10
  1
  Luați în considerare depozitarea unghiilor după tăierea lor. Acesta nu este un pas obligatoriu, dar în acest fel le puteți da forma pe care o doriți. Tăierea poate lăsa marginile zimțate, dar poate fi ușor potrivită cu fișierul. Pentru a continua, obțineți o var, o piatră ponce sau altă unealtă dură cu o suprafață aspră.
  • Unghiile ascuțite pot trage firele de îmbrăcăminte, șosete și ciorapi. Dacă unghiile se blochează în unele materiale, se pot rupe sau se pot rupe.
 • Imaginea intitulată Tăiați-vă unghiile și unghiile de la picioare Pasul 11
  2
  Așteptați până se usucă. Așteptați până când unghiile sunt perfect uscate și întărite. Dacă lăsați limesul atunci când acestea sunt încă moi, nu veți fi capabili să netezi marginile zimțate și aspre - pe lângă acestea, le puteți rupe și le puteți cipa.
 • 3
  Limale. Utilizați un fișier specific pentru a le oferi forma dorită și asigurați-vă că marginile instrumentului sunt netede. Întotdeauna continuați cu mișcări lungi și delicate din lateral spre centrul cuiului. Folosiți mai întâi partea inferioară a fișierului pentru a forma și elimina cea mai mare parte a excesului de material. În cele din urmă, utilizați partea mai fină pentru a finaliza marginile și pentru a le lustrui.
 • Unghiile trebuie să fie ovale sau ușor triunghiulare, dar nu arătate. În acest fel evitați să se poată rupe. De asemenea, rețineți că devin slabi dacă le lipiți prea mult în colțuri și de-a lungul marginilor laterale.
 • Imaginea intitulată Tăiați-vă unghiile și picioarele de la picioare Pasul 13
  4
  Verifică-ți munca. În timpul tăierii sau limitării unghiilor, verificați situația pentru a vă asigura că acestea au aceeași lungime și respectă aceeași formă. Verifică, de asemenea, că acestea sunt netede și uniforme. Unghiile zimțate sau ascuțite provoacă probleme dureroase în timpul activităților zilnice. Continuați să le tăiați și să le arătați până când toate sunt uniforme.
 • Sfaturi

  • Masați-vă unghiile în fiecare noapte cu un ulei hrănit sau cu o cremă emolientă. În acest fel, hidrații îi împiedică să se despartă sau să se sfărâme. O alternativă economică la un ulei nutritiv specific este cea a măslinului (câteva picături sunt suficiente).
  • Există mașini de tuns unghii special concepute pentru toenails. Un tăietor normal are lamele ușor curbate, în timp ce cel pentru picioare face tăieturi drepte pentru a reduce riscul de înghițire a unghiilor.
  • Curățați zona sub unghii cu un tampon de bumbac subțire. Acest instrument este mai ușor decât o perie de unghii și reduce riscul de iritare a pielii.
  • Poloneaza-ti unghiile pentru a le face netede si luminate. Masați cuticulele cu o cremă pentru a le menține sănătoase și hidratate.
  • Purtați mănuși de cauciuc atunci când spălați vasele. Prima cauză a unghiilor prea moi este expunerea excesivă la apă. Dacă unghiile sunt moi și ude, fiți foarte atenți până când se usucă.
  • Răspândiți o cremă de mână de fiecare dată când le spălați. Uleiul conținut în el sigilează umezeala în unghii.
  • Unghiile ar trebui să iasă din vârful degetelor. Aceasta este lungimea ideală care se potrivește tuturor mâinilor.
  • Dacă aveți unghii foarte slabe, aplicați baza și smalțul colorat chiar sub vârf, pentru a le consolida mai departe.
  • Pentru a împiedica acumularea noroiului și a pământului sub unghii în timpul grădinăritului sau a altei lucrări similare, răsturnați o bară de săpun cu unghiile. În acest fel, săpunul va umple spațiul disponibil, iar murdăria nu poate fi târâtă.
  • Curățați temeinic zona sub unghii pentru a preveni proliferarea bacteriilor.

  Avertismente

  • Înainte de a continua, curățați toate uneltele pentru manichiură și pedichiură. Doar lăsați-le să se înmoaie timp de 10 minute în apă săpun fiartă.
  • Nu vă mâncați unghiile, devin urâte și le puteți face să se întrupă.
  • Atunci când tăiați, nu lucrați prea repede. Aveți grijă să nu le tăiați prea scurt sau să tăiați pielea.
  • Nu tăiați cuticulele prea mult sau se vor sângera. Ele îndeplinesc o funcție foarte precisă, împiedică patul unghiilor să contamineze germenii.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Două mașini de tăiat unghii ascuțite, una pentru unghiile mâinilor și una pentru picioare.
  • Un coș de gunoi sau un compost pentru a arunca unghiile tăiate.
  • Un castron de apă pentru a înmuia degetele și degetele de la picioare.
  • Un băț și un emolient pentru a elimina cuticulele.
  • Un fișier de unghii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit