gtemata.com

Cum să utilizați un jurnal de cefalee

Dacă suferiți dureri de cap

sau frecvent durere de cap, ar putea fi util să păstrați unul jurnal de cefalee. acest jurnal este o înregistrare a fiecăruia durere de cap care vă surprinde - în plus, include informații privind evenimentele care au precedat-o. jurnal vă poate ajuta să identificați eventualele declanșatoare ale durerilor de cap și să monitorizați eficacitatea tratamentelor. De asemenea, poate ajuta pe a ta doctor să formuleze diagnosticul corect almigrenă sau alte tulburări.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 1
1
Creați sau obțineți unul jurnal. Spre deosebire de alte jurnale, există câteva lucruri foarte specifice pe care trebuie să le includeți într-un jurnal de cefalee. Pentru a fi sigur de amintiți-vă pentru a insera aceste elemente (dar și pentru a face citirea mai ușoară a jurnalului), cel mai bine este să structurați fiecare adnotare ca un modul care conține câmpuri scrise anterior. Puteti scrie sau pentru a le mașina pe o foaie de hârtie, sau căutare pe internet "durere de cap" și tipăriți un formular din unul dintre numeroasele site-uri. Medicul dvs. vă poate oferi, de asemenea, o schiță de jurnal. Faceți copii ale modelului și păstrați-le împreună prin plasarea lor într-un liant de inel.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 2
  2
  Introduceți câmpuri pentru informații despre durerea de cap. În acest fel, puteți identifica modelele recurente în frecvența și severitatea durerilor de cap. Puteți, de asemenea, ajuta medicul dumneavoastră să facă un diagnostic corect.
 • Data și ora începutului și sfârșitului durerii de cap: unele migrene pot dura câteva zile.
 • Orice semn premonitiv: migrenele, în special, sunt adesea precedate de ceea ce se numește simptome prodromale, care pot include tulburări de vedere (migrene cu aură), rigiditatea gâtului și iritabilitate. Pentru o listă mai completă a acestor simptome, consultați secțiuneaarticol despre cum să preveniți migrenele. Rețineți, totuși, că nici măcar nu puteți acuza niciunul dintre aceste simptome sau nu puteți avertiza alte semne de avertizare.
 • Localizarea, sexul și intensitatea durerii: descrieți localizarea durerii în cel mai specific mod posibil. Utilizați adjective ca "buton". "pounding". "pătrunzător". "orbitor". "mortal" sau orice alt cuvânt care descrie cu exactitate tipul durerii. Clasați intensitatea pe o scală de la 1 la 10.
 • Simptome însoțitoare: ați avut greață sau vărsătură? De asemenea ai suferit febră sau diaree? Afișați toate simptomele prezentate împreună sau imediat după cefalee.
 • Ce efect a avut durerea de cap asupra dumneavoastră: ați reușit să vă desfășurați în mod normal activitățile sau ați dovedit că ați fost total debilitante?
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 3
  3
  Introduceți informații despre posibile declanșatoare. Migrenele și alte dureri de cap par să fie legate sau declanșate de anumiți factori, inclusiv de somn, dieta și activități speciale. Acești factori de declanșare diferă foarte mult de la o persoană la alta, deci este important să identificăm acele care le declanșează dumneavoastră dureri de cap.
 • Ce ați mâncat și ați băut: înregistrați tot ce ați mâncat și beți în ziua în care ați avut o durere de cap și / sau în seara precedentă. Asigurați-vă, desigur, că ați înțeles orice activitate neobișnuită, dar nu neglijați nici măcar cele mai obișnuite.
 • Cât timp aveți dormit: înregistrați ora la care ați mers la culcare în noaptea dinaintea durerii de cap și la ce ora v-ați ridicat. De asemenea, ia în considerare calitatea somnului (de exemplu, dacă v-ați trezit de mai multe ori în timpul nopții).
 • indiferent de medicament ați luat înaintea durerii de cap: medicamentele prescrise și medicamentele prescrise, precum și suplimentele alimentare sau suplimentele pe bază de plante. Chiar dacă trebuie să te concentrezi pe tot ceea ce nu iei în mod normal, este o idee bună să ții cont de medicamentele pe care le consumi în mod regulat.
 • Orice eveniment stresantă sau neobișnuit care au avut loc cu una sau două zile înainte de durerea de cap: a fost ceva care te-a provocat excitare, anxietate sau stres de alt tip? Înregistrați aceste evenimente și luați notă de modul în care ați simțit (fericit, deprimat, supărat, etc) înainte de a fi lovit de o durere de cap.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 4
  4
  Documentați tratamentele pentru durerea de cap pe care ați suferit-o. Deși este de dorit ca jurnalul dvs. să reducă numărul de dureri de cap pe care le obțineți, este posibil să nu le puteți elimina niciodată complet. Ca urmare, este important să stabiliți eficiența oricărui tratament pe care îl utilizați.
 • Enumerați orice medicamente preventive pe care le luați: dacă suferiți de dureri de cap frecvente sau severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente preventive prezervative). De asemenea, este posibil să faceți mai multe încercări înainte de a determina ce medicament vă afectează, deci este important să urmăriți ce luați și când.
 • Menționați orice durere sau anti-migrenă pe care ați luat-o: când aveți o durere de cap, puteți lua medicamente anti-migrena, analgezice sau ambele. Ca și în cazul medicamentelor preventive, trebuie să aflați care dintre ele funcționează cel mai bine pe dumneavoastră - deci, înregistrați ceea ce ați luat, când ați luat-o și cât de mult păreați că ați lucrat.
 • Documenta orice alt contramăsură ai luat pentru a calma durerea: Există mai multe mijloace pe care le folosesc pentru a scapa de durerile cauzate de dureri de cap, prin culcat într-o cameră întunecată pentru a bea o ceașcă de cafea. Înregistrați-vă ce ați făcut și când și cât de mult păreați că ați lucrat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 5
  5
  Introduceți orice alte informații despre care credeți că ar putea fi utile sau că medicul dumneavoastră v-a spus să vă înregistrați.


 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 6
  6
  Scrieți o intrare în jurnal de fiecare dată când aveți o durere de cap. Chiar dacă este lumină, merită totuși să fie remarcat. Înregistrați toate informațiile cât mai fidel și mai precis posibil.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 7
  7
  Căutați modele recurente. Cu cât mai multe adnotări conținute în jurnal, cu atât mai bune sunt șansele de a descoperi modelele recurente în factorii de declanșare sau în eficacitatea tratamentelor. Acestea fiind spuse, de multe ori le veți putea identifica cu acuratețe chiar și după numai două sau trei dureri de cap.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 8
  8
  Evitați factorii de declanșare probabili. Dacă identificați o posibilă cauză responsabilă a durerii de cap, încercați să evitați acel aliment, acea activitate sau situația respectivă. Puteți consulta jurnalul pentru a determina cât de mult timp se scurge, fără a fi o durere de cap și de a stabili intensitatea celor pe care le grevă: această informație poate ajuta să decideți dacă declicul care va suspecta este de fapt responsabil.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jurnal de cefalee Pasul 9
  9
  Adresați-vă medicului dumneavoastră. Adu-ți jurnalul la al tău doctor. Informați-l despre orice model recurent pe care l-ați observat și lăsați-l să vă citească jurnalul, pentru că poate observa ceva pe care l-ați trezit. Pe baza istoricului medical, inclusiv a jurnalului dvs., medicul dumneavoastră vă poate schimba, de asemenea, medicamentele sau, dacă este necesar, pre-impune noi tratamente.
 • Sfaturi

  • Expunerea excesivă la lumini strălucitoare, lumina soarelui sau zgomot puternic pot provoca migrene la unii oameni.
  • Dacă o remediere pe care ați utilizat-o sa dovedit a fi eficientă, luați notă pentru a vă reaminti să o utilizați din nou dacă apare o durere de cap similară.
  • Gândiți-vă ca un om de știință și înregistrați doar faptele. De exemplu, ați putea crede că știți că o anumită hrană vă provoacă o durere de cap, dar aveți grijă să notați cu scrupule tot ce ați mâncat. De-a lungul timpului, s-ar putea să fi apărut un vinovat pe care nu l-ați luat niciodată în considerare.

  • Dacă aveți vreo îndoială că o anumită mâncare sau băutură vă provoacă o durere de cap, nu o consumați timp de câteva luni. Vezi dacă durerile de cap apar mai rar sau dacă sunt mai puțin intense. Apoi începeți să consumați din nou acest aliment pentru a vedea dacă durerile de cap se întorc să fie mai frecvente sau mai puternice.
  • Se știe că multe alimente provoacă migrene. Ar trebui să acordați o atenție deosebită eventualelor consumări ale următoarelor produse alimentare în timpul celor 30 de ore înainte de durerea de cap: ciocolată, îndulcitori artificiali, anumite condimente, alcool, brânză în vârstă sau alimente ambalate (inclusiv muraturi și alimente conservate și fermentate) ).
 • Încercați să introduceți adnotări atunci când evenimentele sunt încă proaspete în memorie. Dacă așteptați câteva zile pentru a vă înregistra o durere de cap, probabil veți uita o mulțime de informații importante. Dacă este posibil, introduceți adnotarea cât de repede puteți. Unii oameni sunt capabili să scrie în jurnal sau să dicteze altcineva în timp ce înregistrările sunt încă suferă dureri de cap, dar dacă se agravează sau provoacă greață vă, așteptați până când au trecut simptomele.
 • Puteți încerca o mare varietate de remedii pe bază de plante diferite pentru a trata durerile de cap, dar ar trebui să fiți siguri că documentați utilizarea fiecăruia cu cât mai multe detalii posibil. Deși ierburile naturale sunt, în general, inofensive, trebuie să vă asigurați că nu există nicio interacțiune între ierburi și medicamentele pe care le luați în prezent: consultați-vă medicul pentru orice tratament natural pentru dureri de cap.
 • Avertismente

  • Nu începeți să luați medicamente, nu încetați să le luați și nu schimbați doza fără să vă consultați mai întâi medicul. Chiar dacă vă gândiți să creșteți o doză sau să renunțați la un medicament, puteți ignora toate efectele secundare posibile care ar putea rezulta din aceasta. În plus, unele medicamente pot dura săptămâni sau luni pentru a reduce în mod eficient frecvența sau intensitatea durerilor de cap, așa că nu le abandonează prea curând.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit