gtemata.com

Cum se utilizează o periuță de dinți electrică la aducerea dispozitivului

Aparatul dentar poate schimba totul în viața ta: lucrurile pe care le poți mânca și, mai presus de toate, zâmbetul tău. Un alt lucru care se schimbă atunci când aveți aparatul este modul în care vă periați dinții, mai ales dacă utilizați o periuță de dinți electrică. Începeți de la pasul 1 pentru a afla cum să utilizați periuța de dinți electrică dacă aveți aparatul.

paşi

Metoda 1
Pregătiți periuța de dinți

Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 1
1
Alegeți periuța de dinți. Urmați gusturile dvs. pentru a alege periuța de dinți potrivită pentru dvs. O periuță de dinți electrică normală mișcă perii mai mult de 30.000 de ori într-un minut. Diferitele lungimi ale firelor de perie face posibil să ajungă la ambele puncte de acces mai ușor la cel mai greu de realizat (cum ar fi spațiul dintre doi dinți sau spațiul dintre dinți și gingii), obținând același rezultat eficient. Iată câteva din cele mai comune periuțe electrice de dinți:
 • Rotirea: capul se rotește numai într-o singură direcție.
 • Contra-rotire: capul se rotește în direcții diferite.
 • Rotitoare-oscilant: Capete cu lungime variabila se rotesc in directii diferite.
 • Buton oscilant: în plus față de mișcarea oscilantă, există o mișcare pulsantă pentru a crește puterea de curățare.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 2
  2
  Pregătiți periuța de dinți. Când cumpărați o periuță de dinți, luați-o acasă și o puneți imediat în grija. Fiecare periuță de dinți funcționează diferit, deci urmați instrucțiunile pe cont propriu. Când este încărcată, puneți o pastă de dinți pe periuța de dinți. Dacă este posibil, utilizați pastă de dinți cu fluor.
 • Deplasați peria sub apă pentru a face curățenia mai plăcută.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 3
  3
  Înainte de spălarea dinților, clătiți-vă gura cu apă. Acest lucru vă va ajuta să eliminați reziduurile mari care au rămas între conexiunile dispozitivului. Faceți două sau trei clătiri, astfel încât toate piesele mai mari să fie eliminate.
 • Dacă există reziduuri foarte mari între dinți sau între atașamente, puteți folosi o scobitoare pentru a le elimina.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 4
  4
  Țineți periuța de dinți în mod corect. Înainte de a începe să vă spălați dinții, trebuie să știți cum să țineți periuța de dinți. Păstrați-l în mâna pe care o folosiți de obicei. Țineți-l în contact cu marginea gingivală deasupra arcului superior al dinților. Trebuie să formați un unghi de 45 ° cu granița gingivală.
 • Metoda 2
  Periați-vă dinții

  Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 5
  1
  Trebuie să perii fiecare secțiune a gurii pentru cel puțin 30 de secunde. Gura este împărțit în patru secțiuni: partea din dreapta sus (primul cadran), partea superioară a stânga (a doua cadrane), partea din dreapta jos (al treilea sector de cârmă), în partea stângă jos (a patra cvadrantul). Trebuie să dedați cel puțin 30 de secunde pentru fiecare cvadrant. Diviziunea începe de la primul incisor până la ultimul molar.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 6
  2
  Nu puneți prea multă presiune asupra atacurilor. Dacă apăsați prea mult pe dinți sau atacuri, puteți deteriora unul sau altul sau ambele. Țineți capul periei pe suprafața dintelui, astfel încât perii să funcționeze fără o presiune suplimentară.
 • În unele periuțe de dinți când faceți prea multă presiune, un senzor oprește rotirea.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 7
  3
  Curățați suprafața exterioară a dinților. Țineți periuța de dinți la un unghi de 45 ° și periați suprafața exterioară a dinților și atașamentele. Curățați cel mult două dinți la un moment dat, altfel puteți lăsa o parte din suprafața exterioară a dinților. Periați în jurul fiecărui atașament și apoi puneți peria direct pe aparat pentru a vă asigura că nimic nu este blocat.


 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 8
  4
  Curățați suprafața interioară a dinților. Suprafața interioară a dinților este partea din spate, partea care se află în interiorul gurii și gâtului. Faceți mișcări circulare pentru a curăța suprafața interioară a dinților. Dacă aveți probleme de periere, înclinați peria pentru o mai bună curățare.
 • Acordați o atenție specială părții inferioare a suprafeței interioare, deoarece este locul în care se formează cea mai mare parte a tartrului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 9
  5
  Asigurați-vă că periați bine suprafața de mestecat a dinților. Suprafața de mestecat a dinților este partea pe care o folosiți pentru a mesteca alimentele. Faceți o mișcare circulară pentru a curăța această suprafață. În special, trebuie să curățați dinții de la bază, molarii.
 • Metoda 3
  Faza finală

  Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 10
  1
  Periați gingiile. Puneți perii pe marginea gingivală. Dați-vă 2 - 4 secunde gingiilor de deasupra fiecărui dinte. Veți avea nevoie de 30 de secunde pentru fiecare cvadrant. Aveți grijă să nu puneți prea multă presiune asupra gingiilor sau pot începe să sângereze.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 11
  2
  Periați limba. La fel ca gingiile, limba trebuie de asemenea periat pentru a vă asigura că aveți o gură curată și proaspătă. Puneți periuța de dinți pe limbă și faceți o mișcare înainte și înapoi pentru a peria suprafața. Această operație vă va permite să eliminați bacteriile și să respirați proaspăt.
 • Nu pensați prea mult, pentru că ați putea să vă sângeți limba.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 12
  3
  Clătiți gura cu apă. După spălarea dinților, a gingiilor și a limbii, este important să vă clătiți gura. Luați puțină apă, clătiți-vă gura și apoi scuipați-o.
 • Dacă preferați, puteți clăti gura cu apă de gură. Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani trebuie să clătească gura cu apă pentru a evita ingerarea fluorurilor conținute în pasta de dinți.
 • Imaginea intitulată Utilizați o periuță de dinți electrică cu brațe Pasul 13
  4
  Încărcați periuța de dinți. Clătiți periuța de dinți sub apă curgătoare. După clătire, puneți-l în grijă, astfel încât să fie gata pentru data viitoare.
 • Sfaturi

  • Periați dinții cel puțin de două ori pe zi.
  • Lăsați periuța de dinți în sarcină chiar și atunci când nu o folosiți. Niciodată nu știi când vei avea nevoie de ea.

  Avertismente

  • Nu puneți prea multă presiune asupra gingiilor, dinților sau atacurilor, deoarece le puteți deteriora.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit