gtemata.com

Cum să utilizați un lift pentru pacienți

Ridicarea pacientului este un instrument mecanic care permite unui pacient să se miște în siguranță, evitând un efort fizic pentru persoana care are grijă de el. Majoritatea modelelor diferiților producători lucrează în același mod, însă există unele mașini speciale pentru care este recomandabil să consultați manualul de utilizare, producătorul însuși sau o persoană calificată, care știe cum să le folosească pentru a înțelege caracteristicile și funcțiile lor specifice. Familiarizați-vă cu utilizarea mașinii cu slingul gol (adică fără pacient) sau cu ajutorul unui voluntar cu mobilitate normală înainte de a muta persoanele paraplegice care au suferit o intervenție chirurgicală sau alte persoane cu dificultăți de mutare.

paşi

Metoda 1
Luați încredere cu hamul și liftul

Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Pasul 1
1
Localizați baza și roțile mașinii. Ascensorul ar trebui să aibă două "picioare" paralel cu solul susținut de patru roți. Acestea trebuie să fie în mod constant stabile, așa că asigurați-vă că ele sunt bine atașate la bază și nu utilizați ascensorul dacă podeaua este deconectată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 2
  2
  Măriți baza. În apropierea coloanei principale a liftului veți găsi unul butonul de comandă care vă permite să vă îndepărtați sau să apropiați picioarele bazei. Această pârghie trebuie introdusă și blocată într-o carcasă, pentru a împiedica mișcarea bazei după ce a fost adusă în poziția corectă.
 • Unele modele au a pedala de control în locul acestei pârghii.
 • Blocați întotdeauna baza în cea mai largă poziție posibilă înainte de a ridica pacientul și țineți-l în poziție în timp ce persoana se află în mijlocul aerului. Dacă uitați această precauție importantă, ascensorul ar putea să se răstoarne.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 3
  3
  Uită-te la bara de ridicare și la bară. Partea superioară a mașinii constă dintr-o bară de ridicare sau un braț, la sfârșitul căreia există patru bare pentru a fixa hamul care, luate împreună, sunt numite leagăn. La capătul suportului există patru sau mai multe cârlige la care este fixat hamul care susține pacientul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer Step 4
  4
  Înțelegeți cum să ridicați și să coborâți bara de ridicare. Există două modele principale ale mașinilor de tratare a pacienților: manual (sau hidraulic) și electric. Singura diferență dintre aceste două tipuri de lifturi constă în metoda utilizată pentru ridicarea și coborârea barei. Aceste manuale au unul maner hidraulic care trebuie mutate în sus și în jos de mai multe ori pentru a ridica brațul, în timp ce modelele electrice sunt echipate cu două chei simple cu săgeți direcționale "pe" și "jos" care controlează bara.
 • Găsiți copilul supapa de control la baza mânerului hidraulic. Când se îndreaptă spre mâner, acesta este închis. Pentru ca mecanismul hidraulic să funcționeze și brațul să se ridice, supapa trebuie să fie în această poziție. Continuați să mutați mânerul până când bara se blochează în poziția corectă.
 • Când robinetul este îndepărtat de mâner, acesta este deschis. Deplasați-l ușor de la poziția "închis" la poziția "deschis" pentru a controla viteza cu care brațul coboară.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj Hoyer Step 5
  5
  Căutați mecanismul de declanșare de urgență, dacă este un model electric. Majoritatea lifturilor electrice sunt echipate cu un mecanism de declanșare de urgență, care permite declanșarea mecanică a pacientului în cazul unei căderi de tensiune. Aflați unde este și cum să îl utilizați. Unele mașini au o cheie încorporată care poate fi activată cu un stilou, dar trebuie să verificați exact manualul modelului aflat în posesia dvs.
 • Ascensoarele manuale nu au un mecanism de urgență, deoarece sunt controlate de forța umană și nu de bateriile cu o durată de viață limitată.
 • Este posibil să existe două sau mai multe butoane de eliberare de urgență pe mașină. Aflați care sunt principalele și cele secundare (care trebuie utilizate numai atunci când primul nu răspunde).
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj Hoyer Step 6
  6
  Identificați tipul de ham. U-benzi sunt cele mai simple și mai rapide de utilizat și sunt potrivite pentru manipularea pacienților care sunt în măsură să susțină o poziție șezând, chiar dacă tocmai a menționat. Sinetele complete de corp, numite hamac, necesită perioade mai lungi de deplasare, dar sunt esențiale pentru persoanele care nu pot sta singuri.
 • Benzile U, așa cum sugerează și numele, au o formă asemănătoare cu un "U" cu două prelungiri paralele lungi. Ele sunt căptușite pentru a garanta un confort maxim.
 • Un ham complet sau un hamac este o singură bucată mare, adesea echipată cu o gaură în zona de ședere.
 • Utilizați modelul cu suport pentru cap și gât pentru acei pacienți care nu sunt capabili să susțină singuri capul.
 • Verificați dacă tipul de cabluri pe care îl utilizați este potrivit pentru modelul mașinii. Dacă este necesar, contactați producătorul.
 • Încredere-i pe doctor să știe ce tip de harnă să folosească pentru fiecare pacient, pe baza nevoilor și construirii acestuia.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj Hoyer Step 7
  7
  Verificați banda pentru a vă asigura că nu există defecte. Chiar și daunele de mici dimensiuni, cum ar fi cusăturile desprinse, lacrimile uzate sau fantele, ar putea provoca ruperea cablului în timpul transportului, ducând la eventuale răniri ale pacientului sau ale operatorului. În general, benzile sunt foarte robuste, dar trebuie să le verificați întotdeauna înainte de fiecare mișcare, în cazul în care trebuie să le înlocuiți.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 8
  8
  Aflați cum să conectați cablajul la cârligele. În funcție de tipul de bandă, se schimbă modul de atașare la suport - pot fi necesare lanțuri, curele sau inele. Familiarizați-vă cu sistemul de fixare consultați manualul sau solicitați ajutor de la un coleg cu experiență.
 • Dacă folosiți o curea cu cârlige, legați-o astfel încât să fie îndreptată spre pacient, pentru a evita rănirea.
 • Înțelegeți de ce parte a hamului trebuie să stea pacientul și care este partea exterioară. Dacă aveți vreo îndoială, adresați-vă unui coleg sau verificați manualul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lift Hoyer Step 9
  9
  Practica pentru a găsi o tehnică bună de ridicare. Mașina va efectua cea mai mare parte a lucrului, dar va trebui în continuare să puneți hamul pe și pe pacient. Trebuie să respectați toate măsurile de siguranță pentru a minimiza riscul de rănire. În acest caz, aceleași sfaturi se aplică la manipularea încărcăturilor grele sau a mobilierului.
 • Utilizați picioarele pentru a menține echilibrul și pentru a sprijini majoritatea greutății. Păstrați-l deschis și îndoiți ușor genunchii înainte de a vă ridica.
 • Spatele trebuie să rămână drept cât este posibil în timpul mișcării.
 • Nu rotiți corpul în timpul ridicării. Puneți-vă în direcția punctului în care trebuie să mutați pacientul astfel încât să nu vă forțați să întoarceți trunchiul la jumătatea drumului prin lift.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 10
  10
  Exercitați mult în fiecare tip de manipulare înainte de a trece la practica pacientului. Urmați aceste instrucțiuni de mai multe ori utilizând un lifter gol sau un voluntar cu mobilitate completă. Trebuie să stăpâniți fiecare pas înainte de a încerca să mutați un pacient, mai ales dacă sunteți singur.
 • Dacă este posibil, obțineți asistență de la un asistent care poate utiliza un ascensor. Multe spitale necesită ca această manevră să fie efectuată de doi operatori, pentru a reduce riscul de rănire.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 11
  11
  Cunoașteți limitele hamului și mașinii. Consultați manualul de utilizare sau contactați producătorul pentru a afla cât de mult poate suporta modelul și trupa aflată în posesia dvs. Nu încercați niciodată să ridicați sarcini care depășesc capacitatea mașinii sau a cablajului. După cum sa descris mai sus, utilizați banda corespunzătoare în funcție de mărimea și nevoile pacientului.
 • Dacă este un pacient nou, întreabă-l despre capacitatea sa de a se mișca înainte de al ridica, astfel încât să știți cât de mult poate colabora în timpul mutare.
 • Utilizați bunul simț atunci când vi se cere să ridicați un pacient care poate provoca mișcări involuntare bruște, care are o atitudine ostilă sau care ar putea provoca vă și vătămarea. Refuzați să continuați, dacă credeți că este necesar, în loc de a pune siguranța ambelor în pericol.
 • Metoda 2
  Mutați o persoană din poziția orizontală

  Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 12
  1
  Explicați fiecare etapă a procedurii pacientului. Înainte de a efectua fiecare fază, explicați pacientului ce intenționați să faceți și motivul. Lăsați-l să știe de ce trebuie să-l mutați, chiar dacă el nu a cerut-o să-l implicați pe parcursul procedurii deoarece, pe lângă faptul că este un semn de respect, el poate colabora în acest fel, în măsura în care poate.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 13
  2
  Dacă pacientul se află într-un pat de spital, păstrați laturile în sus și blocați până când acestea interferează cu mișcările. Va trebui să vă mutați de mai multe ori de pe o parte a patului, dacă nu aveți un asistent, asigurați-vă că ridicați și blocați marginile de siguranță de fiecare dată când vă mutați. Merită să faceți o reducere temporară dacă aveți un acces mai bun la pacient.
 • Odată ce fascia este conectată la ascensor, ridicați și blocați din nou băncile înainte de a muta pacientul. Pacientul poate dori să apucă o parte pentru a obține o mai mare stabilitate la începutul procesului de ridicare.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj ascendent Hoyer 14
  3
  Ridichează patul la înălțime maximă, păstrându-l în același timp plat. Dacă patul pe care se află pacientul este reglabil în înălțime, ridicați-l astfel încât să puteți lucra confortabil. Cu cat este mai mare patul, cu atat efortul este mai scazut pe spate pe masura ce asista pacientul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 15
  4
  Cereți pacientului să se întindă pe spatele lui, lângă marginea patului unde ați așezat ascensorul. Dacă este un pat dublu sau un pat dublu, pacientul ar trebui să rămână în mijlocul saltelei. Dacă este un pat dublu sau chiar mai mare, cereți persoanei să se apropie de margine, pe partea laterală unde este amplasat ascensorul.
 • Cu toate acestea, pacientul nu ar trebui să se afle la marginea extremă a saltelei.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj elevator Hoyer Step 16
  5
  Mutați toate păturile sau foile care pot împiedica operațiunile. Așezați obiecte care se află pe linia de deplasare deasupra unei alte suprafețe sau lângă baza patului. Reglați hainele pacientului sau halatul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj elevator Hoyer 17
  6
  Cereți pacientului să ridice piciorul în apropierea dvs. Ajută-l să-și îndoaie genunchiul și să susțină talpa piciorului pe saltea. Informați-l că va trebui să se rostogolească pe o parte și că datorită genunchiului ridicat totul va fi mai ușor.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 18
  7
  Rotiți persoana în partea opusă. Scoateți ușor genunchiul ridicat și umărul opus al pacientului, apoi împingeți-l în lateral astfel încât să vă îndrepte spre dvs.
 • Dacă pacientul nu poate să mențină această poziție fără sprijin, puneți un spătar sau un obiect similar în spatele lui pentru al bloca. Alternativ, cereți unui colaborator să îl sprijine.
 • Imaginea intitulată Folosiți o treaptă Hoyer Lift Step 19
  8
  Rabatați hamul în jumătate longitudinal și puneți-l aproape de pacient. Partea inferioară trebuie să fie chiar deasupra genunchilor și partea superioară chiar deasupra axelor. Asigurați-vă că inelele și etichetele se află în interiorul hamului pliat.
 • Pliul benzii trebuie să fie aproape de corp, iar partea deschisă să fie orientată în direcția opusă.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 20
  9
  Întoarceți pacientul în poziția în sus și apoi în cealaltă parte. Rotiți-l întotdeauna și utilizând aceeași tehnică, asigurați-vă că pacientul se află acum pe partea opusă, deasupra benzii pliate.
 • Deplasați-vă de cealaltă parte a patului, dacă nu puteți mișca pacientul confortabil și rămâneți acolo unde vă aflați.
 • Dacă ați folosit o pensetă pentru a menține pacientul stabil, mutați-l înainte de a rula subiectul, pentru a evita durerea.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 21


  10
  Trageți ușor stratul superior al benzii pliate ușor. Trageți-l pentru al deschide astfel încât să fie plat pe pat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pasaj Hoyer Lift Step 22
  11
  Întoarceți pacientul pe spate, deasupra hamului. Își mișcă membrele în funcție de forma benzii și de preferințele pacientului. Armele ar trebui să fie extinse de-a lungul laturilor sau extinse spre exterior, dacă pacientul preferă să rămână în afara hamului. Picioarele trebuie așezate direct pe saltea, însoțite sau ușor separate, în funcție de modelul benzii.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 23
  12
  Blocați liftul în poziție, cu baza sub pat. Verificați că nu există obiecte care să împiedice picioarele mașinii, dacă observați că nu o puteți plasa corect. Dacă este necesar, închideți picioarele dispozitivului de ridicare datorită mânerului și la pedala de control, dar, odată ce baza este bine poziționată sub pat, nu uitați să-i depărtați din nou, cât mai mult posibil.
 • Bara suportului trebuie să fie deasupra și paralelă cu umerii pacientului.
 • Nu uita să blochezi vreodată roțile înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 24
  13
  Coborâți brațul de ridicare până când bara de pat este deasupra pacientului. Coborâți-l suficient pentru a vă asigura că inelele de prindere și fantele pot fi fixate pe inelele leagănului, fără a atinge pacientul.
 • Dacă nu știți cum să coborâți brațul de ridicare, citiți secțiunea anterioară a acestui articol. Înainte de a încerca să mutați un pacient cu mobilitate limitată, ar trebui să aveți o stăpânire completă a mașinii.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 25
  14
  Atașați inelele pe laturile benzii U în suport. Pot exista mai multe inele și butoniere în spatele umerilor pacientului, astfel încât să puteți alege cele care le dau cel mai mult confort. Adresați-vă pacientului, dacă este posibil, pentru a vă arăta care este combinația pe care o percepe ca fiind cea mai potrivită pentru nevoile sale. Datorită lanțurilor, bretelelor sau inelelor lungi, conectați fiecare colț al benzii la cârligul corect al suportului.
 • Pentru curelele cu cordonul inelar de pe picioare, traversați aceste inele sub membrele pacientului. Asigurați-vă că hamul stâng al piciorului ajunge la cârligul drept și invers și că cârligele sunt departe de brațul de ridicare al mașinii. Acest aranjament încrucișat permite pacienților să-și păstreze picioarele împreună și să-l împiedice să se alunece din bandă.
 • Unele hamuri au o clapetă pentru gât și cap. Pentru pacienții capabili să controleze capul, acest element ar putea fi inconfortabil, deci merită să-l scoateți.
 • Asigurați-vă că partea deschisă a cârligelor se îndreaptă spre pacient, pentru a evita rănirea.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 26
  15
  Ridică lent brațul mașinii. Verificați dacă toate butoanele sunt bine fixate și fixate și ridicați pacientul chiar deasupra nivelului saltelei. Înainte de a continua, asigurați-vă că totul este bine fixat și confortabil.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 27
  16
  Rotiți și ridicați încet banda cu pacientul înăuntru pentru al aduce pe acesta la destinație. Probabil că va trebui să reglați lățimea bazei, dar nu faceți acest lucru în timp ce ridicați sau coborâți brațul mașinii. Nu ar trebui să mișcați ridicătorul în timp ce mutați-l.
 • Dacă luați pacientul într-o altă cameră, ajustați încet bara de suport, astfel încât pacientul să vă fie îndreptat spre dumneavoastră.
 • Cu mare grijă, puneți-o direct peste noua destinație, perfect în centrul structurii care o va primi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 28
  17
  Coborâți brațul lifterului până când pacientul este așezat confortabil. Dacă l-ați mutat pe un scaun sau un scaun cu rotile, ar trebui să aibă pelvisul cât mai înapoi posibil pentru a-și asuma o poziție așezată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 29
  18
  Eliberați inelele de bandă și scoateți banda. Deplasați-vă la această fază numai atunci când persoana se află sau se află confortabil în noua sa destinație. Scoateți cu atenție hamul de sub corp și plasați-l într-un loc sigur.
 • Dacă pacientul se află într-un pat sau într-o targă, rotiți-l pe o parte și apoi pe cealaltă, apoi pliați și scoateți banda. Utilizați aceeași tehnică descrisă la începutul acestei secțiuni.
 • Dacă pacientul stă într-o mașină sau într-un scaun cu rotile, trageți ușor hamul de sus.
 • Metoda 3
  Mutați o persoană din poziția de ședere

  Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 30
  1
  Explicați-i persoanei ce urmează să faceți. Asigurați-vă că știe unde se îndreaptă și că vă creșteți și transferați doar din acest motiv. Dacă descrieți fiecare pasaj către pacient, îi permiteți acestuia să colaboreze atât cât permite abilitățile sale motorii.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas ascendent Hoyer 31
  2
  Plasați banda U în spatele pacientului. Inelele trebuie să fie orientate în față și partea arcuită a U trebuie să fie în partea de sus. Capetele drepte ale benzii U vor fi traversate în spatele picioarelor pacientului, așa că trebuie să rămână în jos.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 32
  3
  Introduceți banda în spatele pacientului, deplasându-l dintr-o parte în alta. Trageți-l în jos, astfel încât să fie între spatele persoanei și spatele scaunului. Asigurați-vă că un capăt al materialului țesăturii este suficient de scăzut pentru a acoperi pelvisul pacientului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 33
  4
  Aduceți ascensorul lângă scaun și răspândiți baza. Baza se mișcă cu roți și poate deveni mai largă sau mai îngustă la partea din față care este chiar sub suport. Datorită acestei funcții, lifterul se poate apropia cât mai mult posibil de structura în care este plasat pacientul.
 • Deschideți și închideți baza ascensorului în mod corect pentru a așeza suportul chiar deasupra persoanei. Utilizați pedala sau mânerul pentru a gestiona lățimea picioarelor mașinii.
 • Înainte de a ridica o persoană se lărgește vreodată cât mai mult posibil, baza mașinii.
 • blocare vreodată înainte de ridicarea pacientului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 34
  5
  Fixați inelele laterale ale benzii în formă de U în suport. Veți găsi mai multe inele și orificii reglabile în spatele umerilor pacientului, pe care le puteți alege pentru a vă asigura un confort maxim. Conectați aceste inele la cârligele pe care le găsiți la suportul atașat la capătul brațului de ridicare.
 • Treceți benzile sub picioarele pacientului. Asigurați-vă că banda din stânga este atașată la cârligul drept și invers și că cârligele nu interferează cu mișcarea brațului de ridicare. Această structură încrucișată permite pacientului să-și țină picioarele împreună și, în același timp, îl împiedică să cadă din ham.
 • Asigurați clapeta suportului gâtului dacă pacientul nu poate sprijini capul în mod independent. Nu trebuie să-l utilizați cu pacienții capabili să controleze capul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 35
  6
  Ridicați lent suportul. Verificați cu atenție că toate inelele sunt bine fixate. Ridicați pacientul suficient pentru al ridica de pe scaun și asigurați-vă că totul este confortabil și sigur înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 36
  7
  Împingeți încet liftul și cureaua (cu pacientul înăuntru) până la destinația finală. Deblocați roțile și îndreptați mașina spre a aduce pacientul la punctul prestabilit. Reglați lățimea bazei, dacă este necesar, dar numai după ce brațul de ridicare a atins înălțimea corectă.
 • Pacientul trebuie să se confrunte cu coloana principală a ascensorului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o treaptă Hoyer Lift Step 37
  8
  Blocați roțile și asigurați-vă că baza este lărgită cel mult sub noua structură care va acomoda pacientul. Poziționați persoana cu mare grijă, astfel încât să fie confortabilă și sigură după ce ați pus-o jos.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Hoyer Lift Step 38
  9
  Coborâți încet brațul instrumentului. Pentru această operație, utilizați întotdeauna mânerul hidraulic (pentru lifturile manuale) sau butoanele de comandă (pentru modelele electrice). Asigurați-vă că pacientul este confortabil și are pelvisul cât mai înapoi posibil, dacă se află în poziție șezută.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Hoyer Lift Step 39
  10
  Îndepărtați hamul după ce pacientul este în siguranță. Trageți-l ușor în sus pentru al scoate din spatele pacientului (dacă este așezat). Dacă ați așezat pacientul în pat, rugați-l să se rostogolească în partea laterală a acestuia, să-l îndoiți și apoi să mutați persoana de pe cealaltă parte pentru a îndepărta hamul complet.
 • Sfaturi

  • Obțineți manualul de instrucțiuni pentru modelul dvs. specific, astfel încât veți putea să remediați eventualele probleme mecanice care ar trebui să apară, în plus față de înlocuirea bateriei descărcate, dacă ar fi o ascensiune electrică.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că patul, întinzătorul, scaunul rulant și liftul sunt blocate atunci când nu trebuie să le mutați de la locul la loc în timpul procedurii. Dacă unul dintre aceste obiecte se îndepărtează accidental, pacientul poate cădea periculos.
  • nu trage vreodată direct bratul mașinii pentru al coborî și a-l ridica în timp ce pacientul este cuplat.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Lifter
  • Cabină atribuită pacientului de către medic
  • Pat, scaun sau alt suport adecvat unde să mutați pacientul
  • Timp lung pentru a practica (mai bine cu un voluntar cu mobilitate normală)
  • Asistent (recomandat pentru o mai mare securitate dar nu esențial)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit