gtemata.com

Cum să utilizați un dispozitiv de aerosolterapie

Dacă suferiți de o boală care afectează respirația, cum ar fi pneumonia, astmul, o infecție a căilor respiratorii sau o boală pulmonară obstructivă cronică, poate fi necesar să utilizați un dispozitiv de terapie cu aerosoli. Este un dispozitiv care funcționează cu baterii sau care poate fi conectat la priza electrică. Este capabil să transforme un medicament lichid într-un capăt "ceață" care este inhalat de plămâni printr-o piesă de bucățică sau o mască - această ceață medicinală ajută pacientul să respire.

paşi

Metoda 1
Pregătiți-vă pentru utilizare

Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 1
1
Spală-ți mâinile. Începeți cu spălarea timp de 20 de secunde folosind apă curgătoare și săpun. Clătiți și uscați cu un prosop de hârtie - închideți robinetul folosind întotdeauna foaia de hârtie.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 2
  2
  Puneți medicamentul în dispozitiv. Deșurubați fiolele dispozitivului și turnați medicamentul prescris în acesta. Multe tipuri de medicamente pentru terapie cu aerosoli sunt vândute în sticle pre-dozate - dacă nu, măsurați cantitatea exactă de produs pe care trebuie să o utilizați pentru tratament. Strângeți cu atenție capacul pentru a evita răsturnarea medicamentului. Nu uitați să conectați compresorul electric la priza de alimentare, în cazul în care dispozitivul nu este alimentat de la baterie.
 • Medicamentele care sunt administrate în acest mod sunt agoniști selectivi beta2, anticholinergici, glucocorticoizi inhalatori și antibiotice. Există alte medicamente pentru inhalare care nu sunt utilizate pentru tratarea bolilor respiratorii, dar nu toate medicamentele pot fi nebulizate.
 • Dispozitivele pneumatice sunt cele mai frecvente. Cele mai moderne dispozitive sunt construite pentru a elibera întregul medicament în timpul inhalării - performanța acestor dispozitive depinde de metoda prin care produsul este pulverizat, de mecanismul de formare a aerosolului și de compoziția medicamentului. Dacă aveți nevoie de instrucțiuni privind utilizarea instrumentului aflat în posesia dvs., discutați cu medicul sau medicul dumneavoastră reabilitarea insuficienței respiratorii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 3
  3
  Conectați piesa bucală. Fixați-l la fiolele dispozitivului. Deși mai mulți producători oferă de ușor diferite modele de anvelope, în cele mai multe cazuri, piesa bucală trebuie stabilită deasupra ampolla-, în general, dispozitivele sunt echipate cu acest accesoriu, deoarece aligner pot lăsa depozite de medicamente pe fata.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 4
  4
  Alăturați-vă tubului. Conectați un capăt la fiolă. La aproape toate aparatele, tubul se atașează la baza flaconului, în timp ce celălalt capăt este introdus în compresorul care alimentează aerul pentru a pulveriza drogul.
 • Metoda 2
  Utilizați aparatul

  Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 5
  1


  Porniți compresorul și utilizați dispozitivul. Puneți piesa bucală în gură, peste limbă și mențineți buzele bine atașate la aceleași - inhalează încet și adânc prin gură pentru a aduce întregul ingredient activ în plămâni și expirați prin gură sau nas. Persoanele adulte își pot păstra nasul închis pentru a se asigura că tot drogul este inhalat din gură.
  • Luați în considerare utilizarea unei măști de aerosol ca alternativă pentru tratarea copiilor mici sau a persoanelor care sunt prea bolnavi pentru a folosi piesa bucală pentru terapie. Măștile sunt fixate în partea de sus a fiolei și sunt disponibile atât la copii și adulți.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 6
  2
  Continuați să inhalați medicamentul. Stați cu spatele și inhalați medicamentul până când se formează ceața - în general, durează 10-15 minute. Odată ce a fost folosit tot lichidul, procesul de nebulizare se oprește și becul trebuie să fie gol în acest moment - între timp, distrage atenția prin vizionarea TV sau ascultând muzică.
 • Organizați o activitate care îi ține pe copiii mici în timpul terapiei. Puzzle-urile, cărțile și cărțile de colorat ajută copilul să rămână nemișcat pe toată durata tratamentului - teoretic, ar trebui să-l păstrați în brațe, deoarece ar trebui să rămână cu spatele în poziție verticală pentru a primi doza optimă de medicamente.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 7
  3
  Opriți și curățați aparatul. Asigurați-vă că ați deconectat de la priză, scoateți becul și duza din tub. Spălați cele două accesorii cu apă caldă cu săpun și clătiți-le cu atenție - așezați aparatul pe o cârpă curată pentru a permite să se usuce la aer. Amintiți-vă să continuați cu această curățare după fiecare tratament și zilnic.
 • Nu spălați tubul. Dacă se uda, înlocuiți - în afară de aceasta, nu lăsați aparatele să intre în mașina de spălat vase, deoarece căldura poate deforma piesele din plastic.
 • Imaginea intitulată Utilizați un nebulizator Pasul 8
  4
  Dezinfectați instrumentul o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile fabricantului - puneți toate părțile (cu excepția tubului) în apă timp de o oră într-o soluție constând dintr-o parte din oțet distilat și trei de apă foarte fierbinte. Aruncați soluția, clătiți elementele (cu excepția tubului) cu apă rece și lăsați-le să se usuce la aer pe o cârpă curată. Odată ce toate componentele sunt uscate, plasați-le într-o parte curată a recipientului.
 • Din motive de igienă, nu partajați obiectele în pofida spălării, dacă mai multe persoane utilizează aparatul - fiecare persoană trebuie să aibă propriul aparat.
 • Sfaturi

  • Copiii sub vârsta de șase ani trebuie să folosească o mască apropiată - modele cu personaje precum dinozaurii sunt de asemenea disponibile pentru a face ca instrumentul să pară mai puțin deranjant.
  • Dacă este necesar, puteți înlocui compresorul cu un cilindru de oxigen - setați debitul între 6 și 8 litri pe minut pentru a începe tratamentul. Deși aceasta este o altă opțiune, nu este întotdeauna cea mai bună, pentru că ați putea să fugi de oxigen.

  Avertismente

  • Dacă observați o reacție adversă gravă în timp ce inhalarea de droguri, cum ar fi o agravare a dificultăți de respirație, dificultăți de respirație sau umflarea gurii, întrerupe imediat utilizarea dispozitivului și a adăugării de urgență soccorso-, în cazul în care simptomele devin gravă , sună la doctor. Acestea ar fi trebuit să precizeze în prealabil efectele secundare normale pe care le puteți prezenta atunci când suferiți o terapie cu aerosoli cu anumite medicamente, cum ar fi tahicardia sau vertijul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Aparat pentru terapie cu aerosoli
  • Compresor pentru aparat
  • Medicament cu prescripție
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit