gtemata.com

Cum să trăiești aproape fără nimic

A trăi aproape fără nimic este fezabil și, conform atitudinii cu care se apropie, se poate dovedi a fi o experiență eliberatoare și nelimitantă. Scris pentru cei care sunt obligați să efectueze reduceri majore, pentru cei care călătoresc în scop de afaceri sau de alegere, cât și pentru cei care doresc pur și simplu să dețină mai puțin, în ciuda tot ce au, acest articol vă va arăta cum putem lua un stil de viață de suficiență cu aproape nimic.

paşi

Imagine intitulată
1
Să presupunem mentalitatea corectă. O viață de succes, cu, practic, nimic nu necesită atitudinea mentală dreapta: dacă aș fi deranjat de fapt finiresti să arunce la vânt mic bani ai într-un efort de a recompensa multe privațiunile la care sunt supuse. Acceptați acest tip de viață și veți face ceea ce mulți milionari au făcut timp de secole, veți economisi pentru a trăi fericit, fructuos și fără rușine. Mentalitatea de milionari, așa cum a descoperit de Thomas J. Stanley și William Danko, arată că trăiesc cu mult sub capacitatea lor economică, de a investi inteligent (de exemplu, prin cumpărarea de obiecte de încredere în loc de costisitoare și frivol) și să fie independentă financiar (mai degrabă decât scoate în evidență bogăția lor ) este calea de a rămâne centrat și în jos pe pământ pentru viață.
 • Luați în considerare o viață frugal ca o oportunitate, sau chiar o aventură. Chiar dacă ajungeți prin a nu-l iubi, este posibil să puteți folosi timpul acordat pentru acumularea de avere care vă va permite să trăiți mai confortabil în viitor.
 • Alegeți simplitatea ca mod de a fi. citit acest articol pentru a obține mai multe idei.
 • Bogăția este o stare de spirit, "adevărata bogăție este sentimentul de a avea destui, fie din punct de vedere al banului, al satisfacției, al familiei sau al iubirii, și de a fi recunoscător pentru tot ceea ce aveți".
 • Luați-vă responsabilitatea pentru simplitatea dvs. voluntară (așa-numitul "downshifting"). Chiar dacă situația a forțat mai degrabă decât alegere, atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău, va fi mult mai ușor să trăiască fără să se plângă și în mod activ în căutarea de modalități de a îmbunătăți condițiile în care trăiesc, mai degrabă decât să fie pur și simplu de așteptare pentru cineva alerga la salvarea ta.
 • Imaginea intitulată
  2
  Găsiți o casă. A trăi într-un loc care nu este o povară și la un cost scăzut sau deloc este posibil și, uneori, implică și plata unui salariu mic. Să începeți să căutați oportunități în domeniul căminului de domiciliu. Posibilitățile variază de la sejururi de sezon (case pe plajă, la munte sau temporar lăsate libere de către proprietari pentru perioade variind de la săptămâni la luni la ani, și au nevoie de cineva care are grija), posturi permanente, în esență, să devină un îngrijitor, de exemplu o pensiune, o reședință pentru vârstnici, o fermă ecologică, un motel, un far, un camping etc. Există, de asemenea, posibilitatea de a avea grijă de a doua, a treia și a patra casă a oamenilor bogați atunci când nu locuiesc acolo. Condiții de viață aproape cu nimic, nu înseamnă neapărat că trăiesc fără nici o responsabilitate în cazul în care sunteți în căutarea pentru un sejur confortabil și extins, și, desigur, dacă doriți să devină un gardian al caselor oamenilor, trebuie să dețineți experiențele din trecut dovedite și verificabile, eventual, o instruire în ospitalitate și referințe bune. În orice caz, nu renunta, deoarece este un mod incredibil de eficient de a trăi simplu avantajos.
 • Dacă sunteți încredințat o poziție de gardian, se așteaptă să aibă de a transporta în jurul valorii de turiști, să aibă grijă de animale și de grădină, ceea ce face întreținerea casei, asigurați-vă că măsurile de securitate sunt active, curata piscina, etc .. Rețineți că pentru acest rol există o discriminare inversă răspândită în termeni de vârstă, adică proprietarii preferă persoane mature și de încredere de o anumită vârstă.
 • Dacă alegeți să locuiți în propria locuință (pentru chirie sau pentru care vă cazați) plata ipotecii), preferați o casă mică și una mai mare. Se va solicita mai puțină întreținere, mai puțin curățenie și mai puțin spațiu pentru umplerea cu obiecte.
 • Moneda nu trebuie să rămână într-una "casă". Du-te și du-te la descoperirea lumii. Indiferent de vârsta dvs., puteți ajuta pe ceilalți din țara dvs. sau din străinătate. Dacă doriți să deveniți membru al unei organizații voluntar, în domenii cum ar fi sănătatea, reconstrucția, conservarea, serviciile de sănătate, alimentarea și aprovizionarea adăposturilor, etc., veți putea găsi un flux solid de alimente și cazări gratuite în schimbul ajutorului dumneavoastră. În cele mai multe cazuri sunt plătite foarte puțin, sau deloc, dar veți primi gratuit și masă de cazare, plus capacitatea de a face bine pentru omenire, un factor care este în valoare de mai mult decât un salariu. Dacă aveți copii această opțiune se poate dovedi a fi mai complicat, dar unele familii încă decid să încerce, și întreabă în timp cu privire la școli și nivelul de trai disponibil în loco- o astfel de experiență poate face minuni asupra educației copiilor, astfel încât nu-l aruncați în a priori.
 • O altă opțiune, care oferă o schimbare destul de drastică, este trecerea la o stare în care dumneavoastră economie vă permite să trăiți mult timp. Face unele de cercetare pe internet, sunt numeroase resurse destinate celor care doresc să părăsească țara, și să vedem că, din cauza abundenței lor relativă a creat un adevarat suport mic induse.
 • În cele din urmă, dar pentru unii nu mai puțin realist, evaluați pentru a trăi complet "în afara sistemului"într-un mod sălbatic, bazându-vă pe puterea proprie și pe resursele puse la dispoziție prin natura lor. Pentru ca lucrurile să funcționeze, faceți o cercetare intensivă și asigurați-vă că aveți niște bani pentru a vă ajuta să depășiți vremurile grele.
 • Imaginea intitulată
  3
  Clasificați-vă lucrurile. Dacă aveți prea multe obiecte, faceți o mică comandă. Dacă sunteți forțat să schimbe stilul de viață după ce ați pierdut locul de muncă sau pentru un transfer, această etapă poate fi deosebit de nefericit, astfel încât să acorde o atenție la starea emoțională. Încercați să o interpretați ca o mare oportunitate de a redescoperi ceea ce contează cu adevărat și de a scăpa de tot ce vă oprimă. Pentru cei care considera Decalaj ca o alegere, cu toate acestea, acest exercițiu, probabil, nu va fi la fel de punct de vedere emoțional dificil, deoarece de cele mai multe pre-nunta de prisos vor fi fost pronunțată mental, iar acum vei avea nici o alegere, ci pentru a obține fizic scăpa de ea. Dacă nu dețineți nimic, puteți trece peste acest pas și puteți continua cu următorul.
 • Aflați dacă puteți vinde ceva în loc să îl aruncați. Dacă nu aveți timp sau forță să vă vindeți lucrurile online, încercați să contactați o casă de licitație. O alternativă mai simplă pentru vinde online este de a propune lucrurile în vrac, mai degrabă decât în ​​mod individual, probabil câștigul va fi mai mic decât este posibil, dar vă va permite în continuare să acumulați bani în schimbul a ceea ce nu aveți nevoie sau nu doriți.
 • Donați tot ceea ce nu mai doriți pentru o caritate sau un prieten sau transferați lucrurile într-un loc unde știți că le puteți recupera. Alternativ, lăsați-i pe stradă cu un semn care indică faptul că sunt un cadou.
 • Imaginea intitulată
  4
  Fii frugal și respectați bugetul. Dacă respectați deja un plafon de cheltuieli, asigurați-vă că este eficient. Dacă nu, puneți deoparte ideea că un buget vă poate limita stilul de viață. De fapt, au un plafon de cost înseamnă a trăi într-un mod foarte eliberator, cu parametri, și vă ajută să rămâneți verificat când balauri neglijent. Mai mult decât atât, acesta vă poate ajuta să țineți pe obiceiurile proaste, cum ar fi cele care să-și petreacă doar pentru a găsi de relief, pentru a cumpăra alimente gata făcut rău, mai degrabă decât să le pregătească le sau o altă persoană poate elimina buruienile din gradina ta atunci când un pic "de formare te-ar putea face doar bine. Chiar și atunci când nu vrei să ieși cu persoane pe care le consideră plictisitoare, dau vina pe bugetul pe care îl poate ajuta afară.
 • Imaginea intitulată
  5
  Dă-ți mașina. Există numeroase posibilități de a utiliza transport public pentru a ajunge la destinațiile dvs., iar în caz de urgență este mai ieftin să apelați la un taxi ocazional decât să vă păstrați mașina proprie. Încercați să mergeți și să utilizați bicicleta cât mai mult posibil (veți păstra potrivi) și obțineți orarele pentru trenuri, autobuze, metrou sau feriboturi, astfel încât să știți întotdeauna cum să ajungeți la o destinație.
 • Imaginea intitulată
  6
  Alege partenerul cu înțelepciune. Încheierea unei relații este costisitoare și se poate observa că și milionarii tind să fie implicați în relații pe termen lung, neîntrerupte. Dacă nu ești convins-o singură, dacă doriți, pentru a discuta, din cauza obiceiurilor de cheltuieli și stilul tău de viață frugal, asigurați-vă că persoana aleasă este cea corectă înainte de ao cere să propună căsătorie sau de coabitare. Alegeți un partener care este în sine economic și sensibil la economii - căutați aceste caracteristici:
 • El plănuiește să planifice cheltuielile și are un sentiment eficient de bani. Nu pierdeți banii cu precauție și vă așteptați să faceți același lucru.
 • El oferă să împărtășească cheltuielile, deoarece consideră că este corect să facă.
 • Iubiți-vă dorința de a vă oferi ca persoană de casă sau de a trăi în chirie pentru a economisi bani și credeți că trăirea unei vieți fructuoase este o modalitate plină de bucurie de a vă sărbători existența.
 • El te iubește, iubește viața, iubește oameni și animale. Nu dețineți lucrurile.
 • Imaginea intitulată
  7


  Rochie bine. Oricare ar fi situația dvs. economică, rămâne important să vă prezentați bine în lume și, în prezent, o privire bună nu este deloc costisitoare. magazine second-hand vă permite să cumpărați haine de calitate la prețuri accesibile. Zilele în care ați participat la un magazin de îmbrăcăminte uzate au fost considerate negative - sunt acum o opțiune foarte la modă și, cu puțin abilități de cercetare, puteți purta haine fabuloase în schimbul sumelor mici.
 • Imaginea intitulată
  8
  Găsiți modalități de a câștiga mai mult sau de a-ți comercializa abilitățile. Dacă nu aveți - sau nu doriți să aveți - un loc de muncă, căutați modalități de a vă crește activele, lucrând singuri. Sau schimbați abilitățile cu cele ale celorlalți în funcție de nevoile dvs.: troc vă va permite să nu cheltuiți bani.
 • Creste legumele si le vindeti pe piata locala a fermierilor.
 • Faceți săpunuri, cosmetice, bijuterii etc., și le vinde pe o piață de artizanat.
 • Propuse pentru a planta plante, mow peluzele, să oferiți lecții, să vă spălați mașinile, etc., oferind servicii la prețuri rezonabile.
 • Căutați elemente de pe piețele utilizate care pot fi revândute online. Unii oameni și-au dezvoltat abilitățile de cercetare și de vânzări într-o asemenea măsură încât să poată ține pasul cu câștigurile lor.
 • Imaginea intitulată
  9
  Alimentat în funcție de anotimpuri. Produsele sezoniere vor fi întotdeauna mai ieftine decât cei care au călătorit pe distanțe lungi provenind din depărtare, deoarece vor fi disponibili în cantități mai mari și nu vor include costuri ridicate de transport. În plus, acestea vor fi cu siguranță mai proaspete.
 • Du-te la piață și la supermarket atunci când se apropie orele de închidere. Veți găsi mai multe oferte și chiar produse aruncate din cauza nevoilor vânzătorilor de a prezenta cele mai noi. În supermarketuri, căutați oferte de seară în zone rezervate pentru paine, carne, fructe și legume. În ultimele ore ale zilei, multe produse proaspete pre-ambalate, cum ar fi salate gata, vor fi mai ieftine pentru a face loc sosirilor de a doua zi.
 • Dacă aveți un loc de ședere timp de cel puțin un sezon, creșteți-vă singur propriile produse. Chiar și participând într-o grădină comunitară puteți să oferiți mâncăruri proaspete și ieftine, având și posibilitatea de a vă face prieteni noi.
 • Imaginea intitulată
  10
  Nu faceți cumpărături săptămânal. Du-te la supermarket sau în magazine doar atunci când dispozițiile au scăzut într-adevăr la un nivel minim. Cumpărați alimente perisabile cum ar fi laptele și pâinea ori de câte ori este necesar, dar în caz contrar încercați să rezistați și să terminați tot ceea ce aveți deja în cămară și în frigider.
 • O alternativă nu este de a merge la cumpărături o săptămână pe lună. În această săptămână, va trebui să vă angajați să trăiți cu ceea ce aveți în bucătărie. Mulți oameni consideră că este o soluție foarte creativă, care vă permite să inventați numeroase și gustoase rețete noi.
 • Utilizați cupoanele de reducere pentru a reduce costurile de cumpărături.
 • Bea apă de la robinet. Apa este băutura cea mai economică și mai sănătoasă. Dacă vă temeți de prezența substanțelor dăunătoare, utilizați un filtru special, este o investiție importantă chiar și într-un regim de cheltuieli frugale.
 • Imaginea intitulată
  11
  Călătorește gratuit sau aproape. Există multe opțiuni care vă permit să călătoriți gratuit sau la prețuri foarte scăzute, deși cele mai naturale includ anumite responsabilități. Unele dintre posibilitățile de a lua în considerare sunt de a călători cu un iaht în întreaga lume, în timp ce proprietarii sunt absenți, livrând pachete manual, devenind un curier pe zborurile internaționale, care călătoresc ca parte a echipajului într-o navă de marfă (muncă grea! oferirea de turisti voluntari (de-a lungul traseelor ​​de drumetii, urmarirea drumurilor dintre cladiri sau ruine istorice etc.), conducerea autoturismelor de la o destinatie la alta, oferirea de voluntari pe ferme, schimbul de excursii cu grupuri precum Rotary Club, și așa mai departe.
 • Încercați să navigați pe canapea. Acesta vă va oferi posibilitatea de a fi găzduit gratuit oriunde în lume prin utilizarea unei rețele online. În acest caz, asigurați-vă că urmați toate protocoalele de securitate necesare și preferați persoanele care au deja feedback pozitiv de la oaspeții anteriori. Deși ideea de bază este de a face noi prieteni, întotdeauna să fii precaut atunci când întâlniți străini.
 • Luați în considerare schimburile dintre orașele înfrățite dacă locul în care locuiți le permite.
 • Dacă aveți un apartament de închiriat sau de proprietate, schimbul de o casă poate fi o experiență extraordinară. Există nenumărate oportunități pe web: pur și simplu asigurați-vă că efectuați toate verificările necesare pentru a vă asigura că persoana găzduită este de încredere!
 • Imaginea intitulată
  12
  Ajungeți la granițele lumii, faceți salt pentru a vă introduce visele și pentru a vă scufunda liber în noul stil de viață frugal. Amintiți-vă că trăind cu aproape nimic nu necesită efort și angajament, ca cele mai multe lucruri bune din viață, deci nu-l echivalați să nu faceți nimic!
 • Indiferent de vârsta dvs. și de motivele pentru reducerea dvs. de jos, considerați-o ca o oportunitate de a crea un echilibru în viața dvs. și de a vă conecta cu familia, prietenii, spiritualitatea, sănătatea și comunitatea voastră.
 • Sfaturi

  • Du-te în căutare de oportunități de divertisment gratuite sau ieftine. Posibilitățile sunt atât de numeroase încât chiar și cercetarea în sine este un exercițiu real. Puteți alege dintre concerte gratuite, plimbări în oraș sau în afara orașului, plimbări cu bicicleta, vizite la muzeu sau bibliotecă, evenimente de vânzări sau de formare în care sunt oferite cunoștințe gratuite și băuturi, excursii cu feribotul sau trenuri locale pentru a descoperi părți ale orașului că nu ați vizitat niciodată, nu deschideți sau nu ați făcut niciun eveniment pentru locuitorii care vă permit să accesați anumite locuri sau să participați la evenimente sportive, cum ar fi alergarea, înotul, tenisul etc. (puteți cumpăra echipamentul necesar în magazinele folosite), să vă oferiți voluntar într-un grup de grădinărit local, să creați obiecte cu materiale reciclate, să ascultați repetiții muzicale sau să urmăriți spectacole de repetiție etc. Gândește-te și transformă evenimentele obișnuite în momente de distracție.
  • Citiți despre existența unei vieți frugale. Când vine vorba de a sugera diferite modalități de a trăi o viață fără aproape nimic, cărțile disponibile sunt nenumărate, la fel ca resursele online. Mulți se concentrează pe libertatea financiară și independența față de un stil de viață consumator. Cu cât citești mai mult despre experiențele, obstacolele și sfaturile celorlalți, cu atât mai bine îți poți schița preferințele și situațiile personale. Consultați rafturile bibliotecii locale sau căutați cu atenție pe web cu ajutorul cuvintelor cheie "trăiesc cu puțin". "independența financiară". "viața frugală". "fi parsimonios". "trăiesc gratuit" etc.
  • Chiar dacă aveți un loc pentru a rămâne pe termen lung, în viitor ar putea fi util să aveți o valiză deja făcută, pentru a fi gata să plecați.
  • Dacă dețineți un camper (rar pentru o persoană care dorește să trăiască aproape nimic), puteți găsi un loc de muncă pe site-ul workamper.com, unde sunt oferite salarii minime în schimbul de ajutor la festivaluri, târguri, evenimente de divertisment etc.

  Avertismente

  • Nu te infometa. În timp ce minimizați numărul de ocazii de cumpărare, când trebuie absolut să cumpărați ceva, cum ar fi un drog sau o băutură, ieșiți și cumpărați-i.
  • Frecvent de lucru gratuit și de a trăi fără restricții nu oferă asigurare de sănătate. Țineți minte nevoile dvs. de sănătate - păstrați-vă forma, alimentându-vă în mod corespunzător și exersând frecvent. De asemenea, asigurați-vă că, dacă este necesar, puteți profita de opțiunile importante oferite de asistența medicală.
  • Aveți grijă să nu fiți exploatați când alegeți să primiți mâncare gratuită și cazare aparent în schimbul puțin sau nimicului. De exemplu, unii locatari au spus că au fost tratați ca o servitute dispusă să facă totul, mai degrabă decât ca oameni dispuși să facă o muncă rezonabilă în schimbul unui stil de viață liber. Fii prudent și gata să te duci în cazul în care situația devine dezavantajoasă din punctul tău de vedere: există multe alte posibilități excelente.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Acces la internet
  • bibliotecă
  • Resurse pentru a vă ajuta să reduceți și să faceți ordine
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit