gtemata.com

Cum să depășească teama de a vorbi la telefon

În ciuda faptului că este un dispozitiv iubit în întreaga lume, care poate fi găsit în fiecare geantă, buzunar sau în mână, este surprinzător câte persoane se tem să vorbească la telefon. Dacă vă neliniștiți de gândul de a efectua un apel telefonic, puteți învăța cum să o ocupați și să aveți o conversație eficientă. În primul rând, încercați să înțelegeți cauzele temerii dvs., apoi folosiți strategii practice - cum ar fi simulările și respirația profundă - pentru a ușura tensiunea în timp ce vorbiți la telefon.

paşi

Metoda 1
Depășiți-vă propriile temeri

Imaginea intitulată Depășiți la suflare la Eul dvs. Etapa 8
1
Mergeți la rădăcina problemei. Singura modalitate de a depăși teama de a vorbi la telefon este să încercați să înțelegeți care este cauza. Puneți-vă întrebări: vă îngrijorați să spuneți ceva jenant? Ți-e frică de a fi respinsă?
 • Luați o clipă pentru a observa gândurile care vă trec prin minte înainte de a efectua un apel telefonic. Luați notă de ceea ce vă spuneți.
 • Imaginea intitulată Depășirea nervozității Pasul 3
  2
  Testați-vă dialogul interior. După ce ați ghicit care este cauza fricii, încercați să o schimbați. Puteți face acest lucru prin schimbarea convingerilor dvs. de a vorbi la telefon. De exemplu, ați putea fi convins să spuneți ceva stupid sau jenant în timpul apelului telefonic.
 • În acest caz, încercați să vă gândiți la toate momentele în care ați efectuat un apel telefonic, fără a spune nimic stânjenitor. Apoi, restructurați dialogul dvs. intern, spunând, de exemplu: "Am făcut mai multe apeluri telefonice fără să mă deranjez, așa că am reușit să închei o conversație telefonică satisfăcătoare".
 • Imaginea intitulată Depășiți tulburarea de anxietate Pasul 16
  3
  Lucrează cu un terapeut. Frica cronică de a vorbi la telefon poate fi un indicator al unei probleme mai grave, cum ar fi fobia socială. Prin consultarea unui terapeut care se specializează în tulburări de anxietate, puteți identifica problema rădăcinii și puteți dezvolta abilitatea de ao depăși.
 • Tratamentul fobiei sociale include tehnici de terapie cognitiv-comportamentală (TCC), terapie expozițională și dezvoltarea abilităților sociale. Aceste tehnici pot fi utile pentru identificarea tiparelor de anxietate, pentru a învăța să se confrunte cu temerile lor și pentru a dezvolta strategii de gestionare a situațiilor sociale.
 • Metoda 2
  Gestionați apelurile telefonice

  1
  Decideți când doriți să efectuați apelurile telefonice. Puteți să le distribuiți sau să le aveți pe toate în aceeași zi, în funcție de ceea ce preferați. Uneori, doar unul sau două apeluri pe zi pot scădea puțin tensiunea. Setarea celui mai bun timp pentru a efectua apeluri telefonice este la fel de importantă: faceți-i să se simtă mai confortabil.
  • De exemplu, dacă vă simțiți mai proaspăt și mai încrezător în privința dvs. în dimineața sau imediat după sesiunea de săli de zi cu zi, organizată pentru a efectua apelurile telefonice în acel moment.
 • 2
  Stabiliți obiective pentru fiecare apel. Luați în considerare scopul apelului și pregătiți-vă astfel încât să puteți realiza cu ușurință: vă va ajuta să vă ușurați anxietatea.
 • Dacă trebuie să efectuați un apel telefonic pentru a obține informații, faceți o listă cu întrebările pe care doriți să le întrebați.
 • Dacă trebuie să comunicați știri unui prieten sau coleg, scrieți ce vreți să-i spuneți.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 7
  3
  Începeți cu apelurile telefonice care vă oferă mai puține probleme. Te simți mai confortabil în timpul unor convorbiri telefonice și mai puțin cu ceilalți? Dacă acesta este cazul, începând cu cele care nu vă provoacă multă anxietate, ar putea întări stima de sine.
 • De exemplu, dacă trebuie să efectuați trei apeluri telefonice (unui prieten, unui coleg și să faceți o rezervare), întocmiți un clasament al nivelului de anxietate care vă provoacă, apoi începeți cu cel mai scăzut nivel, de exemplu, unui prieten. Faceți acest apel mai întâi pentru a obține o energie pozitivă, apoi treceți la următoarea și în cele din urmă până la ultima.
 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 2
  4
  Faceți o simulare înainte de a continua. Uneori apelurile telefonice sunt o sursă de anxietate din cauza contextului lor. În aceste situații, a face o simulare cu un prieten sau un membru al familiei înainte de a efectua apelul telefonic poate ajuta la atenuarea anxietății. În acest fel, celălalt vă poate liniști și vă poate da o părere despre performanța dvs.
 • De exemplu, ați putea face un interviu fals cu un prieten înainte de un interviu telefonic. Puneți întrebări pe care le veți răspunde ca și când ar fi un adevărat interviu - când ați terminat, întrebați-l pe celălalt despre opiniile sale, pentru a vă putea îmbunătăți mai târziu.
 • Imaginea intitulată Contactați Președintele Statelor Unite ale Americii Pasul 14


  5
  Practicați foarte mult. Cu cât încercați mai mult să vă înfruntați temerile și cu atât veți avea mai puțină putere pe ele: puteți reduce treptat teama de a vorbi la telefon prin creșterea numărului de apeluri telefonice. În loc să trimiteți un mesaj unui prieten, coleg sau familiei, sunați-l - dacă doriți să trimiteți un e-mail unui profesor sau șefului dvs., evitați și efectuați un apel telefonic.
 • Continuând să practici, s-ar putea să constatați că telefonarea nu vă mai pune atât de multă neliniște.
 • Imaginea intitulată Contactați etapa IRS 17
  6
  Pretinde. Există o strategie clasică de îmbunătățire a încrederii în sine, care în limba engleză este numită "Fake it till you make it" (pretindeți, până când puteți): testați-o în timpul apelurilor. De exemplu, atunci când nu vă simțiți foarte încrezător în timpul unui apel telefonic, ridicați bărbia, coborâți umerii și zâmbiți: simularea unei limbi a corpului care se manifestă prin securitate poate duce în final la aceasta.
 • Imaginați-vă că vorbesc cu persoana în cauză față în față, mai degrabă decât pe telefon.
 • Imaginea intitulată Deal cu conflictul Pasul 4
  7
  Continuă să te miști. Efectuarea de mici mișcări poate fi utilă în ameliorarea anxietății. Când decideți să efectuați un apel telefonic, ridicați ceva, ca o minge antistres, un spinner fidget sau o mână de marmură. Redați unul dintre aceste elemente în timpul apelului pentru a elibera excesul de tensiune.
 • Imaginea intitulată Deal cu ura pasul 10
  8
  Căutați un suporter. Dacă vi se cere să participați la un apel telefonic deosebit de stresant, vedeți dacă puteți să vă implicați un prieten. Această persoană poate fi prezentă în tăcere online pentru a oferi suport moral sau poate interveni în telefon ca intermediar, în cazul în care uitați ce ați vrut să spuneți sau rămâneți fără cuvinte.
 • De exemplu, dacă faceți o examinare cu supraveghetorul dvs., puteți decide să aveți și un coleg implicat. Dacă în schimb trebuie să sunați o rudă îndepărtată, întrebați-vă pe mama sau pe unul dintre frații voștri să vă vorbească cu voi.
 • 9
  Utilizați controlul apelurilor. Dacă vă este frică să vorbiți la telefon, controlul apelurilor poate ajuta la atenuarea anxietății. Trebuie doar să răspundeți la apelurile telefonice de la persoanele din lista dvs. de contacte sau să transferați apelul la secretariat pentru a afla de ce vă sună cineva. În acest fel puteți decide cum să răspundeți și să determinați când va avea loc conversația în cauză.
 • Metoda 3
  Practicați câteva tehnici de relaxare

  Imaginea intitulată Depășiți tulburarea de anxietate Pasul 10
  1
  Respirați adânc. Respirația profundă este o modalitate practică de a controla anxietatea. Este o tehnică care poate fi practicată aproape oriunde, chiar și în timpul unui apel activ: asigurați-vă că nu respirați direct în microfon. Încercați să mutați telefonul departe de gură pentru a respira câteva adâncimi sau pentru a opri microfonul pentru a respira în timp ce cealaltă persoană vorbește.
  • Pentru a respira adânc, este necesar să inhalați câteva secunde, de exemplu 4, apoi țineți aerul timp de 7 secunde și apoi expirați din gură timp de aproximativ 8 secunde. Repetați întregul ciclu timp de câteva minute până când începeți să vă simțiți mai calmi.
  • Dacă sunteți într-un apel activ, 2-3 cicluri de respirație profundă vă pot ajuta să reconstruiți și să reduceți anxietatea.
 • Imagine cu denumirea Fii calmi Pasul 3
  2
  Examinați întregul corp. Când sunteți agitat, este normal să restrângeți tensiunea din corp: prin revizuirea completă, puteți aduce la cunoștință zonele tensionate și le puteți relaxa. Acest exercițiu de relaxare poate fi util înainte sau după un apel telefonic stresant.
 • Începeți prin a respira adânc. Concentrați-vă pe degetele unui picior, acordând atenție la ceea ce simțiți în acel domeniu. Continuați să inhalați și expirați, imaginându-vă că respirația îndepărtează toată tensiunea de pe degete. Odată ce zona este complet relaxată, treceți la talpa piciorului, gleznelor, vițeilor și așa mai departe, până când întregul corp este relaxat.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 18
  3
  Vizualizați un apel de succes. Vizualizarea poate fi o modalitate puternică de a atenua anxietatea și de a câștiga încrederea în activitatea stresantă, cum ar fi telefonarea. Începeți prin a vă aduce mintea într-un loc relaxant.
 • Încearcă unul dintre adăposturile tale preferate din copilărie, un râu liniștit sau o frumoasă pajiște. Utilizați toate simțurile pentru a vizualiza acest loc în mintea ta, apoi imaginați-vă că sună telefonul în acel loc relaxant. În acest moment, luați telefonul și totul se desfășoară fără probleme: nu sunteți nervoși, vorbiți cu încredere și inteligent. În cazul în care se simte anxietatea, observați acest loc de liniște și tensiunea se topeste.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit