gtemata.com

Cum să câștigi într-un proces pentru litigiile minore

Secțiunea pentru litigiile judiciare minore este o diviziune, cu competență limitată, a unui tribunal districtual. De asemenea, cunoscut sub numele de "Tribunalul poporului"Această secțiune este locul potrivit pentru a cere plata unei datorii, cum ar fi o chirie neplătită sau o rambursare pentru reparațiile auto care nu au fost efectuate niciodată. Deși fiecare stat stabilește în mod diferit ceea ce poate fi discutat în aceste secțiuni, caracteristica comună este garantarea condamnărilor pentru litigiile sub 5000 USD și până la 7500 USD. Procesul poate inspira admirație, dar este structurat pentru a permite unei persoane obișnuite să se reprezinte în instanță și să rezolve probleme juridice minore.

paşi

Partea 1
Determinați dacă cauza poate fi discutată în secțiunea pentru martorii judecătorești minori

Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 1
1
Încercați să înțelegeți dacă cazul dvs. poate fi adresat acestor instanțe. Instanțele pentru litigii minore se ocupă, în general, de chestiuni juridice minore, cum ar fi deciziile pentru datorii neplătite, pentru aplicarea sau modificarea contractelor sau pentru recuperarea banilor. Cazurile de fraudă, defăimare, violență sau bătăi sunt excluse din jurisdicția lor. Verificați ghidul de jurisdicție al instanței pentru litigiile minore din statul dvs. pentru a afla dacă este competent pentru cazul dumneavoastră.
 • Multe state au site-uri dedicate pentru a ajuta oamenii să navigheze procesele pentru litigiile minore. Verificați dacă statutul dvs. are un site web sau un ghid care vă poate ajuta să vă călăuzească.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 3
  2
  Verificați limita financiară a procesului judiciar. Suma pentru care intenționați să acționați în judecată trebuie să fie mai mică decât suma maximă permisă de această instanță în statul dvs. Această limită nu include taxele judiciare sau dobânzile.
 • În orice caz, suma pe care o puteți solicita depinde exact de daunele pe care le-ați suferit. Deși limita de rambursare este de 5.000 de dolari, nu puteți cere suma de 5.000 de dolari dacă prejudiciul a fost de numai 500 de dolari. Nu ar fi o cerere profesionala si ar arata ca o persoana lacomi.
 • Vă rugăm să rețineți că unele state limitează, de asemenea, numărul de proceduri minore de litigiu care pot fi prezentate într-un an judecătoresc sau pot limita sumele care pot fi solicitate într-un an.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 4
  3
  Verificați dacă perioada de prescripție pentru cazul dvs. nu a expirat. O perioadă de prescripție este intervalul de timp dintre data evenimentului și cel de dincolo de care nu se poate acționa în instanță pentru acel eveniment. Cerințele variază de la stat la stat și în funcție de tipul de contract sau de litigiul juridic - în general, procedurile pentru contracte și daunele de proprietate sunt prescrise după 3-10 ani. Cereți ofițerului registrului județului informații despre stabilirea termenelor în cazul dvs.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 5
  4
  Verificați dacă aveți cerințele. Trebuie să aveți vârsta legală pentru a depune o acțiune în justiție în instanță. Dacă aveți sub 18 ani, aveți nevoie de un părinte sau un tutore care să vă reprezinte. Rețineți că și corporațiile, asociațiile și parteneriatele pot lua măsuri în instanțele de judecată pentru dispute minore.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 2
  5
  Asigurați jurisdicția corectă și inculpatul. Jurisdicția este faptul că de la locul de reședință al persoanei împotriva căreia procedurile judiciare sau să acționeze în care impresa.È său, de asemenea, important să se identifice persoana împotriva căreia agire- Aceasta, la rândul său, va ajuta să determinați jurisdicția corectă. De asemenea, puteți acționa împotriva unei persoane, a unei corporații, a unei asociații sau a unui parteneriat.
 • Asigurați-vă că menționați persoana potrivită. Scrieți corect numele dvs. și obțineți informațiile de contact corecte. Pentru a avea numele exact și complet al inculpatului, verificați-l pe registratorul județului în care acesta își exercită activitatea.
 • Dacă societatea operează într-un alt stat, nu poate fi de acord să acționeze în instanța judecătorească în litigiile minore. Suma pe care ați putea-o recupera printr-o hotărâre în favoarea dvs. nu poate acoperi costurile unei audieri în instanța unui alt stat.
 • 6
  Luați în considerare posibilitatea consultării unui avocat. Deși nu este permis să fie reprezentat de un avocat, un profesionist vă poate oferi detalii și informații esențiale pentru a continua în mod corect.
 • De exemplu, în unele state este posibil să se solicite o compensație echivalentă cu de trei ori daunele în caz de defecțiune a produsului. În acest caz, veți obține mult mai mulți bani decât ați solicitat în mod normal.
 • De asemenea, un avocat vă poate ajuta să vă planificați o strategie eficientă, să vă arătați teme valide și modul corect de a le exprima.
 • Partea 2
  Depuneți Cazul

  Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 6
  1
  Gândiți-vă la încheierea cazului dvs. de la început. Înainte de a aborda problemele și cheltuielile de depunere a unui caz și înainte de a implica alte subiecte, stabiliți dacă merită. Gândiți-vă la șansele pe care le aveți de recuperare a banilor. Are inculpatul banii să vă plătească? Obținerea unei hotărâri judecătorești în litigiile minore nu înseamnă că veți primi cu siguranță banii.
  • Multe state și județe dispun de resurse excepționale pentru a le ajuta pe oameni să se elibereze de procedurile privind litigiile minore. Verificați site-ul web al instanței județene pentru a vedea dacă dispune de informațiile care vă pot ajuta să înțelegeți ce este necesar.
 • 2
  Luați tot timpul necesar pentru pregătirea cazului. Asigurați-vă că știți tot ce aveți nevoie pentru a dovedi instanței cazul dumneavoastră. Trebuie să identificați legile statului dvs. cu privire la litigiu și poate fi necesar să examinați jurisprudența relevantă. De obicei, veți găsi regulile actualizate pe site-ul web al marilor organe judiciare și legislative ale statului. Multe state au o bază de date care conține părerile instanțelor de apel pe site-ul Curții Supreme. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea acestor lucruri, grefierul din biblioteca de medicină legală sau centrul de auto-ajutor de la tribunal ar trebui să vă poată îndruma în direcția corectă.
 • 3
  Pregătiți documente. Multe state au module concepute pentru concurenți. Acestea sunt de obicei găsite pe site-ul Curții Supreme a Statului. Acestea sunt de obicei însoțite de instrucțiuni și, în anumite domenii, diferitele module sunt de asemenea publicate împreună cu un set de documente pentru dispute specifice.
 • În cazul în care Curtea nu furnizează un set complet de documente, asigurați-vă că știți tot ce aveți nevoie pentru depunerea și inițierea unei acțiuni în justiție. Ar trebui să existe o instanță (un document referitor la creanța), un citat (un document care solicită celeilalte părți în instanță) și alte documente pe care instanța poate solicita toate sau numai pentru justițiabili auto-reprezentate (de exemplu, o foaie a datelor cu caracter personal, declararea cunoașterii unor reguli de conduită în instanță etc.).
 • 4
  Completați toate formele necesare. Aceste formulare trebuie să fie tipărite sau completate cu cerneală într-un mod lizibil. Unele instanțe solicită doar cerneală albastră sau neagră, deci nu uitați să citiți instrucțiunile.
 • Dacă nu există formulare precompilate pentru diferendul dvs. specific, copiați formatul și tipul de informații care trebuie incluse într-o formă de diferend diferit.
 • După finalizarea documentelor, este necesar să faceți copii. Aveți nevoie de original, o copie pentru depozit și o copie pentru fiecare inculpat.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 7
  5
  Documente de depozit: aduceți documentele originale (și copii, dacă doriți data de depozit ștampilată pe acestea) la registrul de instanțe care are jurisdicția asupra litigiului dvs. Grefierul va păstra documentele originale pentru registrul de judecată și va atribui un număr cauzei. Numărul este cel care va fi folosit pentru a vă identifica cazul și nu ar trebui să-l pierdeți niciodată.
 • Fii politicos și respectuos cu funcționarul. Oamenii sunt de obicei mai dispuși să ajute dacă sunt tratați cu respect, iar succesul dvs. în acest caz depinde de modul în care vă comportați cu oricine vă poate ajuta chiar să faceți un mic pas înainte.
 • Grefierul va valida, de asemenea, cotatia ta. Probabil va fi o taxă pentru depozit, pentru a valida sumele și alte lucruri, cum ar fi cererea unui proces cu un juriu. Puteți cunoaște suma acestor taxe apelând angajatul în avans sau căutând pe site-ul instanței.
 • 6
  Notificați cealaltă parte. Documentele originale și citația trebuie să fie notificate celeilalte părți. Regulile de procedură civilă în starea dumneavoastră va indica dacă aveți nevoie pentru a pune un certificat legal, să plătească șeriful să notifice documentele sau au pe cineva cu mai mult de 18 de ani, nu au legătură cu litigiul, să notifice documentele.
 • Documentele inițiale trebuie notificate personal. Verificați regulile statusului dvs. pentru a afla dacă există un formular specific care trebuie inclus în procesul de notificare.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 8
  7
  Plătiți taxele de depozit și taxele suplimentare. În general, taxele de depunere depind de valoarea creditului: dacă cererea este mai mică de 1.500 $ în California, de exemplu, costurile sunt de 30 $. Ei ajung la 75 de dolari dacă creditul este mai mic de 5.000 de dolari, dar depășește 1.500 $. Pot exista taxe suplimentare dacă ați depus mai multe plângeri la o instanță pentru litigii minore în ultimele 12 luni. De asemenea, pot exista alte cheltuieli - de exemplu, dacă doriți ca un juriu să vă judece cazul, trebuie să plătiți taxe suplimentare. Totuși, aceasta nu poate fi o opțiune în toate jurisdicțiile.
 • Rețineți că cheltuielile variază între jurisdicții. Dacă nu vă puteți permite aceste cheltuieli, adresați angajaților informații despre depozit în condiții de sărăcie sau sărăcie.
 • Partea 3
  Pregătiți-vă pentru apariția în instanță

  Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 10
  1
  Strângeți dovezile. Ia timp pentru a colecta chitanțe, pentru a prelua înregistrările telefonice de la compania dvs., pentru a pregăti grafice, fotografii și așa mai departe pentru a vă susține cazul. Veți lua toate aceste teste împreună cu dvs. pentru audiere în instanță.
  • Dacă aveți documentație care să vă susțină motivele, veți apărea mai credibile, mai organizate și mai serioase.
  • Încercați să furnizați dovezi pentru a vă confirma declarația. De exemplu, dacă pretindeți că pârâtul a fost dispus să vă plătească 500 de dolari pentru a picta gardul, dar nu v-a plătit niciodată pentru munca făcută, trebuie să aveți o dovadă scrisă a acordului dumneavoastră. Ar fi mai bine să aveți o copie a declarației dvs. pentru a arăta că nu ați primit niciodată plata dvs.
  • Martorii pot fi, de asemenea, utile pentru furnizarea de dovezi. Găsiți persoane care vă pot confirma versiunea și certifică diligența comportamentului dvs.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 9
  2


  Practica prezentării tezei. În timpul audierii, este recomandabil să fie exhaustiv, dar concis, să riscați să iritați judecătorul și să-i pierdeți timpul. Practicați povestea în cel mai ușor, dar cel mai detaliat mod posibil. Puneți argumentele pe cineva și obțineți o opinie. Ceea ce încercați să spuneți este de înțeles? Este clar de ce aduci dosarul în instanță?
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 11
  3
  Consultați un consultant juridic. Instanța pentru litigiile minore nu are nevoie de un avocat care să vă reprezinte în ședință. De fapt, în aceste instanțe se presupune că vă veți reprezenta. Din punct de vedere financiar, s-ar putea să nu fie util să angajați un avocat dacă litigiul se referă la o sumă modestă. Cu toate acestea, ar fi util să consultați cu un avocat cel puțin pentru a înțelege dacă disputa este convenabilă și pentru a alege cele mai potrivite strategii.
 • Aproape toate comunitățile au organizații de consultanță juridică gratuite sau cu costuri reduse, pe care le puteți contacta. Acestea pot fi legate de o universitate de studii juridice sau de o "Clinică juridică" publică sau non-profit.
 • Imagine intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 12
  4
  Estimați în prealabil ce va spune pârâta. Când lucrați la expunerea dvs., ar trebui să luați în considerare și ceea ce va spune omologul dvs. pentru a le discredita sau pentru a vă face ca responsabilitatea dvs. să fie a ta. Pentru a determina ce ar putea spune adversarul tău în instanță, gândește-te cum poate spune povestea și punctele de divergență cu privire la versiunea pe care o vei da. Pregătiți răspunsurile la observațiile dvs.
 • Cu alte cuvinte, ce aspecte ale afirmației tale ar putea fi explicate de inculpat pentru a face să pară că ești responsabil? Ce răspunsuri puteți da pentru a dovedi că nu sunteți vinovat?
 • De exemplu, în cazul în care litigiul se referă la deteriorarea unei proprietăți, adversarul poate încerca să demonstreze că nu este vinovat sau chiar vă face să parici responsabili. Încercați să anticipați ce ați putea spune pentru a vă putea respinge afirmațiile.
 • 5
  Luați în considerare o tranzacție. Puteți fi de acord cu cealaltă parte în orice moment înainte ca judecătorul să emită propoziția. Instanțele preferă ca părțile să fie de acord, dacă este posibil. De fapt, unii cer părților să încerce medierea obligatorie înainte de proces. În mediere, un al treilea străin al cazului vorbește cu ambele părți pentru a încerca să ajungă la un acord.
 • Dacă se ajunge la un acord, mediatorul va avea de obicei grijă de activitatea birocratică a instanței. Dacă nu ajungeți la un acord, mergeți la proces.
 • Partea 4
  Prezentați cauza în instanță

  Imaginea intitulată Câștigați în tribunalul pentru cererile cu valoare redusă Pasul 13
  1
  Aflați despre data și ora audierii. Va trebui să păstrați înregistrări precise ale programului de audiere, astfel încât să nu apară în ziua greșită sau la momentul nepotrivit. De asemenea, este necesar să fii la timp, ceea ce înseamnă de fapt să ajungi mai devreme. Puteți fi mai pregătită, relaxată, organizată și gata să vă expuneți cazul când nu vă grăbiți.
  • Dacă una dintre părți nu apare, cealaltă poate câștiga în mod implicit. Asigurați-vă toate oportunitățile de a fi prezenți la ședință.
  • Dacă nu puteți participa la ziua audierii, puteți cere o amânare (sau o continuare). Trebuie să depuneți această solicitare cu cel mult 10 zile înainte de audiere, trebuie să plătiți o taxă și să aveți motive întemeiate pentru amânare.
 • Imagine intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 15
  2
  Cereți un interpret, dacă aveți nevoie de unul. Dacă engleza nu este limba ta maternă și crezi că ai dificultăți în prezentarea cazului, poți aduce un interpret cu tine. Ar trebui să fie un prieten sau o rudă, dar nu o persoană direct implicată în acest caz. Nu este martoră și este doar acolo pentru a vă ajuta să comunicați cu judecătorul despre cazul dvs.
 • Dacă nu aveți pe nimeni să aducă, cereți grefierului să vă ofere instrucțiuni pentru interpreți. Acestea solicită de obicei o taxă pentru munca lor. Dacă nu vă puteți permite să plătiți un interpret, întrebați-l pe cancelar pentru un interpret gratuit.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 14
  3
  Rochia și comportamentul într-un mod profesionist. Se ocupă de audiere ca și cum ar fi un interviu important de angajare (sau chiar o înmormântare), așa că poartă o îmbrăcăminte de lucru formală și tradițională. Purtarea unui costum nu este necesară, dar dând impresia că luați-o în serios vă pune într-o lumină bună.
 • Arătați respect față de judecător și nu-l răsfățați. Prima impresie este foarte importantă: apare ca persoană respectuoasă și demnă ar putea fi utilă pentru a câștiga cazul. Acest lucru este valabil mai ales dacă inculpatul este dezorganizat, imprecis și nepoliticos.
 • Rămâi calm și relaxat în timpul procedurii. Aduceți copii ale tuturor documentelor prezentate și toate dovezile pe care doriți să le furnizați. Păstrați-le elegant, astfel încât să le puteți găsi rapid, dacă este necesar, fără a încetini procesul.
 • Dacă inculpatul spune ceva neadevărat sau pe care nu sunteți de acord, nu reacționați instinctiv. Veți avea ocazia să vă faceți obiecțiile. Limitată pentru a ține cont de ceea ce sa spus și pentru a respinge declarațiile neadevărate atunci când este rândul tău. Așteptarea pentru rândul tău te va face să arăți mai profesionist și respectuos.
 • Nu vorbiți niciodată cu partea adversă. Adresați toate declarațiile judecătorului.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 16
  4
  Descrieți evenimentul care a dat naștere unei acțiuni în justiție. Prezintă cazul în mod calm, circumstanțial și fără întoarcerea cuvintelor. Asigurați-vă că expuneți versiunea povestirii pe baza faptelor și susțineți declarațiile dvs. cu dovezile pe care le-ați colectat. Oferiți multe detalii și fiți gata să prezentați dovezi când vi se solicită.
 • Evitați declarațiile umflate sau exagerate și nu faceți apel la emoții. Judecătorul va trebui să ia o decizie bazată pe fapte și aspecte juridice ale cauzei, nu pe emoții.
 • Includeți declarații de martor (scrise sau eliberate personal) pentru a vă oferi mai mult sprijin pentru motivele dvs. La începutul procedurii, instanța să știe dacă aveți martori.
 • 5
  Urmați descrierea cauzei pentru a specifica sumele de bani solicitate. Pregătiți-vă să-i spuneți judecătorului evenimentele precise care au provocat daune. Descrieți fiecare probă specifică și asociați-o cu sume de bani definite. Evitați subiectele vagi sau pur și simplu nu insistați să fiți nedreptățiți.
 • Imaginea intitulată Câștiga în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 17
  6
  Ascultați cealaltă parte. El va expune versiunea sa a povestii si probabil va fi la fel de feroce ca si tine, mai ales daca este in joc o suma echitabila de bani sau reputatia cuiva. Dacă ascultați cu atenție și faceți note în timp ce vorbiți, veți începe să identificați lacunele din versiunea sa sau erorile de judecată care vor da mai multă putere motivelor. După ce inculpatul a terminat de vorbit, vi se va oferi posibilitatea de a vorbi din nou și de a vă respinge afirmațiile.
 • 7
  Ascultă propoziția. După ce judecătorul a auzit ambele versiuni, va emite propoziția. Ascultați-o, fără a întrerupe sau a demonstra semne de opoziție sau de aprobare în timp ce o pronunță. Limitat să asculte și să respecte sentința judecătorului.
 • Partea 5
  Rezolvați hotărârea cu plata datoriilor

  Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 19
  1
  Scrieți o scrisoare care solicită plata datoriei. Dacă ați câștigat procesul și ați primit sumele solicitate, instanța nu va colecta în numele dvs. Mai aveți problema colectării banilor. Scrie o scrisoare explicită și profesională către inculpat cerându-i să plătească. Hotărârile judecătorești privind litigiile minore devin executorii după 30 de zile de la înregistrarea de către grefier a avizului de hotărâre, cu excepția cazului în care inculpatul a depus o cale de atac.
  • O propoziție, în beneficiul tău, nu este altceva decât aceasta: o propoziție. Nu există nicio garanție că persoana fizică sau juridică va plăti. Cealaltă parte poate încerca să evite plata întregului sau să nu aibă resursele de plată. Hotărârile sunt valabile timp de 10 ani, deși cu siguranță nu doriți să rămâneți în spatele plății atât de mult timp.
  • Luați în considerare capacitatea inculpatului de a plăti. Dacă nu aveți suficienți bani pentru a vă rezolva datoriile, schimbați planul de termeni pentru a vă putea plăti cu rate săptămânale sau lunare. De asemenea, puteți renunța la un interes sau o parte din datorie. Dacă se pare că nu veți putea să rambursați întreaga datorie, recuperarea ceva este mai bună decât nimic.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 20
  2
  Executarea plății. În cazul în care debitorul încearcă să evite plata, există unele mecanisme legale care fac posibilă executarea acestuia. Acestea pot include blocarea salariului, a contului bancar, a afacerii, a casei de marcat (dacă are un magazin, de exemplu, șeriful ar putea apărea și retrage fizic numerar din casa de marcat) și așa mai departe.
 • Trebuie să treceți prin canalele legale adecvate pentru a executa plata. Nu mergeți niciodată în casă sau la locul de muncă al unei persoane pentru a cere plata. Voi o să vă confruntați doar cu probleme juridice dacă faceți asta. Vedeți regulile de stat pentru modul în care efectuați o plată utilizând procedurile corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 21
  3
  Semnează un certificat de executare a hotărârii. Atunci când datoria a fost plătită, ambele părți ar trebui să semneze un certificat de executare a hotărârii judecătorești. În acest fel, inculpatul nu va fi judecat a doua oară pentru aceeași datorie. Dovada de plată, cum ar fi o chitanță sau un contabil al unei plăți bancare, ar trebui să fie atașată la atestare. Atestarea atestatului trebuie depusă la Curte în termen de 14 zile de la plata finală a datoriei.
 • Imaginea intitulată Câștigați în Curtea pentru cereri cu valoare redusă Pasul 22
  4
  Trimiteți un apel pentru o decizie cu care nu sunteți mulțumit (ă). Dacă obțineți o hotărâre în favoarea inculpatului, puteți simți că nu ați primit un proces echitabil. De obicei, apelul trebuie depus în termen de 30 de zile de la data pronunțării sentinței, însă trebuie să verificați regulile statului. Adresați-vă secretarului județean pentru ajutor.
 • Acesta consideră că procesul de recurs este, în general, mai formal decât procedura în instanțele judecătorești pentru litigiile minore. Probabil că va trebui să aveți un reprezentant legal prezent la ședința de apel.
 • Rețineți că pârâtul are, de asemenea, dreptul de a depune o plângere dacă nu este mulțumit de hotărârea judecătorească.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit