gtemata.com

Cum se câștigă 4

Forza 4 este un joc de strategie pentru doi participanți, care poate fi jucat în versiunea sa electronică, pe calculator sau real, printr-un tablou de bord și dame. Placa de joc este o rețea compusă din coloane în care trebuie inserate piesele. Fiecare jucător, în timpul jocului său, va lăsa o bucată în coloana aleasă. Scopul jocului este de a crea o secvență verticală, orizontală sau oblică compusă din 4 piese. Deși poate părea simplă, este necesară o mare parte a strategiei și trebuie să dobândiți diferite tehnici și tactici pentru a putea câștiga în mod regulat.

paşi

Partea 1
Strategii de bază

Imagine intitulată Win at Connect 4 Pasul 1
1
Verificați centrul plăcii. Una dintre strategiile de bază pentru a juca Forza 4 este să încerci să ai cel mai mare număr de piese concentrate în centrul tabloului. În acest fel veți avea mai multe posibilități de a crea secvența câștigătoare. Din moment ce numărul de coloane disponibile este ciudat, având damele lor în central înseamnă posibilitatea de a crea secvențe câștigătoare în orice direcție.
 • Dacă sunteți jucătorul care se mișcă mai întâi, introduceți piesa în slotul inferior al coloanei centrale. În orice caz, încercați să introduceți cel mai mare număr de bucăți în coloana centrală a tabloului de joc.
 • Imagine intitulată Câștigă la conectarea 4 Pasul 2
  2
  Planificați-vă mișcările în avans. La fel ca și în șah, fiecare mișcare pe care o faci forțează adversarul tău să facă o contra-mutare pentru a te împiedica să câștigi. Acest tip de situații poate fi exploatat în avantajul dvs., deci este bine să planificați înaintea mișcărilor și în special să anticipați posibilele mișcări ale adversarului.
 • De exemplu, dacă doriți să vă asigurați că puteți plasa piesa într-o anumită poziție, trebuie să vă forțați adversarul să vă blocheze șansa de a câștiga într-un alt punct de pe tablă. În acest fel, adversarul dvs. va fi forțat să efectueze singura mișcare care vă împiedică să câștige, oferindu-vă posibilitatea de a efectua cea pe care ați planificat-o inițial.
 • În mod similar, înainte de a vă deplasa, verificați dacă nu vă poate ajuta adversarul. Obiectivul tău este să câștigi și să nu ușurezi victoria adversarului tău, așa că e bine să încerci să-ți imaginezi cum acesta din urmă poate să-ți exploateze mișcarea în favoarea sa.
 • Imagine intitulată Câștigați la Conectare 4 Pasul 3
  3
  Blocați adversarul. O strategie foarte simplă, care poate fi adoptată în orice joc, este de a se opune în mod activ adversarului său pentru al împiedica să câștige. În Forza 4 aceasta înseamnă a intra în defensivă, contracarând fiecare mișcare a adversarului. Va trebui să plasați piesele în toate pozițiile care le-ar permite să completeze o secvență câștigătoare.
 • Ori de câte ori este posibil, încercați să împiedicați adversarul să creeze o succesiune de trei jetoane, deoarece această situație îl face să fie doar o singură mișcare de la victorie.
 • De asemenea, împiedicarea formării unei secvențe de trei dame va împiedica adversarul să tragă o capcană prin implementarea unei situații în care poate crea o secvență de 4 dame în mai multe puncte de pe tablă sau în mai multe direcții.
 • Imagine intitulată Win at Connect 4 Pasul 4
  4
  Profitați de greșelile contestatorului dvs. În Forza 4 o eroare clasică constă în a nu bloca mișcarea adversarului, lăsându-i astfel posibilitatea de a câștiga cu ușurință. Pentru a evita această situație, urmăriți cu atenție tabla de joc, analizând implicațiile fiecărei mișcări. În acest fel, veți putea profita din plin de aceste erori.
 • De exemplu, dacă aveți o secvență orizontală de trei jetoane și adversarul dvs. nu o blochează, următoarea mișcare este să profitați de eroare și să finalizați alinierea câștigătoare.
 • Imagine cu denumirea Win at Connect 4 Pasul 5
  5
  Joacă atac. În ciuda importanței aspectului defensiv, acela de a bloca posibilele mișcări ale adversarului, singura modalitate de a câștiga la Forza 4 este de a crea o serie de 4 elemente cu pionii lor. Iată cum puteți implementa acest scenariu:
 • Construiți secvențe orizontale care indică spre exterior grila sau tabla.
 • Țineți-vă piesele una peste alta pentru a forma secvențe verticale.
 • Utilizați pionii și piesele adversarului pentru a crea alinieri oblice, folosind atât rânduri cât și coloane.
 • Când aveți șansa, plasați-vă damele în casetele care vă permit să creați secvențe câștigătoare în mai multe direcții. De exemplu, dacă aveți două bucăți separate printr-un rând sau o coloană, căutați o locație intermediară care vă permite să le conectați și să aveți posibilitatea de a vă deplasa vertical, orizontal sau oblic.


 • Imagine intitulată Câștigă la conectarea 4 Pasul 6
  6
  Nu ocupați un slot care să vă facă să pierdeți jocul. În Forza 4, această situație se caracterizează printr-un spațiu liber adiacent unei secvențe de trei pioni opuși care, dacă sunt ocupați, pot da șansa dvs. de a încheia jocul în favoarea sa. Uneori, acest tip de amenințare este dificil de identificat, deoarece este caracterizat printr-un slot în tablă complet înconjurat de spații goale, care, dacă ar fi ocupate de una dintre piesele tale, ar duce adversarul tău la o victorie imediată.
 • În mod similar, dacă încercați să obțineți o victorie, dar aveți nevoie de un anumit spațiu liber pentru a fi ocupat de adversar, nu-l ocupați cu pionul, altfel șansa dvs. de câștig va fi inevitabil anulată.
 • Partea 2
  Tactici avansate

  Imagine intitulată Win at Connect 4 Pasul 7
  1
  Tren. Există mai mult de 4 miliarde de combinații cu care puteți finaliza un joc - aceasta înseamnă că este imposibil să memorați toate mișcările corecte ale oricărui scenariu posibil. Cu toate acestea, practica este perfectă, așa că antrenează-te să-ți îmbunătățești strategia și abilitățile tale în planificarea mișcărilor și a contracțiilor.
  • Există multe versiuni ale Forza 4 pe care le puteți folosi pentru a le exersa - le puteți juca direct online sau le puteți descărca pe calculatoare și pe dispozitive mobile. Alternativ, vă puteți rafina strategia studiind scenarii predeterminate.
 • Imagine cu denumirea Win at Connect 4 Pasul 8
  2
  Adoptați o strategie de atac multi-direcțională. Acest scenariu apare atunci când puteți crea o secvență de 3 dame care vă permite să câștigați jocul completând-o în direcții diferite.
 • Atunci când apare o astfel de situație, puneți adversarul într-o poziție în care adversarul său poate bloca doar una dintre șansele de câștig, permițându-vă să încheiați jocul utilizând una dintre mișcările rămase.
 • În plus față de necesitatea multor planificări, un scenariu similar depinde și de capacitatea adversarului de a observa și de a anticipa mișcările strategiei dvs. sau de a nu greși.
 • Imagine intitulată Win at Connect 4 Pasul 9
  3
  Utilizați strategia de "7". Aceasta este o serie de mișcări specifice pentru plasarea pieselor pe tabla de joc, astfel încât acestea să formeze o figură în formă de "7". Această conformație este reprezentată de 3 pioni orizontali conectați în dreapta la o secvență diagonală compusă din 2 pioni.
 • Această configurație poate fi creată în orice fel: așa cum este descris mai sus, cu susul în jos, cu capul în jos sau chiar cu capul în jos și cu susul în jos.
 • Această schemă de joc este o strategie excelentă deoarece oferă jucătorului mai multe posibilități de a finaliza o succesiune câștigătoare de 4 jetoane.
 • Imagine cu denumirea Câștigă la Conectare 4 Pasul 10
  4
  Utilizați o strategie de atac a "settina". Aceasta este o abordare similară cu strategia multi-direcțională, dar pe o scară mult mai mare. După cum sugerează și numele, această strategie oferă posibilitatea de a încheia jocul prin dezvoltarea unei secvențe câștigătoare în șapte direcții diferite. Pentru a putea pune în practică, trebuie să creați o configurație specială de dame și să bifați următoarele casete pe placa de joc:
 • Poziția centrală a rândului inferior.
 • Pe a doua linie, începând de jos, trebuie să ocupați pozițiile adiacente celui central.
 • Pe a treia linie, întotdeauna începând de jos, este necesar să ocupați cele trei poziții centrale (orizontal).
 • În cele din urmă, ocupă a patra și a cincea cutie a coloanei centrale, pornind de la partea de jos.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit