gtemata.com

Cum de a vinde descoperirii

În majoritatea cazurilor, atunci când oamenii decid să investească, de exemplu prin cumpărarea unei acțiuni, ei speră că piața va avea tendința să crească. Cumpărarea unei acțiuni la un preț mai mic decât prețul de vânzare va aduce un profit. Această strategie de investiții este definită în jargonul tehnic "mergeți mult". Vindeți o acțiune scurtă sau "scurte" înseamnă a face exact contrariul. În loc să presupunem că prețul stocului tinde să crească în viitor, oamenii care vinde pe termen scurt presupun că valoarea investiției lor este reduce

în timp. Cum să implementați o strategie de vânzare în lipsă? Cum să faci un profit? Continuați să citiți articolul pentru a afla.

paşi

Partea 1
Cunoașteți elementele de bază

Imagine cu titlul Short Sell Step 1
1
Aflați termenii tehnici. Când vine vorba de vânzarea în lipsă a unui titlu sau a unui activ financiar, trebuie să cunoaștem semnificația a trei terminologii specifice: scurte (scurte), acoperirea unei poziții, marjă.
 • Du-te scurt operațiunea implică vânzarea unei acțiuni fără ao deține. Atunci când faceți un stoc, vindeți o acțiune la un anumit preț, solicitându-i împrumutul brokerului dvs., care în acest caz acționează ca garant. În termeni simpli, presupuneți, pe baza analizei dvs., că sunteți capabil să cumpărați înapoi acțiunea vândută la un preț mai mic, generând un profit.
 • Acoperiți o poziție înseamnă închiderea tranzacției de vânzare prin cumpărarea aceluiași stoc. Dat fiind că brokerul dvs. v-a împrumutat doar temporar acțiunile pe care le-ați vândut, pentru a vă închide poziția, sunteți obligat să cumpărați suficiente acțiuni capac împrumutul primit.
 • margine este mijlocul care vă permite să vă executați operațiunile financiare. Când cumpărați cu o marjă, în practică, împrumutați fondurile din fondurile necesare pentru a cumpăra sau a vinde acțiuni care vor fi apoi utilizate ca garanție de împrumut.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 2
  2
  Vorbiți cu consilierul dvs. financiar. Dacă beneficiați de serviciile acestei figuri profesionale, consultați-o pentru a discuta opțiunile și instrumentele de investiții potrivite situației dvs. Vânzarea în lipsă este o strategie foarte agresivă și, prin urmare, este supusă unui risc ridicat. În funcție de situația dvs. financiară și obiectivele de investiții pe care le-ați stabilit, vânzarea scurtă poate sau nu poate fi o strategie bună.
 • Un consultant financiar este capabil să stabilească când este corect să vinzi un contract scurt. Pentru a reduce riscul pe care îl expuneți, puteți recomanda și alte instrumente care pot fi combinate cu strategia respectivă.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 3
  3
  Luați în considerare beneficiile. În cazul unei analize corecte, vânzarea în aer liber poate genera profituri excelente. Luați în considerare următorul exemplu: doriți să vindeți 100 de acțiuni ale companiei XYZ în aer liber. Valoarea curentă a acestei acțiuni este de 20 EUR pe unitate. Contactați un broker și deschideți un cont cu un depozit minim de 2.000 € ca marjă. Apoi întrebați brokerul dumneavoastră care vă confruntați ca un garant pentru vânzarea de 100 de acțiuni ale companiei XYZ (brokerul va „împrumuta“ acțiuni în portofoliul său sau în portofoliul unuia dintre clienții săi). În urma tranzacției, brokerul va credita contul dvs. 2.000 €.
 • După deschiderea poziției scurte, așteptați să scadă prețul acțiunilor. În acest moment, compania XYZ răspândește raportul privind profiturile pentru al treilea trimestru, care sunt foarte dezastruoase. Consecința directă este că prețul acțiunilor scade la 15 EUR. Apoi, cumpărați 100 de acțiuni ale companiei XYZ la un preț de € 15 pentru "capac" poziția inițială. Acum aveți 100 de acțiuni reale pe care le puteți reveni la broker, care a fost garantul pentru a vă deschide poziția. Acest proces este numit "acoperire" a unei poziții scurte.
 • Profitul dvs. provine din diferența dintre prețul la care ați vândut primele acțiuni și prețul la care răscumpărați aceleași valori "capac" poziția ta. În exemplul nostru ați vândut acțiunile companiei XYZ la 2.000 € și le-ați răscumpărat la 1.500 €. Profitul dvs. este, prin urmare, de 500 EUR. Profitul va fi debitat în contul dvs., soldul total ajungând la 2.500 €.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 4
  4
  Evaluați riscul. Vânzarea în aer liber este foarte mai riscante decât cumpărarea (în jargonul tehnic "mergeți mult"). Când cumpărați un stoc, vă asumați un scenariu în care crește prețul activului achiziționat. Să presupunem că achiziționăm 100 de acțiuni ale companiei JKL la un preț de 5 € pe acțiune. În acest caz, pierderea maximă materializabilă este de 100% din investiția dvs. sau 500 EUR. Pe de altă parte, profitul dvs. este practic infinit, deoarece nu există limite ale creșterii valorii stocului pe care l-ați cumpărat. Aceasta înseamnă că există o limită a pierderilor totale, dar nu și a câștigurilor.
 • Opacul exact este valabil atunci când vindeți scurt. Câștigurile pe care le puteți face au o limită dictată de cât de mult pot fi depreciate acțiunile, putând ajunge la maximum de zero. Pe de altă parte, veți pierde bani proporțional cu creșterea potențială a valorii stocului și, după cum se vede anterior, prețul posibil este potențial infinit.
 • De exemplu, să luăm în considerare situația companiei XYZ văzută din nou în pașii anteriori. Să presupunem că împrumutați 100 de acțiuni XYZ la 20 EUR de la fiecare broker și apoi le vindeți imediat, ca și înainte. Veniturile din vânzare (2.000 €) vor fi debitate de la broker în contul dvs. Contul dvs. inițial de 2 000 EUR, după vânzare, va crește la 4 000 EUR. Prin urmare, așteptăm ca prețul acțiunilor să scadă, astfel încât să putem "capac" poziția noastră.
 • Din păcate, prețul acțiunilor companiei XYZ nu El cade. Dimpotrivă, valoarea acțiunilor face un salt ascendent de până la 30 de euro. Din moment ce piața este greșită, vă decideți să limitați pierderile și să vă închideți poziția bearish, apoi cumpărați 100 de acțiuni cu câte 30 € fiecare. În acest fel, puteți să returnați acțiunile brokerului și să vă închideți poziția. Având în vedere că pentru "capac" investiția dvs. trebuie să plătească 3.000 €, câștigând 2.000 de la prima vânzare, materializând o pierdere netă de 1.000 € prin reducerea la jumătate a soldului contului inițial.
 • Partea 2
  Luați în considerare opțiunile disponibile

  Imagine cu titlul Short Sell Step 5
  1
  Efectuați o analiză a investițiilor dvs. Vânzarea pe termen scurt, precum și o lungă perioadă de timp, este o strategie de investiții. Verificați cu atenție tendința actuală a pieței și aflați care companii sau stocuri ar putea să se deprecieze în viitorul apropiat. Nu începe analiza cu obiectivul pentru a trece pe un titlu - alegeți să acționați numai atunci când toate datele indică faptul că acest lucru este o strategie bună.
  • acţiuni: atunci când analizează fundamentele pieței bursiere, să acorde o atenție specială așteptărilor pentru profiturile viitoare ale companiilor cotate la bursă. Acesta este aspectul cel mai important, care are un impact major asupra determinării prețului acțiunilor. Deși aceste date sunt imposibil de anticipat cu exactitate, profiturile viitoare ar putea fi estimativ cu o aproximare acceptabilă, pe baza informațiilor corespunzătoare.
  • Acțiunile pot fi supraevaluat. Acest efect este foarte frecvent atunci când acele faze ale pieței sunt numite "speculative bubbles" sau când un stoc este achiziționat în masă pe valul de știri entuziaști despre viitorul companiei. Să luăm un exemplu: compania ABC a descoperit un nou medicament care poate vindeca cancerul. Investitorii, încântați de știri, încep să cumpere acțiunile companiei, împingând prețul relativ și luând-o într-o singură zi de la 10 euro la 40 euro pe acțiune. Deși perspectivele companiei sunt bune, există încă multe obstacole înainte ca medicamentul să aibă succesul dorit (perioada de testare, competiția etc.). Acei investitori înțelepți care iau în considerare toți acești factori ar putea presupune că acțiunile companiei ABC sunt în prezent supraevaluate, un scenariu care ar duce la o scădere bruscă a prețului. Acțiuni de acest tip, supraevaluate, sunt un candidat excelent pentru a efectua o vânzare în lipsă.
  • Obligațiuni: deoarece obligațiunile sunt un instrument financiar din toate punctele de vedere, ele pot fi vândute în larg. Dacă vă decideți să vindeți o obligațiune scurtă, analizați valoarea, care este strâns legată de rata dobânzii. Când acesta din urmă cade, prețul obligațiunii merge invers, în cazul în care rata dobânzii crește, prețul scade. Un investitor care decide să vândă o obligațiune scurtă dorește ca rata dobânzii să crească și prețul să scadă.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 6
  2
  Identificați indicatorii cheie ai pieței. Cele mai bune stocuri de vânzare pe termen scurt sunt cele a căror valoare va scădea în curând, dar al căror preț nu a scăzut încă. Există câțiva indicatori care vă pot ajuta să identificați potențialele calificări ale candidaților pentru a vă depăși:
 • Raportul preț / câștig (PE). PE se calculează prin împărțirea prețului de piață al unei acțiuni pentru profiturile pe care le-a generat în ultimele 12 luni (PE actual) sau pentru cele așteptate în următoarele 12 luni (viitor PE). PE este o cifră importantă, relativ la întreaga piață sau în comparație cu alte companii. O valoare ridicată a PE ar putea indica faptul că acțiunile în cauză sunt supraevaluate. Cu toate acestea, ar putea semna și faptul că analizăm o companie sănătoasă și solidă, cu perspective excelente în viitor.
 • De exemplu, o societate a cărei acțiuni valorează 60 EUR fiecare și profitul este de 5 EUR pe acțiune ar trebui să aibă un PE egal cu 12 (60 ÷ 5 = 12).
 • Raportul forței relative (RSI). Oscilatorul RSI indică dacă o acțiune, într-o anumită perioadă de timp (în mod normal 14 zile), a fost mai mult cumpărată sau vândută. RSI este obținut printr-un calcul complex, simplificând este reprezentat de raportul dintre numărul de zile intervalul de timp luate în considerare în care prețul de închidere al acțiunii în cauză este mai mare decât cea din ziua precedentă și numărul de zile în care prețul de închidere al garanției este mai mic decât ziua precedentă. Gama de valori pe care RSI le poate asuma variază între 0 și 100.
 • În general, atunci când valoarea RSI este de aproximativ 70, pe termen lung, acțiunea ar putea avea o creștere puternică a prețurilor. Ar putea totuși să fie o speculație și nu o creștere durabilă și liniară. În jargonul tehnic se spune că acțiunea în cauză este "supracumparare" prin urmare, o scădere a prețurilor poate fi iminentă.
 • Atât EP, cât și RSI, dacă sunt considerate singure, nu sunt în măsură să furnizeze informații suficiente și suficiente. Așadar, aveți grijă și evaluați mai mulți factori în același timp, înainte de a decide să vindeți o garanție scurtă. Amintiți-vă că niciunul dintre indicatorii existenți nu reprezintă o dovadă sigură și incontestabilă pentru a decide să intrați în poziție prin cumpărarea sau vânzarea unui activ.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 7
  3
  Înainte de a vinde o garanție financiară scurt, verificați ruda "Scurt dobândă". Acesta este procentul pozițiilor bearish în raport cu acțiunile totale ale unei garanții specifice disponibile pe piață. De exemplu, un stoc format din 10 milioane de acțiuni, din care 1,5 milioane sunt vândute, arată unul "Scurt dobândă" egală cu 15%. "Scurt dobândă" vă permite să știți câți investitori speculează că stocul va pierde valoare pe termen scurt. Aceste date aparțin domeniului public și sunt publicate în ziarele financiare, inclusiv, de exemplu "Il Sole 24 Ore".
 • unul "Scurt dobândă" indică faptul că investitorii consideră că acțiunea sau obligația în cauză pot pierde valoare. Efectuați o analiză aprofundată pentru a identifica alți factori care confirmă plauzibilitatea reală a scenariului ipotezat.
 • Pe de altă parte, un număr mare de poziții scurte ar putea contribui la creșterea volatilității stocului preluat. Acest lucru se întâmplă atunci când mulți investitori își acoperă pozițiile scurte respective într-o perioadă scurtă de timp, cu o creștere consecutivă a prețului acțiunilor. Aceste mișcări largi ale pieței sunt deseori exploatate de alți investitori pentru a genera un profit.
 • Evaluați datele "zile pentru a acoperi" sau "Raport scurt". Acesta este numărul de zile necesare pentru acoperirea tuturor pozițiilor scurte existente pe stoc, pe baza volumului de acțiuni tranzacționate zilnic. De exemplu, dacă este "Scurt dobândă" a unei garanții date este de 20 de milioane de acțiuni, iar volumul mediu zilnic tranzacționat este de 10 milioane de acțiuni, va dura 2 zile pentru a acoperi toate pozițiile scurte deschise în prezent. În mod normal, investitorii preferă acțiunile cu unul "Raport scurt" scăzută.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 8
  4
  Evaluați lichiditatea pieței. Nu vindeți niciodată acțiuni cu dvs. puțină lichiditate. Înaltă lichiditate înseamnă o disponibilitate largă de acțiuni tranzacționabile și un volum semnificativ de tranzacții. Dacă stocul în cauză are o lichiditate scăzută, este posibil să nu puteți închide pozițiile suficient de repede pentru a obține un profit.
 • Acțiunile cu lichiditate scăzută vă expun riscului de a vă închide mai devreme poziția. Dacă proprietarul acțiunilor împrumutate pentru a face vânzarea în lipsă (adesea brokerul dvs.) decide să le vândă, veți fi obligat să le înlocuiți. Puteți face acest lucru prin identificarea unui alt broker care dorește să vă ofere acțiunile sale sau să le cumpere direct de pe piață. Dacă titlul în cauză nu este suficient de lichid, capacitatea de a identifica acțiunile de care aveți nevoie ar putea fi foarte dificilă, forțându-vă să vă închideți pozițiile.
 • Aveți grijă, deoarece procesul de acoperire a pozițiilor scurte generează o mișcare temporară ascendentă a prețului stocului. Aceasta este o consecință directă, nedorită a vânzării neacoperite. De exemplu, atunci când vindeți un activ scurt, ca urmare, prețul relativ va avea tendința să scadă. Pentru a vă acoperi poziția, va trebui să cumpărați același număr de acțiuni, ceea ce va genera efectul opus, adică o creștere a prețului. Dacă un număr mare de investitori acoperă simultan pozițiile scurte pe o anumită garanție, prețul acțiunilor poate crește semnificativ. Acest efect este numit în jargon "scurtarea scurtă".
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 9
  5
  Fii răbdător. Investitorii care preferă scenariile bearish intră și părăsesc piața foarte rapid. Aceștia pot decide să facă o investiție numai atunci când apare ocazia de a obține un profit. Deci, fii răbdător și nu "urmărire" profit, pur și simplu așteptați pentru oportunitatea potrivită de a acționa.
 • Datorită numeroșilor brokeri online care își oferă serviciile la prețuri ieftine și accesul fără limită la informațiile financiare, "zi de tranzacționare" a devenit o activitate foarte populară. Cu toate acestea, poate fi o strategie foarte riscantă, mai ales dacă este efectuată fără experiența necesară pe piețe. Continuați cu pași mici și cu precauție.
 • Partea 3
  Deschiderea și închiderea pozițiilor scurte

  Imagine cu titlul Short Sell Step 10
  1
  Găsiți un broker sigur și sigur. Dacă nu aveți încă un cont la un broker, trebuie să deschideți unul. Disponibilitatea brokerilor este foarte mare, deci este dificil să găsiți unul potrivit pentru investițiile dvs. În mod substanțial, intermediarii financiari sunt împărțiți în două grupuri: cei care oferă un serviciu complet și cei care îndeplinesc doar rolul de intermediari financiari.
  • În primul caz, vorbim despre operatorii de piață care îi întâmpină pe clienți cu un număr mare de servicii financiare și sfaturi despre cum să investească banii. Adesea, acest tip de intermediari oferă investiții personalizate în funcție de situația clientului. Acești brokeri funcționează la comision, adică își primesc profitul din numărul de operațiuni efectuate. În mod normal, procentul comisionului acestor brokeri este mai mare decât cel al brokerilor aparținând celui de-al doilea tip.
  • În cel de-al doilea caz, vorbim despre brokeri care îndeplinesc doar rolul de intermediari financiari, fără a oferi servicii suplimentare, precum consiliere financiară pentru investițiile dvs. sau personalizarea produselor în funcție de nevoile dvs. În mod normal, ele efectuează pur și simplu operațiunile financiare pe care le-ați indicat. Întrucât sarcina lor se limitează la a acționa ca intermediar pe piața actuală, comisioanele pe care le solicită sunt mult mai mici. De regulă, operatorii de acest tip nu obțin profituri de la comisiile de investiții pe care le recomandă, dar primesc un salariu.
  • Verificați dacă țara în care locuiți este o autoritate sau o asociație de a reglementa acest tip de activitate și vă poate oferi o listă completă a brokerilor și a serviciilor oferite, în plus față de informații utile, cum ar fi CV-ul, numărul licență și orice probleme din trecut cu clienți sau instituții financiare.
 • Image cu titlul Short Sell Step 11
  2


  Valută brokeri diferite. Odată ce ați identificat un număr mic de brokeri care vă pot satisface solicitările, întâlniți-i în mod individual pentru a discuta cu ei și pentru a pune toate întrebările pe care le doriți. Acest proces vă va ajuta să înțelegeți care dintre ele vă poate satisface cel mai bine nevoile. Iată câteva întrebări utile:
 • Cum sunt plătite brokerii. Percep un salariu sau o muncă la comandă? Ele primesc recompense suplimentare de la compania la care lucrează pentru a sugera investiții în produsele lor? Primesc recompense de la alte companii pentru sfaturile oferite? Procentul comisioanelor lor este negociabil?
 • Comisioane. De exemplu, mai mulți brokeri plătesc comisioane mai mari pentru tranzacții care implică un număr de acțiuni mai mari de 500 sau 1.000. Unele tipuri de investiții ar putea avea, de asemenea, niveluri diferite ale comisioanelor. Înainte de a vă angaja, trebuie să știți perfect ce vă așteaptă.
 • Ce fel de sfaturi vi se oferă. Majoritatea brokerilor vă pot oferi o gamă largă de analize, cercetări și instrumente financiare care vă pot ajuta cu investițiile dvs. Unele vă pot oferi acces la informații de la companii financiare, cum ar fi Standard & Poor. Altele vă oferă software sofisticat financiar care vă permite să urmăriți tendințele pieței. Aflați despre serviciile și nivelul de sfaturi oferite dvs.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 12
  3
  Deschideți un cont la o companie intermediară. Procedura de deschidere a unui cont la un broker este foarte simplă și rapidă. Contul dvs. va fi utilizat de broker ca marjă de garanție a împrumutului pentru a vă permite să vindeți acțiuni pe care nu le dețineți. Exact ca orice alt împrumut, de la intrarea pe piață, brokerul vă va percepe o rată a dobânzii și va utiliza garanția cumpărată (în acest caz vânzarea în lipsă a acțiunilor) ca o garanție de împrumut. Pentru că atunci când vindeți un stoc scurt, vindeți ceva ce nu dețineți, încasările din vânzare vor fi debitate temporar din contul dvs. de marjă, până "coprirai" poziția dvs. prin cumpărarea valorilor mobiliare vândute.
 • Profiturile din vânzarea dvs. pe termen scurt vor fi utilizate de broker ca garanție, atâta timp cât nu vă acoperiți poziția. Dacă tendințele pieței se modifică, este posibil să pierdeți câteva sau toate câștigurile. Pentru a păstra integritatea bunurilor dvs., în anumite circumstanțe, este posibil să fiți nevoiți să înlocuiți acțiunile sau fondurile legate de pozițiile deschise.
 • În cazul investițiilor care utilizează efectul de levier, care este, prin urmare, prezintă un cont de marjă, capitalul propriu pe termen lung (capitaluri proprii) este diferența dintre valoarea actualizată a titlurilor dvs. legate de pozitiile deschise si prestatoti suma de broker pentru a executați operațiunea.
 • Pentru a deschide un cont cu un broker, va trebui să semneze un contract în care el explică toate condițiile necesare pentru utilizarea marjei, inclusiv detalii cu privire la ratele dobânzilor pozițiilor deschise, condițiile și responsabilitățile legate de operațiunile cu un cont de marjă. De asemenea, vi se va arăta cum brokerul va utiliza valorile mobiliare tranzacționate ca garanție.
 • Înainte de semnare, citiți cu atenție contractul. Dacă aveți întrebări, adresați-le brokerului dvs. și insistați până când totul este clar.
 • Majoritatea brokerilor solicită un depozit minim de 2.000 €. Activele dvs. inițiale vor fi folosite de broker "marja minimă". Brokerii de la Atri pot solicita în schimb o lichiditate inițială mai mare.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 13
  4
  Identificați cerințele impuse de broker pentru a opera cu un cont în marjă. În Statele Unite, Consiliul Federal al rezervelor, împreună cu alte asociații, inclusiv Bursa de Valori din New York, a stabilit proceduri pentru reglementarea tranzacționării pe piețele financiare. În plus față de aceste reguli, pentru a putea garanta "margine" cu care să funcționeze pe piață, brokerul dvs. vă poate cere să vă conformați cerințelor specifice suplimentare.
 • De exemplu, în Statele Unite, în conformitate cu "Regulamentul T", vânzările în lipsă pot fi efectuate numai prin obținerea unei marje egale cu 150% din valoarea titlurilor schimbate, calculate la momentul executării tranzacției. Să presupunem că ați vândut 100 de acțiuni în valoare de 40 € fiecare. Pentru a sprijini operațiunea, va trebui să aibă o lichiditate de 6.000 €, care va fi utilizat ca marja: 4.000 € va proveni din vânzarea acțiunilor, în timp ce alte 2.000 € (50% cerut de legile Statelor Unite) se va potrivi cu depozit contul inițial.
 • Odată ce vă deschideți poziția scurtă, puteți să o faceți păstrează asta evitând să intrăm "apel marja", valoarea contului dvs. de marjă nu trebuie să scadă sub 125%. Acest procentaj poate varia în funcție de brokerul ales. Mulți brokeri mari au nevoie de procente de peste 130%.
 • În cazul creșterii prețului acțiunilor vândute, suma totală a împrumutului va crește, iar soldul contului dvs. va scădea în consecință. Dacă prețul acțiunilor ar trebui să scadă (scenariul pe care sperăm că va fi realizat), soldul contului dvs. va fi mărit.
 • De exemplu, presupunem că ați vândut 100 de acțiuni cu câte 40 € fiecare. Soldul inițial al contului dvs. în marjă va fi de 6.000 €. În cazul în care prețul acțiunilor se ridică la 50 EUR, veți fi forțat să măriți lichiditatea contului pentru a îndeplini cerințele pentru "menținerea marjei". Valoarea acțiunilor va deveni acum 5000 EUR, în loc de cele inițiale de 4.000. Dacă brokerul solicită o marjă minimă de 25%, pentru a reconstitui marja inițială și pentru a se conforma cererii sale (în jargon) "apel marja") va trebui să plătiți încă 250 EUR în cont.
 • Dacă nu vă reconstituiți marja plătitoare de numerar mai mult, brokerul vă poate decide să vă închideți pozițiile achiziționând 100 de acțiuni la prețul de piață curent. Pentru a acoperi marja, puteți avea doar o anumită perioadă de timp, după care pozițiile dvs. vor fi lichidate. Intermediarul financiar putea cu toate acestea, întotdeauna cereți înapoi acțiunile pe care le-a împrumutat să mergeți la piață și să vă acoperiți pozițiile în orice moment fără a vă notifica nimic.
 • Image cu titlul Short Sell Step 14
  5
  Cereți acțiuni ale brokerului. Înainte de a putea vinde acțiunile care vă interesează, va trebui să stabiliți dacă acțiunile sunt disponibile. Împrumutul de acțiuni este o operațiune temporară, care ar putea fi valabilă doar pentru o perioadă predeterminată de timp. În cele mai multe cazuri, oricine împrumută acțiunile (foarte adesea brokerul) poate cere întoarcerea lor în orice moment.
 • În acest caz, nu sunteți proprietarul acțiunilor vândute. Brokerul rămâne proprietarul valorilor mobiliare împrumutate și, în cazul în care vi se cere, va trebui să fii gata "capac" pozițiile dvs. sau pentru a returna acțiunile.
 • Aproape fiecare broker oferă un indicator care arată posibila disponibilitate a anumitor acțiuni la împrumut. În absența unor acțiuni utile, nu veți putea să le vindeți pe piață prin intrarea în poziție.
 • Pe durata tranzacției, investitorii care vând scurt trebuie să plătească comisioanelor proprietarului acțiunilor.
 • Cu cât este mai mare dificultatea de a găsi titlul în cauză, cu atât sunt mai mari taxele datorate pentru a putea efectua vânzarea.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 15
  6
  Introduceți o comandă de vânzări. În acest scop, există mai multe opțiuni, uneori diferite de la broker la broker:
 • Ordin de vânzări pe piață sau în cel mai bun caz (MKT). Unele piețe au restricții privind vânzarea în lipsă. De exemplu, în Statele Unite "SEC articolul 201", proiectat pentru "să protejeze stabilitatea pieței și să păstreze încrederea investitorilor". Această lege interzice vânzarea în lipsă a acțiunilor care au pierdut mai mult de 10% din valoare față de închiderea zilei precedente și care nu îndeplinesc anumite condiții.
 • Limitați comanda de vânzări (LMT). Acest tip de ordin este executat numai dacă prețul de securitate atinge o valoare predefinită. În cazul nostru, limita este prețul minim la care sunteți dispus să vindeți acțiunile. Spre deosebire de o comandă de piață, o comandă limită nu oferă certitudinea executării (dacă prețul nu este atins, ordinul nu este executat).
 • Comanda vânzărilor se oprește. Acest tip de ordin este transformat într-o comandă în cel mai bun caz, imediat ce prețul indicat este atins. De exemplu, dacă credeți că prețul acțiunilor ABC va scădea după ce ați atins € 15, puteți plasa o comandă de vânzare la 14 €. Dacă prețul ajunge la 14 €, comanda dvs. va fi executată imediat.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 16
  7
  Introduceți a "Comanda de aprovizionare". Pentru a închide o poziție de vânzare scurtă (scurt), trebuie să utilizați o comandă de achiziție "capac" acțiunile care ți-au fost împrumutate de broker. Pentru a face acest lucru puteți alege diferite opțiuni:
 • Comanda de aprovizionare pe piață sau în cel mai bun caz (MKT). Execuția acestui tip de comandă este garantată, dar prețul nu este evident. În acest caz, imediat după introducerea ordinului, veți reveni la prețul de piață pentru acțiunile necesare pentru a vă închide poziția. Acest tip de comanda este cea mai buna alegere in urmatoarele conditii:
 • Trebuie să acoperiți poziția scurtă cât mai repede posibil.
 • Vreți să materializați un profit mare și sunteți îngrijorat de faptul că prețul acțiunilor poate crește rapid.
 • Limita comenzii de achiziție (LMT). Acest tip de comandă este executat la un preț mai mic decât prețul de piață curent. De exemplu, prin introducerea unei comenzi limită de achiziție la un preț de 20 EUR, acțiunile în cauză vor fi achiziționate atunci când prețul atinge sau scade peste 20 EUR.
 • Dacă prețul nu scade suficient, comenzile limită nu pot fi executate.
 • Comanda de achiziție se oprește. Este cel mai important tip de ordin pentru acei investitori care iubesc pozițiile scurte. Puteți să-l utilizați pentru a vă proteja capitalul de pierderi sau pentru a păstra profiturile. În cazul în care prețul acțiunilor scade sub prețul stabilit, comanda este executată imediat sau cât mai curând posibil, în funcție de lichiditatea pieței, cum ar fi un ordin de piață (MKT). În acest caz, prețul de execuție nu este garantat.
 • Investitorii neexperimentați ar trebui să pună mereu un ordin de oprire ca asigurări împotriva posibilelor pierderi mari. De exemplu, presupunând că ați vândut acțiunile companiei ABC la un preț de € 60 pe acțiune, trebuie să introduceți imediat o comandă de achiziție de oprire (în jargonul denumit și "opriți pierderea") la un preț de 66 EUR. În acest fel, dacă prețul va crește până la 66 EUR, comanda dvs. va fi executată prin achiziționarea de acțiuni suficiente a "capac" poziția dvs. și blocarea eficientă a pierderilor înainte ca prețul să crească din nou. Această procedură vă limitează pierderile la maximum 10% din investiția dvs.
 • În cazul în care prețul scade la € 50 pe actiune, puteți anula comanda de oprire inițială, plasat la 66 €, și introduceți unul nou la 55, protejând în mod eficient profiturile dintr-o posibilă creștere a prețului. Acest tip de ordin este cunoscut sub numele de "trailing stop (TS)".
 • Partea 4
  Cunoașteți riscurile vânzării către descoperire

  Image cu titlul Short Sell Step 17
  1
  Fiți pregătit să plătiți dobânzi la poziția scurtă în timp ce așteptați să vă acoperiți. În mod normal, puteți rămâne pe piață cu o poziție scurtă atâta timp cât doriți, dar, în acest caz, acțiunile vândute au fost împrumutate de către broker, va trebui să plătiți dobândă la împrumut. Cu cât poziția ta va rămâne mai deschisă, cu atât mai mare va fi suma pe care o vei plăti. Bani gratis, din păcate, nu există.
  • Atunci când acțiunile acțiunilor vândute în aer liber sunt dificil de găsit pe piață, rata dobânzii aplicată este mai mare. În cazuri extreme, rata dobânzii ar putea chiar să depășească 20%.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 18
  2
  Fiți precauți, ar putea fi anumiți investitori "a reamintit". Acest lucru se întâmplă atunci când proprietarul acțiunilor vândute le cere înapoi. Motivele pentru solicitarea dvs. pot fi diferite, de exemplu, un investitor poate fi forțat să își acopere funcțiile deoarece brokerul o face "rechemare" acțiuni (rețineți că un activ vândut în aer liber nu este proprietatea dvs., sunteți singur "împrumut"). În cazul retragerii, veți fi forțat să vă acoperiți poziția, indiferent dacă sunteți în câștig sau pierdere.
 • Dacă nu sunteți proprietarul acțiunilor pe care le vindeți în aer liber, va trebui să vă închideți pozițiile în orice moment. Mulți brokeri și bănci își rezervă dreptul de a solicita returnarea acțiunilor sau valorilor mobiliare în orice moment, fără notificare.
 • Deși nu este un scenariu frecvent, nu este atât de rar. Se poate întâmpla într-adevăr atunci când un număr mare de investitori încearcă să deschidă poziții scurte pe un anumit stoc în același timp.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 19
  3
  Rețineți că intrarea "apel marja" te-ar putea forța să acționezi. Ca investitor, brokerul vă va cere să mențineți un anumit nivel de marjă atunci când vă aflați pe piață. Dacă trebuia să intru "apel marja", deoarece soldul contului dvs. a scăzut sub o anumită valoare minimă, veți fi obligat să depuneți lichidități noi pentru a restabili marja inițială sau pentru a închide pozițiile deschise. Dacă nu veți putea restabili marja minimă cerută de broker, va trebui să vă acoperiți pozițiile mai devreme decât vă așteptați.
 • În Statele Unite, pentru a efectua vânzări în lipsă, Consiliul Federal Reserve solicită o marjă de 150% din valoarea acțiunilor în cauză. Mulți brokeri pot cere cerințe suplimentare. În acest caz, dacă doriți să vindeți 100 de acțiuni în valoare de 20 de euro fiecare, contul dvs. ar trebui să aibă o marjă de lichiditate de cel puțin 2.000 €. De asemenea, va trebui să plătiți o sumă suplimentară egală cu 50% din valoarea acțiunilor pe care doriți să le vindeți, în cazul nostru egale cu 1.000 € pentru a aduce marja la suma totală de 3000 €.
 • În cazul în care prețul acțiunilor vândute pe termen scurt va crește până la 30 EUR, va trebui să plătiți în contul de numerar pentru a respecta marja necesară. Deoarece valoarea acțiunilor vândute a crescut acum la 3.000 €, trebuie să acoperiți diferența. Dacă brokerul dvs. are nevoie de o marjă de 25%, pentru a evita intrarea "apel marja", trebuie să plătiți încă 750 de euro.
 • Imagine cu titlul Short Sell Step 20
  4
  Rețineți că deciziile luate de companii pot crește riscul operațiunilor dvs. Pe lângă riscul deja ridicat de vânzări în lipsă, alegerile făcute de compania în care ați investit ar putea afecta profiturile și pierderile generate de operațiunile dvs. Va trebui să plătiți dividende pe acțiunile vândute și să acoperiți acțiunile suplimentare rezultate dintr-o împărțire.
 • De exemplu, companiile listate adesea plătesc dividende acționarilor lor. Dacă acesta este cazul companiei pe care ați vândut-o în stocul dvs. scurt, va trebui să plătiți suma corespunzătoare dividendelor generate de pozițiile dvs. deschise.
 • Analizați acest exemplu: vindeți 100 de acțiuni ale companiei XYZ în aer liber. În timp ce așteptați ca prețul să scadă pentru a vă acoperi operațiunile, compania în cauză decide să plătească dividendelor acționarilor săi o sumă egală cu 10 cenți pe acțiune. Aceasta înseamnă că ați contractat o datorie de 10 €. În acest exemplu, pierderea poate părea nesemnificativă, dar cu privire la un număr mare de acțiuni sau la dividende mai mari, este ușor de constatat că pierderile pot deveni foarte mari.
 • În cazul în care compania decide să-și împartă acțiunile, veți deveni responsabilă pentru un număr mai mare de acțiuni. În mod normal, divizarea se realizează cu un raport de 2 la 1. În acest scenariu, compania XYZ poate împărți acțiunile sale, a căror valoare curentă este de 20 €, în capitaluri proprii de la valoarea de 10 €, dublând astfel numărul. După ce ați vândut 20 de acțiuni scurt, după divizare, veți avea 200 de acțiuni. În mod material, o împărțire nu schimbă pozițiile investitorilor - cu toate acestea, rețineți că pentru a vă acoperi pozițiile, va trebui acum să cumpărați 200 de acțiuni în loc de 100.
 • Image cu titlul Short Sell Step 21
  5
  Asigurați-vă că vremea nu este împotriva dvs. Investitorii care cumpără titluri își păstrează adesea investițiile pentru perioade semnificative de timp, în așteptarea timpului adecvat de a vinde. Unii investitori își păstrează acțiunile pentru viață. Cine vinde împotriva ceasului are de multe ori să vândă și apoi să acopere vânzarea foarte repede. Deoarece împrumută poziția de la propriul broker, cel care vinde scurt funcționează cu timpul acordat de acesta din urmă.
 • Dacă decideți să faceți o vânzare în lipsă, trebuie să aveți în mod rezonabil certitudinea că prețul acțiunilor va scădea rapid. Acordați-vă o limită de timp în care să decideți ce să faceți. Dacă la sfârșitul limitei pe care ați stabilit-o, prețul acțiunilor nu a scăzut, evaluați din nou poziția:
 • Cât plătiți din punct de vedere al interesului?
 • Cât sunt pierderile tale?
 • Este încă valabilă analiza care te-a făcut să te gândești că prețul acțiunilor ar putea scădea?
 • Sfaturi

  • Fiți precaut să utilizați acest instrument financiar, cel puțin până când ați dezvoltat un sistem fiabil pentru selectarea stocurilor de vânzare.
  • Ea evită să vândă acțiuni neacoperite ale companiilor deja afectate de o vânzare substanțială de masă și cu o valoare a indicatorului "Zile de acoperire" (indică numărul de zile necesare pentru acoperirea tuturor pozițiilor scurte existente pe baza volumului de acțiuni tranzacționate zilnic) foarte mare.
  • Păstrați întotdeauna marja contului dvs. mare, pentru a evita exportul la ceea ce este numit "apel marja"- dacă este necesar, transferați banii în cont. Dacă marja dvs. este redusă, este clar că poziția dvs. este contrară tendinței actuale a titlului ales. Închideți pozițiile și pregătiți pentru următoarea operațiune.
  • Când deschideți poziții scurte ("scurt"), monitorizează întotdeauna îndeaproape tendința pieței. Dacă din orice motiv nu vă puteți controla operațiunile în mod constant, închideți toate pozițiile scurte.
  • Rețineți că vânzările scurte sunt tranzacții care, pe termen lung, generează costuri ridicate care vă pot afecta profiturile potențiale.
  • Acordați atenție interesului vânzătorilor pentru acțiunile pe care le intenționați "shortare". Atunci când numărul de investitori care doresc să vândă scurt este prea mare, stocul poate fi inclus într-o listă de acțiuni care nu pot fi vândute, numită "greu de împrumutăm" (pentru uz intern de către bănci și brokeri). În acest caz, va trebui să plătiți o comisie suplimentară pentru a vinde acest tip de acțiuni.

  Avertismente

  • Dacă, din orice motiv, broker sau banca care te face ca un garant pentru vânzarea de acțiuni în aer liber (de exemplu, entitatea care împrumutat vă Aktien pentru a efectua vânzarea), vă cere să se întoarcă, trebuie să găsească pe altcineva dornici să acționeze ca garant sau veți fi nevoiți să vă închideți pozițiile.
  • Aveți grijă atunci când decideți să deschideți o poziție scurtă pe un titlu cu un titlu ridicat "Scurtă dobândă"deoarece dacă toți ceilalți investitori decid să-și contracteze pozițiile, este posibil să materializeze o pierdere din cauza creșterii prețului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit