gtemata.com

Cum sa vinzi pantofi

Toată lumea are nevoie de pantofi și majoritatea dintre noi au mai mult decât avem nevoie. Dar cum poți vinde pantofii celor care le dețin deja? Fie că este vorba despre un magazin sau despre o vânzare online (vom analiza ambele cazuri), răspunsul este "cu competență și un zâmbet". Datorită acestor două calități, veți dobândi noi clienți care vor rămâne în viață pentru dvs., garantând succesul afacerii dvs.

paşi

Partea 1
Pantofi de vânzare

Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 1
1
Aflați mai bine despre produs decât clienții dvs. Clientul vine la dvs. pentru cunoștințele dvs., expertiza dvs. și cel mai bun sortiment pe care îl puteți găsi pe piață. În această situație, trebuie să fii expert. Nu este suficient să arătați pantofi, dar trebuie să explicăm și ceva nou despre produs. Din ce material este făcut? Pentru acel sezon este indicat? Ce a fost inspirat de cine a proiectat modelul?
 • Puteți chiar să o oferiți altceva, dacă prima pereche de pantofi de la care a fost atras nu-și satisface nevoile. Având o cunoaștere aprofundată a tot ceea ce aveți de oferit, nu va trebui să faceți nimic decât să găsiți ceva care vă lovește ochii.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 2
  2
  Cunoașteți clienții și ceea ce căutați. În timp veți învăța să recunoașteți diferitele tipuri de clienți (în general, desigur). Veți putea distinge cei care au nevoie precisă de cei care trec pur și simplu pentru a arunca o privire, cine știe exact ce caută cei care nu au idei clare. Dincolo de asta, nu ezitați puneți câteva întrebări. Cunoașteți cumpărătorii dvs. La urma urmei, cu cât mai multe informații aveți, cu atât mai mult timp și bani puteți salva!
 • El întâmpină și satisface nevoile fiecărui client care intră în magazin. Pentru a începe să construiești o relație, zâmbește și apropie de el cât mai curând posibil, dar fără să-l prindă. Dați-le câteva secunde pentru a evalua bunurile și apoi pentru a le primi, întrebându-le cum le puteți ajuta.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 3
  3
  Așezați-i pe client să încerce pe încălțăminte. Oferiți-vă să măsurați ambele picioare pentru a vă asigura că mărimea dvs. este 100% corectă. De asemenea, măsurătorile pot varia de la un brand la altul. Când vă aflați, întrebați-i ce fel de utilizare se va acorda pantofilor pe care intenționează să încerce pentru a-și identifica nevoile și pentru a-l servi cel mai bine.
 • Du-te în magazin și aduceți pantofii pe care îi solicitați, eventual dimensiunile ușor mai mari sau mai mici, dacă este necesar (mai ales dacă ați specificat că uneori piciorul dvs. fluctuează între două dimensiuni).
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 4
  4
  Propune o serie de alegeri. Pentru a ilustra, un client caută o pereche de tocuri, nudă și opacă. Alegeți un model și întrebați dacă puteți testa dimensiunea acestuia. În timp ce mergeți să le ridicați, puteți găsi și un model pe care credeți că îl puteți bucura în funcție de solicitările dumneavoastră. Este posibil ca nici măcar să nu fi observat că ceilalți pantofi se grăbesc să găsească pantofii perfecți.
 • Este și mai important dacă știți că aveți alte pantofi care nu sunt expuse în fereastră. Acesta este motivul pentru care este recomandabil să cunoașteți inventarul ca pe palma mâinii dvs., deoarece ar putea prezenta o oportunitate de vânzare care altfel nu ați putea să înțelegeți.
 • Imagine cu titlul Vindem încălțăminte Pasul 5
  5
  Informați clientul despre produs. Explicați calitatea, linia, confortul și valoarea produsului. În acest fel puteți oferi soluții și avantaje. Dacă cunoașteți opinii diferite despre un anumit pantof, expuneți-l clienților noi. Faceți-i conștienți de impresiile altor cumpărători: de exemplu, este foarte convenabil sau este un model care are un stil mai captivant decât altele.
 • În zilele noastre suntem obișnuiți să avem tot felul de informații la îndemâna noastră. Există o aplicație pentru tot ce răspunde la întrebările noastre. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de vânzarea cu amănuntul în care este stabilită o relație personală, tu ești genul care are toate răspunsurile. Oferindu-vă toate informațiile de care aveți nevoie, veți împiedica clienții să returneze bunurile și să fie nemulțumiți, dar vă veți asigura, de asemenea, că au ceea ce caută și că pot să le folosească în fiecare zi.
 • Partea 2
  Vanzarea de pantofi prin Internet

  Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 6
  1
  Găsiți sau creați un inventar al pantofilor. Pentru a vinde pantofi, desigur, trebuie să aveți pantofi de vânzare! Le puteți cumpăra direct de la un distribuitor sau împachetați-le singure. Doar adu-le la un preț bun!
  • Veți avea nevoie de o gamă largă de pantofi de toate dimensiunile și perechi pentru fiecare. Aceasta este o investiție minunată, mai ales dacă nu reușiți să le vindeți pe toate. Dacă nu aveți mii de euro pentru a investi în pantofi eleganți, vă puteți alătura unui vânzător de pantofi deja pe piață, care are nevoie de expertiza dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 7
  2
  Deschideți un magazin online. Cu tehnologia de astăzi, aproape toată lumea are capacitatea de a face orice. Puteți oferi produsele dvs. pe Internet că aveți trei sau 30.000 de perechi de pantofi de vânzare. Prin urmare, veți avea nevoie de o vitrină. Iată principalele care trebuie luate în considerare:
 • Site-ul dvs. web
 • eBay
 • Etsy
 • Craigslist
 • Campania pentru Cumpărături Google
 • Imagine cu titlul Vindem încălțăminte Pasul 8
  3
  Includeți toate detaliile necesare în descrierea produsului. Nimeni nu va cumpăra pantofi dacă nu primesc informații despre el. Absența unei descrieri nu numai că va descuraja achiziția, ci poate provoca și neîncredere în clienți, lăsând o impresie de incertitudine cu privire la site sau la anunț. Cititorul se poate întreba de ce vânzătorul a omis în mod deliberat informațiile. Iată ce trebuie să aveți în vedere:
 • Listează dimensiunile originale și echivalentele internaționale raportate de producător. Dacă nu cunoașteți măsurătorile inițiale, enumerați măsurile de lungime și lățime, atât externe, cât și interne.
 • Descrieți culoarea, stilul (elegant, casual, sportiv etc.) și modelul (Oxford, Brogue, baschet etc.) cât mai precis posibil.
 • Listează materialele din care este fabricat încălțămintea și descrie metoda de fabricație, dacă este posibil.
 • În cazul în care pantofii nu sunt noi, descrieți condițiile în detaliu, observând orice defecte.
 • Imagine cu titlul Vindem încălțăminte Pasul 9
  4
  Fotografiați fiecare pantof. Luați fotografii clare și precise din toate unghiurile și arătați-le în cel mai bun mod posibil. Măsurătorile sunt esențiale doar pentru potrivire. De obicei, cumpărătorii de pantofi sunt mai interesați de stil, deci fotografiile sunt foarte importante.
 • lua frumos fotografii, chiar și angajarea unui fotograf, dacă este necesar. Imaginile trebuie să corespundă realității, dar și să fie convingătoare. Asigurați-vă că fiecare pantof este poziționat pe un fundal alb și că fiecare detaliu poate fi văzut din unghiuri diferite.


 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 10
  5
  De asemenea, raportează diferențele specifice pentru fiecare marcă. Uneori, brandurile au măsuri (lungime și lățime) care diferă de normă. În acest caz, includeți aceste detalii, cum ar fi dimensiunile interioare ale pantofului. Aceasta înseamnă măsurarea interiorului pantofului de-a lungul tălpii, de la călcâi până la vârf. Cele 40 sau 39 de mărci pot diferi semnificativ de cea a altui brand.
 • Să spunem că o pereche de Steve Madden de dimensiunea 40 poate corespunde de fapt unui număr de 40 și 1/2, în timp ce o pereche de Jimmy Choo de dimensiunea 39 poate ajunge la 40. Diferențele mici sunt numărate, mai ales când cumperi printr-un ecran. Dacă includeți mărimea tălpii interioare, puteți evita întrebările inutile de la cumpărători.
 • Imagine cu titlul Vindem încălțăminte Pasul 11
  6
  Dacă sunt folosite pantofii, fiți cinstiți. În ceea ce privește condițiile de utilizare a încălțămintei, vă rugăm să furnizați descrieri și documentație exacte. Dacă nu sunt noi, nu ești scris foarte precis "puțin exploatată" sau "a face!". Explicați modul în care au fost folosite: "purtată de câteva ori, unele semne de uzură pe suprafața de contact, zgârieturi mici pe călcâi, dar o suprafață din piele intactă". În acest fel, veți reasigura clientul și veți da impresia că sunteți un vânzător responsabil și onest.
 • Includeți fotografii cu orice defecte sau semne de uzură. Veți evita cumpărătorul să se supără mai târziu, crezând că a fost dezinformat sau chiar înșelat.
 • Adăugările mici la înregistrarea dvs. vă vor ajuta să evitați ezitarea în contact cu cumpărătorii sau clienții potențiali care ar putea avea unele întrebări. Cu cât listarea va fi mai completă, cu atât mai mult îi va atrage atenția.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 12
  7
  Prețuri de expediere corecte. În cazul în care pantofii sunt la prețuri rezonabile, dar costurile de expediere excesiv, clienții vor găsi un alt loc pentru a-și cheltui banii. Oferiți diferite opțiuni, de la livrarea rapidă la serviciile mai ieftine, dar nu la fel de repede. Și asigurați-vă că pantofii pot ajunge la destinație fără a suferi vreo pagubă.
 • Uneori este posibil să trimiteți încălțăminte la un preț mai mic dacă pachetul nu include caseta. Este întotdeauna interesant pentru cumpărători să aibă mai multe opțiuni de livrare. Oferindu-le dreptul de a alege dacă preferă cutia de încălțăminte originală sau nu, le veți permite să economisiți costurile de transport.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 13
  8
  Stabiliți câteva oferte și promovați site-ul dvs. Dacă sunteți un întreprinzător în devenire (și chiar dacă nu sunteți), va trebui să găsiți o cale pentru ca pantofii dvs. să ajungă la picioarele potențialilor clienți. Faceți niște oferte cu primele achiziții și clienții care au cumpărat deja în trecut. Cumpărați spațiu publicitar pe alte site-uri, cum ar fi Facebook. Profitați de cuvântul de gură din zona dvs. pentru a vă extinde clientela.
 • Pantofii nu se încadrează în aceeași categorie ca și alte articole: este o zonă în care sunt clienții vreodată căutând reduceri. Dacă întâmpinați dificultăți în vânzarea unui model, a unei mărci sau a unei anumite măsuri, aplicați o reducere. Veți vedea pantofii de pe rafturile dvs. la noul preț stabilit.
 • Partea 3
  Închideți o vânzare

  Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 14
  1
  Aruncă numele unei celebrități. Mulți oameni sunt esențiali atunci când vine vorba de a le convinge. Vrem cu toții să fim la modă, să arătăm inteligenți și să arătăm bine. Dacă spui că Kobe Bryant sau Kim Kardashian, de exemplu, poartă o anumită marcă de pantofi, există posibilitatea să stimulați interesul clientului. Adesea, observăm celebrități pentru a obține o privire asupra tendințelor, iar a ta este situația perfectă pentru a folosi un astfel de apel.
  • Acestea fiind spuse, cu unii oameni se poate inversa. Faceți tot posibilul pentru a înțelege clientul. Dacă vă îmbrăcați și se comportă încercând să vă îmbunătățiți individualitatea, poate că este mai bine să nu mai vorbim de celebrități. Unii oameni, doar pentru a auzi numele "Kim Kardashian", ei merg în direcția opusă.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 15
  2
  Devino prietenul lor. Toți am avut experiență cu vânzătorii de vânzări superficiale, care nu par să vrea să vândă bunurile. În calitate de clienți, cum ne comportăm în situații similare? În mod normal, hai să mergem. Pentru a vinde, trebuie să fii prietenos și frumos. Spuneți despre durerile pe care le-a cauzat un anumit tip de încălțăminte, dacă circumstanțele o permit. Prezentați-vă ca persoană foarte cunoștință, care are o experiență în industria încălțămintei, deoarece ați putea avea și oportunități bune de vânzare în acest fel. Dacă sunteți prietenos și deschis, clienții vor avea probabil mai multă încredere și vor reveni la tine în viitor.
 • Consumatorii trebuie judecați pentru valoarea lor general, nu pentru ceea ce cumpără. Un chelner care nu poate cheltui decât bani odată 1.000 de euro pentru unul singur perechea de pantofi este mai puțin valoroasă decât un client care are resurse economice mai mici, dar care cheltuiește 50 de euro pentru o pereche de încălțăminte o dată pe lună în fiecare an. Țineți cont de acest lucru atunci când alegeți ce fel de client să aveți grijă - nu este atât de evident cum pare.
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 16
  3
  Aplicați aprecierea stilului. Atunci când un client evaluează ce pantofi să cumpere (sau să le cumperi), nu ezitați să faceți niște complimente (atâta timp cât acestea sunt credibile, bineînțeles). Dacă poartă o pereche de pantofi destul de eleganți, evident îi place să se îmbrace pentru a impresiona. E mai plăcut, spunând: "Văd că aveți multă clasă" sau ceva de genul asta. Dacă purtați o pereche de Nike, este probabil casual sau sportiv. Indiferent de ceea ce purtați, adresați-vă câteva complimente. Spune-i că trebuie să aibă încredere în gustul lui atunci când face cumpărături.
 • Faceți complimente și despre modul în care sunt pantofii sau dacă sunt bine. Dacă încercați mai multe perechi, spuneți-i care dintre ele îi dau mai mult și de ce.
 • Nu fi ridicol. Dacă este clar că un client tocmai a aruncat de pe pat, nu-i compliment părul și machiajul. Recomanda un model potrivit pentru angajamentele de viata aglomerate si adresati-va complimentelor atunci cand o incercati. Se pare că este pregătit pentru un covor roșu, nu-i așa?
 • Imagine cu denumirea Vindem încălțăminte Pasul 17
  4
  Ai grija. Dacă un client pare să se blocheze, încercați să îi dați un motiv să cumpărați imediat. Poate că acesta este un preț special care va dura o perioadă scurtă de timp sau un model care se va rupe. Nu poate aștepta. În caz contrar, există riscul ca elementul să nu mai fie disponibil.
 • Încercați trucul "vândut". Dacă înțelegeți că clientul caută un anumit tip de încălțăminte, spuneți-i că veți merge să vedeți dacă un cuplu sa mutat în depozit. Du-te în spate, așteptați câteva minute și ieși triumfător! Spuneți clientului că a avut noroc că este vorba"ultimul" cuplu disponibil!
 • Imagine cu titlul Vindem pantofi Pasul 18
  5
  Închideți vânzarea. Când închideți o vânzare, nu uitați să mulțumiți clientului pentru alegere. Dați-i o carte de vizită, informați-l despre orice promoții viitoare și spune-i să se întoarcă în caz de probleme, astfel încât să le rezolvați în mod satisfăcător. Data viitoare când ai nevoie de o pereche de pantofi (sau dacă prietenii trebuie să ceară un magazin unde să cumpere pantofi), numele tău va fi primul care îți vine în minte.
 • Dacă poți, stimulează să te întorci la tine. Stabiliți o promoție în cazul în care, dacă cumpărați un produs acum, luna viitoare puteți cumpăra o pereche de pantofi pentru jumătate de preț. Încercați să transformați clienții noi în clienți obișnuiți. Și cu cât experiența acumulată la magazinul dvs. va fi de neuitat, cu atât sunt mai mari șansele să se întoarcă.
 • Sfaturi

  • Spuneți întotdeauna clientului dvs. numele dvs. Nu numai că vindeți pantofi, ci și un serviciu plăcut și personalizat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit