gtemata.com

Cum sa vinzi

Orice doriți să vindeți, fie că este vorba de lumânări sau mașini, va fi ușor să cunoașteți câteva din tehnicile de vânzare fundamentale. Aflați cum să vindeți un produs sau un serviciu urmând câteva reguli de marketing de bază.

paşi

Partea 1
Pregătiți pentru vânzare

Imagine cu titlul Vindem pasul 1
1
Vindeți ceva despre care sunteți pasionat. Oamenii nu vor să cumpere de la un vânzător slab. Deși acest lucru nu înseamnă că trebuie să faceți miracole, asigurați-vă că ceea ce alegeți este ceva care vă mută. Sentimentele tale sunt percepute de tonul din prezentarea ta.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 2
  2
  Verificați unde vă aflați. Fiți conștienți de modul în care plasați produsul în relație cu ceilalți de pe piață și de a convinge clientul că alegerea dvs. este cea mai bună alegere. Trebuie să-ți faci produsul sau serviciul mai atractiv decât oricine altcineva acolo și un rol important este pregătit pentru avantajele și dezavantajele a ceea ce oferi.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 3
  3
  Încercați să înțelegeți interlocutorul dvs. Dacă doriți să vindeți ceva, trebuie să o vindeți persoanei potrivite. Nu toată lumea dorește un album foto sau un anumit serviciu telefonic, așa că găsiți persoana care are nevoie de ea.
 • Creați publicitatea pentru produsul sau serviciul dvs. în zone în care acest tip de cumpărător îl poate vedea.
 • Nu forțați vânzarea cu un client dacă înțelegeți că nu este interesat de ceea ce propuneți. Acest lucru nu poate decât să deranjeze clientul și să vă dea frustrare.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 4
  4
  Pregătiți-vă. Nu puteți vinde nimic fără să știți principalele sale trăsături. Asigurați-vă că știți fiecare detaliu al vânzării, astfel încât nici o întrebare din partea clientului să nu rămână fără răspuns.
 • Partea 2
  Faceți o vânzare

  Imagine cu titlul Vindem pasul 5
  1
  Faceți o scurtă prezentare. Chiar dacă sună ca o prezentare incredibil de interesantă și persuasivă, aveți doar 60 de secunde pentru a atrage atenția cuiva asupra a ceea ce vindeți. Ar trebui să puteți angaja pe cineva în mai puțin de un minut.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 6
  2
  Nu încercați să manipulați conversația. Dacă pari că vrei să forțezi conversația, interlocutorul tău poate să-și piardă interesul sau să se plictisească.
 • Dați persoanei pe care o vindeți șansa de a pune întrebări și comentarii și asigurați-vă că ascultați cu sinceritate ceea ce spun ei.
 • Adresați întrebări deschise care necesită un răspuns complet din partea clientului. Întrebările încheiate termină conversația și vă fac să nu vă interesați prea mult de ceea ce ar putea spune interlocutorul dvs.
 • Nu manipulați răspunsurile lor. Încercarea de a pune cuvinte în gura clientului îi va da frustrare și le va face mai puțin interesate de prezentarea dvs.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 7
  3
  Construiți o rețea de relații. Este mai ușor să vinzi ceva unui prieten apropiat sau membru al familiei, nu-i așa? Acest lucru se datorează faptului că aveți o legătură cu aceștia care îi determină să vă ajute. Dacă puteți face o relație sinceră cu o persoană, ei vor avea mai multe șanse de a cumpăra ceva de la dvs.
 • Imaginea intitulă Vindeți pasul 8
  4
  Fii cinstit. Chiar dacă spuneți adevărul va însemna recunoașterea unui defect al produsului sau al serviciului dvs., fiți cinstit. Este ceva care atrage o mulțime de oameni - onestitatea este o calitate binevenită și dorită într-un vânzător.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 9
  5
  Nu vă confruntați cu o vânzare cu așteptări. Crezând că știți cum o persoană va reacționa sau cum va merge o vânzare va fi probabil o dezamăgire. Ai reacționa într-un mod mecanic și ți-ar lipsi flexibilitatea necesară pentru o vânzare bună. Lăsați prezentarea să fie fluentă, adaptându-se atât mediului cât și celeilalte persoane.
 • Imagine cu titlul Vindeți pasul 10
  6
  Însoțiți-vă pe interlocutor. Pentru cine vinzi, indiferent dacă sunteți un vecin sau CEO al unei companii, veți dori să vedeți opiniile dvs. confirmate. Dacă clientul este sau nu de acord cu ceea ce spuneți, urmați-l astfel încât să se simtă că părerea lui este confirmată.
 • Dacă nu sunt de acord cu ceea ce spuneți, confirmați că modul în care interpretează lucrurile este corect. Pur și simplu, ajuta-l să-și schimbe punctul de vedere cu exemple valide și o comparație sinceră.
 • Confirmați nevoile dvs. în legătură cu produsul dvs. Ajutați-l să se simtă inclus în achiziție.
 • Partea 3
  Utilizați tehnici de vânzări

  Imagine cu titlul Vindem pasul 11
  1
  Modificați-vă limba. Utilizați un vocabular care implică interlocutorul dvs. În loc de a folosi propoziții ca "Cred că ..." sau "Permiteți-mi să le explic ...", direcționați discursul către ei. Spune ceva de genul "cult ..." sau "vor afla că ..."


 • Imagine cu titlul Vindem pasul 12
  2
  Asigurați-vă că concluziile sunt evidente. Doriți ca produsul dvs. să fie perceput ca o alegere evidentă, iar pentru a face acest lucru trebuie să explicați motivele pentru care ușurează viața, crește profitul, economisește timp și bani etc. Ar trebui să pară evident că prin cumpărarea de la dvs. clientul își va îmbunătăți viața în mod semnificativ.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 13
  3
  Evitați vânzările de numeroase produse. Dacă oferiți prea multe produse împreună, riscați să supraîncărcați clientul cu posibilitatea de a alege. Acest lucru ar face aproape imposibil pentru dvs. să răspundeți la propunerea dvs. cu un răspuns da sau nu. Mai degrabă, concentrați-vă asupra unui produs sau a unui serviciu la un moment dat și întrebați clientul dacă acesta este interesat să îl cumpere.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 14
  4
  Urmăriți fiecare vânzare o altă propunere. După ce ați finalizat cu succes o vânzare, oferiți un alt produs sau serviciu. Clientul dvs. va fi mai receptiv, deoarece a fost de acord să cumpere de la dvs. și va trebui să faceți mult mai puțin de lucru a doua oară.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 15
  5
  Faceți procedura de achiziție simplă. Dacă aveți proceduri elaborate de cumpărare și expediere, clientul dvs. poate fi frustrat de cantitatea de muncă necesară. Simplificați totul cât de mult posibil, astfel încât greutatea lucrării să cadă asupra dvs., nu asupra clientului.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 16
  6
  Faceți un contract de furnizare cu clientul. Aveți atunci când încheiați un acord cu clientul dvs. pentru a vă întâlni din nou în viitor sau pentru a cumpăra alte produse de la dvs. Încercați să faceți o întâlnire pentru viitoarea întâlnire după ce clientul a consimțit să achiziționeze de la dvs. În acest fel, veți avea cel puțin încă o șansă să le vindeți din nou.
 • Imagine cu titlul Vindeți pasul 17
  7
  Asigurați-vă că timpul este redus. Pentru a împinge o vânzare, se pare că nu prea există timp pentru a face cumpărarea. Motivul ar putea fi faptul că stocul se încheie, prețurile vor crește, sau cantitatea de servicii de produs este limitată.
 • Partea 4
  Încheiați vânzarea

  Imagine cu titlul Vindem pasul 18
  1
  Utilizați o închidere directă. Cel mai simplu și mai direct dintre tehnicile de închidere, închiderea directă constă în a cere pur și simplu un răspuns final la client. Fără a fi brusc, căutați răspunsul pentru o singură vânzare.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 19
  2
  Faceți un acord de furnizare. Pentru a face acest lucru, veți închide vânzarea cu o ofertă de reducere sau un produs suplimentar la un preț redus. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă realizați vânzarea curentă, dar, de asemenea, veți obține o vânzare suplimentară.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 20
  3
  Faceți o ofertă de încercare. Dacă clientul pare interesat de produs, el depășește ezitarea lui oferind o perioadă de probă a produsului. Acesta ar putea fi un anumit număr de zile de utilizare a ceea ce vindeți. Dacă clientul are ocazia să-l folosească și să-l găsească util, ați asigurat vânzarea și ați deschis o ușă altora în viitor.
 • Imagine cu titlul Vindem Pasul 21
  4
  Utilizați o închidere cu ultimatum. În acest caz, arătați cum este posibilă achiziția produsului. Arătați cum să nu-l cumpărați de la dvs. ar fi contraproductiv cu trecerea timpului sau cum produsele sau serviciile similare nu au chiar de la distanță calitățile tale.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 22
  5
  Arătați-le costul pe zi. Închideți demonstrația cât costă produsul sau serviciul pe zi. Acesta va fi probabil o cifră mică și va părea rezonabil pentru client, stimulând interesul său de cumpărare.
 • Imagine cu titlul Vindem pasul 23
  6
  Faceți o închidere complementară. Arătați cum cumpărați produsul sau serviciul dvs., interlocutorul dvs. face ceva inteligent, logic, util, etc. Acest lucru va sprijini stima sa de sine, punand ambele intr-o buna dispozitie.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit