gtemata.com

Cum să depășească teama de a se căsători

Deși societatea occidentală a cunoscut schimbări radicale în ultimii ani și valorile au suferit o adevărată revoluție, căsătoria continuă să fie o instituție. Faptul că oamenii continuă să se căsătorească, în ciuda îndoielilor și temerilor care preced acest pas mare, este o dovadă a acestui fapt. Este normal să vă fie frică să vă căsătoriți: este o decizie importantă care va afecta restul vieții. Gândirea cu atenție vă va ajuta să o faceți la momentul potrivit, cu persoana potrivită și în locul potrivit. Evaluarea rațională a posibilității de căsătorie vă va ajuta, de asemenea, să gestionați mai bine decizia. Dacă nu puteți identifica sursa fricii dvs., tehnicile utilizate în general pentru a depăși fobiile pot să vă ajute la salvare.

paşi

Partea 1
Înțelegerea motivului pentru baza temerilor

Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 1
1
Gândiți-vă la vechile dvs. relații eșuate. Cum sau de ce sunt terminate? Luați în considerare greșelile pe care le-ați făcut pentru a le face să se rătăcească sau dacă eșecul a fost afectat mai ales de cealaltă persoană. Poate că nu ați fost dispuși să vă compromiți sau să vă sacrificați. Încercați să faceți schimbări în relația dvs. actuală pentru a deveni un partener mai prezent și mai afectuos, dar și pentru a înțelege ce trebuie să faceți fără ca acesta să funcționeze.
 • De exemplu, dacă ați pierdut pe cineva pentru că nu sunteți prezent din punct de vedere emoțional, încercați să petreceți mai puțin timp la birou și mai mult timp acasă.
 • Dacă partenerul dvs. nu face aceleași greșeli care au cauzat sfârșitul relațiilor anterioare, acest lucru ar trebui să fie reconfortant.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 2
  2
  Evaluați dacă partenerul dvs. este într-adevăr "cea dreaptă". Înțelegerea dacă ați găsit persoana potrivită are multe de-a face cu respectul și respectul pe care îl aveți pentru el. Luați în considerare serios dacă veți continua să o respectați în ciuda schimbărilor inevitabile viitoare. Cunoașterea aspirațiilor sale vă poate ajuta foarte mult să o determinați.
 • De ce ai putea opri respectul partenerului tău? Poate că nu ai putea fi cu o persoană care are tendința să-și ridice prea mult cotul, care are mâinile străpunse sau care îi tratează prost pe prietenii lui. Aveți deja probleme cu partenerul dvs. din aceste motive?
 • Gândiți-vă la dezvoltarea și evoluția relației dvs. Cum a făcut partenerul dvs. conflicte sau alte probleme până acum? Poate comportamentul dvs. să vă dea indicații cu privire la respectul față de dvs., la flexibilitatea dvs. și la capacitatea dvs. de a vă conforma (în trecut, în prezent și în viitor)?
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 3
  3
  Gândiți-vă la angajamentele pe termen lung. Va evolua calea profesională pe care ați ales-o în viitor? Plătiți mașina în rate? Dumneavoastră dețineți o casă, plătiți o chirie lunară sau ați semnat un contract de mai mult de un an? Obținerea obligației de a lua o serie întreagă de angajamente de durată reprezintă o reacție foarte comună în rândul celor care se tem de căsătorie. Dacă doriți să vă căsătoriți, trebuie să vă asumați alte angajamente pe termen lung (cum ar fi cele menționate anterior) pentru a vă obișnuiți cu ideea.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 4
  4
  Luați în considerare gradul dvs. de angajare actual. Există două tipuri de angajament: dăruire și constrângere. Dacă angajamentul dvs. se bazează pe dedicație, aceasta înseamnă că îmbătrâniți cu partenerul dvs., lucrați cu ea (ca o echipă) și nu vă puteți vedea pe nimeni altcineva. În cazul în care angajamentul este determinată de obligații, aceasta înseamnă că vă simțiți obligați să rămână cu această persoană din cauza presiunilor interne sau externe (copii, schimbul de proprietate, de familie sau de un sentiment de impunere) - uneori, gândiți-vă cum ar pune capăt relație, dar considerați-o prea dificilă, pare că ați venit prea departe pentru ao termina sau vă este frică să nu reușiți să faceți o viață nouă.
 • Amintiți-vă că toate relațiile dobândesc obligații în timp. Luați în considerare posibilitatea ca aceste limite să devină mult mai grele decât voința dumneavoastră de a vă dedica relației.
 • Dacă vă simțiți că obligațiile dvs. au crescut, dar dăruirea dvs. personală sa diminuat, luați în considerare dacă puteți să ușurați acest sentiment de constrângere și să vă îmbunătățiți în schimb atașamentul.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 5
  5
  Învățați să cultivați un angajament mai mare. În timp ce vă simțiți complet angajați în relație, probabil vă întrebați cum să mențineți atașamentul pe termen lung sau temele care se estompează. Poate că chiar crezi că dorința ta de a comite a început să scadă. Puteți face mai multe acțiuni pentru a fi mai dedicat partenerului dvs.
 • Investește în raport. Amintiți-vă că momentele dificile sunt pasagerii. Implicați-vă în combaterea dificultăților cu partenerul dvs. (va exista în mod inevitabil unele) pentru a consolida legătura. Seara se va întoarce în curând.
 • Amintiți-vă că o relație nu este o rasă. Poate crezi că faci mai mult decât partenerul tău și lucrezi mai mult pentru ea de dragul relației. Problema este că nu știți exact ce faceți în timpul zilei, sunteți doar conștienți de eforturile dvs. În loc de a concura pentru cei care iubesc mai mult, concentrați-vă asupra acțiunilor pozitive luate de partenerul dvs. și gândiți-vă cum o puteți face fericită.
 • Luați riscuri. Nu vă reprimați emoțiile pentru că vă temeți că nu va funcționa. Încercarea de a vă proteja în acest fel nu ar face altceva decât să dăuneze relației, creând o profeție de auto-împlinire. Începeți cu ideea că totul va fi bine, fi deschis și onest cu partenerul dvs. și lucrați din greu pentru a întări relația.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 6
  6
  Gândiți-vă la alte temeri. Poate temerile tale sunt mai specifice și te împiedică să vrei să vorbești cu partenerul tău, dar trebuie să te poți deschide și comunica cu ea.
 • Dacă vă este frică să vă pierdeți individualitatea sau să vă schimbați, amintiți-vă că toată lumea evoluează în mod constant. În timp ce rămâne singur, pământul va continua să se întoarcă. În plus, nu veți pierde complet libertatea sau independența prin căsătorie.
 • Dacă vă este frică că mai devreme sau mai târziu vă veți divorța, gândiți rațional la stigmatul asociat divorțului. Crezi că este justificată? Cu toate acestea, dacă continuați să vă faceți griji, amintiți-vă că viitorul dvs. nu este definit de statisticile privind căsătoriile și divorțurile. Dacă vă angajați, puteți continua să aveți o căsnicie fericită.
 • Partea 2
  Abordarea temerii de a se angaja serios

  Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 7
  1
  Încercați să înțelegeți originea acestei fobii. Frica de a face un angajament nu este ca să vă fie frică de șerpi sau clovni. Adesea, această fobie provine dintr-o lipsă de încredere în altele, adesea cauzată de experiențe anterioare rele.
  • Dacă, în trecut, o persoană pe care ați iubit-o sau pe care ați încrezut-o, te-ar putea înjunghia în spate, poate că nu ți-ai revenit încă.
  • Această trădare s-ar fi putut manifesta sub forma abuzului, a unei relații clandestine sau a unei alte acțiuni devastatoare care ți-a trădat încrederea. Probabil a fost o experiență traumatizantă.
  • De asemenea, probabil vă este frică să deveniți responsabilă pentru o altă persoană, pierzându-vă independența, pierzând persoana pe care o iubiți: toate acestea sunt legate de incapacitatea de a avea încredere.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 8
  2
  Gândește-te la ce ai câștiga dacă ai păstra totul înăuntru. Poate că te gândești că evitând deschiderea cu partenerul tău, te vei proteja. Luați în considerare, totuși, motivul pentru care faceți acest lucru. Luați în considerare dacă este mai important decât posibilitatea de a avea o relație deplină și deplină cu o persoană care te iubește.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 9
  3
  Învățați să construiți o relație bazată pe încredere. Ar trebui să vă cunoașteți unul pe altul, pentru mai bine sau pentru mai rău. Este destul de comună ignorarea caracteristicilor mai puțin pozitive ale celeilalte persoane, cum ar fi furia, gelozia, egoismul, nevoia de a te simți liber sau de a ține putere. Aceste aspecte pot fi, totuși, o parte integrantă a identității dvs. (sau a dvs.) și, uneori, este posibil ca acestea să se afle la suprafață. Încercați-vă conștient să le analizați, să le discutați și să fiți dispuși să înțelegeți partea întunecată sau cea a celeilalte persoane.
 • Pe măsură ce se străduiesc să învețe despre aceste caracteristici, tu si partenerul tau nu ar trebui să se bazeze încrederea pe ideea că niciodată nu vei face rău (pentru că, din păcate, se întâmplă), ci pe înțelegerea adevăratei identitatea.
 • În loc să promiteți că vă țineți sub control partea voastră întunecată, promiteți că veți fi conștienți de ea și că atunci când vă simțiți rănită, o veți spune. Trebuie să promiteți că veți lucra împreună pentru a rezolva problemele și pentru a profita de ele pentru a consolida relația.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 10
  4
  Vorbește despre temerile tale cu un psiholog. Dacă nu puteți avea încredere în dvs. pentru că ați suferit o traumă, atunci ar trebui să contactați un profesionist pentru a rezolva problema. Terapia cu ajutorul unui psihoterapeut, al unui grup de auto-ajutorare sau al unui program destinat tratării traumelor vă va ajuta să depășiți această experiență.


 • Partea 3
  Amintiți-vă pe Ansie despre viitor

  Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 11
  1
  Practicati tehnicile de relaxare. Dacă teama de a se căsători provoacă stres, căutați o cale de oprire. Acest lucru vă poate ajuta să vă întâlniți cu îndoieli și temeri. Când vă faceți griji pentru căsătorie, încercați câteva metode pentru a face față anxietății. Ele vă vor ajuta, de asemenea, în alte zone ale vieții voastre.
  • Încercați să faceți yoga sau să meditați. Aceste discipline sunt concepute pentru a ajuta la încetarea gândirii la anxietate.
  • Beți mai puțină cafea și alcool. Aceste substanțe pot afecta starea de spirit și chimia creierului. Dacă vă simțiți tensionat ca un șir de vioară din cauza anxietății cauzate de căsătorie, scădea consumul de cofeină și alcool.
  • Ia suficient somn și exerciții fizice. Este esențial să se bucure de o bună sănătate psihofizică, să nu mai vorbim că vă va ajuta să reduceți temerile și neliniștile.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 12
  2
  Puneți-vă gândurile într-un jurnal. Punerea anxietăților pe negru pe alb vă forțează să definiți exact temerile pe care le aveți despre căsătorie. Apropo, este terapeutic. Când scrieți despre temerile voastre, încercați să vă gândiți la o soluție. Vorbește de ce vrei să te căsătorești și cum partenerul tău te poate ajuta să-ți atingi obiectivele.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 13
  3
  Gândește-te la partenerul tău și la modul lui de a fi. În jurnal, vorbiți despre calitățile stabile și permanente pe care le admirați cel mai mult. Gândiți-vă la luptele și conflictele cu care v-ați confruntat în trecut și la modul în care le-ați depășit. Nu vă lăsați anxietatea sau teama să vă facă să uitați că este fantastic și că există multe motive pentru care doriți să fiți cu ea.
 • Partea 4
  Întăriți relația

  Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 14
  1
  Împărtășește-ți temerile cu partenerul tău. Este ocazia perfectă de a se dezvolta bune abilități de comunicare, esențială pentru o relație sănătoasă și durabilă. Pentru mulți oameni, unele dintre cele mai importante obiective ale vieții lor sunt realizate prin căsătorie. Deși toată lumea își schimbă mintea cu privire la diferite probleme în cursul vieții lor, nu toți își imaginează ei înșiși în același loc. Discutați despre copii, carieră, bani și probleme care ar putea pune capăt relației. O opinie exprimată cu voce tare este mai puțin înfricoșătoare, deci ventilată.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 15
  2
  Acceptați faptul că imperfecțiunile fac parte din viață. Toate sunt imperfecte: tu, partenerul tău și oricine altcineva pe fața pământului. Indiferent dacă sunteți căsătoriți sau nu, în viața dvs. vă veți confrunta cu perioade furtunoase. Momentele de nefericire sau de dificultate sunt inevitabile. Luați în considerare dacă veți putea să le depășiți cu un partener de partea dvs.
 • Angajați să cultivați o relație care vă ajută să gestionați sursele stresului și suferinței. În acest mod, căsătoria va dezvolta, de asemenea, un mecanism de apărare dovedit.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 16
  3
  Discutați despre exclusivitatea sexuală cu partenerul dvs. În Occident, căsătoriile fericite se bazează, de obicei, pe monogamie. Înainte de a vă căsători, trebuie să stabiliți că veți fi reciproc fideli. Este o conversație incomodă, dar necesară - ar putea chiar să vă alăture mai mult.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 17
  4
  Imaginați-vă cum veți fi în 10 sau 20 de ani. Planurile se vor schimba, dar, în general, vă vedeți căsătoriți? Dacă, pe de o parte, visurile unei persoane evoluează de-a lungul anilor, obținerea unei idei despre obiectivele lor vă permite să planificați viitorul cu o predispoziție mai bună. Nu este nimic în neregulă cu faptul că nu vă doriți să vă schimbați radical viața, dar asigurați-vă că partenerul dvs. are aspirații similare.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 18
  5
  Încercați să trăiți împreună. Nu toate firmele o acceptă, dar pentru mulți a fost utilă pentru a înțelege dacă este posibilă conviețuirea. Este o modalitate de a înțelege obiceiurile celeilalte persoane înainte de a te căsători. Asigurați-vă că ați abordat acest experiment cu scopul de a vă accepta reciproc. Partenerul tau poate avea excentricități te observa pentru prima dată și ea se va întâmpla exact același lucru: poate că există încă aspecte pe care nu le cunoașteți.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 19
  6
  Vorbește cu părinții tăi. Dacă sunt încă căsătoriți, cu siguranță vă vor spune că și ei au îndoieli. Ei vă vor oferi sugestii pentru a depăși teama căsătoriei în lumina experienței lor. Veți avea, de asemenea, un exemplu concret de persoane ale căror căsătorii au lucrat.
 • Imaginea intitulată Depășește frica de căsătorie Pasul 20
  7
  Luați în considerare terapia premaritală. Deși poate fi dificil să solicitați ajutor profesional înainte de a apărea probleme, acest lucru vă poate ajuta să găsiți un compromis. În plus, un profesionist va putea identifica clopotele de alarmă pentru a preveni conflictele viitoare.
 • Adresați-vă prietenilor, familiei sau unui medic pentru a recomanda o căsătorie sau un consilier de familie, dar puteți căuta și el online. În plus, parohia dvs. poate oferi consiliere sau cursuri premarita (de obicei, un preparat este necesar înainte de a se căsători).
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit