gtemata.com

Cum sa faci un copil sa poarte haine de iarna

Dacă vă îngrijorați de iarnă doar pentru că știți că va trebui să vă luptați cu fiul dumneavoastră pentru al face să poarte haine de iarnă, nu vă faceți griji. Puteți evita această ciocnire, alegând cele mai potrivite haine de iarnă și tratând situația într-un mod rațional. Dacă copilul are deja dulapul de iarnă, parcurgeți-l pe cea de-a doua metodă pentru a afla cum să stresați mai puțin atunci când trebuie să-l îmbraciți pentru sezonul rece.

paşi

Metoda 1

Alegeți cea mai bună îmbrăcăminte de iarnă pentru copil
Image cu titlul Ia un copil să poarte haine de iarnă Pasul 1
1
Evitați hainele voluminoase. Îmbrăcămintea de iarnă nu numai că trebuie să țină bebelușul cald și uscat, dar și să fie confortabil pentru a putea alerga fără obstacole. În special, încercați să alegeți îmbrăcăminte de iarnă ușor de pus pe și decolare, mai ales dacă copilul tinde să meargă la baie imediat după ce se îmbracă.
 • Evitați hainele de iarnă grele și voluminoase, deoarece acestea pot împiedica mișcările copiilor mici.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 2
  2
  Încercați să o îmbrăcați în straturi mai ușoare pentru a evita hainele de iarnă voluminoase. După cum sa menționat deja, când hainele sunt voluminoase, ele pot împiedica mișcările. Prin urmare, încercați să plasați mai multe straturi de îmbrăcăminte caldă, dar ușoară, astfel încât copilul să se poată mișca ușor.
 • Luați în considerare ideea unei jachete ușoare și impermeabile pe o cămașă cu mâneci lungi. Este o îmbrăcăminte caldă, confortabilă și ușoară care îi va permite să facă o luptă cu bulgăre de zăpadă, fără să vă faceți griji că nu ați putea scăpa de el "dușmani".
 • Ai putea chiar să cumperi câteva chilotei lungi pentru a te purta sub haine pentru a te menține cald.
 • Image cu titlul Ia un copil să poarte haine de iarnă Pasul 3
  3
  Evitați țesăturile care se strâng. Copiii mici știu puține despre țesături. Ei știu că pot fi fierbinți sau reci la atingere, netede sau dure, sau ciupiți mai degrabă decât moi. Din acest motiv, este important ca copilul dvs. să-i placă senzația dată de îmbrăcămintea de iarnă, altfel nu o va purta de bună voie.
 • Țesăturile care sunt în general "aprobate pentru copii" (adică sunt confortabile) sunt fabricate din bumbac, lână, blană artificială, pene sau nailon. Țineți minte la cumpărarea de haine de iarnă pentru copilul dvs.
 • Când este moale, chiar bateria este o soluție excelentă, deoarece este extrem de caldă și confortabilă. Cu toate acestea, nu este impermeabil, deci copilul va trebui probabil să poarte altceva în vârf.
 • De asemenea, încearcă să evite îmbrăcămintea cu semnături și etichete care dau mâncărime, deoarece vă poate irita pielea în timp ce jucați.
 • Imagine cu denumirea Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 4
  4
  Lăsați copilul să aleagă haine de iarnă. Adu-o la magazin cu tine atunci când ai nevoie de îmbrăcăminte de iarnă. Dacă le alegeți singuri, veți fi mult mai înclinați să le purtați. Pentru al motiva mai mult, lasa sa aleaga hainele cu personajele sale preferate.
 • Înainte de a ieși, spuneți-i ce veți face pentru a vă asigura că aveți situația sub control. Înainte de a părăsi casa, spuneți-i ce veți cumpăra și câte lucruri va fi lăsat să aleagă (de exemplu, două perechi de mănuși).
 • Imagine cu numele
  5
  Puneți mănușile de formare în locul celor normale. Mai ales dacă copilul este agitat, mănușile sunt mult mai ușor de gestionat decât cele normale, unde trebuie să lipiți fiecare deget. Mai mult, ei vor păstra încălzirea mâinilor, deoarece, ținând toate degetele împreună, distribuie uniform căldura. Amintiți-vă că trebuie să aibă stratul interior cald și stratul exterior impermeabil.
 • Mănușile cu căști cu căptușeală fine sunt bine dacă copilul joacă mult în zăpadă, deoarece această țesătură se usucă foarte repede.
 • Alegeți mănușile cu închiderea cu velcro în locul șireturilor, deoarece acestea sunt mai ușor decât cele dintâi.
 • Puneți mănușile în fața jachetei. În acest fel zăpada nu va intra în mănuși.
 • Dacă nu aveți o pereche de mănuși la îndemână, puteți improviza folosind o pereche de șosete din lână lungă pentru a vă menține mâinile copilului la cald.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 6
  6
  Nu uita ciorapii. Asigurați-vă că șosetele nu sunt prea strânse, în caz contrar există riscul ca cizmele de iarna să se strânge și, ca rezultat, să-și prindă picioarele, făcând copilul mai puțin înclinat să le poarte.
 • Image cu titlul Ia un copil să poarte haine de iarnă Pasul 7
  7
  Alegeți cel mai bun costum de zăpadă pentru copilul dvs. Fiecare copil are nevoile și caracterul său. Dacă copilul tău îi place să se joace cu zăpadă, costumul este cea mai bună alegere, pentru că zăpada nu va ajunge cu greu în haine. Alegeți un costum cu stratul exterior de nailon, astfel încât să fie rezistent la apă și gheață, dar cu o căptușeală moale sau o căptușeală din lână pentru a menține interiorul cald. Alte lucruri de reținut sunt:
 • Un costum cu fermoar pentru ao deschide fără a fi nevoie să eliminați totul când trebuie să mergeți la baie.
 • Manșoane care se adaptează perfect încheieturilor și gleznelor pentru a împiedica zăpada să intre în costum.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 8
  8


  Luați o pălărie de iarnă. Un procent mare de căldură corporală este eliberat prin cap, deci este esențial ca copilul să poarte o pălărie. Căutați unul cu clapete pentru urechi, astfel încât urechile să rămână calde.
 • De asemenea, trebuie să căutați o pălărie care se atașează sub bărbie, astfel încât să nu cadă în timp ce copilul joacă în zăpadă.
 • Dacă locuiți în zone foarte reci, luați în considerare cumpărarea unei balaclava care acoperă cea mai mare parte a feței și a gâtului, lăsând ochii și gura descoperite. Puteți face mai interesant prin personalizarea acestuia. Puteți transforma, de exemplu, o mască de schi albă în costumul lui Olaf (omul de zăpadă al filmului Frozen - Împărăția gheții din Disney) adaugand un nas de morcovi si un fir de par.
 • Metoda 2

  A face copilul să poarte îmbrăcăminte de iarnă
  Imagine cu titlul Ia un copil să poarte haine de iarnă Pasul 9
  1
  Explicați de ce hainele de iarnă sunt importante. Un copil poate avea dificultăți în a înțelege de ce trebuie să poarte haine de iarnă. Cu toate acestea, este important să explicăm conceptul de îmbrăcăminte în timpul sezonului rece. Înainte de a încerca să-l îmbraci, stai jos cu fiul tău și discutați scurt despre hainele de iarnă. Explicați-i că atunci când este în afara iernii, este într-adevăr rece și hainele de iarnă îl vor proteja.
  • De asemenea, puteți încerca să citiți o carte despre iarnă și importanța îmbrăcămintei adecvate. Una dintre acestea este cartea Ajutor! Ce am purtat? de Robert Munsch.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 10
  2
  Arătați-i copilului de ce este important să purtați haine de iarnă. Dacă copilul are dificultăți în a înțelege motivul pentru care ar trebui să poarte haine adecvate și refuză să pună un anumit element, cum ar fi mănuși, lăsați-l să iasă fără el. Când mâinile încep să se răcească, puteți să vă puneți mănușile și să le arătați că le vor menține calde.
 • Data viitoare când nu doriți să vă puneți mănușile, amintiți-vă de momentul în care mâinile au devenit reci, deoarece nu purtați mănuși. Spuneți-i că temperaturile sunt ca acea zi și că va simți din nou mâinile reci dacă nu își pune mănușile.
 • De asemenea, trebuie să-i explicați că, dacă nu ajunge destul de greu, se poate îmbolnăvi și nu poate ieși și să se joace cu alți copii!
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 11
  3
  Stabiliți timpul necesar pentru a fi gata să iasă. Dacă îl puneți în grabă să vă îmbrăcați, cel mai probabil va fi mai reticent să poarte haine de iarnă. În schimb, stabiliți unii "termene" în care copilul trebuie să fie gata și apoi să-l pregătească cu cel puțin o oră înainte.
 • De exemplu, noaptea înainte să-i spuneți că va trebui să fie gata pentru ora 8 dimineața, pentru că trebuie să ieșiți până la ora 9:00. Nu-i spuneți ce s-ar întâmpla dacă ar veni mai târziu. Lăsați-l să înțeleagă doar că vă așteptați ca el să fie gata și să respecte voința voastră.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 12
  4
  Dați un exemplu bun. În general, copiii mai mici preferă să imite adulții. Dacă nu purtați pălăria, este mai puțin probabil ca copilul dumneavoastră să vrea să-i poarte. Ar putea fi dificil de stabilit un bun exemplu, dar este important să încercați să arătați copilului ce doriți cu comportamentul dumneavoastră.
 • Purtați haine de iarnă (sau cel puțin cineva) și apoi spuneți copilului că îmbrăcămintea de iarnă este un lucru adult. Există posibilitatea să o considerați o modalitate de a vă simți minunat și independent.
 • Utilizați prietenii sau frații copilului dumneavoastră ca puncte de referință. Adu-le aminte că poartă toata noaptea.
 • Image cu titlul Ia un copil să poarte Îmbrăcăminte de iarnă Pasul 13
  5
  Lăsați copilul să aleagă ce haine să poarte. Uneori, dându-i o anumită responsabilitate, îl vei ajuta să se simtă mai independent și să eviți lupta atunci când trebuie să se îmbrace. Din doar două opțiuni, de exemplu, între o cămașă sau alt articol de îmbrăcăminte care să poarte haine de iarnă.
 • Alternativ, puteți să vă îndreptați preferințele pe ceva simplu, ca și culoarea, astfel încât să aveți impresia de a alege. Arătați-i două pulovere în stive identice, una verde și una roșie și lăsați-l să aleagă cel pe care îl vrea - în ambele cazuri va fi întotdeauna cald!
 • Dacă copilul are două pălării de iarnă sau două perechi de mănuși, lăsați-l să aleagă pe care să-l poarte.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a purta haine de iarnă Pasul 14
  6
  Lăsați copilul să învețe consecințele acțiunilor sale. Pentru a-l învăța că acțiunile sale au consecințe, trebuie să fiți gata să vă schimbați planurile. Dacă vă luptați să vă îmbrăcați hainele de iarnă, lăsați-l singur pentru o clipă, astfel încât frustrarea lui crește. Când vă întoarceți, spuneți-i că, din moment ce refuză să se îmbrace în mod corespunzător, nu va ieși să se joace în aer liber sau să-și vadă prietenii.
 • Odată ce vă dați seama că sunteți serioși, este mult mai probabil că veți fi dispuși să vă purtați hainele de iarnă.
 • Dacă trebuie să mergeți la supermarket, spuneți-i că ați intenționat să mergeți la cumpărături, dar din moment ce el a refuzat să se îmbrace, nu va putea să mănânce plăcinta de mere pe care ați vrea să o pregătiți. În acest fel îl puteți face să se îmbrace bine pentru iarnă.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să poarte haine de iarnă Pasul 15
  7
  Încearcă să te distrezi în momentul în care trebuie să te îmbraci. Încercați să faceți o cursă. Când câștigă, dă-i un premiu sau spune-i că poate mai petrece încă cinci minute să se joace cu zăpada.
 • Puteți chiar să încercați să cântați o cântec sau să spuneți o poveste în timp ce o îmbrăcați. Cuvintele tale vă pot ajuta să vă distrageți de încercarea de a vă scoate hainele. Lasă povestea să vorbească despre un copil ca el care sa aventurat în zăpada de iarnă cu ajutorul costumului său magic.
 • Sfaturi

  • Copiii mici nu le place să poarte îmbrăcăminte caldă și incomodă în interiorul casei. Luați în considerare ideea de a vă îmbrăca copilul pentru a vedea dacă îl găsește mai plăcut (cel mai probabil nu o va face).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit