gtemata.com

Cum se utilizează numerotarea automată în Excel

Există două moduri de a utiliza numerotarea automată a Microsoft Excel pentru a insera automat o serie de numere într-o coloană. Metoda cea mai fiabilă pentru numerotarea rândurilor unei foi de calcul este de a utiliza funcția de Excel face acest lucru, de fapt, vei fi sigur că celulele vor afișa numerotarea corectă, chiar și în cazul sunt adăugate sau eliminate unele dintre cele existente rânduri noi. Alternativ, puteți utiliza funcția "pătrat umple și trage celule" (care nu necesită nici o formulă). Ultima metodă este foarte simplă de implementat, singurul dezavantaj fiind că ștergerea unei linii existente va crea o întrerupere în seria numerică. Continuați să citiți pentru a afla cum să numerotați dinamic sau manual (dintr-o schemă predefinită) rândurile unei foi Excel.

paşi

Metoda 1
Numerotarea dinamică

Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 1
1
Selectați prima celulă în care doriți să înceapă numerele de rând. Această procedură arată cum se face ca fiecare celulă dintr-o coloană să afișeze numărul rândului corespunzător. Aceasta este o soluție excelentă când trebuie să adăugați sau să eliminați frecvent linii din foaia de calcul.
 • Pentru a crea o simplă numerotare utilizând o serie de numere sau date consecutive (cum ar fi zilele din săptămână sau lunile anului), consultați această secțiune a acestui articol.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 2
  2
  Introduceți formula = RIF.RIGA (A1) în celula selectată (presupunând că este celula A1). Dacă celula selectată nu este A1, utilizați referințele alegerii respective.
 • De exemplu, dacă introduceți date în celula B5, va trebui să utilizați formula.
 • Imagine intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 3
  3
  Apăsați butonul Enter. În acest moment, celula selectată ar trebui să prezinte numerotarea de referință, adică numărul corespunzător rândului. De exemplu, dacă ați utilizat formula, numărul va fi afișat în celula selectată 1. Dacă ați ales să utilizați formula, numărul va fi afișat 5.
 • Pentru a începe numerotarea de la 1 independent de celula selectată, pur și simplu scade din rezultatul formulei numărul de celule care precedă cel ales.
 • De exemplu, dacă ați utilizat formula și doriți ca numerotarea automată să înceapă la 1, va trebui să o editați în acest fel = RIF.RIGA (B5) -4 tocmai pentru că celulele care preced celulele B5 sunt 4.
 • Imagine intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 4
  4
  Selectați celula care conține primul număr din seria numerică.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 5
  5
  Plasați cursorul mouse-ului pe "pătrat umple și trage celule" plasat în colțul din dreapta jos al celulei selectate. Când cursorul mouse-ului este suprapus direct pe mânerul de umplere, acesta se transformă automat într-unul mic "+".
 • Dacă mânerul de umplere nu este afișat, accesați meniul "fișier", alegeți elementul "Opțiuni", apoi vizualizați cardul "avansat" și selectați butonul de verificare "Activați umplerea pătratelor și trageți celulele".
 • Imagine intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 6
  6
  Trageți mânerul de umplere la celula finală a grupului care va fi numerotat. Toate celulele selectate vor afișa numărul rândului corespunzător.
 • Dacă adăugați sau ștergeți un rând din grupul care aparține setului numerotat, celulele vor fi actualizate automat cu noul număr de referință al rândului.
 • Metoda 2
  Numerotare manuală utilizând o serie numerică existentă

  Imaginea intitulată
  1


  Selectați prima celulă în care doriți să înceapă numerele de rând. Această procedură arată cum să inserați o serie de numere consecutive într-un grup de celule într-o coloană.
  • Folosind această metodă, deoarece numerotarea rămâne corectă atunci când ștergeți un rând existent, va trebui să repetați manual procedura pentru a reîncurați complet toate celulele selectate. Dacă aveți nevoie să reorganizați adesea datele din rândul individual, utilizați această metodă deoarece este mai potrivită pentru acest scop.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 8
  2
  Introduceți primul număr al seriei numerice care va fi folosit ca schemă de referință în celula aleasă. De exemplu, dacă doriți să numerotați un grup de celule într-o coloană, introduceți numărul.
 • Seria de date care trebuie utilizată nu trebuie neapărat să pornească de la 1. Puteți folosi orice număr de pornire și orice schemă logică de referință. De exemplu, puteți utiliza o serie de numere multiple de 5.
 • Excel vă permite de asemenea să utilizați seturi de date non-numerice, cum ar fi datele, anotimpurile, zilele săptămânii sau lunilor anului. De exemplu, dacă doriți să completați o coloană cu zilele săptămânii, va trebui să introduceți șirul "luni" în interiorul primei celule.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 9
  3
  Selectați următoarea celulă din serie. În acest caz, trebuie să fie celula plasată direct sub cea selectată în prezent.
 • Imagine intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 10
  4
  Introduceți al doilea element pentru a crea schema de numerotare care să fie utilizată ca referință pentru seria de date. Pentru a obține o numerotare consecutivă (1, 2, 3 etc.), va trebui să introduceți numărul 2.
 • Dacă doriți să utilizați o serie de numere care se repetă cu o schemă diferită, de exemplu 10, 20, 30, 40 etc., va trebui să introduceți numărul în prima celulă și numărul din cel de-al doilea 20.
 • Dacă doriți să utilizați zilele săptămânii, tastați "luni" în prima celulă e"marți" în al doilea.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 11
  5
  Glisați cursorul mouse-ului pentru a selecta ambele celule care conțin setul de date pentru a le utiliza ca referință. Când eliberați butonul mouse-ului, celulele alese ar trebui să apară evidențiate.
 • Imaginea intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 12
  6
  Plasați cursorul mouse-ului pe "pătrat umple și trage celule" plasat în colțul din dreapta jos al grupului evidențiat de celule. Când cursorul mouse-ului este suprapus direct pe mânerul de umplere, acesta se transformă automat într-unul mic "+".
 • Dacă mânerul de umplere nu este afișat, accesați meniul "fișier", alegeți elementul "Opțiuni", apoi vizualizați cardul "avansat" și selectați butonul de verificare "Activați umplerea pătratelor și trageți celulele".
 • Imagine intitulată Adăugați numărul de autor în Excel Pasul 13
  7
  Trageți mânerul de umplere la celula finală a grupului care va fi numerotat. Când eliberați butonul mouse-ului, toate celulele din setul ales vor fi numerotate folosind schema de numerotare descrisă de primele două celule.
 • Sfaturi

  • O aplicație gratuită este disponibilă pe site-ul Microsoft care reproduce o versiune simplificată a programului Excel care poate fi utilizată de oricine are un cont de servicii Microsoft.
  • Alternativ, puteți naviga și edita foile de calcul utilizând aplicația Foi de calcul Google.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că butonul de verificare "Alerta înainte de suprascrierea celulelor" plasate pe card "avansat" orice "Opțiuni" Este selectat Excel. Această caracteristică vă ajută să evitați să faceți greșeli la introducerea datelor în celule, deci nu trebuie să recreați datele sau formulele existente.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit