gtemata.com

Cum să călătorești în siguranță în străinătate

Călătoria este cu siguranță distractivă, dar, așa cum există pericole la domiciliu, pot exista și cazuri în străinătate. Când călătoriți, trebuie să fiți informați despre posibilele pericole prezente și cum să vă protejați. Există întotdeauna posibilitatea ca ceva să meargă prost, atât de bine să asculți proverbul "omul a avertizat pe jumătate salvat". Siguranța este importantă dacă călătoriți singur sau călătoriți cu prietenii sau cu familia. Rețineți următoarele sfaturi pentru a vă face următoarea călătorie în străinătate ca fiind mai sigură și mai ușoară.

paşi

Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 1
1
Înainte de a pleca, informați-vă despre țara pe care doriți să o vizitați. Căutați pe internet toate informațiile de care aveți nevoie și luați notă de ce ar putea fi probleme: există surse serioase care oferă știri, informații și avertismente, cum ar fi site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe. Un călător inteligent știe de asemenea numerele de apel în caz de urgență și cel puțin câteva cuvinte din limba locală (de exemplu, cuvântul de spus "ajutor"). Aflați ce locuri să evitați, cum ar fi cartierele infamate sau cartierele de lumină roșie. Există site-uri oficiale care oferă aceste informații și alte informații.
 • Studiați obiceiurile și obiceiurile locale. Există gesturi care sunt normale și inofensive pentru dvs., dar care ar putea fi încruntate, dacă nu chiar considerate ofensatoare, în alte țări. De exemplu, degetul mare, ceea ce înseamnă OK în aproape toate țările occidentale, are în schimb un sens ofensator în Grecia. De asemenea, întrebați-vă agentul de turism dacă aveți orice sfat utile cu privire la acele gesturi care pot avea un înțeles diferit de ceea ce știi.
 • Observați calea de îmbrăcare a locuitorilor locului. Dacă se îmbracă discret, ar trebui să o faceți și ea. Cu siguranță nu veți dori să atrageți atenția, în special în locuri care joacă un rol important religios.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 2
  2
  Luați trei fotocopii ale tuturor lucrurilor înainte de a pleca. Copiați pașaportul, itinerarul de călătorie și biletele, cardurile de credit, permisul de conducere și orice alte documente importante. Dacă pierzi ceva (sau dacă îl furi), va fi mai ușor să rezolvi problema. Cu toate acestea, păstrați copii separate de originale într-un loc sigur. Puteți chiar să scanați documentele și să le atașați într-o schiță de e-mail sau să utilizați un serviciu de partajare de fișiere, astfel încât să le puteți imprima după cum este necesar.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că aveți adresa și numărul de telefon al ambasadei sau consulatului dumneavoastră. Unele țări oferă posibilitatea de a se înregistra online la consulat înainte de plecare. În acest fel, dacă se produce un dezastru natural sau un conflict, consulatul va ști ce cetățeni se află în acea țară și îi poate ajuta mai repede.
 • Contactați ambasada (sau consulatul) de îndată ce ajungeți în țara străină. Comunică-ți numele și poziția, mai ales dacă este o țară instabilă din punct de vedere politic. Dacă este posibil, mergeți la ambasadă sau cel puțin verificați harta acolo unde este, așa că știi cum să ajungeți acolo dacă este necesar.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 4
  4
  Evitați să arătați ca un turist. În general, evitați purtarea:
 • Prea multe bijuterii sau bijuterii scumpe.
 • Adidasi frumoși (în special albi). Desigur, sunt confortabili când trebuie să meargă mult timp, dar ei vor spune oamenilor că sunteți un turist (și, prin urmare, o pradă potențială pentru hoți). Dacă purtați adidași, alegeți nu prea strălucitoare.
 • Transportatorul de copii. Un buzunar poate deschide cu ușurință și îl poate goli, fără să-l observați, sau poate să taie cureaua și să o ia.
 • Genți care au logo-ul sau numele operatorului de turism cu care călătoriți.
 • Haine noi.
 • Echipamente electronice. Dacă doriți să le purtați, puneți-le în cel mai vechi și cel mai uzat rucsac pe care îl aveți.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pas 5
  5
  Verificați dacă apa de la robinet este de băut. Amintiți-vă că în străinătate, apa ar putea fi tratată cu substanțe chimice diferite de cele ale țării dvs., pentru a vă putea da probleme chiar dacă este potabilă (o atenție specială trebuie acordată copiilor și vârstnicilor). Mai mult decât atât, când cumpărați sticle de apă pe stradă, verificați dacă capacul este intact, care este încă atașat de inelul din plastic de dedesubt.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 6
  6
  Aveți grijă când aveți întâlniri sexuale. Bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt comune în toate orașele lumii, inclusiv ale dvs. Răspândirea SIDA și a sifilisului este mai mare în unele orașe, în special în rândul prostituatelor. Amintiți-vă, singura protecție sigură este evitarea contactului sexual, dar dacă aveți, asigurați-vă că ați luat-o măsuri de precauție corespunzătoare. De asemenea, femeile trebuie să fie întotdeauna să fie protejați de orice viol.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 7
  7
  Nu divulga informațiile dvs. personale. Numai tu trebuie să știți unde să stați, unde trebuie să mergeți și când. Chiar dacă o persoană pare de încredere, nu trebuie să cunoașteți aceste informații. Dacă cineva vă întreabă unde să stați, nu spuneți adevărul. Când ajungeți la un hotel, nu spuneți niciodată numărul camerei cu voce tare. Personalul recepției ar trebui să fie discret despre asta. Dacă credeți că alte persoane au auzit în ce cameră vă aflați, puteți să le cereți să le schimbe.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 8
  8
  Faceți camera în siguranță. Cereți o cameră care nu se află la parter sau în apropierea ascensorului sau scape de incendii, deoarece acestea sunt cele care sunt cel mai adesea birmate. Luați o ușă de plastic cu tine și puneți-o sub ușă în fiecare noapte. Dacă cineva are cheia sau forțează încuietoarea, oprirea ușii vă va oferi timp pentru a atrage atenția și pentru a cere ajutor. Dacă nu aveți o ușă, puneți un scaun pe mâner. Așezați semnul "nu deranjați" la ușă când părăsiți camera, astfel încât alții să creadă că sunteți acolo. Lăsați televizorul să funcționeze la un volum mic pentru a clarifica faptul că camera este goală. Păstrați obiectele de valoare în siguranță sau într-un recipient discret.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 9


  9
  Căutați fi politicos și fără prea multe pretenții. Dacă sunteți calm și respectuos, atrageți mai puțină atenție. În funcție de utilizarea locală, totuși, nu este întotdeauna pozitiv să ții prea multă încredere: ar putea fi văzută ca o invitație de a face lucruri care nu sunt în intențiile tale (aceasta se aplică în special femeilor). Evitați comportamentele (cum ar fi consumul de alcool, consumul de droguri) care vă fac zgomotoase sau agresive. Nu numai că vă atrageți atenția, dar riscați să fiți mai vulnerabili, deoarece nu sunteți în posesia facultăților voastre.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 10
  10
  Ai grijă de modul în care transporti documentele. Nu puneți cărți de credit, numerar, acte de identitate și pașaport în același loc.
 • Păstrați cardurile de numerar și de credit separate de documentele de identitate. Veți evita să furi totul.
 • Mențineți întotdeauna numerar într-un pantof sau într-un buzunar secret, în cazul în care trebuie să plătiți un taxi sau să cumpărați ceva de mâncare. Nu purtați prea mult bani și nu le arătați când plătiți.
 • Dacă aveți o geantă, păstrați-o în buzunarul din față al pantalonilor și nu în buzunarul din spate și păstrați portofelul aproape de corp. Dacă doriți să fiți mult mai calmi, pregătiți un portofel pentru buzunare: un portofel economic în care veți pune ceva schimbări, cărți de credit expirate și coduri false.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 11
  11
  Utilizați acest portofel fals în caz de jaf. Aruncați-l spre tâlhar, dar pentru ca el să cadă departe de el. Robul îl va strânge și veți avea timp să scăpați. Tâlharii sunt interesați în special de bani și nu vor pierde timpul verificând cărțile de credit sau documentele.
 • Imaginea intitulată Fii sigur în țara străină Pasul 12
  12
  Mergeți în direcția opusă traficului. În acest fel, nimeni nu vă va putea surprinde din spate în mașină sau scuter pentru a scoate sacul sau rucsacul, care ar trebui să fie ținute pe partea laterală a corpului, opusă circulației autoturismelor. Mergând astfel veți evita și accidentele, pentru că am putut vedea mașinile din fața ta.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 13
  13
  Atenție la utilizarea transportului public. Nu te implica în taxiuri care nu arată licența. Mai bine să închiriați o mașină sau să luați autobuzul sau trenul. Încercați să stați în fața autobuzului, lângă șofer. Dacă călătoriți noaptea, nu mergeți la etajul superior al unui autobuz dublu. Dacă luați trenul, căutați un loc într-un vagon în mijlocul trenului, unde sunt alți oameni, deci nu trebuie să mergeți singuri de-a lungul pistei, care ar putea fi pustiu și slab aprins când ajungeți. Dacă este necesar, stați lângă buton sau butonul de urgență.
 • Imagine cu titlul Fiți sigură într-o țară străină Pasul 14
  14
  Nu intră în mașină cu un străin. Dacă luați un taxi, arătați licența. Dacă observați că vă aflați într-un taxi fără licență, încercați să ieșiți cât mai curând posibil (în cazuri extreme este posibil să trebuiască să ieșiți din fereastră).
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 15
  15
  Dacă luați un taxi, nu stați pe scaunul pasagerului (mai ales pentru femei). Asigurați-vă că ușile pot fi deschise din interior. Păstrați banii gata pentru a ajunge la destinație, astfel încât să nu mai trebuiți să stați în taxi mai mult decât este necesar.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură într-o țară străină Pasul 16
  16
  Dacă conduceți, trebuie să fiți conștienți de regulile drumului. În unele țări conduceți pe partea stângă a carosabilului, în altele pe partea dreaptă. În Statele Unite conduceți pe partea dreaptă, în timp ce în Japonia, Australia și Noua Zeelandă conduceți la stânga. Nu este ușor să conduci pe banda pe care nu ți-o obișnuiești, deci fii foarte atent, mai ales când trebuie să te întorci: asigurați-vă că rămâneți pe banda dreaptă. Nu inversa decât dacă este absolut necesar. De exemplu, puteți inversa pentru a ieși dintr-o parcare, dar nu dacă ați pierdut o intersecție în care a trebuit să vă întoarceți. Inversarea benzii pe care nu vă obișnuiți este chiar mai dificilă decât conducerea pe banda necorespunzătoare.
 • Sfaturi

  • Nu toată lumea este altruistă în situații periculoase. Unii oameni gândesc doar la ei înșiși, așa că nu te încrede ușor.
  • Trebuie să fiți foarte atent dacă vă aflați într-o țară cu tensiuni politice puternice, care ar putea duce brusc la situații de luptă sau periculoase (inclusiv atacuri teroriste, bombe, răpiri). Dacă vă aflați într-o situație instabilă, nu părăsiți locuința. Este posibil să apară fotografie pe stradă, deci este mai bine să stai înăuntru până când situația este destul de liniștită.
  • Nu acceptați favoruri de la străini, mai ales când trebuie să schimbați bani. Nu faceți asta de operatori sau agenți ilegali.
  • Dacă călătoriți singur, încercați să vă faceți prieteni cu alți călători. Într-un grup sunteți mai încrezători.
  • Aveți grijă deosebită noaptea, deoarece este cea mai periculoasă zi din zi în orice țară. Nu mergeți în locuri necunoscute și rămâneți în zone bine luminate (recomandarea se aplică în special femeilor: din păcate noaptea, procentajul de violuri, răpiri și chiar crimele cresc). Pe timp de noapte, activitatea bandelor și distribuirea de droguri crește. Evitați să rămâneți în incintă până noaptea târziu.
  • Dacă călătoriți sau lucrați într-o țară cunoscută pentru răpirea cetățenilor străini și probleme care ar putea să vi se întâmple, evitați să părăsiți hotelul sau locul în care rămâneți în același timp și nu faceți întotdeauna aceeași rută ( pentru a merge la birou sau la locul de muncă, de exemplu).
  • Aflați fraze în limba locală, cel puțin pentru a întreba dacă cineva vorbește limba dvs. Nu veți avea un accent perfect, dar locuitorii vă vor aprecia eforturile.
  • Stocați-vă pe alimente și apă pentru a vă menține în cameră, în cazul în care există o probabilitate de convulsii, revolte sau ceva grav care ar putea să vă forțeze să rămâneți în hotel. Nu sunt bani irosiți, ți-ar putea salva viața. Dacă nu se întâmplă nimic și nu utilizați stocuri, le puteți lăsa în hotel ca o mulțumire pentru ospitalitatea dvs.
  • Nu dați pașaportul la recepția hotelului. Unele țări cer acest lucru prin lege (în Italia este normal și sigur). Dacă nu doriți să lăsați documentul, obțineți o copie certificată sau faceți o fotocopie de bună calitate a paginii principale și cereți hotelului să îl păstreze pe cel original.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Passport valid
  • Alimente și apă
  • bani
  • Un card turistic (în cazul în care există posibilitatea)
  • Casete de siguranță
  • Ghiduri turistice ale țării pe care o vizitați
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit