gtemata.com

Cum să călătorești în străinătate de la soare

Unii preferă să călătorească în companie, dar cei mai aventuroși preferă să călătorească singuri. Iată câteva sfaturi pentru cei care aleg să o facă.

paşi

Imagine intitulată Călătoriți peste ocean prin Efectiv Pasul 1
1
Studiați bine informația pe care o aveți despre cultura locală, obiceiuri și așa mai departe. Luați în considerare ghidurile Lonely Planet: ele sunt complete și există pentru fiecare țară și oraș. În ghiduri, puteți citi informații despre cultură, istorie, hoteluri, restaurante, locuri de vizitat, lucruri de urmărit și așa mai departe.
 • Imagine intitulată Călătoriți în străinătate prin Sine Pasul 2
  2
  Încercați să înțelegeți că o cultură străină poate lua în considerare unele aspecte ale culturii dvs. ofensatoare. De exemplu, îmbrățișarea umerilor sau atingerea capului copilului poate fi foarte ofensivă în unele culturi. Chiar și mâinile pot fi tremurate. Încercați să citiți câteva informații specifice despre "șoc cultural" care poate fi suferit atunci când călătoriți.
 • Imaginea intitulată Călătoriți peste ocean prin Sine Pasul 3
  3
  Fiți gata să ascultați manifestări ale culturilor și obiceiurilor pe care le puteți găsi ofensatoare. Cercetare și pregătire.
 • Imagine intitulată Călătorii în străinătate prin El Însuși Pasul 4
  4
  Fiți la curent cu situația în care vă aflați și evitați zonele periculoase. Verificați site-urile de știri din străinătate și site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe pentru orice notificări referitoare la această țară.
 • Imagine intitulată Călătorii în străinătate prin Sine Pasul 5
  5
  Călătorii solitari trebuie să acorde o atenție deosebită. De exemplu, Japonia și Suedia trebuie să fie în siguranță, cu precauții normale. Femeile NU ar trebui să călătorească singure în Africa și în Orientul Mijlociu. Există liste de țări considerate sigure sau nesigure pentru femei. Cercetați-vă și folosiți bunul-simț.
 • Imagine intitulată Călătorii în străinătate prin Sine Pasul 6
  6
  Studiați climatul, sezonul și temperaturile locului pe care îl veți duce. În acest fel puteți alege hainele cele mai bune și cele mai potrivite (de exemplu, dacă faceți trekking în pădurea tropicală, purtați pantofi de trekking și haine impermeabile)
 • Imagine intitulată Călătoriți peste ocean prin Efectiv Pasul 7
  7
  Afla care este locul în care te duci în ceea ce privește distracția și locurile de vizitat. Citiți un ghid înainte de a pleca și luați-l împreună cu dvs. pentru al consulta.
 • Imaginea intitulată Călătoriți peste ocean prin Efecul 8
  8
  Cereți ajutor celor care au fost deja în locul unde veți merge. Ei vor putea să vă ofere recomandări utile.
 • Imaginea intitulată Călătoriți peste hotare prin Sine Pasul 9
  9
  Pregătiți toate lucrurile necesare în timp: pașaport, medicină de urgență, îmbrăcăminte pentru vreme rea și așa mai departe. Ar putea dura luni de zile pentru a obține un pașaport.
 • Imaginea intitulată Călătoriți peste ocean prin Sine Pasul 10


  10
  Obțineți moneda locală înainte de a pleca. Veți fi bucuroși că ați făcut-o, când vă așezați obosiți și dezorientați într-un aeroport pe care nu-l cunoașteți. Multe bănci importante vând diferite valute mondiale, cu excepția celor interzise. Dacă mergeți într-o regiune îndepărtată, aduceți o geantă pentru bani și fiți foarte atent. Dacă te duci într-un loc dezvoltat și bogat, nu ar trebui să ai probleme cu cardurile de credit. Dar asigurați-vă de asta înainte de a pleca.
 • Imagine intitulată Călătoriți în străinătate prin Pasul 11
  11
  Aflați fraze folositoare în limba locală. Cunoașterea limbii engleze poate să nu fie de ajuns pentru dvs.
 • Imagine intitulată Călătoriți peste hotare prin Efectiv 12
  12
  Rețineți că în cazul zborurilor internaționale este necesar să ajungeți la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de plecare. Verificați starea zborului pe internet.
 • Imaginea intitulată Călătorii peste ocean prin Efecul 13
  13
  Căutați un zbor direct, dacă este posibil. Nu alegeți un zbor cu escale doar pentru a economisi bani. În cele din urmă, vă va costa mai mult, din cauza întârzierilor și pierderii de timp. În plus, cu zboruri directe, este mai greu să pierzi bagajele.
 • Imagine intitulată Călătorii în străinătate prin Sine 14
  14
  Fii atent, mai ales când se întâmplă ceva neașteptat.
 • Imaginea intitulată Călătoriți peste hotare prin Efectele Pasului 15
  15
  În țările sărace, evitați să luați un taxi. Deși unii șoferi de taxi sunt cinstiți, mulți sunt criminali, care doresc să profite doar de turiști pentru a le jefui sau mai rău. Se poate întâmpla ca turiștii să fie răpiți de șoferii de taxi. Din motive de securitate, încercați să organizați transferuri de la hotel: va costa mai mult, dar vă va salva viața.
 • Imagine intitulată Călătoriți peste ocean prin Efectiv Pasul 16
  16
  Dacă vă duceți într-o țară săracă, rămâneți doar într-un hotel în stil occidental. Ele sunt mai scumpe, dar și mai sigure, mai sănătoase și mai confortabile.
 • Imagine intitulată Călătoriți peste hotare prin Efectele Pasului 17
  17
  Dacă aveți puțini bani, alegeți să călătoriți în țările moderne și bogate. Piscinele ieftine sau hoteluri din țările lumii a treia pot fi murdare și nesigure. Dacă sunteți în măsură să călătoriți într-o țară din lumea a treia, petrecând foarte puțin, nu mergeți acolo.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în străinătate prin Pasul 18
  18
  Stați departe de activități ilegale sau de comportamente riscante. Nu merită, dacă riscul este de a fi aruncat într-o celulă într-o țară străină (sau mai rău).
 • Sfaturi

  • Scanați pașaportul și alte documente și trimiteți-le prin poștă. În acest fel veți avea întotdeauna o copie online, în cazul în care pierdeți originalele.
  • Faceți o abordare aventuroasă, distrați-vă și stabiliți relații bune cu oamenii pe care îi întâlniți.
  • Puneți întotdeauna o hartă și scrieți orice informație pe care trebuie să o rețineți.
  • Călătorind singur nu înseamnă că vei fi mereu singur. Numai înseamnă că veți avea mai multe oportunități de a întâlni oameni interesați într-un loc îndepărtat. Cu unii dintre acești oameni puteți rămâne în contact pentru o viață.

  Avertismente

  • Nu mergeți cu o hartă sau cu un ghid în mână. În acest fel ați face pe toată lumea să înțeleagă că sunteți un turist, care poate fi periculos.
  • Uneori vă puteți simți trist că ați părăsit prieteni și rude. Vorbește cu ei când le auziți. Încercați să rămâneți în locuri în care există mulți oameni - cum ar fi camerele comune ale pensiunilor - pentru a vă face prieteni.
  • Când cunoști oameni dintr-o altă cultură, trebuie să te păstrezi umili, să înveți și să înțelegi. În timpul călătoriei este posibil să vizitați țările care lărgesc orizonturile noastre, în toate sensurile expresiei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit